مرکز روانکاوی در تهران، دکتر روانکاو خوب

دکتر روانکاو خوب در تهران

معرفی بهترین روانکاو تهران، دکتر روانکاو خوب در تهران و مرکز روانکاوی خوب در تهران، موضوعاتی هستن که هدف این مقاله است. روانکاوی چیست و چه فرقی با روانشناسی دارد؟ 

روانکاوی چیست؟ روانکاو خوب

روانکاوی، که به آن “گفتاردرمانی” نیز می گویند، نوعی درمان مبتنی بر نظریه های زیگموند فروید است که اغلب او را “پدر روانکاوی” می نامند. فروید این روش درمانی را برای بیمارانی که به درمان های روانی یا پزشکی موجود در زمان او پاسخ نمی دادند، ایجاد کرد.

فروید معتقد بود که انواع خاصی از مشکلات ناشی از افکار، احساسات و رفتارهایی است که در ضمیر ناخودآگاه نهفته است و تجربه های الان یک فرد برا اساس گذشته او شکل گرفته است و اقدامات فعلی ما ریشه در تجربیات اولیه کودکی دارد.

روانکاوها به مراجعان کمک می کنند تا با بازیابی ذهن ناخودآگاه خود احساسات سرکوب شده و تجربیات عمیق و گاه فراموش شده را بازیابی کنند. با درک بهتر ضمیر ناخودآگاه خود، بیماران از انگیزه های درونی که افکار و رفتارهای آنها را هدایت می کند، آگاه می شوند و اصطلاحاً به بینش می رسند. انجام این کار بیماران را قادر می سازد تا در جهت تغییر رفتارهای منفی و مخرب تلاش کنند.دکتر روانکاو چه می کند؟

یک روانکاو با استفاده از اصول نظریه روانکاوی، درمان را انجام می دهد. در طول جلسات درمانی، روانکاو به صحبت های بیمار در مورد تخیلات و رویاها و تجربیات او گوش می دهد. روانکاو در الگوها یا رویدادهای مکرر گذشته به دنبال نکته ای می گردد که ممکن است در مشکلات فعلی بیمار نقش داشته باشد.

  • روانکاو ها با هر مراجع به صورت جداگانه کار می کنند.
  • به مراجعان در شناخت احساسات درونی شان کمک می کند.
  • به مراجعان کمک می کند تا عوامل ناخودآگاهی را که رفتار آن ها را تحت تاثیر قرار می دهند، دریابند.

  • اصل رازداری در جلسات روانکاوی رعایت می شود.
  • هر جلسه از اطلاعات جزئی و مهم یادداشت برداری می کنند.

تفاوت روانکاو و روانشناس در چیست؟

اگر می دانید که دکتر روانکاو کیست و چه فرقی بین یک روانکاو و یک روانشناس وجود دارد و روانکاو چه کارهایی را انجام می دهد می توانید از این بخش مقاله عبور کنید و به بخش کاربردهای روانکاوی و معرفی دکتر روانکاو خوب در تهران و مرکز روانکاوی در تهران بروید اما در صورتی که می خواهید درباره روانکاوی و مراکز روانکاوی اطلاعات بیشتری به دست بیاورید این چند پاراگراف را مطالعه کنید.

در ابتدا باید بدانید که روانکاوی یک بخش و یک زیرشاخه از روانشناسی است. پس هر روانکاو یک روانشناس است که دوره های تخصصی در زمینه رویکرد و شیوه درمان روانکاوی را گذرانده است. یک روانشناس برای این که به یک روانکاو خوب تبدیل شود، بایستی به مدت حداقل 4 سال در آموزشگاه های معتبر دوره تخصصی روانکاوی را گذرانده باشد.

رویکرد درمانی در روانکاوی، کاوش، تحلیل و بررسی بخش ناهوشیار فرد برای پیدا کردن ریشه اختلال ایجاد شده و درمان ریشه ای آن است. درواقع روانکاو، در بخش ناهوشیار ذهن فرد نفوذ می کند و ریشه افکار، احساسات، تمایلات و خاطرات ناخوشایند را پیدا کنند و با درمان آن ها، بخش هوشیار فرد را نیز درمان کنند. پس یک مرکز روانکاوی در تهران باید به خوبی از توانایی‌های لازمه یک روانکاو خوب آگاهی داشته باشد.

روانکاو خوب به نسبت دیگر روانشناسان، عمیق تر و موشکافانه تر به مسائل و مشکلات مراجع می پردازد و در گذشته های دور بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل فرد از کجا شکل گرفته است و به همین علت است که درمان هایی که در مراکز روانکاوی و مرکز روانکاوی در تهران انجام می شوند عموما طولانی تر از سایر روش های درمانی در روانشناسی است.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا توضیح دهیم چه مشکلاتی نیاز به روانکاوی دارند، هزینه جلسات روانکاوی به چه صورت است، جلسات روانشناسی معمولا چند جلسه به طول می انجامند و در پایان چند دکتر روانکاو خوب در تهران و مرکز روانکاوی در تهران برای شما معرفی کنیم.

تاریخچه روانکاوی و دکتر روانکاو

زیگموند فروید بنیانگذار روانکاوی و رویکرد روان پویشی در روانشناسی بود. فروید معتقد بود که ذهن انسان از سه عنصر id، ego و superego تشکیل شده است.

نظریه های فروید در مورد مراحل روانی-جنسی، ناخودآگاه و نمادگرایی رویا هنوز هم در بین روانشناسان و هم در بین مردم عادی محبوب هستند، اما برخی دیگر به کار او با شک و تردید نگاه می کنند.

بسیاری از مشاهدات و نظریه های فروید بر اساس موارد بالینی و مطالعات موردی بود. این امر تعمیم یافته های او به جمعیت بزرگتر را دشوار می کرد. با این حال، نظریات فروید نحوه تفکر ما در مورد ذهن و رفتار انسان را تغییر داد و اثری ماندگار در روانشناسی و فرهنگ بر جای گذاشت.

اریک اریکسون یکی دیگر از نظریه پردازان مرتبط با روانکاوی است. اریکسون نظریه های فروید را گسترش داد و بر اهمیت رشد در طول عمر تاکید کرد. نظریه مرحله روانی اجتماعی شخصیت اریکسون امروزه در درک ما از رشد انسانی تأثیرگذار است.

طبق گفته انجمن روانکاوی آمریکا (APsaA)، روانکاوی می تواند به افراد کمک کند تا با کشف انگیزه های ناشناخته خود که در ناخودآگاه پنهان هستند، خود را درک کنند.

امروزه روانکاوی شامل موارد زیر است:

روانکاوی کاربردی (که اصول روانکاوی را در مطالعه هنر، ادبیات و موقعیت ها و موقعیت های دنیای واقعی به کار می برد)

روانکاوی عصبی (که علوم اعصاب را در موضوعات روانکاوی مانند رویاها و سرکوب به کار می برد)

درمان روانکاوی. بسیاری از انتقادات به رویکردهای روان پویشی مبتنی بر رویکردهای فرویدی قبلی در درمان است. با این حال، اخیراً، تحقیقات نشان داده است که این رویکرد می تواند مزایای زیادی داشته باشد.

در حالی که رویکردهای سنتی فرویدی مورد توجه قرار نگرفته اند، رویکردهای مدرن در درمان روانکاوی بر رویکرد غیر قضاوتی و همدلانه تأکید دارند.

در روانکاوی، افراد می توانند با کشف احساسات، خواسته ها، خاطرات و عوامل استرس زا که می توانند منجر به مشکلات روانی شوند، احساس امنیت کنند. تحقیقات نشان داده است که خودآزمایی مورد استفاده در فرآیند روانکاوی می تواند به رشد عاطفی طولانی مدت کمک کند.

 روانکاو خوب روی چه اختلالاتی کار می کند؟

روانکاوی کاربردهای بسیاری دارد ولی در برخی از مشکلات، استفاده از یک دکتر روانکاو خوب در تهران یا هر کجای ایران، تاثیر بیشتری در بهبود و درمان اختلالات و مشکلات روحی، روانی فرد ایفا می کند. در زیر به بخشی از کاربردهای روانکاوی می پردازیم. اگر دچار یکی از مشکلات زیر هستید بهتر است به یک مرکز روانکاوی خوب در تهران یا شهرستان محل زندگی خود مراجعه کنید.

روانکاوی مزایایی نیز برای افراد سالم دارد که با روانکاوی می توان خود آگاهی را افزایش داد، خلاقیت مغز را تقویت کرد، فعالیت مغز را بیشتر کرد، شناخت افراد از دیگران را ارتقا داد و مقاومت های شخص در برابر مسائل گوناگون را کاهش داد. با انجام یک جلسه روانکاوی خوب مقاومت های بین فردی کاهش پیدا می کند و پذیرش فرد افزایش پیدا خواهد کرد.

تعداد جلسات روانکاوی و هزینه جلسات روانکاوی چقدر است؟

تعداد جلسات روانکاوی و مدت زمان هر جلسه بسته به روش های دکتر روانکاو می تواند متفاوت باشد. در شیوه کلاسیک فرویدی، جلسات به مدت 45 دقیقه و حداقل سه روز در هفته انجام می شود اما در روانکاوی کوتاه مدت و پویشی این زمان عموما کوتاه تر است. هزینه جلسات روانکاوی با توجه به مدرک تحصیلی متخصص روانکاوی و تجربه وی می تواند متفاوت باشد. می توانید جهت اطلاع از هزینه روانکاوی با کارشناسان ذهن آرا تماس بگیرید.

روند جلسات در یک مرکز روانکاوی خوب

مرکز روانکاوی خوب

حضور در اتاق روانکاوی به مدت معین

اولین مرحله در روانکاوی، حضور روانکاو و مراجع به مدت مشخص شده در اتاق روانکاوی است که همانطور که توضیح داده شد، این مدت بسته به روش روانکاوی و همچنین فرد مراجعه کننده می تواند متفاوت باشد.

تداعی آزاد

دکتر روانکاو خوب، در این بخش باید بتواند با رهنمودهای مناسب، مراجعه کننده را مشتاق به بیان چیزی کند که از ناخودآگاه او بیرون بیاید. یعنی مراجعه کننده چیزی را می گوید که به ذهنش تداعی می شود و در این تداعی ها، فراموشی های لحظه ای، خواب و رویا، خیالپردازی های فردی، لغزش های کلامی و دیگر کنش های فرد توسط روانکاو بازخورد داده می شود.

به همین علت، یک جلسه روانکاوی خوب جلسه ای است که در آن مراجعه کننده در جریان تداعی ها، چیزهایی را که حتی در خلوت خودش نمی تواند بگوید یا از گفتن آن ها خجالت می کشد یا مضطرب می شود را برای روانکاو بازگو کند تا به فهمی جدید از وضعیت خودش دست پیدا کند.

 انتقال

در جریان تداعی آزاد، ممکن است که مراجع عواطف مثبت یا منفی را نسبت به روانکاو ابراز کند و در این مرحله، روانکاو باید اجازه دهد تا فرد آزادانه عواطف و ایده های خودش را آشکار کند و با روی دیگر خودش مواجه شود. اینجا جایی است که تفاوت دکتر روانکاو خوب و بد مشخص می شود.

 تکنیک مقاومت توسط بهترین روانکاو تهران

اگر فرایند تداعی آزاد به خوبی پیش رود، می توان به جلسه ی روانکاوی به عنوان یک جلسه روانکاوی خوب نگاه کرد اما همه چیز به این سادگی پیش نمی رود. انسان به شکل آگاه و ناخودآگاه از بیان مسائلی که درونش می گذرد امتناع می کند زیرا بیان آن برای فرد همراه با اضطراب است و هرچه این اضطراب بیشتر باشد مقاومت فرد برای تداعی آزاد بیشتر می شود. وظیفه یک روانکاو خوب این است که بتواند مقاومت مراجعه کننده را در جلسات روانکاوی بشکند و مکانیسم های دفاعی ناخودآگاه او را از کار بیندازد.


مقاله مرتبط: تکنیک های روانکاوی، معرفی بهترین کتاب هاب روانکاوی


نقاط قوت و ضعف روانکاوی و دکتر روانکاو

در طول اوایل قرن بیستم، تأثیر روانکاوی افزایش یافت. اما بدون منتقدانش نبود. روانکاوی علیرغم ایراداتش همچنان نقش کلیدی در روانشناسی داشت. این رویکرد ما را برای درمان اختلالات روانشناختی تحت تأثیر قرار داد و امروزه همچنان بر روانشناسی تأثیر می گذارد.

نقاط قوت روانکاوی

با وجود اینکه بیشتر نظریه‌های روان‌پویشی بر تحقیقات تجربی تکیه نمی‌کنند، روش‌ها و نظریه‌های تفکر روانکاوی به توسعه روان‌شناسی تجربی کمک کردند.

بسیاری از نظریه‌های شخصیتی که توسط متفکران روان‌پویشی ایجاد شده‌اند، مانند نظریه مراحل روانی-اجتماعی اریکسون و نظریه مرحله روان‌جنس‌گرایانه فروید، امروزه همچنان بر این حوزه تأثیر می‌گذارند.

روانکاوی دیدگاه جدیدی را در مورد بیماری روانی باز کرد، به ویژه اینکه صحبت کردن در مورد مشکلات با یک متخصص روانکاوی می تواند به کاهش ناراحتی روانی فرد کمک کند.

نقاط ضعف روانکاوی

نظریات فروید بیش از حد بر ذهن ناخودآگاه، جنسیت، پرخاشگری و تجربیات دوران کودکی تأکید می کرد.

بسیاری از مفاهیم ارائه شده توسط نظریه پردازان روانکاوی، اندازه گیری و کمی سازی دشوار است.

بیشتر ایده های فروید بر اساس مطالعات موردی و مشاهدات بالینی بود تا تحقیقات تجربی و علمی.

بسیاری از مردم به روانکاوی بدبین هستند زیرا شواهدی که از اثربخشی آن حمایت می کنند اغلب ضعیف تلقی می شوند. یکی از بحث های اصلی کسانی که از روانکاوی انتقاد می کنند این است که به اندازه سایر درمان ها مؤثر نیست.

نقد دیگر این است که روانکاوی اغلب مستلزم سرمایه گذاری زمان، پول و تلاش است. روانکاوی نیز عموماً یک پیشنهاد بلندمدت است. در دنیای امروزی که ما در آن زندگی می کنیم، مردم معمولاً به دنبال نتایج سریع و رویکردهایی هستند که در روزها، هفته ها یا ماه ها تأثیر بگذارد. درمان روانکاوی معمولاً شامل یک مشتری و درمانگر است که در طول سالها مسائل را بررسی می کنند.

اثربخشی روانکاوی / روانکاو خوب در تهران

روانکاوی حمایت هایی نیز به همراه داشته است. یک بررسی سیستماتیک از مطالعات قبلی به این نتیجه رسید که درمان روانکاوی یک درمان موثر است که منجر به کاهش علائم و تغییرات طولانی مدتی می شود که سال ها پس از پایان درمان ادامه داشت.

یک بررسی در سال 2015 نشان داد که درمان روان پویشی می تواند در درمان تعدادی از اختلالات موثر باشد که عبارتند از:

  • افسردگی
  • اختلالات اشتها
  • اختلالات جسمی
  • برخی از اختلالات اضطرابی

مرکز روانکاوی در تهران، ذهن آرا؛ رواندرمانگر خوب در تهران

کلینیک روانشناسی ذهن آرا، یکی از تخصصی ترین مراکز مشاوره و روانشناسی در تهران بوده و با در اختیار داشتن بیش از 30 درمانگر متخصص و با تجربه، در همه ی حوزه های مشاوره و روانشناسی مشغول فعالیت می باشد.

درمانگران این مرکز در حوزه روانکاوی با دقت و وسواس خاصی گزینش شده اند و تجربه و سابقه ی کاری فراوانی در حوزه های مرتبط داشته و دارند. همچنین می توانید جهت دریافت خدمات روانکاوی از روانکاو آنلاین با ما در ارتباط باشید.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای و مرکز روانکاوی در تهران که بهترین خدمات را در زمینه خانواده و مشکلات فردی به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد بهترین مرکز روانکاوی در تهران در شمال و شرق با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

 

 

 

 

روانکاوی چیست؟ تعریف و تاریخچه نظریه روانکاوی
روانکاوی یک گفتار درمانی است که هدف آن درمان طیف وسیعی از مسائل سلامت روان با بررسی رابطه بین عناصر ناخودآگاه و آگاهانه تجربه روانشناختی با استفاده از تکنیک‌های بالینی مانند تداعی آزاد و تعبیر خواب است (Pick, 2015).

روانکاوی معاصر تا حد زیادی از ریشه های خود در رویکرد کلاسیک فرویدی که در اواخر قرن نوزدهم در وین توسعه یافت، تکامل یافته است.

امروزه چندین مکتب روانکاوی وجود دارد که به مدل‌های مختلف ذهن و رویکردهای بالینی پایبند هستند. اینها شامل مکتب روابط ابژه مرتبط با کلاین و وینیکات، روانشناسی تحلیلی یونگ، و روانکاوی لاکانی (Gaztambide, 2021) است.

امروزه مناقشات زیادی بین این رویکردهای مختلف وجود دارد، اگرچه همه را می توان به عنوان رویکردی به روانکاوی طبقه بندی کرد.

یک موضوع مشترک بین آنها تمرکز آنها بر پویایی انتقال و انتقال متقابل بین تحلیلگر و تحلیلگر به عنوان وسیله ای برای تحول روانی و شفا است (Pick, 2015). در ادامه بیشتر توضیح داده شده است.

نظریه فروید: زیگموند فروید و روانکاوی
بنیانگذار روانکاوی، زیگموند فروید، در اتریش به دنیا آمد و بیشتر دوران کودکی و بزرگسالی خود را در وین گذراند (گی، 2006). او وارد دانشکده پزشکی شد و به عنوان متخصص مغز و اعصاب آموزش دید و در سال 1881 مدرک پزشکی گرفت.

بلافاصله پس از فارغ التحصیلی، او به یک مطب خصوصی راه اندازی کرد و شروع به درمان بیماران مبتلا به اختلالات روانی کرد. تجربه جالب همکارش دکتر جوزف بروئر با یک بیمار، «آنا او.»، که طیف وسیعی از علائم فیزیکی را بدون هیچ دلیل ظاهری فیزیکی تجربه کرد (بروئر و فروید، 1895/2001) توجه او را به خود جلب کرد.

دکتر برویر دریافت که وقتی به او کمک کرد تا خاطرات تجربیات آسیب زا را که از آگاهی آگاهانه سرکوب کرده بود، بازیابی کند، علائم او کاهش یافت. این مورد علاقه فروید را به ضمیر ناخودآگاه برانگیخت و باعث توسعه برخی از تأثیرگذارترین ایده های او شد.

شما می توانید در مورد ریشه های بالینی روانکاوی در متن اصلی Studies on Hysteria (Breuer & Freud, 1895/2001) بیشتر بخوانید.

مدل های ذهن: ایگو، شناسه و سوپرایگو
مدل ذهن فروید

شاید بزرگترین تأثیر فروید بر جهان، مدل ذهن انسان او بود که ذهن را به سه لایه یا منطقه تقسیم می کند.

آگاهانه
افکار، احساسات و تمرکز ادراکی فعلی ما را در خود جای دهیم
پیش هوشیار (گاهی اوقات ناخودآگاه نامیده می شود)
خانه همه چیزهایی که می توانیم به یاد بیاوریم یا از حافظه خود بازیابی کنیم
ناخودآگاه
در عمیق‌ترین سطح ذهن ما مخزنی از فرآیندهایی است که رفتار ما را هدایت می‌کنند، از جمله تمایلات غریزی تعیین‌شده بیولوژیکی (Pick, 2015).
بعدها، فروید مدل ساختارمندتری از ذهن را پیشنهاد کرد که ایده‌های اصلی او را در مورد فرآیندهای خودآگاه و ناخودآگاه بهتر به تصویر می‌کشید (Gaztambide، 2021).

Id، Ego و Superego

در این مدل، سه جزء برای ذهن وجود دارد:

شناسه
شناسه در سطح ناخودآگاه به عنوان موتور دو رانش غریزی اصلی ما عمل می کند: اروس، یا غریزه بقا که ما را به درگیر شدن در فعالیت های حیاتی سوق می دهد، و تاناتوس، یا غریزه مرگ که رفتار مخرب، پرخاشگرانه و خشونت آمیز را هدایت می کند. .
ایگو
ایگو به عنوان فیلتری برای شناسه عمل می کند که هم به عنوان مجرای درایوهای ناخودآگاه ما عمل می کند و هم آنها را بررسی می کند. ایگو تضمین می کند که نیازهای ما به روشی مناسب اجتماعی برآورده می شود. جهت یابی به واقعیت است و در دوران نوزادی شروع به رشد می کند.
سوپرایگو
سوپرایگو اصطلاحی است که فروید به «وجدان» می‌دهد، جایی که اخلاق و اصول برتر در آن قرار دارند و ما را تشویق می‌کنند تا به روش‌های اجتماعی و اخلاقی قابل قبول عمل کنیم (Pick, 2015).

تصویر زمینه ای از این مدل «کوه یخ» ذهن را ارائه می دهد که بیشترین تأثیر روانی را به عنوان قلمرو ناخودآگاه به تصویر می کشد.

مکانیسم های دفاعی
فروید معتقد بود که این سه جزء ذهن در تضاد دائمی هستند زیرا هر یک هدف متفاوتی دارند. گاهی اوقات، زمانی که تعارض روانشناختی عملکرد روانی را تهدید می کند، ایگو مجموعه ای از مکانیسم های دفاعی را برای جلوگیری از فروپاشی روانی بسیج می کند (بورگو، 2012).

این مکانیسم های دفاعی عبارتند از:

سرکوب
ایگو از ورود خاطرات مزاحم یا افکار تهدیدآمیز به آگاهی جلوگیری می کند و آنها را به ناخودآگاه ما سوق می دهد.
انکار
ایگو تجارب ناراحت کننده یا طاقت فرسا را ​​از آگاهی مسدود می کند، و ما را از اعتراف یا باور آنچه در حال وقوع است امتناع می کند.
فرافکنی
ایگو تلاش می کند تا با نسبت دادن افکار، احساسات و انگیزه های غیرقابل قبول ما به شخص دیگری، ناراحتی را برطرف کند.
جابجایی
ایگو یک انگیزه ناخودآگاه را با عمل بر روی یک شی یا شخص جایگزین به روشی غیرقابل قبول اجتماعی ارضا می کند (مثلاً ابراز عصبانیت نسبت به رئیس خود در محل کار با همسر خود در خانه).
رگرسیون
عملکرد نفس برای مقابله با استرس به مرحله قبلی رشد روانی باز می گردد (مثلاً یک بزرگسال عصبانی مانند یک کودک خردسال دچار عصبانیت می شود).
تصعید

 

همانند جابه‌جایی، نفس با هدایت انرژی اضافی به یک فعالیت اجتماعی قابل قبول (مثلاً هدایت اضطراب به ورزش، کار یا سایر فعالیت‌های خلاقانه) بر تعارض غلبه می‌کند.
رویکرد: دیدگاه روانکاوی
دیدگاه روانکاوانه رویکرد روانکاوانه بر رمزگشایی این موضوع تمرکز دارد که چگونه ذهن ناخودآگاه فرآیندهای خودآگاه را به گونه ای اداره می کند که با عملکرد روانشناختی سالم تداخل دارد.

این بر اساس این ایده اساسی است که نیروهای ناخودآگاه تعیین شده بیولوژیکی رفتار انسان را هدایت می کنند، که اغلب ریشه در تجربیات اولیه تلاش برای برآورده کردن نیازهای اساسی ما دارد. با این حال، اینها خارج از آگاهی آگاهانه باقی می مانند (Pick, 2015).

روانکاوی درگیر فرآیند تحقیق در مورد دفاع بزرگسالان در برابر امیال ناخودآگاه غیرقابل قبولی است که ریشه در این تجربیات اولیه دارد و بر اهمیت آنها به عنوان بستر عملکرد روانشناختی بزرگسالان تأکید می کند (Frosh, 2016).

دانلود 3 تمرین CBT مثبت رایگان (PDF)
این تمرینات دقیق و مبتنی بر علم، شما یا مشتریانتان را با ابزارهایی برای یافتن مسیرهای جدید برای کاهش رنج و مقابله موثرتر با عوامل استرس زای زندگی مجهز می کند.

تکنیک های روان درمانی
یک روانکاو مدرن ممکن است بسته به مکتب تفکر روانکاوی خود از طیف وسیعی از مداخلات مختلف استفاده کند (به عنوان مثال، ابژه-رابطه، لکانی، یونگ و غیره؛ گازتامید، 2021).

با این حال، چهار تکنیک جزئی خاص برای روانکاوی وجود دارد که در زیر توضیح می دهیم.

چهار ایده روانکاوی چیست؟
ایگو و سوپرایگو

تفسیر
تفسیر به فرضیه سازی تحلیلگر در مورد تعارضات ناخودآگاه مشتری اشاره دارد. این فرضیه ها به صورت شفاهی به مشتری منتقل می شود.

به طور کلی، تحلیلگر تلاش می کند تا مشتری خود را از مکانیسم های دفاعی و زمینه ارتباطی آنها، از جمله درگیری های ناخودآگاه و انگیزه مشتری برای بسیج سازوکار دفاعی خاص آگاه کند (کرنبرگ، 2016).

سه مرحله تفسیر وجود دارد (کرنبرگ، 2016):

شفاف سازی
جایی که تحلیلگر سعی می کند آنچه را که در ذهن خودآگاه بیمار می گذرد روشن کند
تقابل
به آرامی قصد دارد جنبه‌های غیرکلامی رفتار مشتری را در آگاهی او بیاورد
تفسیر
زمانی که تحلیلگر فرضیه خود را درباره معنای ناخودآگاه مطرح می کند که هر جنبه از ارتباط مشتری را با دیگری مرتبط می کند.
تجزیه و تحلیل انتقال
انتقال به تکرار تعارضات ناخودآگاه که ریشه در گذشته رابطه مشتری در رابطه با تحلیلگر دارد، اشاره دارد. تجزیه و تحلیل انتقال شامل ردیابی عناصر ارتباطات کلامی و غیرکلامی مشتری است که هدف آن تأثیرگذاری بر رفتار تحلیلگر نسبت به مشتری است (راکر، 1982).

برای مثال، یک مشتری با سابقه ترومای دوران کودکی ممکن است با ابراز ظن نسبت به انگیزه های تحلیلگر، غیبت در جلسات یا عصبانی شدن از تحلیلگر، شروع به ارتباط با تحلیلگر به عنوان یک شخصیت مرجع تهدید کننده یا غارتگر کند.

تجزیه و تحلیل انتقال مشتری یک جزء اساسی روانکاوی است و محرک اصلی تغییر در طول درمان است. این ماده خامی را فراهم می کند که تفاسیر تحلیلگر را مطلع می کند (راکر، 1982).

بی طرفی فنی
بی طرفی فنی به تعهد تحلیلگر به بی طرف ماندن و اجتناب از جانبداری در درگیری های داخلی مشتری اشاره دارد. تحلیلگر تلاش می کند تا با حفظ فاصله بالینی از واقعیت خارجی مشتری، بی طرف و بدون قضاوت باقی بماند.

علاوه بر این، بی طرفی فنی ایجاب می کند که تحلیلگران از تحمیل سیستم های ارزشی خود به مشتری خودداری کنند (کرنبرگ، 2016).

بی طرفی فنی گاهی اوقات می تواند مانند بی تفاوتی یا بی علاقگی به مشتری به نظر برسد، اما هدف این نیست. بلکه هدف تحلیلگران این است که به عنوان آینه ای برای مشتریان خود عمل کنند و ویژگی ها، مفروضات و رفتارهای خود مشتریان را منعکس کنند تا خودآگاهی مشتری را توسعه دهند.

تجزیه و تحلیل ضد انتقال
انتقال متقابل به پاسخ ها و واکنش های تحلیلگر به مشتری و مطالبی که در طول جلسات ارائه می دهد، به ویژه انتقال مشتری اشاره دارد.

تجزیه و تحلیل ضد انتقال شامل ردیابی عناصر انتقال اختیاری خود تحلیلگر به مشتری است که توسط مشتری تعیین می شود (راکر، 1982).

تجزیه و تحلیل انتقال متقابل، تحلیلگر را قادر می‌سازد تا مرزهای بالینی را حفظ کند و از اقدام در رابطه با مشتری اجتناب کند.

به دنبال مثال بالا، یک تحلیلگر که با مشتری با سابقه ترومای دوران کودکی کار می کند ممکن است به انتقال مشتری با احساس انزجار یا تحقیر مشتری که جلسات را از دست می دهد یا اظهار سوء ظن می کند، پاسخ دهد.

با این حال، تحلیل انتقال متقابل، تحلیلگر را قادر می‌سازد تا درک کند که چنین احساساتی پاسخی به انتقال مشتری است که ریشه در تعارضات رابطه‌ای گذشته آنها دارد. سپس احساسات تحلیلگر به‌عنوان ماده‌ای برای تفسیر مشاهده می‌شود تا بیان شود (راکر، 1982).

نظریه روان پویایی در مقابل نظریه روانکاوی
نظریه روان پویایی یک نظریه تکاملی است

 

y شاخه ای از نظریه روانکاوی است و عناصر کلیدی نظریه روانکاوی رشد انسانی، عملکرد روانشناختی و تکنیک درمانی را حفظ می کند (برزوف و همکاران، 2008).

نظریه روان پویایی موافق است که مشکلات بالینی در زندگی بزرگسالان اغلب از روابط اولیه مشتری سرچشمه می گیرد. همچنین زمینه اجتماعی فعلی مشتری و تعامل آنها با محیط نزدیک را در نظر می گیرد.

هر دو رویکرد نظری بر موارد زیر توافق دارند:

وجود انگیزه ها/غرایز ناخودآگاه و مکانیسم های دفاعی
تأثیر ناخودآگاه بر شخصیت و رفتار انسان
اهمیت تجربیات اولیه ما در شکل دادن به الگوهای رابطه ای بعدی
تأثیر عوامل داخلی بر رفتار، به این معنی که رفتار هرگز تحت کنترل کامل مشتری نیست (برزوف و همکاران، 2008).
تمایز بیشتر بین این دو با ارائه چند نمونه از تفاوت ها و شباهت ها در رویکرد بالینی ممکن است مفید باشد.

اول، هم روانکاو و هم درمانگر روان پویشی با انتقال و انتقال متقابل کار می کنند. در واقع، هر رویکرد درمانی که انتقال و/یا انتقال متقابل را تصدیق می‌کند و با آن کار می‌کند، ممکن است تا حدی روان پویشی نامیده شود (شدلر، 2010).

بنابراین، یک درمانگر روان پویشی به ارتباطات مشتری خود توجه می کند تا تشخیص دهد که چگونه تعارضات ناخودآگاه ریشه دار ممکن است به رفتارها، افکار و احساسات مشکل ساز در زمان حال کمک کند.

با این حال، آنها همچنین به زمینه اجتماعی اینجا و اکنون زندگی یک مشتری توجه می کنند تا بفهمند که چگونه موقعیت های دنیای واقعی مانند فقر، غم و اندوه، سوء استفاده، خشونت، نژادپرستی، تبعیض جنسی و غیره به درد و رنج مشتری کمک می کند (Berzoff et al. همکاران، 2008).

یک روانکاو مشتری خود را (معمولاً بیمار نامیده می شود) هر روز هفته در یک دوره نامشخص از سال ها می بیند. در همین حال، یک درمانگر روان پویشی، بسته به نیاز مراجع، به دفعات کمتر، شاید یک یا دو بار در هفته برای چندین ماه یا چند سال، به مراجع مراجعه می کند. درمان روان پویشی از این نظر بیشتر مشتری محور است (برزوف و همکاران، 2008).

یک درمانگر روان پویشی ممکن است شامل تکنیک هایی باشد که برای کار با انتقال و انتقال متقابل روانکاوانه نیستند. اینها ممکن است شامل مهارت های ارتباطی مانند گوش دادن فعال، همدلی و مداخلات هنرهای بیانی باشد. درمانگران روان پویایی در رویکرد خود با ستون های سنتی تکنیک روانکاوی که در بالا ذکر شد محدود نمی شوند (شدلر، 2010).

یک روانکاو با مشتری خود روی یک کاناپه کار می کند تا پسرفت را تشویق کند و به مطالب ناخودآگاه دسترسی پیدا کند (Pick, 2015)، در حالی که یک درمانگر روان پویشی رو در رو با مشتری که صاف نشسته است کار می کند.

اکنون که تفاوت های بین درمان روان پویشی و روانکاوی را روشن کردیم، به طور کلی تفاوت بین روانکاوی و روان درمانی را بررسی می کنیم.

بزرگترین منبع روانشناسی مثبت در جهان
مجموعه ابزار روانشناسی مثبت © یک منبع حرفه ای پیشگامانه است که شامل بیش از 500 تمرین، فعالیت، مداخله، پرسشنامه و ارزیابی مبتنی بر علم است که توسط کارشناسان با استفاده از آخرین تحقیقات روانشناسی مثبت گرا ایجاد شده است.

ماهانه به روز می شود. 100% مبتنی بر علم

“بهترین منبع روانشناسی مثبت در جهان!”
– امیلیا ژیوتوفسکایا، مدیر عامل مرکز شکوفایی

روانکاوی در مقابل روان درمانی
یک روانکاو دارای مجموعه خاصی از مهارت هاست که از آموزش روانکاوی خاص خود به دست می آورد. در همین حال، روان درمانگران می توانند در طیف وسیعی از روش های درمانی، از جمله رویکردهای روان پویشی، شناختی-رفتاری، انسان گرایانه یا یکپارچه آموزش ببینند (Wampold, 2018).

با این حال، هر دو حرفه بر کمک به مردم از طریق گفتار درمانی تمرکز دارند. هر دو از مهارت های خود برای کمک به مشتریان خود برای به دست آوردن بینش نسبت به دنیای درونی خود، رسیدگی به مشکلات روانی و بهبودی استفاده می کنند.

در واقع روانکاو نوعی روان درمانگر است که در روانکاوی تخصص دارد. بنابراین، هر روانکاو یک روان درمانگر نیز هست، اما هر روان درمانگر روانکاو نیست (وامپلد، 2018).

آزمون روانکاوی: آزمون شخصیت فرویدی
اگر علاقه مند به گرفتن یک تست سریع و آسان برای تعیین تیپ شخصیتی خود با توجه به نظریه روانکاوی کلاسیک هستید، پس آزمون سبک شخصیتی فرویدی را از آزمایشگاه های تحقیقاتی تفاوت های فردی انجام دهید.

اگرچه برای طبقه‌بندی معتبرتر و قابل اعتمادتر باید با روانکاو مشورت کنید، اما این تست می‌تواند به شما ایده‌ای درباره چگونگی مفهوم‌سازی شخصیت توسط روانکاوان بدهد.

این آزمون از 48 ماده تشکیل شده است که در مقیاس پنج درجه ای از مخالف تا موافق رتبه بندی شده اند. نتایج به صورت نمرات از 0٪ تا 100٪ در هشت تیپ شخصیتی است:

پذیرای دهان
دهان تهاجمی
مقعدی دفع کننده
نگهدارنده مقعد
فالیک-تهاجمی
فالیک جبرانی
هیستریک کلاسیک
هیستریک نگهدارنده
برای درک بیشتر در مورد نظریه رشد روانی-جنسی فروید و چگونگی ارتباط آن با شخصیت، ویدیوی زیر را ببینید.

توضیح نظریه روانکاوی زیگموند فروید
توضیح نظریه روانکاوی زیگموند فروید
نقدهای روانکاوی

 

ج نظریه
اگرچه نظریه روانکاوی پایه بسیاری از روانشناسی مدرن را پایه گذاری کرد، اما بدون نقص نیست. روانکاوی هنوز هم امروزه انجام می شود و نظریه روانکاوی از آن زمان به دلیل درک بهتر ما از رفتار انسانی، علوم اعصاب و مغز به روز شده است (Frosh, 2016).

با این حال، انتقادات جدی از نظریه و کاربردهای آن همچنان باقی است (ایگل، 2007).

عمده ترین انتقادات شامل موارد زیر است:

بسیاری از فرضیه ها و مفروضات نظریه روانکاوی را نمی توان به صورت تجربی مورد آزمایش قرار داد و جعل یا تأیید آن را تقریباً غیرممکن می کند.
بر نقش های قطعی زیست شناسی و ناخودآگاه تاکید می کند و از تأثیرات محیطی بر ذهن خودآگاه غفلت می کند.
نظریه روانکاوی عمیقاً در اندیشه‌های جنسیت‌گرایانه فروید ریشه دوانده بود و رگه‌هایی از این تبعیض جنسی هنوز در تئوری و عمل باقی مانده است.
این کاملاً اروپایی محور است و از نظر فرهنگی پشتیبانی نمی شود و ممکن است فقط برای مشتریانی از فرهنگ های یهودی-مسیحی غربی و سکولار اعمال شود.
فروید بر آسیب شناسی تاکید کرد و از مطالعه عملکرد روانشناختی بهینه غافل شد.
این نظریه از طریق استفاده از روش علمی توسعه نیافته است، بلکه از تفاسیر ذهنی فروید از گروه کوچکی از بیماران از یک پیشینه فرهنگی و دوره تاریخی خاص ساخته شده است (ایگل، 2007).
با توجه به این انتقادات معتبر از نظریه روانکاوی، عاقلانه است که با شک و تردید به فروید و نظریه های او برخورد کنیم.

اگرچه کار او پایه‌های روان‌شناسی مدرن را تشکیل می‌دهد، اما از یک پایه شواهد معتبر علمی توسعه نیافته و قابل ابطال نیست. بنابراین، شاگردان و پیروان فروید بار تلاش برای ارائه شواهدی برای حمایت از اعتبار علمی و بالینی روانکاوی را به دوش کشیده‌اند.

 

منبع:

  • Berzoff, J., Flanagan, L. M., & Hertz, P. (2008). Inside out and outside in: Psychodynamic clinical theory and psychopathology in contemporary multicultural contexts. Jason Aronson.
  • Breuer, J., & Freud, S. (2001). Studies on hysteria. In J. Strachey (Trans., Ed.), Complete psychological works of Sigmund Freud, Vol. II (1893–95). Vintage. (Original work published 1895)
  • Burgo, J. (2012). Why do I do that? Psychological defense mechanisms and the hidden ways they shape our lives. New Rise Press.
  • Eagle, M. N. (2007). Psychoanalysis and its critics. Psychoanalytic Psychology, 24(1), 10–24. https://psycnet.apa.org/doi/10.1037/0736-9735.24.1.10
  • Frosh, S. (2016). For and against psychoanalysis. Routledge.
  • Gay, P. (2006). Freud: A life for our time. W. W. Norton.
  • Gaztambide, D. J. (2021). A people’s history of psychoanalysis: From Freud to liberation psychology. Lexington Books.
  • Kernberg, O. (2016). The four basic components of psychoanalytic technique and derived psychoanalytic psychotherapies. World Psychiatry15(3), 287–288. https://doi.org/10.1002%2Fwps.20368
  • Racker, H. (1982). Transference and countertransference. Routledge.
  • Pick, D. (2015). Psychoanalysis: A very short introduction. Oxford University Press.
  • Shedler, J. (2010). The efficacy of psychodynamic psychotherapy. American Psychologist, 65(2), 98–109. https://psycnet.apa.org/doi/10.1037/a0018378
  • Wampold, B. E. (2018). The basics of psychotherapy: An introduction to theory and practice. American Psychological Association. https://psycnet.apa.org/record/2018-55366-000
3.4/5 - (43 امتیاز)
2 نظرات
  1. سپهریان می گوید

    سلام
    میخواستم بدونم هزینه روانکاو خوب چقدر هستش و جلسات روانکاوی چند جلسه طول میکشه ؟ شما مرکز روانکاوی در تهران هستید یا اینکه می شه و شعبه های دیگه ای برای درمان دارید تو مناطق مختلف ؟

    1. امیر ذبیحی می گوید

      سلام خدمت شما
      تعرفه مشخصی برای روانکاوی نیست اما هزینه پزشک روانکاو در تهران از 300 تا 1 میلیون تومان به ازای هر جلسه تعریف شده. تعداد جلسات هم بر اساس نیاز یبمار تعیین میشه.
      بله مرکز روانکاوی در تهران هستیم و می تونید به صورت حضوری در شمال تهران و به صورت آنلاین مشاوره روانکاوی دریافت کنید.

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image