دروغگویی همسر، نحوه برخورد و درمان

تقریباً همه آدم ها گاه به گاه دروغ می گویند، و دروغ گفتن از روی ملاحظات حتی ممکن است به محافظت از احساسات دیگران یا حفظ ثبات در رابطه شما کمک کند. با این حال، دروغگویی بیش از حد یا مخرب می تواند به طور جبران ناپذیری به رابطه شما با همسرتان آسیب برساند.

بنابراین، چگونه می توانید تشخیص دهید که همسرتان دروغ می گوید یا نه؟ تشخیص دروغ کار آسانی نیست. سوء ظن شما می تواند مانع از رسیدن به حقیقت شود. علائمی که به شما دروغ می گویند را بشناسید و اگر فکر می کنید همسرتان به شما دروغ می گوید، چه کاری می توانید انجام دهید.

چرا مردم در روابط دروغ می گویند؟

مردم به دلایل اساسی بسیاری دروغ گفتن را انتخاب می کنند. دلایل آنها برای دروغ گفتن ممکن است با نیت خوب و خوش خیم باشد – یا ممکن است تلاش عمدی برای ایجاد درد باشد. دلایل دروغگویی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اجتناب از تعارض، خجالت یا مواجهه با عواقب رفتارشان
  • ترس از طرد شدن یا از دست دادن همسر
  • پنهان کاری که انجام داده اند یا نکرده اند
  • حفظ کنترل یک موقعیت
  • خوب جلوه دادن، یا موفق‌تر، خاص‌تر یا با استعدادتر از آن چیزی که هستند
  • به تعویق انداختن نیاز به ایجاد تغییرات در سبک زندگی
  • تلاش برای محافظت از احساسات دیگران

در حالی که ممکن است کسی به عنوان راهی برای محافظت از احساسات شریک زندگی خود یا جلوگیری از درگیری دروغ بگوید، این دروغ‌ها و سایر دروغ‌ها همچنان می‌توانند با کاهش اعتماد و صمیمیت باعث ایجاد مشکل در رابطه شوند.

نشانه های دروغگویی

در حالی که دانستن برخی از نشانه های معمول دروغ گفتن می تواند مفید باشد، درک نادرست چنین رفتارهایی نیز آسان است. در واقع، یک مطالعه نشان داد که افراد تنها در 54 درصد مواقع در یک محیط آزمایشگاهی قادر به تشخیص دقیق دروغگویی بودند. بنابراین، در حالی که ممکن است فکر کنید کسی دروغ می‌گوید، ولی تشخیص قطعی آن دشوار است.

تشخیص دروغ همیشه به آسانی یا ساده نیست که متوجه زبان بدن یا رفتار غیرعادی باشید. با این حال، اگر کسی حقیقت را نمی گوید یا اطلاعاتی را مخفی می کند، علائم زیر ممکن است وجود داشته باشد:

  • اجتناب از تماس چشمی
  • مبهم بودن یا ارائه جزئیات کمی
  • زبان بدن که متناقض است (مانند “نه” گفتن اما تکان دادن سر به بالا و پایین)
  • زبان بدن غیرمعمول (مانند بی قراری، سفتی، مالش ابرو، بازی با مو، یا خمیدن)
  • دفاع مستمر یا انکار اتهامات
  • پاسخ های گریزان یا تناقض در آنچه می گویند
  • عرق کردن روی ابرو
  • قرار دادن یک مانع مانند میز یا صندلی در مقابل خود
  • ارائه اطلاعات یا جزئیات بیشتر از آنچه لازم است یا خواسته شده است
  • چندین بار “نه” گفتن
  • خودسری
  • توقف مکالمه
  • آرامشی غیرمعمول
  • نوسانات صدای غیرمعمول
  • عدم تمایل به لمس همسر در طول مکالمه

ممکن است عصبی بودن، حواس پرتی یا عدم تماس چشمی را با دروغگویی اشتباه بگیرید. تنها تکیه بر علائم رایج دروغگویی ممکن است منجر به اشتباه خواندن یا برچسب زدن نادرست رفتارهای همسرتان شود. تشخیص سرنخ های غیرکلامی دروغ می تواند دشوار باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است

تاثیر دروغ گفتن در یک رابطه

برخی از دروغ ها ممکن است بی ضرر به نظر برسند، و دروغ گاه به گاه احتمالاً اجتناب ناپذیر است (به ویژه در مورد دروغ های سفید یا دروغ های حذف شده). اما حتی دروغ‌های ناچیز و کوچک نیز می‌تواند باعث بی‌اعتمادی و سایر مشکلات رابطه شود، از جمله:

کاهش اعتماد: اگر شریک زندگی شما مدام دروغ می گوید، می تواند تأثیر مستقیمی بر اعتماد داشته باشد. هرچه بیشتر دروغ بگویند، کمتر به آنها اعتماد می کنید یا به صداقت آنها ایمان دارید.

کاهش شفقت و همدلی: دروغ گفتن تشخیص احساسات دیگران را دشوارتر می کند، که به نوبه خود می تواند شفقت و همدلی شما را نسبت به آن شخص کاهش دهد.

صمیمیت کمتر: صمیمیت مستلزم آسیب پذیری عاطفی است که بدون پایه و اساس اعتماد و صداقت تقریباً غیرممکن می شود.

دروغ و فریب بیشتر: یک مطالعه نشان داد که مغز می تواند خود را با عدم صداقت سازگار کند. به عبارت دیگر، هر چه کسی بیشتر دروغ بگوید، مغز او بیشتر به دروغ گفتن عادت می کند

نحوه برخورد با همسر دروغگو

اگر گمان می‌کنید که همسرتان ناصادق است، می‌توانید اقداماتی را انجام دهید تا با دلسوزی نسبت به شریک زندگی‌تان و خودتان پاسخ دهید.

به غریزه خود تکیه کنید. مهم است که به شهود خود اعتماد کنید. واکنش روده شما ممکن است دقیق تر از تلاش برای شناسایی رفتارهای کلیشه ای باشد که اغلب با دروغگویی همراه است، مانند بی قراری و عدم تماس چشمی.

برای صداقت انتظارات سالمی داشته باشید. به عنوان مثال، انتظار اینکه همسرتان در هر دقیقه از روز دقیقاً به شما بگوید کجا هستند و چه می‌کنند، درخواستی غیرمنطقی است. اما انتظار صداقت در مورد برنامه های آنها هنگام خروج از خانه یا زمانی که به طور دوره ای مراجعه می کنید، معمولا منطقی است.

مکث کنید تا قبل از آن فکر کنید. پاسخ دادن به آنچه شریک زندگی شما به شما می گوید. وقتی شریک زندگی تان چیزی را که فکر می کنید دروغ است بازگو می کند، قبل از پاسخ دادن، لحظه ای کوتاه درنگ کنید. از زمان خود برای پردازش هر یک از الگوهای دروغگویی همسرتان استفاده کنید و از پاسخ تکانشی خود جلوگیری کنید.

مستقیماً سؤال بپرسید یا آنچه را که همسرتان می گوید به چالش بکشید. مطالعه‌ای در سال 2008 پیشنهاد می‌کند زمانی که فکر می‌کنید شخصی دروغ می‌گوید، از تماس چشمی بخواهید و سپس درخواست کنید که داستان برعکس گفته شود. دروغ گفتن نیاز به تلاش قابل توجهی دارد، بنابراین اگر از همسرتان بخواهید داستان خود را خارج از ترتیب زمانی بازگو کند، شکاف های داستان و سایر شاخص های رفتاری ممکن است راحت تر شناسایی شوند.

آیا باید با همسر دروغگو مقابله کرد؟

برخی از کارشناسان بر این باورند که هر چه زودتر همه کارت‌ها روی میز قرار گیرند و هر چه زودتر دروغ آشکار شود، بهتر است.

با این حال، ممکن است قبل از مواجهه با همسرتان با سوء ظن، منتظر بمانید تا اطلاعات و حقایق بیشتری را کشف کنید. فقط شما می دانید چه چیزی برای شما راحت تر است و چه چیزی برای موقعیت خاص شما بهترین است – از جمله عواقب احتمالی اتهام و درگیری.

آیا باید همسر دروغگو را بخشید؟

اینکه همسرتان را به خاطر دروغ گفتن ببخشید یا نه، یک انتخاب کاملا شخصی است که ممکن است به الگوی رفتاری قبلی همسرتان و همچنین میزان آسیب ناشی از دروغ او بستگی داشته باشد. به همین ترتیب، فقط شما می توانید تصمیم بگیرید که چقدر دروغ در رابطه شما قابل قبول است. مطمئناً بخشیدن همسر برای خیانت دشوارتر از دروغ گفتن در مورد رفتن به اوقات خوشی با همکاران است.

با این حال، به خاطر داشته باشید که نگه داشتن کینه می تواند رفاه و رابطه شما را از بین ببرد، بنابراین تمام تلاش خود را بکنید تا آسیب خود را با دیگران در میان بگذارید. بخشیدن همسرتان به این معنا نیست که از دروغگویی یا رفتار آزاردهنده خود چشم پوشی می کنید.

اگر در رابطه با مشکلات ناشی از دروغ گفتن دست و پنجه نرم می کنید، مشاوره ازدواج را در نظر بگیرید. حتی اگر همسرتان با شما همراه نمی‌شود، صحبت با یک مشاور ازدواج می‌تواند به شما کمک کند تا با دروغ‌گویی کنار بیایید و به شما کمک کند رها کنید و ببخشید تا بتوانید ادامه دهید.

چه زمانی همسر دروغگو را ترک کنیم؟

مقدار کمی دروغ در روابط عاشقانه رایج است. به عنوان مثال، شریک زندگی شما ممکن است جزئیات مربوط به یک رابطه گذشته را نادیده بگیرد. یا وقتی از آنها می‌پرسید که آیا جذب کسی شده‌اند یا خیر، ممکن است حتی زمانی که واقعاً هستند، بگویند “نه”. برای افراد غیرعادی نیست که برخی چیزها را برای حفظ آرامش در روابط خود کم اهمیت جلوه دهند.

آنچه مهم است این است که شما و شریک زندگی تان در مورد اینکه چه چیزی یک دروغ مضر است، توافق کنید. یک مطالعه نشان داد که افراد احتمالاً باورهای خود را به شریک عاشقانه خود فرافکنی می کنند. بنابراین، مهم است که وقتی صحبت از اطلاعات نادرست در رابطه شما به میان می‌آید، در مورد مرزها فکر کنید.

وقتی مرزهای خود را شناختید، در مورد آنها با شریک زندگی خود صحبت کنید. آیا هر دو در مورد معنای فریب دادن دیگری توافق دارید؟ چه اطلاعاتی غیر قابل مذاکره است؟ عدم صداقت در مورد چه چیزی غیرقابل قبول است؟

اگر شما و شریک زندگیتان در مورد نوع اطلاعاتی که برای به اشتراک گذاشتن صادقانه با یکدیگر لازم است به توافق نرسیدید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که رابطه پایان یابد یا به همسر خود را برای درمان دروغ گویی به یک مشاور یا روانشناس معرفی کنید.

همچنین ممکن است از خود بپرسید: آیا به همسرم فضای کافی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات را می دهم؟ اگر آنها سعی می کنند با شما صادق باشند، اما شما آنها را مورد انتقاد قرار دهید یا آنها را رد کنید، ممکن است در آینده اشتراک گذاری مطالب را برای آنها دشوارتر کنید.

وقتی در روابط مرزبندی می کنید، تعیین عواقب مهم است. اگر همسرتان به طور مداوم به شما دروغ گفته است، به او بگویید که اگر به این رفتار ادامه دهد، ادامه رابطه با او برایتان دشوار خواهد بود. اگر به دروغ گفتن ادامه دهند، مهم است که پیامد آن را دنبال کنید.

اگر شریک زندگی شما به خاطر دروغ گفتن، جریحه دار کردن احساسات شما ابراز پشیمانی نمی کند، یا تمایلی به تغییر یا درخواست کمک برای رفتار خود نشان نمی دهد، ممکن است به طور جدی به پایان دادن به رابطه فکر کنید.

1/5 - (1 امتیاز)
پیام بگذارید