رواندرمانی فردی
رواندرمانی فردی یک فرصت شخصی برای دریافت حمایت و تجربه رشد در دوران چالش برانگیز زندگی است. رواندرمانی فردی می تواند به فرد در برخورد با بسیاری از موضوعات شخصی در زندگی مانند خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، مشکلات ازدواج و روابط، مشکلات فرزندپروری، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره کمک کند.
رواندرمانی فرایندی است که از طریق آن مراجعین در یک محیط بی خطر،با ملاحظه و محرمانه به صورت فردی با یک روانشناس بالینی آموزش دیده و مجرب مشورت می کند. این درمان به افراد کمک می کند تا احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، بر روی خاطرات چالش برانگیز یا تأثیرگذار کار کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که می خواهند تغییر دهند شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر بشناسند، اهداف شخصی خود را تعیین کرده و در جهت تغییر دلخواه تلاش کنند.
رواندرمانی فردی بر نگرانی های فعلی فرد متمرکز است. روان درمانی فردی شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات شغلی قبل از آن که جدی تر شوند است. مشاوره فردی یک بحث فردی بین روانشناس و درمانجو است. اتحاد بین درمانجو و درمانگر، رابطه یا پیوندی ایجاد می کنند که اعتماد و رشد شخصی را امکان پذیر می کند.
درمان فردی یک فرایند مشترک بین درمانگر و درمانجو است. هدف از روان درمانی فردی، تلاش برای تغییر یا بهبود کیفیت زندگی است. افراد ممکن است برای حل مسائلی که خود به تنهایی قادر به انجام آن نیستند، از روان درمانی استفاده کنند.
رواندرمانی فردی چیست؟
رواندرمانی فردی (رواندرمانی یا به انگلیسی: Psychotherapy) یا همان درمان روانشناختی، استفاده از روشهای روانشناختی مبتنی بر تعامل شخصی منظم با فرد بزرگسال، به منظور کمک به وی در تغییر رفتار و غلبه بر مشکلات است. رواندرمانی فردی برای بهبود سلامت روان فرد، حل یا کاهش رفتارهای دردسرساز، اعتقادات، اجبارها، افکار یا عواطف و بهبود روابط و مهارتهای اجتماعی به کار میرود. امروزه همچنین انواع مختلفی از رواندرمانی برای کودکان و نوجوانان مانند بازیدرمانی وجود دارد.
در رواندرمانی فردی از چه تکنیک هایی استفاده می شود؟
تکنیکهای رواندرمانی بسیار متفاوت و فراوان است؛ جلسات روانکاری بیشتر شامل جلسات یک به یک، بین مراجع و درمانگر است، اما برخی از اوقات به صورت گروهی نیز انجام میشود.
رواندرمانی فردی تکنیک ها و مجموعه روشهایی برای درمان اختلالات روانی، هیجانی، انواع اختلالات شخصیت، اعتیاد، ناهنجاریهای رفتاری و سازگاری، با استفاده از روشهایی است که به ظاهر با محوریت گفتگو میباشد اما در این فرایند گفتوگو، بررسی و ارزیابی تخصصی و بسیار فنی در رابطه با محتوا و فرایند فکر، احساسات، عواطف، گفتار، رفتار و … غیره، مراجع یا بیمار توسط روانشناس به شکلی بسیار دقیق انجام میگیرد.
رواندرمانی کاربرد آگاهانهٔ روشهای بالینی و «مواضع میانفردی»است که از اصول روانشناسی نوین و کهن حاصل شده و هدف آن کمک به درمانگیران و بیماران است که رفتارها، شناختها، هیجانها، و دیگر ویژگیهای فردی خود را، در جهت درمان مطلوب و تعادل روانشناختی تغییر دهند.
روش و رویکرد رواندرمانی فردی
پس از تشخیص و معاینه وضعیت روانی بیمار MSE روانشناس درمانگر به تدوین و تهیه طرح درمان میپردازند و با استفاده از روشها و تکنیکهای گوناگون مبتنی بر نظریههای رواندرمانی این فرایند بسیار تخصصی را انجام میدهد. لازم است ذکر شود که روان درمانی با مشاوره متفاوت است و روان درمانی مجموعه خدمات تخصصی جهت درمان و ایجاد تعادل روانی در فرد بیمار میباشد در صورتی که خدمات مشاورهای از جنس مشورت کردن و آگاهیبخشی است. درمان دارویی نیز برای بیماران روانی توسط روانپزشک انجام میگیرد. رواندرمانی روشی است که توسط درمانگری آموزش دیده به شکل حرفهای، با توجه به خاستگاه «اختلال تحت درمان»، انجام گیرد. رواندرمانگری بر دوپایه «رابطه» و «ارتباطات» به شکل کلامی و غیرکلامی استوار است. رابطهای حرفهای میان بیمار و درمانگر است که مبتنی بر اصالت، جدیت، صمیمیت و آزادی است.
رواندرمانی کاربرد آگاهانه و هدفمند روشهای بالینی و نگرشهای میانفردی به دست آمده از اصول روانشناختی ریشهدار با هدف کمک به افراد برای تغییر دادن رفتار، شناختها، هیجانها یا سایر ویژگیهای شخصی خودشان در مسیرهایی است که شرکتکنندگان در درمان آنها را مطلوب میدانند.
رواندرمانگر به فردی گفته میشود که از یک یا چند شیوه از روشهای رواندرمانی برای حل مشکلات مراجعان خود استفاده میکند.
شیوههای رواندرمانی فردی
رواندرمانی دارای نظریهها و رویکردهای گوناگونی است و روشهای آن بسیار گسترده و متنوع است. تاکنون بیش از ۵۰۰ روش رواندرمانی توسط نظریهپردازان مختلف ارایه شدهاست. از قدیمیترین روشها مانند هیپنوتیزم درمانی تا تکنیکهای جدیدتر مانند درمان اکت. در حال حاضر پرکاربردترین روشهای رواندرمانی عبارت اند از: درمانهای شناختی، یکپارچهنگر، کلنگر، روانپویشی و رفتاردرمانی [نیازمند منبع]
برخی از انواع رواندرمانی شامل رفتاردرمانی شناختی cognitive behavioral therapy شناسایی باورهای ناکارآمد و رفتارهای ناسازگار و تغییر آنها، روان درمانی تحلیلی Psychoanalytic ورود به معانی ناهوشیار، فکرها، رفتارها و هیجانهای بیمار و تغییر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهدacceptance and commitment therapy، طرحواره درمانی schima therapy، روان درمانی وجودی (اگزیستانسی روان درمانی به صورت انفرادی یا گروه درمانی هم قابل انجام است. به صورت نمونه برای درمان ترس مرضی) روان درمانی به «سبک رفتاری» از چهار شیوهٔ حساسیت زدایی منظم غرقه سازی، سرمشقگیری و تنش کاربردی کمک میگیرد. در درمان اختلالهای شخصیت، رواندرمانی تحلیلی یا روانکاوانه کاربرد دارد.
رواندرمانی فردی تکنیک ها و مجموعه روشهایی برای درمان اختلالات روانی، هیجانی، انواع اختلالات شخصیت، اعتیاد، ناهنجاریهای رفتاری و سازگاری، با استفاده از روشهایی است که به ظاهر با محوریت گفتگو میباشد اما در این فرایند گفتوگو، بررسی و ارزیابی تخصصی و بسیار فنی در رابطه با محتوا و فرایند فکر، احساسات، عواطف، گفتار، رفتار و … غیره، مراجع یا بیمار توسط روانشناس به شکلی بسیار دقیق انجام میگیرد.
انجام رواندرمانی فردی در کلینیک ذهن آرا
اگر با مسائل مرتبط با سلامت روان دست و پنجه نرم می کنید یا اگر می خواهید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید، بهتر است به مشاوره فردی مراجعه کنید.
اولین جلسه درمان اغلب بر جمع آوری اطلاعات متمرکز است. یک درمانگر در مورد سلامت جسمی، روحی و احساسی گذشته مراجع با او صحبت می کند. در طول جلسات مشاوره فردی، دغدغه هایی که فرد را درگیر کرده است، مورد بررسی قرار می گیرند و ممکن است چندین جلسه طول بکشد تا درمانگر به درک خوبی از وضعیت مراجع دست پیدا کند. ارزیابی دقیق منجر به برطرف کردن دغدغه ها و انتخاب بهترین نوع درمان می شود.
طول جلسات مشاوره فردی به طور معمول بین 45 تا 50 دقیقه است. فراوانی و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمان و پیشرفت مراجع بستگی دارد. بسیاری از مشکلات به راحتی با درمان کوتاه مدت برطرف می شوند و سایر نگرانی های مزمن یا پیچیده تر به درمان بلند مدت نیاز دارند.
درمانگران در طول جلسات، مراجعین را تشویق به صحبت می کنند. در ابتدا، ممکن است صحبت از تجربیات گذشته و نگرانی ها فعلی سخت باشد، جلسات احساسات شدید را برانگیخته می کنند و ممکن است افراد در طول درمان ناراحت، عصبانی یا غمگین شوند. با این حال، درمانگران با ایجاد اعتماد به نفس و حس امنیت، پیشرفت جلسات را ممکن می سازند. با گذشت زمان، افراد تحت درمانم در درمان ممکن است دارای روحیه مثبت تر و الگوهای تفکر سالم تری باشند.
تمام مطالب بیان شده می بایست محرمانه باقی بمانند اما اگر فردی در معرض خطر جسمی قرار داشت و یا درمانگر از خطرات احتمالی برای دیگران مطلع شد، می بایست اصل مراقبت را بر اصل رازداری ترجیح دهد و درباره ی این مسئله با فردی مطمئن و متخصص صحبت کند.
انواع درمان فردی
مشاوره فردی به روش های مختلفی صورت می گیرد. برخی از انواع درمان بهتر از سایر روش ها عمل می کنند. برخی از درمانگران نیز از ترکیب رویکرد های مختلف برای درمان بهتر کمک می گیرند.
درمان شناختی رفتاری (CBT): یکی از محبوب ترین و موثرترین انواع مشاوره، درمان شناختی رفتاری است. این رویکرد به افراد کمک می کند تا ارتباط بین افکار، احساسات و رفتارها را بررسی کنند. سپس، افراد می توانند الگوهای تفکر منفی را با الگوهای مثبت جایگزین کنند. رویکرد CBT معتقد است که افکار سالم اغلب احساسات و اقدامات مثبت را موجب می شوند.
رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT): این درمان به افراد در مقابله با استرس، بهبود تنظیمات احساسی و کار بر روی روابط کمک کند.
روان درمانی بین فردی (IPT): می تواند به ایجاد مهارت های ارتباطی کمک کند.
درمان پذیرش و تعهد (ACT): ممکن است آگاهی از افکار و احساسات را افزایش دهد.
درمان سایکودینامیکی: می تواند به افراد در درک تجربیات ناخودآگاه و نحوه تأثیر آنها بر رفتار کمک کند.
مسائل مورد بررسی در جلسات درمانی فردی
مشاوره فردی به بررسی مسائل روحی، عاطفی، جسمی و رفتاری می پردازد. مسائلی که مراجعین در طول جلسات بیان می کنند، شامل موارد زیر می باشد:
- اضطراب
- استرس
- اختلالات خوردن
- عصبانیت
- روابط یا مشکلات ازدواج
- اعتیاد
- سو استفاده جنسی
- مسائل خانوادگی
- بی خوابی
- تمایلات جنسی
رواندرمانی فردی در کلینیک ذهن آرا
کلینیک ذهن آرا، خدمات مرتبط با سلامت روان را با متخصص ترین درمانگران در اختیار مراجعین قرار می دهد. مشاوره فردی که یکی از رایج ترین درمان ها می باشد، به مراجعین در بهبود علائم مشکلات و کیفیت زندگی کمک می کند. مشاوره فردی در کلینیک ذهن آرا با جدیدترین و کارآمدترین رویکرد ها ارائه می شود و جلسات مشاوره در حالتی محرمانه و با بازدهی بالا برگزار می شوند.
برای دریافت خدمات رواندرمانی فردی با کلینیک فوق تخصصی ذهن آرا تماس بگیرید.