هیپنوتیزم درمانی و مرکز هیپنوتراپی در تهران

هیپنوتیزم درمانی، هیپنوتراپی یا درمان با استفاده از هیپنوتیزم، به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی برای فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی استفاده می شود. با این حال در رابطه با اثرگذاری هیپنوتیزم درمانی همچنان بحث است. زیرا بسیاری از متخصصان بهداشت روان در مورد اثربخشی آن اختلاف نظر دارند و بسیاری از مراجعان از امتحان کردن آن می ترسند.

نکته بسیار مهم

اگر دچار انواع روان پریشی یا انواع خاصی از اختلال شخصیت هستید، از هیپنوتیزم درمانی استفاده نکنید، زیرا می تواند وضعیت شما را بدتر کند. در صورت بروز اختلال شخصیت ابتدا با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

هیپنوتیزم درمانی چیست؟

در درمان اختلالات بالینی شاید بهترین کار این باشد که با هیپنوتیزم درمانی شروع نکنید. هیپنوتراپیست ها، مجریانی هستند که در خواندن فکر مردم بسیار عالی عمل می کنند. آنها به دنبال افراد برون گرایی هستند که نمایش بزرگی را برای جمعیت بزرگی به نمایش بگذارند. اینکه آیا سوژه های آنها واقعا هیپنوتیزم شده اند یا نه جای بحث دارد.

اما هیپنوتیزم درمانی چیست؟ هیپنوتیزم درمانی از وضعیت خواب آور استفاده می کند تا به شما کمک کند تا عمیق تر هراس خود را کاوش کنید. در هیپنوتیزم درمانی شما راهنمایی می شوید تا هنگام مواجهه با ترس های خود، در حالت آرامش قرار بگیرید.

در طول جلسه هیپنوتیزم، شما همچنان روی خود کنترل دارید. حتی ممکن است در حین هیپنوتیزم کسی شما را مجبور به انجام کاری خلاف میل شما نکند. در این جلسه همه کارها و اعمال با شما هماهنگ خواهد شد. ممکن است به محیط اطراف خود توجه نکنید، اما همیشه مسئولیت و کنترل اعمال، رفتارها و گفته های خود را به عهده خواهید داشت.

هیپنوتیزم درمانی “ناک اوت شدن” یا بی حالی نیست. مواردی را که در طول حالت خواب آور اتفاق بیفتد را به خاطر می آورید، خواب یا بیهوش نخواهید شد و قادر خواهید بود این خلسه خواب آور را بشکنید. با این حال، برخی از افراد ممکن است فراموشی موقتی را برای آنچه در حین هیپنوتیزم گفته و انجام داده اند را تجربه کنند.

چرا هیپنوتیزم درمانی؟

هیپنوتیزم درمانی می تواند روشی موثر برای مقابله با استرس و اضطراب باشد.

هیپنوتیزم برای شرایط دیگر نیز مورد مطالعه قرار گرفته است، از جمله:

  • کنترل درد. هیپنوتیزم ممکن است به درد ناشی از سوختگی، سرطان، زایمان، سندرم روده تحریک پذیر، فیبرومیالژیا، مشکلات مفصل گیجگاهی فکی، روش های دندانپزشکی و سردرد کمک کند.
  • گرگرفتگی. هیپنوتیزم ممکن است علائم گرگرفتگی مرتبط با یائسگی را تسکین دهد.
  • تغییر رفتار. هیپنوتیزم با موفقیت در درمان بی خوابی، شب ادراری، سیگار کشیدن و پرخوری استفاده شده است.
  • عوارض جانبی درمان سرطان. هیپنوتیزم برای کاهش عوارض جانبی مربوط به شیمی درمانی یا پرتودرمانی استفاده شده است.
  • مشکلات روانشناختی. روان هیپنوتیزم ممکن است به درمان علائم اضطراب، فوبیا و استرس پس از سانحه کمک کند.

هیپنوتیزم درمانی چگونه کار می کند؟

بیشتر اوقات محیط اطراف حواس ما را به خود پرت می کند. خواه تلویزیون باشد، بچه های شما باشند یا همسرتان می خواهد با شما صحبت کند، لذا تمرکز کامل روی خودتان دشوار است. این یعنی ذهن آگاه ما به هم ریخته است. ممکن است نگران پرداخت قبض باشید، نگران پروژه های آینده یا برنامه ریزی شام امشب باشید. حتی ممکن است در طول یک جلسه درمانی، این نگرانی های روزمره تمرکز ما را بهم بریزد.

در حالت هیپنوتراپی، عمیقاً آرام هستید. ذهن شما هوشیار و ساکت است و اجازه می دهد ذهن ناخودآگاه شما عمیقاً روی مسئله تمرکز کند (در این مورد فوبیا). شما آرام تر هستید، و بنابراین در مواجهه با ترس خود پذیراتر هستید. اکثر متخصصان هیپنوتیزم با استفاده از یک سری پیامهای آرامبخش، مانند “شما در امنیت کامل هستید” و “هیچ کس نمی تواند به شما آسیب برساند”، به مراجعان خود اطمینان می دهد که در طول هیپنوتیزم می توانند بدون داشتن واکنش وحشت، با هراس های خود روبرو شوند.

متخصص هیپنوتیزم درمانی ممکن است پیشنهادهایی برای تغییر رفتار ارائه دهد که می تواند به شما کمک کند تا مثلا فوبیا را کنترل کنید. به عنوان مثال، ممکن است به شما یاد بدهد که در طول واکنش های هراسانه، خود را به عنوان یک مشاور حمایتی ببینید، بنابراین یاد بگیرید که به خود و توانایی خود برای عبور از شرایط اعتماد کنید. ممکن است مهارت های مقابله ای شناختی- رفتاری مانند تصاویر هدایت شده و تکنیک STOP به شما آموزش داده شود! تکنیکی که می توانید هنگام مقابله با ترس خود از آن استفاده کنید. حتی ممکن است شما را ترغیب کنند که در مورد اولین باری که فوبیا را تجربه کرده اید و احساست آن لحظه صحبت کنید.


مقاله مرتبط: اثرگذاری و فواید هیپنوتیزم درمانی


در یک جلسه هیپنوتیزم درمانی چه اتفاقی می افتد؟

هیپنوتیزم درمانی و هیپنوتراپی در تهران

هیپنوتیزم انواع مختلفی دارد و روش های مختلفی برای هیپنوتیزم وجود دارد.

ابتدا، شما با درمانگر خود صحبت می کنید تا در مورد آنچه که به دست خواهید آورد بحث کنید و توافق کنید که درمانگر شما از چه روشی استفاده کند.

بررسی نوع و شدت مشکل

اولین گام در هر روش درمانی تعیین نوع و شدت مشکل شماست. که روانشناس معمولا در جلسه اول با انجام مصاحبه بالینی به این هدف دست پیدا می کند . روان درمانی بر پایه تشخیص درست استوار است و اگر تشخیص به درستی انجام نشود اقدامات درمانی بعدی بیهوده خواهند بود. پس انتظار اینکه در جلسه اول هیپنوتراپیست  فرایند درمان را شروع کند؛ بدون آنکه اشراف کاملی به مشکل شما داشته باشد؛ غیرمنطقی و غیراصولی است.

نکته دیگر این است که ممکن است هیپنوتراپیست پس از تعیین مشکل تان به این نتیجه برسد که بهتر است از روش درمانی دیگری باید برای حل مشکلتان استفاده کند. هدف دکتر روانشناس این است که در کوتاه ترین زمان و به بهترین شکل ممکن بتواند مشکل شما را حل کند. پس اگه به روانشناس خود اعتماد دارید اجازه دهید مسیر درمان را او تعیین کند.

بررسی میزان هیپنوتیزم پذیری شما

پس از آنکه مشکل شما توسط متخصص هیپنوتیزم تعیین شد و به این نتیجه رسید که برای حل آن بهتر است از هیپنوتیزم استفاده کند در گام دوم میزان هیپنوتیزم پذیری شما را تعیین می کند.

میزان استعداد هیپنوتیزم پذیری افراد مختلف متفاوت است و بهترین راه تشخیص آن انجام تست های هیپنوتیزم پذیری توسط هیپنوتراپیست است.

انجام این تست ها عملی و باید به صورت حضوری انجام شوند پس اگر فردی قبل از انجام هرگونه تست یا سئوالی به شما گفت که می تواند شما را هیپنوتیزم کند مطمئن باشید  یا از هیپنوتیزم چیزی نمی داند یا قصد فریب شما را دارد. برخی فکر می کنند حتما در حالت هیپنوتیزم باید تجربیات عجیب و غریبی داشته باشند تا مطمئن شوند هیپنوتیزم شده اند در صورتی که استعداد افراد در هیپنوتیزم پذیری متفاوت است که هیپنوتراپیست در جلسه اول با انجام تست های استانداردی آن را بررسی می کند.

البته تجربیات و تمرینات قبلی ممکن است برای برخی از مراجعین این مرحله را حذف یا کوتاه کند.

شروع هیپنوتیزم

پس از انجام تست هیپنوتیزم پذیری و اطمینان از اینکه قابلیت هیپنوتیزم دارید، روانشناس اقدام به هیپنوتیزم کردن شما می کند. هیپنوتیزم کردن و عمیق کردن خلسه می تواند بین 1 تا 5 جلسه طول بکشد که بستگی به میزان استعداد هیپنوتیزم پذیری شما دارد. البته ممکن است درمانگر مرحله 3 و 4 را با هم ترکیب کند.

شروع حالت خلسه هیپنوتیزمی

و در نهایت پس از اینکه متخصص هیپنوتیزم شما را وارد خلسه هیپنوتیزمی کرد؛ درمان به کمک هیپنوتیزم شروع می شود. و همانطور که گفتم در این مرحله هیپنوتراپیست باید به کمک یکی از روش های روان درمانی استاندارد مشکل شما را حل کند.

همانطور که مشخص است مهمترین مرحله درمان، مرحله 4 است چون بیشترین وقت از جلسات را به خود اختصاص می دهد و این مرحله است که مشکل شما را حل می کند. به عبارت دیگر هیپنوتیزم شدن هیچ اثر درمانی ندارد و درمانگر از آن برای درمان شما کمک می گیرد.

پس اگر درمانگر تسلط کافی به اصول روان درمانی نداشته باشد یا اینکه روش درمانی نامناسبی را برای حل مشکل شما انتخاب کند حتی اگر هیپنوتیزور خوبی باشد قطعا مشکل شما حل نخواهد شد. به همین دلیل در مقدمه مطلب تاکید کردم متخصص هیپنوتیزم حتما باید روان درمانگر متبحری باشد. و گرنه جلسه درمان به تلقین کردن های ساده محدود خواهد شد که پژوهش ها نشان داده اند تاثیری عمیق و پایدار در مشکلات روانشناختی ندارند.

آیا هیپنوتیزم درمانی که توسط هیپنوتراپ انجام می گیرد خطر دارد؟

مزایای هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم درمانی توسط یک رواندرمانگر آموزش دیده یا متخصص در این زمینه در یک محیط کاملا کنترل شده انجام می گیرد، و یک روش مکمل و جایگزین در نظر گرفته می شود. با این حال، هیپنوتیزم ممکن است در افراد مبتلا به بیماری روانی شدید مناسب نباشد.

واکنش های نامطلوب به هیپنوتیزم نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سردرد
  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • اضطراب یا پریشانی
  • ایجاد خاطرات دروغین

هنگامی که هیپنوتیزم درمانی به عنوان روشی برای مقابله با رویدادهای استرس زا پیشنهاد می شود، کمی محتاط باشید. این عمل ممکن است باعث ایجاد احساسات شدید شود و باعث ایجاد خاطرات نادرست شود.

هیپنوتیزم ممکن است برای فردی که دارای علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان است یا برای کسی که از مواد مخدر یا الکل استفاده می کند مناسب نباشد. فقط پس از اینکه پزشک فرد را برای هر گونه اختلال فیزیکی که ممکن است نیاز به درمان پزشکی یا جراحی داشته باشد، برای کنترل درد استفاده شود. هیپنوتیزم همچنین ممکن است در مقایسه با سایر درمان های سنتی تر، مانند دارو، برای اختلالات روانپزشکی، روش درمانی کمتر موثری باشد.

برخی از درمانگران از هیپنوتیزم برای بازیابی خاطرات احتمالاً سرکوب شده استفاده می کنند که معتقدند با اختلال روانی فرد مرتبط است. با این حال، کیفیت و قابلیت اطمینان اطلاعاتی که بیمار تحت هیپنوتیزم به خاطر می آورد همیشه قابل اعتماد نیست. علاوه بر این، هیپنوتیزم می تواند خطر ایجاد خاطرات نادرست را ایجاد کند – معمولاً در نتیجه پیشنهادات ناخواسته یا پرسیدن سؤالات اصلی توسط درمانگر. به این دلایل، هیپنوتیزم دیگر جزء رایج یا اصلی اکثر اشکال روان درمانی در نظر گرفته نمی شود. همچنین، استفاده از هیپنوتیزم برای برخی از اختلالات روانی که در آن بیماران ممکن است به شدت مستعد تلقین باشند، مانند اختلالات تجزیه ای، به ویژه بحث برانگیز است.

تکنیک های هیپنوتیزم یا روش انجام هیپنوتراپی

در طول یک جلسه هیپنوتیزم درمانی، افراد از طریق فرآیندی هدایت می شوند تا حالت خلسه مانندی را ایجاد کنند که به آنها کمک می کند ذهن خود را متمرکز کنند، راحت تر به پیشنهادات و تلقین های هیپنوتراپیست پاسخ دهند و عمیقاً آرام شوند. هیپنوتیزم درمانی از آگاهی بیشتر از حالت هیپنوتیزم استفاده می کند تا به شما کمک کند بر روی یک مشکل عمیق تر تمرکز کنید.

آرامش: شما توسط هیپنوتراپیست خوب هدایت خواهید شد تا خود را در حالت آرامش و ریاکسیشن تجسم کنید، حتی زمانی که با یک رفتار مشکل ساز یا موضوع ترس خود مواجه می شوید.

پیشنهاد: هیپنوتیزم شما ممکن است پیشنهادات ملایمی برای تغییرات رفتاری ارائه دهد که می تواند به شما در غلبه بر مشکل کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است به شما یاد داده شود که در طول یک واکنش فوبیک، خود را به عنوان یک مشاور حمایت کننده ببینید، بنابراین یاد بگیرید که به خود و توانایی خود برای عبور از موقعیت اعتماد کنید.

مهارت های مقابله ای: ممکن است برخی از مهارت های مقابله ای شناختی-رفتاری مانند تصویرسازی هدایت شده و STOP به شما آموزش داده شود! تکنیکی که می توانید هنگام رویارویی با ترس یا اضطراب از آن استفاده کنید.

کاوش در تجربیات گذشته: حتی ممکن است تشویق شوید که در مورد اولین باری که رفتار یا مشکلی را که می‌خواهید بر آن غلبه کنید و احساسی که در آن لحظه داشتید، صحبت کنید.

باورهای غلط رایج در رابطه با هیپنوتراپی

باورهای غلط رایج در رابطه با هیپنوتراپی

هیپنوتیزم درمانی هنوز موضوعی بحث برانگیز در نظر گرفته می شود، زیرا بسیاری از متخصصان سلامت روان در مورد اثربخشی آن بحث می کنند. تعدادی از باورها و تصورات نادرست در مورد هیپنوتیزم درمانی وجود دارد که می تواند بر نحوه نگرش افراد به این ابزار درمانی تأثیر بگذارد.

هیپنوتیزم درمانی اغلب با هیپنوتیزم مرحله ای اشتباه گرفته می شود. هیپنوتیزورهای صحنه مجریانی هستند که در خواندن افراد عالی هستند. آنها به دنبال افراد برون گرا هستند که نمایشی عالی برای جمعیت به نمایش بگذارند. اینکه آیا سوژه های آنها واقعاً هیپنوتیزم شده باشند یا نه بحث برانگیز است، اما آنها مایلند با پیشنهادات گاه ظالمانه هیپنوتیزم کننده صحنه همراهی کنند.

هیپنوتیزم درمانی باعث نمی شود آنچه اتفاق افتاده را فراموش کنید. شما چیزهایی را که در حالت هیپنوتیزمی شما رخ می دهد به یاد خواهید آورد، خواب یا بیهوش نخواهید بود و هر لحظه قادر خواهید بود خلسه هیپنوتیزمی را بشکنید.

هیپنوتیزم درمانی باعث از دست دادن کنترل شما نمی شود. در طول هیپنوتیزم، شما کنترل خود را حفظ می کنید. این امکان وجود ندارد که کسی شما را مجبور به انجام کاری برخلاف میل شما کند، حتی در حالت هیپنوتیزم. شما با کارهایی که در دست دارید هماهنگ خواهید بود و بنابراین ممکن است به اطراف خود توجه نکنید، اما همیشه مسئول اعمال، رفتارها و اظهارات خود خواهید بود.
هیپنوتیزم پذیر بودن به این معنی نیست که شما کمتر باهوش هستید. در حالی که برخی از مردم بر این باورند که نمی توان آنها را هیپنوتیزم کرد، تحقیقات نشان می دهد که بیشتر افراد تا حدی قابل هیپنوتیزم هستند. فقط حدود 10 درصد از افراد هیپنوتیزم کردن آنها دشوار یا غیرممکن است.

آنچه می توانید از هیپنوتراپی انتظار داشته باشید!

درمانگر شما روند هیپنوتیزم را توضیح می دهد و اهداف درمانی شما را بررسی می کند. سپس درمانگر معمولاً با لحنی ملایم و آرام صحبت می کند و تصاویری را توصیف می کند که حس آرامش، امنیت و رفاه را ایجاد می کند.

هنگامی که در حالت پذیرا هستید، درمانگر راه هایی را به شما پیشنهاد می کند تا به اهداف خود برسید، مانند کاهش درد یا از بین بردن هوس سیگار. همچنین ممکن است درمانگر به شما کمک کند تا تصاویر ذهنی واضح و معناداری از خود را در حال انجام اهدافتان تجسم کنید.

وقتی جلسه تمام شد، یا می‌توانید خود را از هیپنوتیزم خارج کنید یا درمانگر به شما کمک می‌کند به حالت آرامش خود پایان دهید.

برخلاف اینکه گاهی اوقات هیپنوتیزم در فیلم ها یا تلویزیون به تصویر کشیده می شود، در حین هیپنوتیزم کنترل رفتار خود را از دست نمی دهید. همچنین، شما به طور کلی از اتفاقاتی که در طول هیپنوتیزم می افتد آگاه هستید و به یاد می آورید.

ممکن است در نهایت بتوانید خودهیپنوتیزمی را تمرین کنید، که در آن حالت خود شما هیپنوتیزم را به خود القا می کنید. شما می توانید در صورت نیاز از این مهارت استفاده کنید.

نتایج و تاثیرات هیپنوتراپی در مرکز هیپنوتیزم درمانی

در مرکز هیپنوتیزم درمانی در حالی که هیپنوتیزم می تواند در کمک به افراد برای مقابله با درد، استرس و اضطراب موثر باشد، درمان شناختی رفتاری اولین خط درمان برای این شرایط در نظر گرفته می شود. هیپنوتیزم همچنین ممکن است به عنوان بخشی از یک برنامه جامع برای ترک سیگار یا کاهش وزن استفاده شود.

همچنین هیپنوتیزم برای همه مناسب نیست. برخی از درمانگران معتقدند که هر چه تلقین پذیری شما در هیپنوتیزم شدن بیشتر باشد، احتمال اینکه از هیپنوتیزم سود ببرید بیشتر است.

نیاز به هیپنوتراپی دارید؟ مرکز هیپنوتیزم درمانی در تهران

مرکز هیپنوتیزم درمانی در تهران یا کلینیک روانشناسی ذهن آرا تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران با بیش از 30 متخصص درمانگر دکتری و فوق دکتری در حوزه های مختلف روانشناسی و انواع رویکردهای رواندرمانی مانند طرحواره درمانی، روانکاوی، هیپنوتراپی، اکت و … قطعا خدمات باکیفیت تری را می تواند برای شما ارائه دهد. نام و روش هیپنوتراپی یکی است، اما اینکه یک رواندرمانگر چقدر روی این رویکرد مسلط است و چقدر در این زمینه تجربه کاری دارد و می تواند از این روش به نفع مراجع و مشکل خاص او استفاده کند تفاوت ها به اندازه تعداد هیپنوتراپیست های ایران است. لذا این روش حساس را با متخصص مربوطه و خوب انجام دهید.

1 نظر
  1. Reza می گوید

    سلام خسته نباشید تا جایی که بشه کوتاه توضیح میدم
    من یک دختری دوست دارم که همجنسگراست و باهاش که حرف زدم گفت دوست داره همینجوری بمونه و با دخترا هم دوست نداره رابطه جنسی داشته باشه بالاخره با کلی صحبت قبول کرد فقط 1 جلسه با یک روانشناس صحبت کنه که اگر قبول کرد دوره درمان شروع کنه ولی خودش که الان میگه نمیخواد تغییر کنه حالا میخوام ببینم امکان داره اون 1 جلسه ای که قراره با روانشناسی که من گفتم صحبت کنه اون روانشناس میتونه راضیش کنه دوره ی درمان شروع کنه یا مثلا یک جوری گولش بزنه بیاد هیپنوتیزم اون قسمت از حسی که به دخترا داره یا هرچیزی که مربوط به همجنسگراییش میش با 1 جلسه هیپنوتیزم خوب کنه یا حداقل مثل روانشناسی نگهش داره؟؟
    به نظر شما امیدی هست یا نه؟
    اگر هست چیکار کنم فقط 1 بار فرصت دارم نشه دیگه تمومه

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0