درمان استرس و اضطراب
اگر فکر میکنید به درمان استرس شدید احتیاجی ندارید خود را در یک موقعیت تنش زا تصور کنید. یک روز مانده به ارائه کنفرانس یا رانندگی در خیابانی ناشناس، یا انتظار خبر زایمان همسرتان یا نگرانی برای امتحان میان ترم، فرقی نمیکند، یک امر متداول و اجتناب ناپذیر در زندگی ماست. ما همه در شرایط استرسزا مضطرب میشویم و علائمی چون تپش قلب، درد در ناحیه شکم، عرق کردن دستها و مشکلات دیگر را تجربه میکنیم.
استرس شدید یا مزمن چیست؟
در واقع چیزی که مشکل ایجاد می کند و مد نظر ماست، استرس شدید یا مزمن است. این مهم است که علائم اضطراب را در خودتان بشناسید و با راههای مقابله و درمان استرس شدید آشنا باشید. ممکن است برخی درمانهایی که توسط تیم ذهن آرا در این مقاله پیشنهاد شده برای شما موثر واقع شده و برخی دیگر چندان کارا نباشند. پس صبور باشید و برای پیدا کردن استراتژی و روش ایده آلتان وقت بگذارید.
به عنوان مثال یک فرد درونگرا ممکن است با خزیدن به کنج تنهایی و رفتن به منطقه امن خود اضطرابش را تسکین دهد اما در یک فرد برونگرا این موضوع اضطراب او را تشدید کند.
پیشنهاد نویسنده: تاثیر استرس بر خواب افراد
درمان استرس شدید
استراتژی به کار گرفته شده برای درمان استرس شدید بهتر است دارای مشخصههای زیر باشد:
- کوتاه مدت باشد
شما همیشه فرصت نمیکنید نیم ساعت یوگا کنید تا به آرامش برسید. روش درمان استرس شدید شما باید روشی آسان و سریع باشد.
- در هر جایی قابل اجرا باشد
استراتژیهایی مانند حمام یا آواز خواندن بسیار متداول و کارا هستند اما همیشه در دسترس نیستند. استراتژی درمان استرس شدید شما برای تسکین استرس شدید باید سادهتر از روشن کردن یک رایحه عود خاص یا نواختن ساز باشد.
البته این بدان معنی نیست که نمیتوانید یا نباید از این استراتژیها استفاده کنید. هدف این نوشته تنها عنوان کردن سادهترین و در دسترسترین راههای درمان استرس شدید است.
- اثرگذاری سریع داشته باشد
فاصله زمانی بین راهکارتان برای درمان استرس شدید و تسکین آن نباید زیاد باشد. شما با هر ثانیه قرارگیری در یک موقیعت استرسزا به بدنتان آسیب میزنید. مهم است که زودتر خودتان را از این وضع خلاص کنید.
- دشوار نباشد و به تمرین زیاد احتیاج نداشته باشد
لازم نیست یک استراتژی دشوار مانند قالیبافی یا برنامهنویسی را انتخاب کنید. استراتژی شما نباید به تمرین زیادی برای تسلط بر آن احتیاج داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است استراتژیتان خود به یک محرک تبدیل شده و بر اضطرابتان بیفزاید.
پیشنهادهای درمانی کلینیک ذهن آرا
ما قسمت زیادی از روز را در ذهن خود سپری میکنیم. افکار ما هستند که مشخص میکنند چه احساسی داشته باشیم و با تغییر آنها احساسمان نیز تغییر خواهد کرد.
میتوانید خودتان را در کنار اقیانوس، کنار فرد محبوبتان یا هرجای دیگری که احساس میکنید برای شما آرامشبخش است تصور کنید. برای یک دقیقه از جایی که هستید فاصله بگیرید و زیباترین چیزی را که میتوانید مجسم کنید.
- مراقبه کنید
مدیتیشن و تمرکز بر روی حقیقت وجودیتان و تلاش برای خالی کردن ذهن یکی از بهترین راهکارهای درمان استرس شدید است. با مدیتیشن نه تنها استرستان را کاهش میدهید بلکه در دفعات بعدی مقاومت و توانایی کنترل استرس را هم در خود بالا میبرید.
- روی نفس کشیدن تمرکز کنید
تکنیکهای صحیح تنفس میتوانند کمک زیادی به کاهش و درمان استرس شدید بکنند. همچنین شما به هیچ چیز و هیچ کس جز خودتان برای بهره گیری از این روش ندارید. نکته بهتر آن است که کسی متوجه نمیشود که شما چه میکنید پس با خیال راحت حتی وسط فروشگاه هم میتوانید روی نفستان تمرکز کنید.
سعی کنید هر نفسی که میکشید را بشمارید. نفسهای عمیق بکشید. روی دم و بازدم تمرکز کنید و هوا را تا ریههایتان دنبال کنید.
- سرچ کنید
سعی کنید درمورد یک موضوع جدید بخوانید. صفحه گوگل را باز کنید و پنج دقیقه را به تحقیق درمورد موضوع مورد نیازتان بپردازید. میتوانید محتوای متنی را با محتوای تصویری هم جایگزین کنید و تصاویر یا ویدیوی کوتاه مورد علاقهتان را تماشا کنید.
- از حواس پنج گانهتان استفاده کنید
سعی کنید از حواسی مانند لامسه و بینایی استفاده کنید. به دورترین جایی که میتوانید خیره شوید. سعی کنید چیزی مانند خودکار یا کتاب یا هر چیزی که در دسترستان است را لمس کنید. با جمع کردن حواس پنجگانه میتوانید موقتا از استرس شدید رها شوید.
- موسیقی گوش کنید
حتی اگر شرایط گوش دادن به موسیقی را ندارید میتوانید یکی از آهنگهای مورد علاقهتان را مرور کنید. ملودیای که برای شما یادآور خاطره خوبی باشد یا به شما حس مثبتی بدهد.
تشخیص و درمان استرس و اضطراب در کلینیک ذهن آرا
تشخیص کامل در روان شناسی بالینی از جمله مواردی مانند استرس و اضطراب بر عهده مشاهده، آزمون های روانشناختی (تست) و مصاحبه است که در بین آنها مصاحبه از اهمیت بیشتری برخوردار است. هدف از مصاحبه تشخیصی یافتن دقیق علل و عوامل مؤثر در پیدایش اختلال و مشکل روانی در مراجع می باشد. دراین رابطه مصاحبه باید بتواند کلیه مسائل و عوامل مؤثر در پیدایش اختلال را از کم اهمیت ترین تا پراهمیت ترین آنها شناسانده تا بتواند تشخیصی مناسب درارتباط با مشکل درمانجو در اختیار مصاحبه گر قرار دهد. زیرا تا زمانی که تشخیصی دقیق و درست از نوع اختلال بیمار در دست نباشد نمی توان درمان مناسبی برای وی عرضه نمود.
یک روان شناس بالینی نه تنها به مطالبی که بیمار در جلسه مصاحبه تشخیصی بیان می کند علاقه مند است، بلکه در نحوه ادای مطالب و عکس العمل های عاطفی که از خود نشان می دهد و نیز روابط عاطفی و فکری مصاحبه شونده توجه می کند. بنابراین واضح است در مصاحبه از مشاهده نیز استفاده می شود و درصورت لزوم پس از مصاحبه می توان از آزمون خاص مورد نیاز نیز استفاده کرد.
وسیله ارزیابی به جهت شناخت افراد باید پایا و معتبر باشد. پایا یعنی مثلا وقتی یک آزمون روانی چند بار بکار برده شود یافته های یکسانی را تولید کند و معتبر یعنی برای مقاصد مورد نظر مفید باشد. شیوه های ارزیابی و تشخیص روانی به سه فرایند تقسیم می شوند: مصاحبه، آزمون و مشاهده.
مصاحبه بالینی، تشخیص اختلالات روانی
مصاحبه یا ساخت دار یا بی ساخت است در مصاحبه ساخت دار کلیه سوالهای مصاحبه گر در یک برنامه مصاحبه آماده می شوند. مصاحبه گرانی که گرایش های روانکاوی دارند اغلب بر تجربه های اوان کودکی و تجربه های جنسی و رویاها تمرکز می کنند و رفتارگرایان به رویدادهای جاری که در حال حاضر ناراحت کننده است گرایش دارند.
درمان اختلال اضطراب از راه های زیادی امکان پذیر است. متخصصان و روانشناسان زیادی در رابطه با اضطراب، اطلاعات و درمان های خاصی ارائه می دهند و پشتیبانی می کنند. همچنین شما خودتان هم در درمان اضطراب می توانید خودتان اقدام کنید. اضطراب انواع مختلفی دارد، مهمترین آنها عبارتند از: اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اضطراب وسواس فکری، اضطراب شدید و …
یک درمان مؤثر شما را کنترل نمی کند بلکه به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه اضطراب خود را کنترل کنید. نوع درمان اختلال اضطراب بستگی به نوع اضطرابی که تجربه کرده اید دارد.
در موارد خفیف ممکن است روانشناس درمان اضطراب برای شما تغییراتی در سبک زندگی، مانند ورزش منظم بدنی و کاهش سطح استرس توصیه کند. همچنین شاید دوست داشته باشید که روش های مشاوره تلفنی یا مشاوره آنلاین را امتحان کنید. اما در موارد شدیدتر حتما نیاز به بررسی بالینی و چندبعدی می باشد.
درمان اختلال اضطراب، درمان های روانشناسی
درمان شناختی رفتاری اضطراب (CBT)
درمان های روانشناختی (همچنین به عنوان رواندرمانی نیز شناخته می شوند) می توانند به شما در تغییر الگوهای تفکر کمک کنند تا بتوانید اضطراب خود را تحت کنترل داشته باشید و نگرانی های غیرمنطقی را کاهش دهید. چندین درمان روانشناختی مؤثر برای درمان اختلال اضطراب وجود دارد. CBT یک درمان روانشناختی ساختاری است که تشخیص می دهد روشی که ما فکر می کنیم (شناخت) و عمل (رفتار) می کنیم بر روشی که احساس می کنیم تأثیر می گذارد. CBT که توسط یک متخصص درمان اضطراب (درمانگر) انجام می شود، برای شناسایی الگوهای فکری و رفتاری است که باعث می شود شما اضطراب بیشتری داشته باشید یا اینکه در هنگام تجربه اضطراب شما را از بهتر شدن باز می دارد. هنگامی که الگوی فکری نامناسب را که به اضطراب شما دامن می زند، تشخیص بدهید، می توانید تغییراتی در جایگزین کردن این موارد با مدل های جدید ایجاد کنید که باعث کاهش اضطراب و بهبود مهارت های مقابله ای شما می شود. به عنوان مثال، ممکن است شما در الگوی تفکر فاجعه بار گیر کرده باشید. تفکر فاجعه آمیز به معنای فکر کردن به بدترین حالت رویدادهاست، یعنی باور داشتن چیزی بدتر از آنچه در حقیقت است، یا پیش بینی وقایع منفی. CBT با آموزش به شما کمک می کند واقع بینانه تر فکر کنید و به حل مسئله توجه کنید. متخصصان درمان اضطراب ممکن است از طیف وسیعی از تکنیک ها در CBT استفاده کنند. برخی از این ها عبارتند از:
- شما را تشویق به تشخیص تفاوت بین نگرانی های مولد و غیرمولد کنند.
- به شما یاد دهند چگونه نگرانی ها را رها کنید و مشکلات را حل کنید.
- آموزش تکنیک های ریلکسیشن و تنفس، به خصوص آرامش عضلات، برای کنترل اضطراب و علائم جسمی تنش.
CBT را می توان به صورت یک نفره با یک متخصص ، به صورت گروهی یا بصورت آنلاین تحویل داد (در زیر به روشهای الکترونیکی مراجعه کنید). CBT اغلب با رفتار درمانی ترکیب می شود.
رفتار درمانی برای درمان اضطراب
در حالی که رفتار درمانی یکی از مؤلفه های اصلی رفتار درمانی شناختی (CBT) است، برخلاف CBT، سعی در تغییر باورها و نگرش ها ندارد. در عوض، در تلاش برای معکوس کردن الگوهای اجتناب و نگرانی که اضطراب را بدتر می کند، می باشد و بر فعالیت های تشویق کننده و پاداش دهنده، لذت بخش یا احساس رضایت بخش تمرکز می کند. اجتناب از شرایط ترسناک می تواند به این معنا باشد که شما توانایی مواجهه با ترس خود را ندارید و به خودتان ثابت می کنید که نمی توانید با آن مقابله کنید، و این به نوبه خود باعث ادامه اضطراب شما می شود. رفتار درمانی برای اضطراب عمدتاً با درمانی بنام “غرقه سازی” وابسته است. روش های مختلفی درمورد غرقه سازی و مواجهه وجود دارد، اما همه آنها مبتنی بر قرار گرفتن شما در موارد خاص هستند که باعث اضطراب شما می شوند. این تجربه به شما کمک می کند تا به جای اجتناب یا فرار از آنها، در مواجهه با شرایط ترسناک و همچنین نگرانی خود به حل آن فکر کنید.
درمان های پزشکی برای اضطراب
تحقیقات نشان می دهد که روش های درمانی روانشناختی موثرترین گزینه درمانی برای مبتلایان به اضطراب است. اما اگر نیاز به درمان اختلال اضطراب شدید باشد ممکن است برخی از درمان های پزشکی مفید باشند.
داروهای ضد افسردگی
برخی از انواع داروهای ضد افسردگی می توانند به افراد در مدیریت اضطراب کمک کنند، حتی اگر علائم افسردگی را تجربه نکنند. تحقیقات نشان می دهد وقتی افراد دچار اضطراب می شوند، تغییرات خاصی در شیمی مغز آنها رخ می دهد: سروتونین ، نورآدرنالین و دوپامین. داروهای ضد افسردگی برای اصلاح عدم تعادل پیام های شیمیایی بین سلول های عصبی در مغز طراحی شده است.
اثرات جانبی داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی می توانند احساس خوبی به شما دهند اما شخصیت شما را تغییر نمی دهند یا باعث نمی شوند همیشه احساس خوبی داشته باشید. آنها موقتی هستند. همچنین مانند مصرف هر نوع داروی دیگری، برخی از افراد عوارض جانبی آن را تجربه می کنند و افراد باید در مورد خطرات آن با پزشک خود صحبت کنند. همچنین افراد باید درباره داروها اطلاعاتی دریافت کنند تا بتوانند تصمیم آگاهانه ای بگیرند.
بسته به اینکه چه دارویی مصرف شود، عوارض جانبی رایج می تواند شامل تهوع، سردرد، اضطراب، تعریق، سرگیجه، آشفتگی، افزایش وزن، خشکی دهان و مشکلات جنسی (به عنوان مثال مشکل در تحریک / بیدار ماندن) باشد.
برخی از این علائم می توانند کوتاه مدت باشند، اما افرادی که هر یک از این علائم را تجربه می کنند باید به پزشک خود اطلاع دهند، زیرا راه هایی برای به حداقل رساندن آنها وجود دارد. احتمال وقوع یک عارضه جانبی خاص بین افراد و داروها متفاوت است.
در مدت زمانی که شخص داروهای ضد افسردگی را شروع کرده و به درمان پاسخ می دهد، که این می تواند بیش از دو هفته باشد، فرد باید همچنان تحت نظر پزشک باشد و روند پیشرفت وی بررسی شود، زیرا احتمال خودکشی کمی افزایش پیدا می کند.
درمان با دارو معمولا چقدر طول می کشد؟
مانند هر دارویی، مدت زمانی که فرد باید داروهای ضد افسردگی مصرف کند بستگی به شدت وضعیت آنها و نحوه پاسخ آنها به درمان دارد. برخی از افراد فقط برای مدتی کوتاه نیاز به مصرف دارو دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به طور مداوم برای مدیریت شرایط خود به آنها احتیاج داشته باشند. این دقیقاً مانند کسی است که از انسولین برای مدیریت دیابت خود استفاده می کند.
داروهای ضد افسردگی ایمن و مؤثر هستند و اعتیاد آور نیستند. بعضی اوقات مردم می خواهند از تجویز داروهای ضد افسردگی به سرعت جلوگیری کنند زیرا آنها نگران اعتیاد هستند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها داروهای ضد افسردگی را با سایر داروها اشتباه می گیرند، در هر صورت قطع دارو فقط باید به تدریج و به توصیه پزشک و تحت نظارت او انجام شود.
استراتژی های مدیریت اضطراب
طیف وسیعی از استراتژی ها وجود دارد که توسط آنها شما می توانید اضطراب خود را مدیریت کنید. می تواند استراتژی هایی را پیدا کنید که برای شخص شما بهتر باشد. اما به یاد داشته باشید، اگر اضطراب شما شدید است، به دنبال درمان از طریق یک متخصص باشید.
10 استراتژی مدیریت اضطراب
تنفس آهسته. هنگام اضطراب، تنفس شما سریعتر و کم عمق تر می شود. سعی کنید تنفس خود را آهسته کنید.
آرامش پیشرونده ماهیچه ها. یک مکان آرام پیدا کنید. چشمان خود را ببندید و به آرامی دراز بکشید و سپس هریک از گروه های عضلانی خود را از انگشتان پا تا سر خود سفت کنید و شل کنید (انقباض و انبساط). سفتی را به مدت سه ثانیه نگه دارید و سپس سریع آزاد کنید. این می تواند به کاهش احساس تنش عضلانی که اغلب با اضطراب همراه است کمک کند.
در لحظه حال باشید. اضطراب می تواند افکار شما را به آینده ای وحشتناک ببرد که هنوز اتفاق نیفتاده است. سعی کنید خود را به جایی که در آن هستید برگردانید. تمرین مراقبه می تواند کمک کند.
سبک زندگی سالم. فعال بودن، خوب غذا خوردن، به بیرون رفتن و طبیعت گردی، گذراندن وقت با خانواده و دوستان، کاهش استرس و انجام فعالیت هایی که از آن لذت می برید همه در کاهش اضطراب و بهبود سلامتی شما مؤثر هستند.
اعمال کوچک شجاعانه انجام دهید. اجتناب از آنچه شما را مضطرب می کند، در کوتاه مدت باعث تسکین می شود، اما می تواند در طولانی مدت شما را مضطرب تر کند. سعی کنید به چیزی که شما را مضطرب می کند نزدیک شوید، حتی به روشی ساده و زمانی کوتاه.
خودگویی خود را به چالش بکشید. چگونه فکر شما روی احساس شما تأثیر می گذارد. اضطراب می تواند باعث شود شما خطر را بیش از حد ارزیابی کنید و توانایی خود را برای رسیدگی به آن دست کم بگیرید. سعی کنید به جای اینکه به سناریوی بدترین حالت بپردازید، به تعبیرهای مختلف برای وضعیتی که شما را مضطرب می کند، فکر کنید.
زمان را به نگرانی خود اختصاص دهید. متوقف کردن نگرانی ها دشوار است، بنابراین زمانی را کنار بگذارید تا نگرانی های خود را جبران کنید. مثلا 10 دقیقه هر شب برای نوشتن آنها وقت بگذارید.
با اضطراب خود آشنا شوید. خاطرات خود را در مورد بهترین و بدترین وضعیت بنویسید.
از دیگران بیاموزید. صحبت با دیگران که دچار اضطراب هستند، یا در حال گذر از موارد مشابه هستند، می تواند به شما کمک کند احساس تنهایی نکنید.
با خود مهربان باشید. به یاد داشته باشید که شما مضطرب نیستید. شما ضعیف نیستید. شما فقط در یک وضعیت سلامت روان قرار دارید. این اضطراب نامیده می شود.
برای درمان اختلال اضطراب با کلینیک فوق تخصصی ذهن آرا در تماس باشید.
از تفاوت حمله اضطراب و پنیک اتک چه میدانیم؟
“حملات اضطراب” و “حملات وحشت” یا همان پنیک اتک دو اصطلاحی هستند که بسیار مورد توجه قرار میگیرند و معمولا درمورد تفاوت حمله اضطراب و پنیک اتک بحث فراوان میشود. آنها معمولاً توسط افراد عادی با هم اشتباه گرفته می شوند و اغلب به جای هم استفاده می شوند. با این حال، در واقع یک تفاوت بزرگ بین آنها وجود دارد که درک آن بسیار مهم است. برای بررسی بهتر این تفاوت و سایر تفاوتها، در این مقاله هر دوی این اختلالات را بررسی خواهیم کرد.
حمله اضطراب چیست؟
اضطراب عبارت است از احساس جنگ یا گریز که ناشی از یک تهدید قابل درک در ذهن است. به طور کلی در زمان استرس احساس اضطراب میکنید. این احساس ترش می تواند مربوط به مدرسه، کار یا سایر زمینه های زندگی شخصی شما باشد. این ترسها گاها طبیعی هستند اما حمله اضطراب زمانی رخ میدهند که از ترس اینکه اتفاق بدی رخ دهد نگرانی شدیدی را احساس کنید.
افرادی که با حمله اضطراب دست به گریبانند در خوابیدن مشکل دارند و یا مشکلات معده دارند. خبر بدتر این است که وقتی چیزی استرس زا در زندگی شما رخ می دهد، این علائم می توانند خیلی شدید بروز کنند. در هنگام حمله ، ممکن است علائم اضطراب شدید را از چند دقیقه تا چند هفته احساس کنید. این علائم معمولاً قابل شناسایی هستند و از نظر شدت می توانند بسیار متفاوت باشند.
پنیک اتک چیست؟
پنیک اتک با حمله اضطراب تفاوتهای اساسی دارد به این معنا که تقریباً همیشه ناگهانی هستند و ظاهراً از ناکجاآباد میآیند. اگرچه ممکن است بسیاری از علائم اضطراب را احساس کنید، اما ممکن است برخی از تأثیرات چشمگیر دیگری مانند احساس و ترس مرگ را نیز احساس کنید. احساس اینکه هیچ چیز واقعی نیست!
از دست ندهید: ۵ حقیقت باورنکردنی در رابطه با اختلال پنیک!
این حملات بسیار شدید هستند و ممکن است بلافاصله قابل شناسایی نباشند. خود احساسات ناخوشایند ناشی از پنیک اتک تا حدی ترسناک است که از تجربه دوباره آنها می ترسید. حملات وحشت را می توان در موقعیت های خاص انتظار داشت، به ویژه در رابطه با هراسهای خاص، اما به طور کلی هیچ علتی آشکار ندارند و به شکلی غیر منتظره ظاهر میشوند.
حملات اضطرابی متشکل از موارد زیر است:
- بی قراری
- نگرانی بیش از حد
- عدم توانایی در تمرکز
- حالت تهوع
- درد قفسه سینه
- مشکل تنفس
علائم پنیک اتک شامل موارد زیر است:
- احساس این که کنترل خود را از دست می دهید
- ترس از مرگ
- احساس این که به زودی میمیرید
- سرگیجه
- حالت تهوع
- درد قفسه سینه
- مسخ شخصیت
- توهمات ذهنی
شاید برای شما هم مفید باشد: بهترین مراکز درمان حملات وحشت و اختلال پنیک اتک
اضطراب ذره ذره افزایش می یابد، در حالی که حملات هراس و پنیک اتک، حملاتی ناگهانی هستند
اضطراب معمولاً به انتظار مربوط می شود. شما می ترسید که اتفاقی بیفتد موقعیت هایی مانند سخنرانی در جمع که در آنها فضای زیادی برای خطا وجود دارد، می تواند احساس نگرانی شدیدی ایجاد کند. از طرف دیگر، حملات پنیک اغلب از هیچ جا به وجود نمی آیند. وقتی در زندگی خود در یک زمان استرس زا به سر می برید، ممکن است به تدریج احساسات اضطرابی ایجاد کنید، زیرا در مورد وضعیت خود بیش از حد فکر می کنید. در مقابل، شما ممکن است در حال خرید در یک فروشگاه باشید که ناگهان حمله وحشت و پنیک اتک بروز کند.
تفاوت حمله اضطراب و پنیک اتک؛ هر کدام به طور متفاوتی ظهور میکند!
طرز کار حملات اضطراب و پنیک اتک کاملا برعکس همدیگر است. به دنبال حمله اضطراب با علائم اختلال اضطراب مواجه میشوید در حالی که حملات هراس و پنیک اتک بدنبال اختلالی از پیش نهفته فعال میشوند. پنیک به طور کلی نتیجه ضربه ای است که به آن اجازه می دهد هر لحظه حمله کند. برای فعال شدن این ترس نیازی به خطر واقعی نیست. برخلاف پنیک اتک، حملات اضطرابی معمولاً با علت خاصی ایجاد می شوند. از آنجا که حملات وحشت به طور ناگهانی شروع می شود، بسیاری از افرادی که این حملات را تجربه می کنند تصور می کنند علائم چیز دیگری مانند حمله قلبی را تجربه می کنند.
پنیک اتک و حمله اضطراب از نظر شدت تفاوت دارند
پنیک اتک تقریباً همیشه شدید است. احساسات تا حدی طاقت فرسا هستند که انجام هر کاری غیرممکن است. علائم جسمی قوی تر از آن چیزی است که به طور معمول در حمله اضطراب مشاهده می شود و بسیار مخل است. در حالی که اضطراب اغلب با علائم جسمی همراه است، علائم روانشناختی قویترند. شدت حملات اضطرابی متفاوت است، اما میتواند برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، در حالی که حملات وحشت فقط چند دقیقه طول می کشد. در حقیقت، شما ممکن است همزمان یک حمله وحشت و اضطراب را همزمان تجربه کنید. به عنوان مثال، شما ممکن است در مورد یک رویداد سخنرانی عمومی بسیار مضطرب باشید و در عین سخنرانی دچار حمله وحشت شوید.
سخن پایانی
در حالی که حملات اضطرابی و حملات هراس خیلی با هم اشتباه گرفته میشوند اما با هم کاملاً متفاوت هستند. با این حال، هر دو بسیار ناخوشایند هستند و می توانند زندگی شما را مختل کنند. اگر احساس می کنید حملات وحشت و اضطراب گریبانتان را گرفته، باید حتما با یک مشاور خوب و درمانگر پنیک صحبت کنید. در صورت تمایل میتوانید برای کمک به خود و یا عزیزی که درگیر این مشکل است با پزشکان متخصص حملات وحشت و اضطراب کلینیک روانشناسی ذهن آرا تماس بگیرید.