مشاوره ازدواج
ازدواج یکی از مهم ترین انتخاب های هر شخص در زندگی به شمار می آید. بدون شک، برای انتخابی عالی و بدون نقص، ملزوم به شناخت خود و شریک مورد نظر هستیم. اما چگونه می توان به شناختی کامل و منطقی رسید؟ آیا مشورت با بزرگان و دوستان، راهی مناسب برای رسیدن به این نوع آگاهی می باشد؟ چگونه می توان از عمیق ترین نیت های شریک خود آگاه شویم و از خطرات و شکست های احتمالی جلوگیری کنیم؟ این گونه سوالات در ذهن جوانانی که قصد ازدواج دارند اما از آینده ناشناخته می ترسند، شکل می گیرد.
بهترین راه رسیدن به شناختی عمیق و دقیق از خود و شریک انتخابی، شرکت در جلسات مشاوره ازدواج در مرکز مشاوره ازدواج می باشد. بی شک برای شروع یک زندگی زناشویی موفق و انتخاب همسر نیاز به آگاهی و شناخت از خود و همسر خود داریم که این شناخت باید طی یک دوره ی چند ماه، زیر نظر دکتر روانشناس باید صورت بگیرد. گاهی افراد ملاک های یک همسر مناسب را نادیده می گیرند و به شناخت سطحی بدست آمده ی خود بسنده می کنند اما ازدواج از مهم ترین تصمیمیات زندگی هر آدمی محسوب میشود که نیاز به سنجشی عمیق دارد. شما از طریق جلسات مشاوره ازدواج و کارآگاه های ازدواج در زوج درمانی و خانواده درمانی در مرکز مشاوره ازدواج می توانید به این سنجش عمیق دست پیدا کنید.
مشاوره ازدواج چیست؟
ازدواج یک رویداد مهم زندگی محسوب می شود و برای اکثر افراد مسیری ناشناخته است. با این حال، ازدواج جنبه های زیادی دارد که بسیاری از مردم تا زمانی که آن را تجربه نکنند از آن آگاه نمی شوند. مردان و زنان هر دو نیازهای جسمی، عاطفی و جنسی متفاوتی دارند. حتی، طرز تفکر و درک آنها معمولاً با یکدیگر متفاوت است.
مشاوره ازدواج یک نوع مشاوره است که به آمادگی بیشتر زوجین برای ازدواج کمک می کند. مشاوره به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که شما و نامزد شما می توانید رابطه ای قوی و سالم در طول زندگی داشته باشید.
مشاوره ازدواج به بهبود روابط زوجین قبل از ازدواج کمک می کند. موضوعات زیر در طول مشاوره قبل از ازدواج مورد بحث قرار می گیرد:
- صمیمیت، محبت و رابطه ی جنسی
- مهارت های ارتباطی
- امور مالی و مدیریت پول
- انتظارات، باورها و ارزش ها
- فرزندان و فرزندپروری
- تصمیم گیری و حل تعارض
- مقابله با خشم و احساسات
- نقش های ازدواج
دریافت مشاوره ازدواج، به زوجین کمک می کند تا توانایی خود را برای برقراری ارتباط بهتر افزایش داده و از یکدیگر انتظارات واقع بینانه داشته باشند. مشاوره ازدواج راهی عالی برای ارتقا مهارت حل مسئله می باشد.
حقیقت این است که همیشه نظرات و ارزش های ما با نظرات و ارزش های شریک انتخابی مان مطابقت ندارد. زوجین اغلب با این دید زندگی مشترک را آغاز می کنند که اختلاف نظر نباید وجود داشته باشد و هنگامی که با تعارضات روبرو می شوند، ناامید شده و نسبت به همسر خود بی اعتنا می شوند.
اما اگر اختلافات و انتظارات، قبل از ازدواح مورد بحث قرار گیرند، راه های درک و حمایت از یکدیگر در طول زندگی مشترک فراگرفته می شود. مداخله زودهنگام می تواند خطر طلاق در اوایل ازدواج را کاهش دهد.
فواید استفاده از خدمات مشاوره ازدواج
مشاوره ازدواج فواید زیادی دارد که در صورت شرکت در جسلات آن، می توانید از آن بهره ببرید. این مزایا شامل موارد زیر می باشد:
- به بینش می رسید: حقیق این است که دو فرد عاشق، اغلب بسیاری از موارد را نادیده می گیرند که در نهایت، هنگام ازدواح باید با آن موارد روبرو شوند. مشاوره ازدواج، مسائل نادیده گرفته شده را روشن می کند و پیش از غافلگیری، آن ها را حل می کند.
- از راهنمایی های حرفه ای استفاده می کنید: در این جلسات، شما از تخصص یک زوج درمانگر یا خانواده درمانگر حرفه ای و آموزش دیده بهره می برید که بی طرفانه از رابطه میان شما و همسرتان می گوید و نحوه ی نگهداری از این رابطه را آموزش می دهد.
- مهارت های ارتباطی خود را تقویت می کنید: ارتباط خوب، بخش اساسی یک رابطه سالم است. هیچ چیز دیگری غیر از ارتباط خوب، نمی تواند باعث کنار هم نگه داشتن رابطه شود و عملکردی بدون مشکل را
مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند توانایی خود را در برقراری ارتباط، ایجاد انتظارات واقع بینانه از ازدواج و توسعه مهارت های حل تعارض افزایش دهند. علاوه بر این، مشاوره ازدواج فرایند کمک گرفتن از دیگران را در طول مسیر زندگی، به فرایندی شیرین و مثبت تبدیل می کند.
مشاوره ازدواج در طول زندگی مشترک، این فرصت را فراهم می کند که قبل از جدی شدن مسائل، مشکلات موجود بررسی و حل شوند و از تبعات بعدی مانند طلاق جلوگیری شود. صحبت با مشاور ازدواج در مرکز مشاوره ازدواج در حل اختلافات مالی بسیار موثر بوده و زن و شوهر را برای تبدیل شدن به مادر و پدری موفق آماده می کند. البته آن چه اهمیت بسیاری دارید این موضوع است که زوجین هنگام حضور در نزد مشاور ازدواج صادق باشند تا کارآمدی این جلسات را مشاهده کنند.
در مشاوره ازدواج چه مسائلی مطرح می شود؟
زوجین بنابر دلایل زیادی به مرکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره ازدواج و پیش از ازادواج مراجعه می کنند. در این جلسات درباره ی موضوعات مهمی مانند فرزندپروری، تعداد فرزند، شغل و .. صحبت می شود.
1. محیط زندگی
در مشاوره پیش از ازدواج، درباره ی محل زندگی، نوع خانه، کشور مورد نظر برای زندگی بحث می شود و در مقیاس کوچک تر، در رابطه با وظایف و انتظارات داخل خانه و نقش هر یک از زوجین نیز صحبت می شود.
2. فرزندان
بچه دار شدن مسئولیت بسیار بزرگی است و می تواند برای زوجین استرس زیادی به همراه داشته باشد. در جلسات مشاوره ازدواج، در رابطه با زمان بچه دار شدن و دیدگاه هر شخص نسبت به فرزند آوری و تمایلات و خواسته ها صحبت شده و هر مولفه به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار می گیرد. تعداد فرزندان در آینده نیز از جمله موضوعات مهمی است که قبل از ازدواج باید درباره ی آن صحبت شود و آمادگی های لازم صورت بگیرد.
3. مسائل مالی
صحبت درمورد حقوق، بدهی ها، لزوم پس انداز و صرفه جویی و نحوه مدیریت امور مالی بسیار مهم است. قبل از شروع زندگی مشترک، زوجین می بایست درباره ی سوالاتی مانند “چه کسی وام ها را پرداخت خواهد کرد، حساب های جدا خواهند داشت یا مشترک، چه کسی مدیریت امور را به دست خواهد گرفت، کدام یک برای خانه خرج خواهد کرد و.. فکر کرده و با هم به نتیجه ی رضایت بخش برسند.
4. شغل
شغل و حرفه از جمله مسائلی است که بر روابط زوجین و زندگی مشترک آن ها تاثیر بسیاری می گذارد.
مسائل دیگر مانند مذهب و دین داری و ارتباطات خانوادگی از جمله بحث های مهم در مشاوره ازدواج و قبل از ازدواج هستند.
در مشاوره پیش از ازدواج از چه تست هایی استفاده می شود؟
یکی از اهداف اصلی مشاوره ازدواج، آشنایی کامل و واقعی زوجین از یکدیگر و بررسی تطابقات اخلاقی می باشد. مشاور ازدواج و زوج درمانگر، از تست های رواشناسی معتبر استفاده می کنند تا ویژگی های شخصیتی افراد را مشخص کنند.
تست شخصیت شناسی MCMI: این آزمون یک پرسشنامه ی خودسنج استاندارد شده است که اطلاعاتی مربوط به شخصیت و سازگاری هیحانی زوجین در اختیار مشاور قرار می دهد. یکی از کاربردهای این آزمون، بررسی اختلالات شخصیت و نشانه های همراه با اختلالات می باشد. افرادی که می خواهند از سلامت روان همسر خود اطمینان یابند و یا نشانه های مشکل آفرینی را مشاهده می کنند، با انجام این گونه تست ها در مشاوره ازدواج به اهداف خود دست پیدا می کنند.
تست شخصیت شناسی چند وجهی مینه سوتا MBTI: این آزمون یک پرسشنامه است که برای درک تایپ شخصیتی در زندگی روزمره ما طراحی شده است. نتایج MBTI تفاوت های ارزشمندی را بین زوجین مشخص می کند و سوتفاهم ها و ارتباطات نادرست ناشی از این تفاوت ها را برطرف می کند.
از آزمون های شخصیت شناسی، آزمون های بالینی و آزمون های رابطه ی معتبر دیگر نیز در فرایند مشاوره پیش از ازدواج برای افزایش شناخت زوجین از یکدیگر استفاده می شود.
تعداد جلسات مشاوره ازدواج به شرایط و نیازهای زوجین بستگی دارد. برخی مشاوران ممکن است برای حل مسائل خاص زندگی زناشویی، تنها چند جلسه را کافی بدانند، در حالی برخی مشاوران بر اساس نیاز زوجین استمرار و ادامه جلسات را طی مدت زمان یک ماهه یا چند ماهه تعیین می کنند.
اگر بخواهیم پاسخ حدودی به این سوال بدهیم بسیاری از مشاوران از 5 تا 20 جلسه برای مشاوره ازدواج استفاده می کنند، اما این تعداد می تواند افزایش یا کاهش پیدا کند . در واقع اگر نیاز های فردی در این جلسات مرتفع گردید و نتایج خوبی حاصل شد جلسات به پایان می رسد.
در جلسات مشاوره ازدواج در واقع به زوجها در شناسایی مسائل و فرآیند حل مشکلات بین دو طرف کمک می شود و مشاوره ازدواج میتواند به شما کمک کند تا روابط خود را بهبود بخشید و روشهایی برای مواجهه با چالشهای زندگی زناشویی پیدا کنید.، اما هیچ گونه تضمینی برای رسیدن به نتایج خاصی وجود ندارد. زیرا عمل کردن یا نکردن مسائل مطرح شده در جلسه به عهده زوجین است که در صورت رعایت نکردن نکات هیچ نتیجه ای وجود نخواهد داشت.این مسئله به دلیل این است که زندگی زناشویی پیچیده و متنوع است و هر زوجی با شرایط و مشکلات خاص خود مواجه است. بنابراین، نتایج مشاوره ازدواج به شدت به شرایط و مسائل خاص هر زوج و همچنین به همکاری، تلاش و تعهد آنها بستگی دارد.
در مشاوره ازدواج، مشاور با شما مسائل مربوط به زندگی زناشویی یا قبل از ازدواج در خصوص نحوه ملاک گذاری و چگونگی انجام پروسه ازدواج صحبت می کند. برخی از سوالاتی که ممکن است در مشاوره ازدواج پرسیده شوند، عبارتند از:
1. درباره خودتان و همسرتان:
– در طول روز چه کارهایی با هم انجام می دهید؟
– چه تفاوت هایی بین شما و همسرتان وجود دارد؟
– از چه اخلاق هایی ناراضی و از چه اخلاق های یکدیگر رضایت دارید؟
2. درباره روابط روزمرگی:
– نحوه صحبتتان با یکدیگر چگونه است؟
– اغلب در مورد چه مسائلی صحبت می کنید؟
– نحوه حل مسائل و مشکلات شما در زندگی چگونه است؟
3. درباره مسائل خاص زندگی زناشویی:
– آیا از نظر جنسی و سکس با یکدیگر مشکل دارید؟
– چگونه با استرس و اضطراب در زندگی زناشویی خود روبرو می شوید؟
– آیا خشمگین یا عصبانی می شوید و نحوه کنترل آن چگونه است؟
– نحوه انجام مدیریت مالی و خرج شما چگونه است؟
4. درباره ارزش های یکدیگر:
– ارزش های شما در زندگی زناشویی چیست؟
– چگونه با مسائل اخلاقی خود روبرو می شوید؟
– چه چیزهایی برای شما پر اهمیت و کم اهمیت است؟
برای انتخاب “بهترین مرکز مشاوره ازدواج” ، باید نکاتی را در نظر بگیرید که عبارتنداز:
1. مراکز تخصصی مشاوره ازدواج: برخی مراکز به صورت ویژه ای در خصوص مشاوره ازدواج فعالیت می کنند که دارای متخصصین و روانشناسان حرفه ای هستند.
2. مراکز خدمات ازدواج: برخی از مراکز خدمات روانشناختی همچنین خدمات مشاوره ازدواج را ارائه می دهند. این مراکز ممکن است شامل مراکز روانشناسی، مراکز مشاوره خانواده و مراکز روانشناسی کودکان و نوجوانان باشند.
3. سایت مشاوره ازدواج: امروزه، بسیاری از افراد از طریق اینترنت خدمات مشاوره ازدواج دریافت می نمایند. این روش به شما این امکان را می دهد تا با مشاور خود از طریق ویدئوکنفرانس، تلفنی یا پیام رسان های آنلاین ارتباط برقرار کنید.
4. مشاوره گروهی ازدواج: در برخی موارد، مشاوره گروهی می تواند به شما کمک کند که با افراد دیگری که در شرایط مشابهی هستند، ارتباط برقرار کنید و تجربیات خود را با همدیگر به اشتراک بگذارید.
خیر. مشاوره ازدواج برای همه زوجها، حتی کسانی که رابطهی سالمی دارند در واقع مشاوره ازدواج یک روش پیشگیرانه و کارآمد برای حفظ و بهبود روابط خانوادگی و زندگی زناشویی است. این فرایند به زوجها کمک میکند تا مهارتهای ارتباطی و حل مسئله ، راه های مقابله با مشکلات و ایرادات یکدیگر یاد بگیرند و زندگی زناشویی توسعه یافته ای داشته باشیند. اگر نیاز به دیدگاه های جدیدی در رابطه خود هستید و می خواهید ابعداد مختلفی را ایجاد کنید کلاس مشاوره ازدواج یکی از بهترین راهکارهاست علاوه بر این می تواند به شما کمک کند تا در مواجهه با چالشهایی که ممکن است در زمینه های مختلفی مانند مالی، جنسی، ارتباطی و غیره رخ دهد، آمادگی لازم را داشته باشند.
چه زمانی باید به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کرد؟
- زمانی که درباره ی مراسم عروسی با اختلافاتی روبرو شده اید و نمی توانید این تعارضات را حل کنید.
- زمانی که درباره ی هیچ مسئله ای تفاهمی ندارید و بابت هر اتفاقی بحث و دعوا می کنید.
- زمانی که نمی دانید آیا تصمیم درستی گرفته اید یا خیر.
- از انتخاب کردن می ترسید و نمی توانید برای زندگی مشترک برنامه ریزی کنید.
- یکی از خانواده ها، نامزد فرزند خود را دوست ندارند و مشکلاتی را ایجاد کرده اند.
- زمانی که نمی دانید چگونه صمیمیت ایجاد کنید و درباره ی مسائل مختلف به گفت و گو بپردازید.