۶ نکته روانشناسی که نمی دانستید!

چه نیازی به روانشناس خوب داریم؟ علم روانشناسی چیست؟ چه فایده‌ای دارد؟

مرکز مشاوره و روانشناسی ذهن آرا: روان شناسی علمی گسترده، پیچیده و بسیار جذاب است. همه ما در برهه‌هایی از زندگی‌مان به یک روانشناس خوب و جلسه مشاوره احتیاج داریم. همه گاهی به راهنمایی یک متخصص احتیاج داریم. نیاز به روانشناس شناس خوب در مواقع حساسی مانند ازدواج، طلاق یا تصمیم برای ادامه تحصیل و مهاجرت بیشتر هم می‌شود. پس چرا که نه؟!

روانشناس خوب مانند یک دوست یا دکتر خانوادگی دلسوز است. مراجعه به مرکز مشاوره و صحبت با یک روان شناس خوب همیشه نشانه بیماری حاد یا مشکلات شدید اعصاب نیست. مانند چکاپ‌های سالانه بدنتان شما نیاز دارید در یک مرکز مشاوره تحت نظر یک روان شناس خوب باشید تا سلامت روانتان هم تایید شود.

نکاتی جالب درمورد روانشناس خوب، علم روانشناسی و پژوهش‌های روانشناسی که احتمالا ندانید!

همیشه از اختلالات و مشکلات روانی و نحوه مقابله با آنان صحبت کردیم. این بار قصد داریم با هم از علم روانشناسی و دستاوردها و پژوهش‌های جدید آن صحبت کنیم. همچنین ویژگی‌های یک روان شناس، مرکز مشاوره و مشاور خوب را نیز با هم بررسی خواهیم کرد.

۱- روانشناسی در یک مرکز مشاوره و جلسات روان درمانی خلاصه نمی‌شود!

روانشناس خوب

روانشناسی علمی‌ست که در اجتماع به عنوان یک درمان برای بیماری‌های اعصاب و روان شناخته می‌شود. اما جالب است بدانید بخش مهمی از روانشناسی به بخشی مربوط است که اصلا در دایره روان درمانی و کار در مرکز مشاوره قرار نمی‌گیرد!

روانشناسان خوب و محققانی در علم روانشناسی هستند که منحصرا علاقه مند به مطالعه ذهن و رفتار انسان هستند. یکی از این حوزه‌های جذاب حوزه روانشناسی شناختی است.

روانشناس خوب و محقق که علاقه مند به انسان شناسی و شناخت درمانی‌ست درس‌هایی از جمله تاریخ تغییرات فیزیولوژی و تاریخ بشر از عصر حجر تا قرن بیستم و بیست و یکم در چارت تحصیلی‌شان دارند. نه تنها این، بلکه تحصیل در رشته روانشناسی تنها شما را تبدیل به یک روان شناس خوب و یا مشاور خوب در یک مرکز مشاوره نمی‌کند. مشاغل مختلفی مانند مددکار اجتماعی، درمانگر توانبخشی یا استاد دانشگاه یا دبیرستان هستند که به دانش‌آموختگان رشته روانشناسی احتیاج دارند.

روانشناس خوب کسی نیست که در مطب می‌نشیند و صبر می‌کند تا حق ویزیت بپردازید تا به شما کمک کند. روانشناسان و متخصصان حوزه سلامت روان نقشی بسیار بسیار پر رنگ‌تر از آنچه تصور می‌کنیم در جامعه ما دارند. اکثر مردم فکر می‌کنند که نقش روانشناس خوب را می‌توان نادیده گرفت. آن‌ها به پزشکان، مهندسان و کارآفرینان به عنوان محرک و موتور اصلی جامعه نگاه می کنند. از این افراد بعنوان کسانی یاد می شود که با موفقیت جامعه را به جایی بهتر برای زندگی تبدیل کرده‌اند. اما نقش مشاور خوب در جامعه چیست؟ آیا جامعه می‌تواند بدون مشاور خوب جلو برود؟ 

مراکز مشاوره و روانشناسان مولفه‌های اصلی سلامت روان جامعه هستند. روانشناس و مشاور خوب علاوه بر کمک مستقیم به مراجعان و بیمارانش، در تحقیقات و پژوهش‌های روانشناسی هم نقشی ویژه در زمینه رفتار، سلامت روان و بهزیستی ایفا می‌کند. روانشناس خوب با ارائه سند و مقاله و انجام پژوهش‌های انسانی به فرهنگسازی و رشد و نمو جامعه کمک می کند.

بسیاری از برنامه‌های دولت‌ها و ارگان‌های اصلی جامعه با نظارت و طبق نظر روانشناسان طرح ریزی و پیش برده می‌شود. کشورهای جهان اول مانند آلمان و کانادا حتی در تیم‌های ورزشی خود همیشه از یک روانشناس خوب یا تیم مشاوره حرفه‌ای بهره می‌گیرند!

۲ـ تاکنون ۴۰۰ فوبیای مختلف توسط روانشناسان شناسایی شده است!

فوبیا چیست؟

فوبیا یک ترس غیر عادی و غیر منطقی شدید است. ترسی آزار دهنده از چیزی که صدمه‌ای به شما نخواهد زد. مثلا ترس زیاد از شیر نمی‌تواند فوبیا باشد. ترس از فوبیا انواع مختلفی دارد مانند ترس از عروسک، عنکبوت، پروانه و یا موارد دیگر.
روانشناسان تاکنون بیش از ۴۰۰ فوبیای مختلف را کشف و بررسی کرده‌اند و برای همه آن‌ها راه درمان متفاوتی ارائه کرده‌اند. این درمان می‌تواند بسته به وضعیت بیمار متغیر باشد.

مشاور خوب۳- یک روانشناس خوب در جلسه مشاوره باید بیش از آن که چیزی بگوید، خوب گوش کند!

برخلاف تصور، یک مشاور خوب و فعال بیشتر از آن که شما را راهنمایی کند باید به شما گوش بدهد. روانشناس خوب باید شنونده خوبی و دقیقی باشد و به شما احساس درک شدن و شنیده شدن بدهد. تنها در این صورت می‌تواند صحبت‌ها و وضعیت شما را به خوبی تحلیل و بررسی کند.

۴- مهم‌ترین عامل شکست جلسات مشاوره کم طاقت بودن درمانجو و مراجع است!

بسیاری از مشکلات روانشناختی ریشه عمیقی در اتفاقات گذشته و کودکی شخص دارند و تشخیص آن زمان زیادی می‌برد. بسیاری از مراجعان که پیشتر تجربه جلسه مشاوره را نداشته‌اند پس از دو سه جلسه که حالشان کمی بهتر می‌شود درمان را رها می‌کنند و یا مایوس می‌شوند. هر چند تمام دوره‌های درمان روانشناسی طولانی نیست و برخی با یک الی دو جلسه حل و فصل می‌شود اما همیشه هم نباید انتظار معجزه از جلسات روان درمانی داشت. صبور باشید و اجازه دهید روانشناس خوب به حرف‌هایتان گوش دهد تا بتواند بهترین روند درمانی را برای شما تدارک ببیند و خوب مشکل را تحلیل کند. به مشاورتان اعتماد کنید و سعی کنید طبق برنامه جلساتتان را دنبال کنید.

مرکز مشاوره

۵- ارتباط عجیب شکل صورت و میزان تسلط شما بر دیگران!

دانشمندان حوزه فیزیولوژی و روانشناسی با کمک هم اخیرا پژوهشی جالب درمورد ارتباط بین شکل صورت و میزان سلطه بر دیگران انجام داده‌اند. شروع این تحقیق در سال ۲۰۱۰ بود، درست زمانی که جام جهانی شروع شده بود و برخی از متخصصان حوزه سلامت جسم و سلامت روان به این فکر افتادند که شباهتی بین چهره‌های بازیکنان گل زن وجود دارد. آن‌ها پس از بررسی‌های فراوان توانستند با نسبت بین عرض و ارتفاع صورت بازیکنان تعداد گل‌هایشان را پیش بینی و توجیه کنند.

به گفته متخصصان این پژوهش میانگین این نسبت حدود ۲ است. به عنوان مثال این نسبت برای آبراهام لینکلن ۱.۹۳ بود. برای محاسبه نسبت بین عرض و ارتفاع باید از فاصله بین گوش‌ها تا فاصله بین خط بالای چشم‌ها و از بالای خط چشم تا خط بالای لب‌ها را اندازه بگیرید. نسبت بین این اندازه نشان می‌دهد شما چقدر در زندگی شانس موفقیت دارید. هر چه این عدد از ۲ کمتر باشد شانس شما بیشتر است!

۶- روانشناس خوب از وقایع زندگی و واکنش‌های شما به آن‌ها تعجب نمی‌کند!

اگر به دنبال فردی باشیم که در مقام قضاوت و داوری قرار بگیرد و فضای صحبت برای شما فراهم نکند به تعداد موهای سرمان گزینه داریم! روانشناس و مشاور خوب شما را قضاوت نمی‌کند. سرزنشتان نمی‌کند. از صحبت‌های شما تعجب نمی‌کند. مشاور خوب حتی از خجالت‌آورترین و عجیب‌ترین موضوعات و معضلات شما هم نباید جا بخورد. روانشناس خوب باید مرکز مشاوره را برای شما تبدیل به یک محل امن و خانه کند طوری که در آن احساس راحتی داشته باشید و بتوانید به بهترین شکل درمورد مشکلتان صحبت کنید. در این صورت هر دوی شما احساس بهتری خواهید داشت و درمان سریع‌تر و بهتر انجام می‌گیرد.

روانشناسی امنیت عاطفی ایجاد می‌کند که:

  • شما را سرزنش نکند
  • حرف شما را قطع نکند
  • فورا راهنمایی یا تجویزی نکند
  • به حرف شما خوب گوش بدهد
  • پرانرژی باشد و این انرژی را به شما هم منتقل کند
  • جلسه مشاوره را به خوبی مدیریت کرده و هیچ زمانی را از دست ندهد

مرکز مشاوره خوب

پیدا کردن مشاور خوب و مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد روانشناس خوب و مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید. ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم.

امتیاز دهید.
پیام بگذارید

اخبار، تخفیف و مطالب در اینستاگرام ذهن آرا