مرکز مشاوره و روانشناسی ارزان در تهران
روانشناس ارزان ولی کار خوب!
وقتی می خواهیم جسم خود را درمان کنیم، تقریباً می دانیم از کجا باید کمک بگیریم. اما وقتی می خواهیم احساسات درونی یا روابط خود را بهبود ببخشیم، یا بخواهیم افسردگی یا اضطراب خود را درمان کنیم، چه می کنیم؟ یک روانشناس خوب در تهران را چگونه پیدا کنیم؟ چگونه با این همه مخارج روانشناس ارزان پیدا کنیم؟ چگونه به یک مرکز مشاوره و روانشناسی اعتماد کنیم؟ یافتن یک روانشناس خوب به اندازه کافی سخت است. چرا باید جست و جوی بیشتری برای یافتن درمانگر مناسب داشته باشید؟ پیدا کردن روانشناس خوب مانند یافتن سوزن در انبار کاه است مگر اینکه معیارهایی برای پیدا کردن داشته باشید. بنابراین در این مقاله به شما عزیزان چند نکته در رابطه با یافتن روانشناس خوب آموزش می دهیم و در پایان به معرفی مرکز مشاوره و روانشناسی ذهن آرا می پردازیم.
روانشناس خوب یا مرکز روانشناسی ارزان را از کجا پیدا کنیم؟
روانشناس خوب در صفحات زرد نیست!
لیست صفحات و سایت های زرد را فراموش کنید، بسیاری از مشاوران خوب در آنجا نیستند. به علاوه هیچ معیار و نظارتی در این گونه صفحات یا مقرراتی در این زمینه وجود ندارد که بتوان تضمین کرد که روانشناسان در مجلات یا وب سایت ها خوب هستند!
از متخصصی که می شناسید و به آن اعتماد دارید بپرسید
حسابدار، وکیل، دندانپزشک یا پزشک شما، هر متخصصی که با او ارتباط برقرار کرده اید منبع خوبی است. افراد متخصص در حرفه های مختلف مراجعان خود را به متخصصین دیگر ارجاع می دهند، پس می توان به این گونه افراد نیز اعتماد کرد.
هنگام سوال در رابطه با یک درمانگر روانشناس خوب نیازی نیست که دلیل آن را به دیگران بگویید، مگر اینکه خودتان بخواهید. در این صورت هم فقط کافی است بگوییم، “من یه مشکلی دارم و می خواهم در مورد آن با یک متخصص روانشناس مشورت کنم. آیا کسی را توصیه می کنید؟ “
از دوستان یا اعضای خانواده در رابطه با مرکز روانشناسی خوب سؤال کنید
معمولاً اولین منبعی که افراد به آن دست می یابند خانواده و دوستان هستند. فقط مطمئن شویدکه آنها قصد حمایت دارند و صلاح شما را می خواهند.
از روانشناسی که می شناسید بپرسید!
اگر یک دوست یا یک دوست مشترک دارید که روانشناس است می توانید از او بخواهید که یک روانشناس خوب به شما معرفی کند. نگران این نباشید که فکر کند چرا خود او را انتخاب نکرده اید، چون روانشناسان همیشه در حال ارجاع دادن مراجعان به همکاران خود هستند و خودشان می دانند که افراد در برابر یک روانشناس ناآشنا نتیجه بهتری می گیرد.
از منابع سازمان یا محل کار استفاده کنید
بسیاری از مشاغل سازمانی برنامه ای تحت عنوان “کمک به کارمندان”، دارند. معمولا سازمان ها برای کمک به منابع انسانی خود با متخصصین حوزه های مختلف قراردادهایی دارند که کارمندان خود را به آنها ارجاع می دهند، این متخصصین دو مزیت عمده دارند، یک اینکه از فیلترهای سازمان عبور کرده اند و می توان به آنها اعتماد کرد و همچنین قیمت خدمات آنها اغلب ارزان است. پس این متخصصین هم روانشناس خوب هستند و هم روانشناس ارزان …
مدارس و دانشگاه ها منابع خوبی هستند
احتمالاً مدرسه فرزند شما دارای یک مشاور مدرسه یا یک مشاور تحصیلی است و آن شخص متخصصان درمانی را در منطقه شما می شناسد تا شما یا فرزندتان را در صورت نیاز به آنها ارجاع دهد. همچنین دانشکده ها و اساتید روانشناس در خدمات مراکز بهداشت روان دانشگاه هستند. مراکز مشاوره (غالباً بخشی از خدمات بهداشتی و درمانی در بخش امور دانشجویی) دارای روانشناسان خوب و واجد شرایط، مشاوران و مددکاران اجتماعی برای کمک به طیف گسترده ای از دانشجویان فعلی هستند.
از شرکت بیمه خود استفاده کنید
ممکن است شما خوش شانس باشید و شرکت بیمه شما با متخصصین خوب روانشناسی و مرکز مشاوره خوب در تهران قراردادهای دوجانبه ای داشته باشد. این روانشناسان معمولا ر فیلترهای علمی و اخلاقی شرکت بیمه عبور می کنند و افراد می توانند به این متخصصین اعتماد کنند.
برای پیدا کردن یک مشاور روانشناس خوب از اینترنت استفاده کنید
تفاوت بین وب و صفحات زرد در این است که متخصصین روانشناسی خوب برای ثبت نام خود در سایت های معتبر و سایت های سازمانی نیاز به حداقل مدارک و مستندات خود دارند. می توان سایت های معتبری برای پیدا کردن متخصصین پیدا کرد، برای مثال سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور لیست متخصصین دارای پروانه فعالیت را لیست کرده است.
برای یافتن روانشناس خوب از جست و جوی گوگل استفاده کنید!
هنگامی که چند نام روانشناس را می دانید در گوگل آنها را سرچ کنید. اگر وبلاگ یا وب سایت داشته باشند، آنها را پیدا کنید. غالباً می توانید با آنچه می نویسند یا چه چیزی درباره آنها نوشته می شود، درک کنید که چه کسانی هستند. فقط بخاطر داشته باشید که بسیاری از روانشناسان خوب و مراکز روانشناسی معبر خوب، دارای مهارت در وب نیستند. عدم یافتن آنها دلیلی برای رد آنها نیست.
خود را محدود نکنید
خودتان را محدود به نام یا مدرک تحصیلی متخصص نکنید، اگر چه حسن شهرت و مدرک تحصیلی با کار خوب در ارتباط است اما همیشه اینطور نیست و مدرک تحصیلی نشان دهنده تجربه و تمامیت دانش یک روانشناس یا مشاور خوب نیست. همچنین خود را درگیر نام هایی که به کمک شبکه های مجازی معروف شده اند نیز نکنید، هرکسی با تخصص ناچیز نیز می تواند نام خود را بر سر زبان ها بیاندازد.
چه خدماتی در مرکز مشاوره ذهن آرا (روانشناس ارزان) ارائه می شود؟
1. روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی به شناسایی و درمان اختلالات روانی، تغییر رفتارهای نا کارآمد و حل مشکلات زندگی میپردازد. این شاخه از روانشناسی بیش از دیگر شاخههای آن برای مردم شناخته شده است. روانشناسان بالینی پس از پایان تحصیل و گذراندن دورههای آموزشی ویژه به عنوان رواندرمانگر در کلینیکهای خصوصی یا دولتی به حل مشکلات مردم میپردازند. اما فعالیت روانشناسی بالینی به کلینیک و درمان محدود نمیشود بلکه روانشناس بالینی در دانشگاه نیز میتواند به کارهای پژوهشی و توسعهٔ دانش کمک کند.
2. راهنمایی و مشاوره
روانشناسی راهنمایی و مشاوره یکی از پرکاربردترین و گستردهترین شاخههاست. هدف راهنمایی و مشاوره کمک و راهنمایی به کسانی است که درگیر مشکلاتی خفیفتر از اختلالات روانشناختی هستند. به بیان دیگر حل مسائل و چالشهای زندگی، آموزش مهارتهای زندگی، رسیدگی به سلامت روان، مشکلات خانوادگی، مشکلات شغلی، فرزندپروری، ازدواج و طلاق از زمینههایی است که در این شاخه به آن پرداخته میشود. پس مشاوره شاخهای جدای از روان شناسی نیست بلکه بخشی از آن است. مشاوران میتوانند با کسب مهارت در زمینههای یاد شده به انجام مشاوره در زمینههای گوناگون بپردازند.
3. روانشناسی تربیتی
روانشناسی تربیتی یا روانشناسی آموزشی شاخهای است که با موضوع تربیت، آموزش و یادگیری سر و کار دارد. این شاخه به مطالعه و بررسی چگونگی یادگیری و شیوههای آموزش میپردازد؛ همچنین اثرات متغیرهای گوناگون روی یادگیری دانشآموزان را مورد ارزیابی قرار میدهد. روانشناسی تربیتی به تفاوتهای فردی، ناتوانیهای یادگیری، استعداد و فرآیند آموزشی توجهی ویژه دارد؛ و به دنبال این است که راهکارهای آموزشی و یادگیری را بهبود بخشد. روانشناسان تربیتی در محیطهای خصوصی، دولتی و دانشگاهی به فعالیت میپردازند. بیشتر این روانشناسان به عنوان آموزگار، استاد و یا مدیران مراکز آموزشی به فعالیت حرفهای میپردازند.
4. روانکاوی
شاید گمان کنید که روانکاوی شاخهای مجزا از روانشناسی است و ارتباطی با روان شناسی ندارد. اما حقیقت چیز دیگریست. این شاخه به بررسی تحلیلی و عمیق رفتار و فرآیندهای روانی انسان میپردازد و به دنبال درمان اختلالات روانشناختی با بهرهگیری از رویکرد روانکاوی است. این شاخه نقش شگرفی بر درمان اختلالات روانی، توصیف و تحلیل فرآیندهای روانی و رفتارهای انسان داشته است.
5. روانشناسی صنعتی و سازمانی
روانشناسی سازمانی یا روانشناسی کار به مطالعهٔ رفتار و فرآیندهای روانی انسان در راستای بهبود بازدهی و عملکرد نیروی انسانی در محیط کار میپردازد. به بیان دیگر روان شناسی کار، دانشی است که به دنبال بهبود تعامل انسان با محیط کار است. یکی از اهداف اصلی روان شناسی صنعتی و سازمانی افزایش رفاه کارکنان در محیط کار است. روانشناسان صنعتی و سازمانی در محیطهای گوناگون مشغول به کار میشوند. آنها در محیطهای دانشگاهی و تحقیقاتی فعالیت میکنند اما اصلیترین محل فعالیت این افراد شرکتها و سازمانهای بزرگ دولتی یا خصوصی است.
6. روانشناسی شخصیت
روانشناسی شخصیت به مطالعهٔ احساسات، الگوهای فکری و رفتاری میپردازد. از آنجایی که هر انسانی منحصر به فرد است روانشناسی شخصیت تلاش میکند تا الگوهای شناختی و رفتاری انسانها را مورد بررسی قرار دهد تا به درک صحیحی از انسان دست یابد. روانشناسان شخصیت عوامل گوناگون فردی، ژنتیکی، اجتماعی، فرزندپروری و دیگر موارد موثر بر شکلگیری ساختار شخصیت را ارزیابی و تحلیل میکنند.
7. روانشناسی رفتاری
روانشناسی رفتاری که به آن مکتب رفتارگرایی هم گفته میشود؛ به بررسی و مطالعهٔ رفتار انسان میپردازد. روانشناسان رفتارگرا بر این باورند که برای درمان اختلالات روانشناختی باید به تکنیکهای رفتاری به عنوان پایهٔ اصلی درمان تمرکز کرد. روان شناسی رفتارگرا به دنبال یافتن الگوهای رفتاری و ارتباط آن با فرآیندهای روانی و ذهن انسان است. البته این رویکرد مخالفین بسیاری هم دارد. مخالفین این رویکرد بر این باورند که رفتارگراها بیش از اندازه روی رفتار انسان تمرکز میکنند و دیگر عوامل موثر مانند مسائل شناختی و ذهنی را نادیده میگیرند.
8. روانشناسی شناختی
روانشناسی شناختی بر خلاف رفتارگرایی بر ذهن و فرآیندهای روانی تمرکز دارد. این شاخه به مطالعهٔ ادراک، شناخت، انگیزه، هیجان، توجه، یادگیری، حافظه، حل مسئله، تصمیمگیری و مواردی از این دست میپردازد. ترکیب رویکرد شناختی و رفتاری به پیدایش رویکرد شناختی – رفتاری منجر شد. امروزه از روش رفتار درمانی، برای درمان بسیاری از اختلالات روانشناختی استفاده میشود.
9. روانشناسی سلامت
روانشناسی سلامت به مطالعهٔ فرآیندهای روانی و رفتار انسان در شرایط سلامتی، مراقبتی و بیماری میپردازد. این شاخه بر چگونگی تأثیر عوامل فیزیولوژیکی و روانشناختی روی سلامت و بیماری انسان تمرکز دارد. هدف روان شناسی سلامت بهبود و افزایش سطح سلامت روان و یافتن راهکارهایی برای پیشگیری از بروز بیماریها و اختلالات روانی است. روانشناسان سلامت اثرات متقابل عوامل جسمانی و روانی روی یکدیگر را بررسی میکنند. آنها با مسائل مرتبط با سلامتی مانند مدیریت استرس، تغذیهٔ سالم، ترک سیگار، تناسب اندام و مدیریت وزن و … سر و کار دارند.
10. روانشناسی کودک و نوجوان
روانشناسی کودک و نوجوان همانند روانشناسی رشد به مطالعهٔ فرآیندهای روانشناختی کودکان و نوجوانان، رفتارهای کودک، رشد کودک از دوران بارداری تا پایان دورهٔ نوجوانی، مسائل عاطفی، هیجانی و … میپردازد. روانشناسان کودک تنها روی رشد جسمانی تمرکز ندارند بلکه مسائل ذهنی، عاطفی و اجتماعی نیز در حوزهٔ کار آنهاست و به درمان اختلالات روانشناختی کودک، پیشگیری و بازپروری نیز میپردازند.
11. روانشناسی کودکان استثنایی
روانشناسی کودکان استثنایی روی مسائل مربوط به کودکان استثنایی تمرکز دارد. روان شناسی کودکان استثنایی دربرگیرندهٔ طیف کودکان تیزهوش و طیف کودکان دارای کمتوانی (عقبماندهٔ ذهنی – جسمی، نابینایی، ناشنوایی، کودکان دارای مشکل یادگیری، کودکان دارای مشکل تکلم و …) است. این شاخه به مطالعهٔ علمی مسائل مربوط به این کودکان و تلاش برای حل چالشهای آنها میپردازد.
ذهن آرا، مرکز مشاوره خوب، مرکز روانشناسی خوب در تهران
مرکز مشاوره و روانشناسی ذهن آرا، کلینیک تخصصی روانشناسی در تهران، توانسته است در مدت فعالیت خود رضایت 90 درصدی مراجعان را جلب کند، که این خود نشان دهنده سطح بالای کیفیت خدمات روانشناختی در این مرکز است. مرکز ذهن آرا با در اختیار داشتن دکترین روانشناس خوب در زمینه کودک، نوجوان، خانواده و ازدواج و فردی آماده ارائه خدمات روانشناسی در تهران، شرق تهران، غرب تهران، شمال و جنوب تهران می باشد.