تخصصی ترین مرکز درمان لکنت زبان در تهران

مرکز درمان لکنت زبان

مرکز درمان لکنت زبان

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان یک مشکل گفتاری است که باعث می شود کودکان نتوانند به راحتی صحبت کنند و نیازمند درمان لکنت زبان باشند.

لکنت زبان در کودکان غالباً در سنین 2-4 سالگی شروع می شود.

این مشکل در دبستان هم ادامه دارد و می تواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود، بنابراین مهم است که به دنبال کمک به خود و عزیزان خود، از بهترین مرکز کمک بگیرید.

اگر متوجه لکنت فرزندتان شدید، با یک درمانگر خوب مشورت کنید.

کودکانی که لکنت زبان دارند غالباً مشکل صحبت کردن آن ها در ابتدای جملاتشان مشاهده می شد، اما لکنت می تواند در کل جملات فرد نیز رخ دهد.

کودکان همچنین ممکن است در هنگام لکنت کارهای غیرکلامی انجام دهند. به عنوان مثال ، آن ها ممکن است  با چشم هایشان پلک بزنند، لبخند بزنند، صورتشان را بزنند یا مشت های خود را ببندند.

انواع لکنت در کودکان

لکنت سه نوع اصلی دارد. کودکانی که لکنت دارند ممکن است یک یا چند نوع از این نوع را داشته باشند.

1.لکنت زبان تنفسی

در این نوع لکنت زبان، فرد دچار مشکل در نفس کشیدن حین صحبت کردن می‌شود. برای درمان این نوع لکنت زبان، باید قدرت نفس کشیدن را افزایش داد بنابراین تمرینات تنفسی مانند تمرین تنفسی مثلثی و تمرین تنفسی تند و کند کمک می‌کند.

2.لکنت زبان کلمه‌ای

در این نوع لکنت زبان، فرد دچار مشکل در تلفظ کامل کلمات و به‌طور کلی روان صحبت کردن می‌شود. برای درمان این نوع لکنت زبان، تمرینات تلفظ و تمرینات گفتاری مانند تمرین تلفظ با صدای بلند کلمات و استفاده از موسیقی درمانی مفید است.

3.لکنت زبان متناوب

در این نوع لکنت زبان، فرد دچار مشکل در تکرار کلمات و ترکیب واژگان می‌شود. برای درمان این نوع لکنت زبان، تمرینات ترکیب واژگان و تمرینات تکرار کلمات مانند تمرین تکرار با صدای بلند و تمرین تکرار کلمات با استفاده از تصاویر مفید است.

4.لکنت زبان خودتحریکی

در این نوع لکنت زبان، فرد دچار مشکل در حرکت زبان و دهان حین صحبت کردن می‌شود. برای درمان این نوع لکنت زبان، تمرینات تحریکی مانند تمرینات حرکتی دهان و زبان مفید است.

5.لکنت زبان اجتماعی

در این نوع لکنت زبان، فرد ممکن است در موقعیت‌های اجتماعی و استرسی دچار مشکل در صحبت کردن شود. برای درمان این نوع لکنت زبان، تمرینات مانند تمرینات کاهش استرس و تمرینات تمرکز مثل تمرینات مدیتیشن مفید است.

درمان لکنت زبان به دو صورت درمان دارویی و درمان غیر دارویی انجام می‌شود. در درمان دارویی، داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی ممکن است برای کنترل اضطراب و استرس بیمار استفاده شوند. در درمان غیر دارویی، روش‌های شناختی رفتاری و تمرینات گفتاری مانند تمرینات تلفظ، تمرینات تنفسی، تمرینات تحریکی، و تمرینات کاهش استرس مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین اگر قصد درمان دارید می توانید با دکتر لکنت زبان وقت قبلی رزرو نمایید و تحت درمان قرار بگیرید.

در کل، برای درمان لکنت زبان، انتخاب روش‌های مناسب برای هر فرد بستگی به نوع لکنت زبان و شدت آن دارد. همچنین، درمان لکنت زبان نیازمند صبر و پشتکاری است و ممکن است زمان زیادی برای بهبود لکنت زبان لازم باشد. در صورتی که لکنت زبان شما باعث مشکلات جدی در زندگی شما شده است، پیشنهاد می‌شود به متخصصین گفتار درمانی مراجعه کنید.

تکرارها

این زمانی است که یک صدا ، بخشی از کلمه ، کل کلمه یا عبارت بارها و بارها تکرار می شود. مثلا:

  • “آن آن آن من آن یکی را می خواهم.”
  • “و من آن یکی را یکی را می خواهم.”
  • “و من ، و من ، و آن یکی را می خواهم.”

طولانی شدن

این اتفاق برای زمانی است که یک صدا کشیده می شود – به عنوان مثال ، ” آ آ آ آآ ن من آن را می خواهم”.

بی صدایی کامل

این نوع از لکنت برای زمانی است که کودک سعی می کند صحبت کند و صدایی از آن خارج نمی شود.

لکنت زبان در کودکان

 دلایل ایجاد لکنت در کودکان

دلیل اصلی لکنت زبان هنوز کاملا مشخص نشده است اما، ممکن است به این دلیل باشد که در پیغامی که مغز کودک هنگام نیاز به صحبت به ماهیچه های دهانش می فرستد ، خطا یا تأخیری وجود داشته باشد.

این خطا یا تأخیر باعث می شود کودک نتواند هنگام گفتگو ، عضلات دهان خود را هماهنگ کند که منجر به لکنت زبان می شود. یافتن یک مرکز مشاوره خوب می تواند در درمان این مشکل فرزند شما تاثیر بسزایی داشته باشد.

لکنت زبان در بسیاری از خانواده ها دیده می شود. این نشان می دهد که لکنت ممکن است بر اثر وجود ژن هایی باشد که از یک یا هر دو والدین به کودکان منتقل می شوند.

این بدان معناست که اگر پدر یا مادر در خانواده  لکنت داشته باشند ، کودک احتمالاً لکنت زبان خواهد داشت. اما این بدان معنا نیست که کودکی که در خانواده اش سابقه لکنت زبان وجود دارد ، حتما لکنت خواهد داشت.

لکنت به دلیل اضطراب یا استرس ایجاد نمی شود. اما لکنت زبان ، به ویژه در نوجوانان ، می تواند استرس ایجاد کند.

کودکی که لکنت زبان دارد نمی تواند این مشکل را در خود کنترل کند.

دریافت نوبت کلینیک ذهن آرا

زمان بروز در کودک

لکنت در کودکان غالباً از سال های پیش دبستانی و اغلب در 4-2 سالگی شروع می شود . این زمانی است که کودکان شروع به ترکیب کلمات و جمله های طولانی تر می کنند.

لکنت  در برخی از کودکان تا اواخر دوران کودکی شروع نمی شود.

لکنت می تواند به طور ناگهانی شروع شود – به عنوان مثال ، ممکن است کودک روزی با لکنت از خواب بیدار شود. همچنین می تواند به مرور زمان هم از بین برود. مرکز درمان خوب می تواند به کودک شما کمک کند که این مشکل را در خود حل کرده و با اعتماد به نفس بیشتری زندگی خود را سپری کند.

دوره زمانی بروز

این که لکنت زبان در کودکان چقدر طول می کشد و هر چند وقت یک بار  ممکن است مشاهده شود کاملا متفاوت است. بعضی از کودکان در طول روز فقط گاهی اوقات لکنت دارند. برخی کودکان تقریباً روی هر کلمه ای که می گویند لکنت زبان دارند.

لکنت می تواند از روز به روز ، هفته به هفته یا ماه به ماه دیگر تغییر زیادی کند. بعضی اوقات لکنت در کودکان را به طور کامل برای روزها ، هفته ها یا ماه ها متوقف می شود و سپس دوباره شروع می شود.

والدین می گویند که شرایط خاص می تواند لکنت زبان کودکان را بهتر یا بدتر کند. به عنوان مثال ، اگر کودک هیجان زده ، خسته یا عصبانی باشد، ممکن است بیشتر لکنت داشته باشد.

لکنت زبان و راه های درمان آن

اثرات لکنت زبان

وجود لکنت زبان در کودکان باعث بروز مشکلات زیادی می شود که این امر باعث شده است که عموم والدین به دنبال مرکز درمان برای فرزند خود باشند. مرکز روانشناسی ذهن آرا می تواند به کودک شما در روند بهبود این مشکل کمک های شایانی کند.

اگر کودک شما لکنت زبان دارد ، ممکن است به دلیل نحوه واکنش سایر کودکان نسبت به نحوه صحبت او احساس ناامیدی یا خجالت کند. کودک شما حتی ممکن است از صحبت کردن اجتناب کند ، یا چیزی را که می خواهد بگوید تغییر دهد.

اما لکنت  در حقیقت بر رشد کودکان پیش دبستانی تأثیر ندارد . کودکان پیش دبستانی که لکنت زبان دارند می توانند همان مهارت های اجتماعی را که کودکان عادی کسب می کنند، داشته باشند.

تاثیرات منفی بر کودکان

اما اگر لکنت در دبستان ادامه یابد ، می تواند به یک مشکل تبدیل شود. كودكان دبستاني كه لكنت دارند كمتر دیده می شود که در بین همسن هایش مانند یک رهبر رفتار کند.

 كودكان و نوجوانان دبستاني كه لكنت دارند ممكن است نخواهند در بحث هاي كلاسي شركت كنند و همچنين در مقايسه با كودكاني كه لكنت ندارند بيشتر مورد آزار قرار مي گيرند.

نوجوانانی که لکنت زبان دارند به دلیل لکنت زبان ممکن است دچار اضطراب شوند. آن ها ممکن است از خود آگاهی داشته باشند ، از عزت نفس پایینی برخوردار باشند و یا برخی موقعیت ها را به چالش بکشند – به عنوان مثال ، صحبت در جمع یا شروع یک رابطه صمیمی.

لکنت در کودکان

راهکار هایی برای برخورد با فرزند دارای لکنت

اگر متوجه شدید که کودک شما لکنت دارد ، مهم است که حتما به یک مرکز  مراجعه کنید. از یک درمانگر خوب کمک بگیرید.

برخی از کودکان هستند که به مرور زمان لکنت در آن ها به خودی خود حل می شود، اما هیچ راهی وجود ندارد که متوجه شویم که لکنت زبان کدام کودک خود به خود درمان می شود.

بهتر است از یک مرکز و یک درمانگر با تجربه برای کودک خود کمک بگیرید.

شما و فرزندتان نیز هفته ای یک بار به یک آسیب شناس گفتار مراجعه می کنید. در این بازدیدها آسیب شناس گفتار به شما می آموزد که چگونه به طور موثر بازخورد مثبت بدهید.

مدت زمان درمان بستگی به شدت لکنت زبان  کودک دارد و عموما زمان درمان آن به طول می انجامد. شما باید هفته ای یکبار با توجه به تشخیص درمانگر مربوطه به مرکز  مورد نظر خود مراجعه کنید . این جلسات به شما و فرزندتان برای تسریع در درمان و نحوه برخورد با کودکتان برای درمان کمک خواهد کرد.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه روانشناسی کودک به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه لکنت زبان و بهترین مرکز  با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

این مقاله می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد: ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب

ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم.

آیا به دنبال مرکز درمان خوب برای فرزند خود هستید؟

کلینیک روانشناسی ذهن آرا تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران با بیش از 30 متخصص درمانگر دکتری و فوق دکتری در حوزه های مختلف روانشناسی و روانشناسی کودک و نوجوان می تواند به شما برای درمان فرزندتان کمک کند.

3 نظرات
  1. محسن می گوید

    درمان لکنت زبان کودکان با درمان لکنت زبان بزرگسالان فرق میکنه؟؟ روش درمان خانگی لکنت زبان هم داریم یا فقط باید با مراجعه به دکتر حل بشه .

    1. امیر ذبیحی می گوید

      بله درمان لکنت زبان کودکان ساده تر هستش و پیچیدگی لکنت زبان در بزرگسالان رو نداره به هر حال میزان این اختلال در افراد مختلف متغییر هست یعنی نوع لکنت زبان و شدت اون .
      برای حل این مشکل توصیه می کنیم به پزشک لکنت زبان مراجعه کنید تا فرآیند درمان سریع تر و با اصول پیش بره
      موفق باشید

  2. آرشام می گوید

    درود
    من کارم تو بخش تبلیغات یه شرکت دیجیتا مارکتینگ هستش و خیلی زیاد از در بحث ها و مذاکرات باید شرکت کنم. از قضا من دچار لکنت زبان از ترس شدم و نمیتونم برخی از کلمات رو کامل ادا کنم و همین عامل باعث شده تا دنبال درمان سریع لکنت زبان بیفتم . حالا به نظر شما از راه حل گفتاردرمانی در لکنت زبان استفاده کنم یا با استفاده از جلسات درمانی همراه با درمان دارویی لکنت زبان کارمو پیش ببرم و اینکه کدومش سریع تر جواب میده. اگر نتونم تو مدت زمان کمی این مشکل رو برطرف کنم احتمالا مشکلاتی تو حوزه کاریم به وجود میاد . ممنون میشم راهنمایی کنید و یک دکتر خوب لکنت زبان معرفی کنید

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0