اشتراک گذاری
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
همه ما درمورد اثرات ویروس کرونا بر سلامت جسم و خطرات آن بسیار شنیدهایم، اما آیا ویروس کرونا و سلامت روان هم با هم ناسازگاری دارند؟ آیا ویروس کرونا میتواند زمینه ساز مشکلات روحی و به خطر افتادن سلامت روان شود؟
این روزها با وجود این که بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا میگذرد اما ما هنوز درگیر عوارض و مشکلات مربوط به این بحران عجیب هستیم. همه روزهایی وحشتناک، بیسابقه و بسیار بسیار عجیب گذراندیم.
روانشناسان پس از مدت کوتاهی به سرعت شروع به بررسی عوارض جسمی کرده و کمی بعدتر از آن عوارض روحی و خطرات کرونا برای سلامت روان را مورد مطالعه قرار دادند. چه اتفاقی برای ما افتاده بود؟
اگر شما هم دو یا چند عدد از این علائم را در دوران قرنطینه خانگی تجربه کردهاید و سابقه افسردگی و اختلالات روحی هم نداشتهاید حدس میزنیم در برههای دچار افسردگی مقطعی ناشی از بحران کووید۱۹ شده باشید!
این تنها شما نیستید که در جنگ بین کرونا و سلامت روان تان گیر افتادهاید. تمام بشریت در حال تجربه وحشت، ترس، غم و اندوه جمعی و مداوم است. بحران بیماری همه گیر کرونا بسیار دلگیر کننده است و شرایطی بیسابقه برای همه ما پدید آورده است. اگر با بیماری روانی دست و پنجه نرم می کنید، این بحران تاثیراتی عمیقتری بر سلامت روان شما خواهد گذاشت. همچنین مبتلایان به بیماریهای جسمانی مزمن نیز ممکن است در دورههای استرس زا درد بیشتری را تجربه کنند.
اکنون زمان آن است که دندانهایمان را فشار دهیم و با تمام توان تحمل کنیم، هرچند ممکن است عوض شدن شرایط الان کمی غیرممکن به نظر برسد. اما حقیقت این است که هر کس باید در درجه اول به فکر خودش باشد و تا جایی که میتواند سلامت روانش را از پیش تضمین کند تا صدمه کمتری ببیند. یکی از راههای بسیار خوب در این زمینه پیدا کردن یک مرکز مشاوره خوب و یا مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین است.
از آن جایی که در نهایت هیچکس جز خود شما نجاتتان نمیدهد، بنابراین ضروری است که روزانه بر روی سلامتی خود کار کنید.
بهترین کار برای خودیاری و کمک به بهتر شدن حال، تلاش خودتان اما در یک مسیر حرفهای است. مسیر و برنامهریزی حرفهای روتین زندگی در دوران قرنطینه تنها از یک روانشناس خوب برمیآید. روال پیشرو نوشته یکی از اعضای انجمن سلامت بهداشت روان آمریکاست و از نظر متخصصان تیم ذهن آرا تایید شده است. شما می توانید این برنامه را به دلخواه تغییر داده یا برای کسب اطلاعات بیشتر یا گرفتن کمک با ما در تماس باشید.
نیازی نیست که کامل باشید و هر روز به بهترین نحوه به تمام کارهایتان برسید. لیست شما تنها یک دستورالعمل است نه یک لایحه قانونی.
اهدافی منطقی، قابل دستیابی و مرتبط تنظیم کنید که به آنها علاقه دارید.
برنامه روزانه خود را بنویسید و آن را در جایی بگذارید که بتوانید به راحتی به آن مراجعه کنید. با نزدیکانتان درمورد اهمیت این برنامه صحبت کنید.
دکتر بولان میگوید: اگر من پیامبر بودم و یک کتاب مقدس داشتم، این کتاب قطعا “راه هنرمند” جولیا کامرون بود. یکی از ارکان اصلی این دوره ۱۲ هفته ای در کشف خلاقیت شما، نوشتن در ساعات آغازین صبح است. برنامه نوشتن شما باید به این شکل باشد:
من به عنوان یک روانشناس سالها هزاران صفحه فقط در وصف حال خودم نوشتم. وقتی مرتباً آنها را می نویسم، زندگی و ذهنم از همیشه آرام تر است. سعی کنید هر روز “تخلیه مغز” را در خود جای دهید تا افکار، عوامل استرس زا و اضطراب های طولانی را روی کاغذ بیاورید.
دکتر بولان: آفتاب گرفتن روزانه یکی از موثرترین ابزاری است که برای کنترل افسردگی خود پیدا کردهام. البته این فقط تجربه شخصی من نیست و تحقیقات پشتیبان این موضوع است. اما از آنجا که حیاط ندارم، حداقل ۲۰ دقیقه در روز در محله خود قدم می زنم. گاهی اوقات من به راحتی در پارک می نشینم (چیزی نزدیک به دو متر دورتر از دیگران) و با خوشحالی هوا را در پیاده روی استشمام می کنم و از تابش خورشید بر پوستم لذت میبرم. پس به بیرون بروید! ویتامین دی را احساس کنید و به یاد داشته باشید که وقتی این قرنطینه و بحران کرونا تمام شد، جهانی بینهایت زیبا و شگفتانگیز وجود دارد که باید به آن بازگردید.
نکته: اگر به نور آفتاب دسترسی ندارید میتوانید یک لامپ ‘Happy’ تهیه کنید و از مزایای نور خورشید و افزایش سروتونین در خانه لذت ببرید.
دکتر بولان: اگر به دلیل قرنطینه نمیتوانید به باشگاه یا حتی پارک کنار خانه بروید نباید بیکار بنشینید! بلند شوید و یوگا کنید. از هر وسیله سنگینی که دارید استفاده کنید و بدنسازی کنید. اگر تردمیل یا لوازم ورزشی دیگر هم دارید بدانید که حسابی به شما حسادت میکنم!
اگر از داروهای تجویزی خاصی استفاده می کنید، این مهم است که به مصرف آنها طبقدوزهای قبلی ادامه دهید. با پزشکانتان در تماس باشید و علائمتان را چک کنید.
هر روز با کسی تماس بگیرید، خواه این ارتباط متنی، تماس تلفنی، ویدیوکال یا حتی انجام بازیهای آنلاین باشد.
این بستگی به خود شما دارد که از حمام کردن در چه ساعتی لذت ببرید، اما توصیه من به شما یک دوش آب ولرم یا سرد در ساعات آغازین روز است.
پیدا کردن مشاور خوب و حرفهای مرکز مشاورهای که بهترین خدمات را در زمینه همه چیز درمورد کرونا و سلامت روان به شما ارائه دهد میتواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول میخواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما میتوانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در این زمینه با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.
این مقاله میتواند بسیار کمککننده باشد: ویژگیهای یک مرکز مشاوره خوب
ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیکهای دیگر ارجاع دهیم.