مرکز گفتاردرمانی در تهران، بهترین گفتاردرمانگر
مرکز گفتاردرمانی در تهران کجاست؟ بهترین مرکز گفتار درمانی کودکان در تهران
احتمالا قبلا در رابطه با گفتار درمانی و فعالیت های کلینیک گفتاردرمانی در تهران، مطالبی به گوشتان خورده است. و شاید هم، هم اکنون با مشکلی روبرو هستید و به دنبال بهترین گفتاردرمانگر در تهران هستید. قبل از هر چیزی بیایید گفتاردرمانی را تعریف کنیم. گفتاردرمانی این گونه تعریف می شود:
علم ارزیابی، تشخیص و درمان هرنوع اختلال مربوط به گفتن و درک گفته های دیگران را گفتاردرمانی می گویند.
گفتار درمانگر خوب کیست؟
متخصصی که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات ادراکی و یا گفتاری افراد می پردازد را گفتاردرمانگر می گویند. انواع اختلالات در نحوه صحبت کردن و درک گفته های دیگران درحیطه کاری گفتاردرمانی قرار می گیرد و به طور کل طبق تقسیم بندی انجمن گفتاردرمانی آمریکا این اختلالات عبارتنداز:
تقسیم بندی انجمن گفتاردرمانی آمریکا
گفتاردرمانی اختلالات بیانی
نادرست تلفظ کردن صدا و صداهایی در کلمات، مانند گفتن (تیپ به جای سیب یا گدو به جای گردو)
گفتاردرمانی اختلالات درکی
هرگونه اختلال در درک گفته های دیگران که غالبا پس ازضربه، سکته های مغزی و … در افراد ایجاد می شود.
گفتاردرمانی اختلالات روانی کلام
لکنت، تندگویی یا جویده گویی که جریان صحبت کردن را متوقف یا شکسته می کند. مانند (س…س…س…سلام)
گفتاردرمانی اختلالات صوتی
مشکل در زیر و بمی و کیفیت صدای گوینده که نمایان باشد، مانند گرفتگی صدا یا صدای زنانه برای مرد و …
چه کسانی باید به مرکز گفتاردرمانی مراجعه نمایند؟
بنابر اختلالات ذکرشده افرادی که دارای اختلالات زیر باشند می بایست به متخصص گفتار درمانی مراجعه کنند:
- افراد دارای اختلال درتلفظ صحیح کلمات
- مبتلایان به سکته های مغزی و آسیب دیدگان مغزی
- کسانی که شکاف کام و لب دارند.
- کسانی که بصورت تودماغی صحبت می کنند.
- افراد دارای لکنت زبان، تندگویی
- افرادی که افت شنوایی دارند.
- والدین کودکانی که درآغاز صحبت کردن تاخیر داشته اند.
- افرادی که ازصدای خودناراضی هستند.
- اشخاصی که مایلند لهجه خود را تغییر دهند.
- افرادی که دریادگیری مشکل دارند.
- افرادی که اصلا حنجره ندارند.
گفتاردرمانی آیا مختص کودکان است؟
در حیطه کاری گفتار درمانی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. از زمان نوزادی تا سنین کهنسالی می توان برای دریافت خدمات مشاوره ای و درمانی مراجعه نمود.
از آنجا که هرچه اختلالات گفتاری مزمن تر شود، عوارض ناگوار بیشتری از جمله (عاطفی، اجتماعی، شغلی، تحصیلی و…) را به دنبال دارد و درمان آن دشوارتر و طولانی تر می گردد. لذا به محض بروز هر گونه اختلالی که منجر به اختلالات گفتاری و درکی شود با یک متخصص گفتاردرمان تماس بگیرید.
«خاله سلبال مسکیمو دیدی؟ بابام خلیده!» با تعجب گفتم: «آرتین چی گفتی؟ متوجه نشدم.» آرتین حدودا 3 سال و نیمه است اما گفتارش واضح نیست و بیشتر مواقع مادرش مجبور است صحبتهای او را برای اطرافیان ترجمه کند و گفت درباره شلوار جدیدش حرف میزند به مادرش گفتم شاید بد نباشد او را نزد گفتاردرمانگر بفرستد… آیا واقعا نیازی به گفتاردرمانی برای کودکی در این سن نیست؟ نباید نگران فردای آرتین و بچههایی مثل او و مدرسه رفتنشان بود؟ با خانم دکتر یادگاری، آسیبشناس گفتار و زبان در این باره صحبت کردیم.
بهترین دکتر گفتاردرمانی
افراد برای بهبود ارتباطات فردی خود با دیگران و بهبود مهارتهای ارتباطی در جامعه به یک دکتر گفتار درمانی مراجعه می نمایند. رو های یک پزشک گفتار درمانی، استفاده از تمرینات و فعالیتهایی الگو محور است ک پس از انجام تست های روانشناسی پیاده سازی می شود و با هدف، افزایش قدرت مهارتهای ارتباطی شخص و بهبود روابط اجتماعی پیش می رود.
بهترین دکتر گفتار درمانی از روشهای درمانی روانشناختی، در پزشکی روانی و رواندرمانی به صورت هوشمندانه ای عمل می کند و سعی دارد تا با استفاده از تکنیک های کاربردی بسیاری از مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن، اختلالات شخصیت، اختلالات خواب و.. را درمان نماید. اگرچه دکتر گفتار درمانی به عنوان یک روش درمانی نوین و موثر شناخته شده است، اما ممکن است مردم با این روش آشنایی کافی نداشته باشند.
اگر به دنبال یک متخصص گفتاردرمانی هستید حتما نزدیکترین مرکز گفتاردرمانی را پیدا کرده و به آن مراجعه کنید. دکتر گفتاردرمانی در تهران بسیار زیاد هستند اما کلینیک روانشناسی ذهن آرا مرکز درمان انواع اختلالات به عنوان بهترین مرکز با بهترین دکتر گفتاردرمانی در شمال تهران است
مرکز گفتار درمانی! کدام کودکان به گفتاردرمانگر نیاز دارند؟
کودک یک ساله گفتار را بهصورت تککلمه شروع میکند. وقتی سنش به یک سال و نیم میرسد، تعداد کلمات افزایش مییابد و در 2 سالگی میتواند جملههای 2 کلمهای بگوید. بهتدریج دامنه کلمات و جملهها و گفتار پیوسته کودک کاملتر میشود. هر کودکی رشد زبان را مثل سایر تواناییهای رشدی- حرکتی در سن مشخصی پشت سر میگذارد و همانطور که مثال زدم، در هر مرحله نشانههایی از رشد زبان بروز میکند. توجه به این نشانهها مشخص میکند کودک تاخیر گفتاری دارد یا نه. مثلا اگر در 2 سالگی هنوز کودکی قادر به بیان تککلمه نیست، باید والدین به مرکز گفتاردرمانی در تهران مراجعه کنند.
یعنی فقط داشتن گفتار مهم است؟
همزمان با رشد زبان، صداهای تولیدشده در گفتار هم دقیقتر و مفهومیتر میشوند. «م»، «ب» و «د» جزو صداهایی هستند که زودتر ظاهر میشوند و صداهایی مثل «ک» و «گ» و «س» و «ز» دیرتر ظاهر میشوند و آخرین صدا، «ر» هست. رشد این صداها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. برخی کودکان صداها را به وضوح بیان نمیکنند و گفتار نامفهومی دارند. متاسفانه زمانی والدین به این موضوع دقت میکنند که فرزندشان وارد پیشدبستانی شده و اولیای مدرسه متوجه مشکل گفتاری کودک میشوند. این تاخیر و بیتوجهی در تحصیل کودک مشکلآفرین خواهد شد.
اگر به دلایلی سن طلایی گفتاردرمانی گذشت چی؟
حتی در بزرگسالانی که مشکلاتی در گفتار و زبان دارند، امکان معالجه وجود دارد اما درمان به مراتب سختتر است چون عادتهای غلط گفتاری به حدی در زبان نفوذ کرده که فرد قادر به ترک آنها نیست.
آیا بیماریهای خاصی روی گفتار تاثیر می گذارد؟
در برخی شرایط خاص مثلا در کودکانی که نارس متولد میشوند، تاخیر گفتار و زبان قابلپیشبینی است و تمهیداتی وجود دارد که گفتاردرمانی از طریق لمس درمانی و تقویت مهارتهای مربوط به تغذیه به ایجاد مهارتهای دهانی حرکتی از همان سنین پایین کمک کند. نشانگانهای ژنتیکی خاصی هم مثل نشانگان داون یا نشانگانهایی که باعث عقبماندگیهای ذهنی و تاخیرهای روانی حرکتی یا شناختی میشود، وجود دارد که کودک با آن متولد میشود و مشکلات گفتاری در این کودکان قابل پیشبینی است. اما در برخی موارد تاخیر و آسیبهای کلامی بدون علت است و کودک در سایر حیطههای شناختی و هوشی بدون مشکل است حتی شنوایی سالمی دارد اما در ادای کلمات و جملهها به مشکل برمیخورد. در این شرایط مراجعه به گفتاردرمانگر و توجه به برخی تمهیدات به رشد زبان کمک میکند.
آیا تاخیر کلامی در هر شرایطی نگرانکننده است؟
تاخیر در رشد زبان اگر درحد چند ماه باشد، نگرانکننده نیست یعنی اگر کودکی تمام مهارتهای حرکتی شناختی را داشته و شنواییاش ایرادی نداشته باشد، ارتباط چشمی خوبی برقرار کند و مفاهیم را با رفتارش برساند و ارتباط اجتماعی خوبی داشته باشد، تاخیر چند ماهه کلامی نگرانکننده نیست اما این کودکان هم باید تا قبل از 3 سالگی به لحاظ گفتاری راه بیفتند. با این حال مشاوره با گفتاردرمانگر برای تشخیص موارد نگرانکننده توصیه میشود. مثلا بهخصوص برای لکنت زبان به مشاوره نیاز است.
مرکز گفتاردرمانی را نیمه کاره رها نکنید
معمولا کودکانی كه بهدلیل اختلالهای گفتار و زبان همراه والد یا والدین برای اولین بار در مرکز گفتاردرمانی در تهران حضور پیدا میکنند، ارزیابی میشوند و قرار جلسات منظم هفتگی برای آنها تعیین خواهد شد. ممکن است والدین در جلسه حضور داشته باشند یا خارج از اتاق درمان منتظر بمانند. معمولا بعد از هر جلسه، گفتاردرمانگر توصیههای لازم در مورد تمرینها را به والدین میدهد و آنها در طول هفته باید سعی کنند تمرینها را در منزل انجام دهند تا یادگیری در محیط واقعی زندگی انجام شود و کودک آنچه میآموزد به محیطهای روزمره زندگی تعمیم دهد.
متاسفانه برخی از والدین بعد از مراجعه اول یا گذراندن چند جلسه گمان میکنند نیازی به ادامه درمان نیست و خودشان میتوانند درمان را انجام دهند اما این باور کاملا نادرست است. والدین به تنهایی و بدون مشاوره آسیبشناس گفتار و زبان قطعا نخواهند توانست آموزشهای لازم را برای کودک خود انجام دهند. آسیبشناس گفتار و زبان در طول پروسه درمان هم نقش درمانگر و هم نقش هدایتگر والدین را انجام میدهد و موثرترین نتایج درمانی از همکاری سه عنصر اصلی درمان یعنی مراجع، درمانگر و والدین بهدست خواهدآمد.
مرکز گفتاردرمانی در تهران
هیچ گاه به دنبال بهترین متخصص گفتاردرمانی در تهران نباشید! چرا که گفتاردرمانی نیازمند مداخله یک تیم تخصصی است که البته باید اعضای این تیم به بهترین شکل کار خود را بلد باشند. کلینیک ذهن آرا با گردآوری بهترین متخصصین گفتار درمانی در تهران که سابقه ی بیشتر و درخشان تری داشته اند اقدام به تکمیل تیم گفتاردرمانی خود کرده و توانسته است در این مدت به عنوان یکی از بهترین مراکز و مجموعه های گفتار درمانی در تهران شناخته شود. پس اگر شما هم به دنبال بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران و درواقع به دنبال تیم تخصصی گفتاردرمانی هستید. حتما با کلینیک ذهن آرا در تماس باشید. هم چنین این مرکز به صورت تخصصی به عنوان مرکز لکنت زبان در حال فعالیت است.
سوالات متداول در رابطه با مرکز گفتاردرمانی
- درچه محدوده سنی می توان به گفتاردرمانگر مراجعه نمود؟
- در حیطه کاری مرکز گفتاردرمانی در تهران هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. از زمان نوزادی تا سنین کهنسالی می توان برای دریافت خدمات مشاوره ای و درمانی مراجعه نمود.
- اگر به دلایلی سن طلایی بگذرد، دیگر اصلاحشدنی نیست؟
- حتی در بزرگسالانی که مشکلاتی در گفتار و زبان دارند، امکان معالجه وجود دارد اما درمان به مراتب سختتر است.
- آیا میتوان گفت تاخیر کلامی در هر شرایطی نگرانکننده است؟
- تاخیر در رشد زبان اگر درحد چند ماه باشد، نگرانکننده نیست. اما بیشتر از این کمی نگران کننده است.