درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی

خودشیفتگی

افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفتگی (NPD) در صورتی که نیاز به درمان خودشیفتگی داشته باشند دارای یک هویت عالی، فاقد همدلی و نیاز به تحسین مداوم هستند. آن ها معتقدند خاص یا منحصر به فرد هستند و خیالات قدرت و دستیابی به موفقیت های نامحدود دارند. آن ها ممکن است در بیان و نمایش دستاوردها و استعدادهای خود اغراق کنند. برای درمان خودشیفتگی و در واقع درمان قطعی خودشیفتگی با ذهن آرا ما همراه باشید.

افراد دارای اختلاب شخصیت خودشیفتگی انتظارات غیر معقولی از دیگران دارند و غالباً اظهارات تحقیرآمیز نسبت به دیگران انجام می دهند. با این حال، این افراد هرگز انسان های انتقاد پذیری نیستند و اگر فردی از آن ها انتقاد کند، می توانند با عصبانیت واکنش نشان دهند. بنابراین توصیه می شود نسبت به درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی اقدامات لازم را انجام دهید.

انواع اختلال شخصیت خودشیفتگی

مطابق مقاله ای در BJPociation Advances، ممکن است دو تیپ اختلال خودشیفتگی وجود داشته باشد.

 خودشیفتگی با شکوه و آشکار

این افراد ممکن است متکبر، تظاهر کننده، غرق در اعتماد به نفس و پرخاشگر باشند.

 خودشیفتگی آسیب پذیر یا پنهان

این افراد ممکن است بیش از حد حساس، ناامن، دفاعی و مضطرب باشند. در هر دو مورد افراد دارای اختلال شخصیت خود شیفتگی تلاش می کنند که توجه دیگران را نسبت به خود جلب کنند.

NPD اغلب با اختلال شخصیت اجتماعی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال در مصرف مواد، اختلال خلقی و اختلالات اضطرابی همراه است.

درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی

درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی

درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی دشوار است زیرا افراد مبتلا به این اختلال فکر نمی کنند مشکلی داشته باشند و تمایل دارند همه افراد را مقصر بدانند.

با این وجود، درمان می تواند کمک کننده باشد. اولین و بهترین درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی، روان درمانی است. در موارد شدید، دارو ممکن است برای علائم NPD تجویز شود .

برخی از درمان های NPD از درمان های مربوط به اختلال شخصیت مرزی اقتباس شده است ، و به درمانگرهایی نیاز دارند که آموزش های تخصصی دیده باشند. این شامل:

رواندرمانی با محوریت انتقال (TFP) – درمان شخصیت خودشیفته

یک روش درمانی روانگردان است که با یک قرارداد درمانی کلامی شروع می شود ، که نقش ها و وظایف فرد مبتلا به اختلال و پزشک را تعریف می کند.

افراد مبتلا به NPD اهداف خود را که بر روی آن ها تمرکز دارد ، مشخص می کنند ،. TFP همچنین بر رابطه بین بیمار و پزشک تأکید می کند .

درمان متمرکز بر طرحواره (SFT) – درمان شخصیت خودشیفته

روان درمانی را با درمان شناختی رفتاری ترکیب می کند و به افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفتگی کمک می کند تا طرح های ناسالم را جایگزین کنند. این افراد به طور مداوم برداشت های منفی فراگیر از خود و دیگران را در ذهن خود دارند.

درمان مبتنی بر ذهن (MBT)

یک روش درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی است که به افراد مبتلا به NPD کمک می کند تا با دقت و تأمل در مورد افکار و احساسات دیگران، اعمال خود را منعکس کنند و ارتباط این حالت های روانی را ببینند.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

نوعی درمان شناختی رفتاری است که بر ذهن آگاهی، تنظیم احساسات، تحمل پریشانی و مهارت های ارتباطی تمرکز دارد. برای مثال، DBT “به بیمار کمک می کند تا تفکر خود را تشخیص دهد و نیاز به توجه بیش از حد را بپذیرد. اما همچنین به فرد کمک می کند تا تشخیص دهد که مواقعی وجود دارد که همه چیز در مورد او آن طور که می خواهد نخواهد بود. “

درمان فراشناختی (MIT) -درمان قطعی خودشیفتگی

این روش درمانی به طور خاص برای درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی ایجاد شده است. درمان فراشناختی شامل ایجاد درک عمیق تر از روابط بین فردی شخص با بررسی موقعیت های مختلف، خاطرات و الگوهای مکرر است.

به عنوان مثال، مطابق مقاله 2012 در ژورنال روانشناسی بالینی، “افراد مبتلا به اختلال خودشیفتگی باید بدانند كه چگونه انتظارات دیگران خصمانه خواهد بود یا چگونه اهداف خود را مختل می كنند ، تا حد زیادی به صورت طرحواره رانده می شوند و از این دانش برای ایجاد استراتژی هایی برای تغییر استفاده می كنند.

” به علاوه ، افراد مبتلا به NPD یاد می گیرند که احساسات خود را شناسایی کرده و محرک های عاطفی اساسی را درک کنند.

تغییر در افراد  شامل نشان دادن این واقعیت است که، ایده های آن ها لزوماً واقعیت ندارند و می توانند موقعیت ها را از زوایای دیگری دیده و درک کنند .

رواندرمانی حمایتی برای درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی

رواندرمانی حمایتی ترکیبی از درمان های رفتاری و شناختی ، همراه با دارو (در صورت لزوم ) است.

رواندرمانی حمایتی اغلب شامل آموزش دادن نحوه تنظیم و مهارت های اجتماعی و مدیریت انگیزه های مخرب و افکار تحریف شده است. همچنین در این روش درمانی اغلب از خانواده یا شرکای شخص کمک گرفته می شود.

نقش داروها برای درمان اختلال خودشیفتگی

هیچ دارویی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی (NPD) تأیید نشده است. هنگامی که افراد مبتلا به این اختلال علائم شدیدی دارند که ممکن است برای ایمنی آن ها خطرساز باشد، در آن صورت ممکن است از دارو استفاده شود.

داروهای مورد استفاده برای درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی

تجویز یک تثبیت کننده خلقی یا ضد افسردگی برای کنترل بی ثباتی عاطفی

تثبیت کننده خلقی یا ضد روانپریشی برای عصبانیت و پرخاشگری تکانشی

داروهای ضد روان پریشی برای اختلالات ادراکی (به عنوان مثال، افکار پارانوئید وبی هوشی بودن).

برخورد و درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی در برابر فرد مبتلا

داشتن یک عزیز که دارای اختلال شخصیت خودشیفتگی (NPD) است می تواند ناامید کننده، پرتلاطم و گیج کننده باشد. شدت علائم NPD در افراد متفاوت است.

تعیین محدودیت، ایستادگی در برابر خود و بیان آنچه وجود دارد و قابل قبول نیست بسیار مهم است. نکته اصلی این است که در برابر محدودیت های خود، شفاف و محکم باشید. این بدان معنا است که اگر فرد به قوانین و محدودیت ها توجهی نکرد با او به طور جدی برخورد کنید.

برخورد با شخص مبتلا به اختلال خودشیفتگی می تواند بسیار استرس زا باشد. حتماً از خود مراقبت کنید. استراحت کافی داشته باشید. درگیر فعالیت های لذت بخش باشید. همچنین برای درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی با یک درمانگر در ارتباط باشید و از این طریق خودتان را شارژ کنید.

پایان دادن به رابطه با فردی که مبتلا به اختلال شخصیتی خودشیفتگی

در حالی که برخی از روابط با افراد خودشیفته می توانند بهبود پیدا کنند، اما بعضی دیگر نمی توانند. با خود صادق باشید و بهزیستی عاطفی خود را در نظر بگیرید، اگر برای درمان اختلال خودشیفتگی در شخص مقابل خود تلاش کردید و نتیجه بخش نبود، توصیه می شود که آن فرد را ترک کنید.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه درمان خودشیفتگی به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه ریشه یابی و درمان خودشیفتگی با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

چرا مرکز مشاوره ذهن آرا

تخصص روانشناسان روانپزشکان: پزشکان مرکز روانپزشکی و روانشناسی ذهن آرا، هریک در زمینه بخصوصی تخصص و تجربه چندین ساله داشته و مشاوره هایی مثل مشاوره مشکلات زوج، مشاوره طلاق، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره فردی و مشاوره مسائل خانوادگی را انجام می دهند.

کارگروه های تخصصی: کلینیک روانشناسی و روانپزشکی ذهن آرا، به دلیل داشتن بیش از 30 درمانگر در حوزه های تخصصی متعدد برای موارد خاص، کارگروه های تخصصی تشکیل داده و با توجه به نیاز مراجع، اقدام درمانی متناسب تجویز می کند.

رواندرمانگر های اختلالات شخصیتی در این مرکز روانشناسی می توانند به شما کمک های شایانی در رابطه با درمان اختلالات خود انجام دهند.

متدهای درمانی روز: کلینیک ذهن آرا، همیشه درمانگران خود را ملزم به مطالعه و بررسی آخرین دستاورد های علم روانشناسی و روانپزشکی می داند و همیشه تکنولوژی های روز در این حیطه را استفاده می کند. لذای برای درمان اختلال خودشیفته خیالتان از بابت متخصصین و علم متخصصین راحت باشد.

3.7/5 - (8 امتیاز)
پیام بگذارید

اخبار، تخفیف و مطالب در اینستاگرام ذهن آرا