درمان افسردگی پس از زایمان چقدر طول می کشد؟

درمان افسردگی بعد از زایمان

تعریف افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان (PPD) یک بیماری بهداشت روان است که پس از زایمان در خانم ها به وجود می آید. برای برخی از خانم ها طبیعی است که چند هفته پس از زایمان احساس افسردگی در خود داشته باشند. احساس غم و اندوه، تنهایی، بی ارزشی، بی قراری و اضطراب بسیار طولانی تر از چند هفته است.

علائم افسردگی بعد از زایمان

بعد از بچه دار شدن، بسیاری از خانم ها نوسانات خلقی دارند. یک دقیقه احساس خوشبختی می کنند و دقیقه دیگر شروع به گریه می کنند. آن ها ممکن است کمی احساس افسردگی کنند ، تمرکز سختی داشته باشند ، اشتهای خود را از دست دهند یا متوجه شوند که حتی وقتی کودک خواب است ، نمی توانند بخوبی بخوابند.

این علائم معمولاً حدود 3 تا 4 روز پس از زایمان شروع می شود و ممکن است چند روز ادامه یابد و معمولاً طی 10 روز پس از زایمان از بین می رود.

  • غم و اندوه
  • گریه مکرر یا اشک ریختن
  • احساس بی قراری، تحریک پذیری یا اضطراب
  • از دست دادن علاقه یا لذت در زندگی
  • از دست دادن اشتها
  • انرژی و انگیزه کمتری برای انجام کارها
  • مشکل در خواب، از جمله مشکل در خواب رفتن، مشکل در خواب ماندن یا خواب بیشتر از حد معمول.
  • احساس بی ارزشی، ناامیدی یا احساس گناه
  • کاهش وزن یا افزایش غیر طبیعی وزن
  • احساس بی ارزش بودن زندگی
  • علاقه و دلبستگی کم به کودک

اگرچه بسیاری از خانم ها بلافاصله پس از زایمان دچار افسردگی می شوند، اما بعضی از خانم ها تا چند هفته یا چند ماه بعد احساس افسردگی نمی کنند. افسردگی که تا 6 ماه بعد از زایمان ادامه دار باشد، ممکن است افسردگی پس از زایمان باشد.

این یک بیماری بسیار جدی است. شامل تمام علائم افسردگی پس از زایمان و همچنین باعث بروز افکاری مانند آسیب رساندن به خود یا صدمه زدن به کودک می شود. توصیه می شود چنانچه احساس می کنید دچار افسردگی بعد از زایمان شده اید، حتما از یک درمانگر مجرب کمک بگیرید.

درمان افسردگی پس از زایمان

عوامل ایجاد افسردگی پس از زایمان

علت دقیق این اختلال بعد از زایمان مشخص نیست. سطح هورمون در دوران بارداری و درست بعد از زایمان تغییر می کند. این تغییرات هورمون ممکن است باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز شود. این امر در ایجاد افسردگی نقش دارد.

افرادی که بیشتر در خطر افسردگی بعد از زایمان هستند:
  • سابقه داشتن افسردگی بعد از زایمان در زایمان های قبلی .
  • داشتن سابقه افسردگی.
  • سندرم قبل از قاعدگی (PMS).
  • داشتن ازدواج یا رابطه دشوار یا بسیار استرس زا.
  • وقایع استرس زا در زندگی در دوران بارداری یا بعد از زایمان (مانند بیماری شدید در دوران بارداری ، زایمان زودرس یا زایمان دشوار).

تشخیص افسردگی پس از زایمان

اگر مشکوک به افسردگی بعد از زایمان هستید با پزشک خود ملاقات کنید. پزشک در مورد علائم و احساسات شما با شما صحبت خواهد کرد. او از شما سؤال خواهد کرد که چه مدت احساس افسردگی کرده اید.

پزشک ممکن است از شما بخواهد پرسشنامه ای را در مورد افسردگی خود تکمیل کنید یا آزمایش خون را برای بررسی میزان هورمون خود سفارش دهید.

آیا می توان از افسردگی بعد از زایمان جلوگیری کرد؟

نمی توان از افسردگی پس از زایمان جلوگیری کرد ، اما اگر سابقه افسردگی بعد از زایمان دارید، می توانید خود را برای زایمان بعدی آماده کنید.

آماده سازی ممکن است شامل سالم نگه داشتن ذهن و بدن باشد. در دوران بارداری، ورزش کنید و راهکارهای کاهش استرس را یاد بگیرید. قبل از تولد و بعد از تولد نوزاد، از مصرف الکل و کافئین خودداری کنید.

در صورت نگرانی از افسردگی پس از زایمان، در هفته های اول بارداری یا زودتر از زایمان به پزشک مراجعه کنید.

افسردگی

درمان افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان تقریباً مانند سایر افسردگی ها درمان می شود. مشاوره (گفتاردرمانی) و داروهای تجویزی (داروهای ضد افسردگی) می توانند کمک کنند.

با پزشک خود صحبت کنید که چه درمانی برای شما مناسب است. اگر فکر صدمه زدن به خود یا کودک خود را دارید ، سریعاً از یک متخصص کمک بگیرید.

شما می توانید از مشاوره آنلاین برای آرام کردن خودتان و جلوگیری از آسیب رساندن به خود یا کودتان استفاده کنید.

دارودرمانی افسردگی پس از زایمان

اگر در حال شیردهی هستید، در مورد فواید و خطرات مصرف داروی ضد افسردگی با پزشک خود صحبت کنید. بسیاری از داروهای ضد افسردگی برای نوزادان شیرده بی خطر هستند. پزشک شما می تواند در هنگام شیردهی کودک تصمیم بگیرد که از چه دارویی استفاده کند.

زندگی با افسردگی بعد از زایمان

احساس افسردگی به معنای بد بودن فرد نیست. این بدان معنا نیست که شما کار اشتباهی انجام داده اید یا خودتان را مقصر بدانید. همچنین این بدان معنی نیست که شما کودک خود را دوست ندارید.

اگر اخیراً زایمان کرده اید و احساس ناراحتی، اضطراب، تحریک پذیری ، خستگی کرده اید و یا هر یک از علائم دیگر افسردگی پس از زایمان را دارید ، به یاد داشته باشید که بسیاری از زنان دیگر نیز همین تجربه را داشته اند و شما تنها نیستید.

زایمان

مقابله و درمان افسردگی بعد از زایمان

  1. کسی را پیدا کنید که با او صحبت کنید و در مورد احساسات خود به آن شخص بگویید.
  2. با افرادی که می توانند به شما در مراقبت از کودکان ، کارهای خانگی و مشکلات کمک کنند ، تماس بگیرید.
  3. برای انجام کاری برای خودتان زمان پیدا کنید ، حتی اگر فقط 15 دقیقه در روز باشد. بخوانید ، ورزش کنید (پیاده روی برای سلامتی شما بسیار عالی است و انجام آن آسان است) ، استحمام، یا مدیتیشن.
  4. یک دفتر خاطرات روزانه داشته باشید.
  5.  احساسات خود را یادداشت کنید. این راهی است برای کنار آمدن با افکار و ناامیدی های شما. هنگامی که احساس بهتری پیدا کردید، می توانید دوباره برگردید و خاطرات خود را بخوانید. این به شما کمک می کند تا ببینید چقدر بهتر هستید.
  6. دستاوردهای کوچک را جشن بگیرید.
  7. درمورد احساسات خود با پزشک خود صحبت کنید. او ممکن است مشاوره و یا داروهایی را ارائه دهد که می توانند کمک کنند.
سوالاتی که برای درمان افسردگی بعد از زایمان باید از پزشک خود بپرسید:
  1. آیا مجبور هستم که برای درمان افسردگی پس از زایمان داروهای ضد افسردگی مصرف کنم؟
  2. زمانی که با مصرف دارو احساس بهتری داشتم، مصرف آن را قطع کنم؟
  3. آیا با هر بارداری دچار افسردگی بعد از زایمان خواهم شد؟
  4. با داشتن فکر خودکشی یا آسیب زدن به کودکم ، با چه کسی تماس بگیرم؟

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه درمان افسردگی پس از زایمان به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه افسردگی پس از زایمان با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم.

چرا مرکز مشاوره ذهن آرا

تخصص روانشناسان روانپزشکان: پزشکان مرکز روانپزشکی و روانشناسی ذهن آرا، هریک در زمینه بخصوصی تخصص و تجربه چندین ساله داشته و مشاوره هایی مثل مشاوره مشکلات زوج، مشاوره طلاق، مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره مسائل خانوادگی را انجام می دهند.

کارگروه های تخصصی: کلینیک روانشناسی و روانپزشکی ذهن آرا، به دلیل داشتن بیش از 30 درمانگر در حوزه های تخصصی متعدد برای موارد خاص، کارگروه های تخصصی تشکیل داده و با توجه به نیاز مراجع، اقدام درمانی متناسب تجویز می کند.

متدهای درمانی روز: کلینیک ذهن آرا، همیشه درمانگران خود را ملزم به مطالعه و بررسی آخرین دستاورد های علم روانشناسی و روانپزشکی می داند و همیشه تکنولوژی های روز در این حیطه را استفاده می کند.

4/5 - (1 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image