بازی درمانی اضطراب کودکان، بازی برای کاهش استرس کودک

بازی درمانی برای اضطراب کودکان، تاثیرات بازی درمانی بر اضطراب کودکان چیست؟

چرا به بازی درمانی احتیاج داریم؟ تاثیرات بازی درمانی برای اضطراب کودکان

بازی درمانی برای اضطراب کودکان و کنترل عوارض استرس بر مغز کودک تاثیری عجیب دارد. در سالهای اخیر تعداد زیادی از متخصصان بهداشت روان گفته‌اند که بازی به اندازه عشق و کار برای سعادت و رفاه انسان مهم است! برخی از بزرگترین متفکران همه زمان‌ها، از جمله ارسطو و افلاطون، در مورد دلیل اساسی بودن بازی در زندگی ما تأمل کرده اند.

نه تنها کودکان، بلکه همه ما برای کنترل اضطراب به بازی احتیاج داریم!

چرا بازی درمانی برای کودکان ضروری‌ست؟

بازی درمانی یک رویکرد ساختاری و مبتنی بر تئوری در درمان است که بر پایه روندهای ارتباطی و یادگیری طبیعی کودکان بنا می شود. قدرت های درمانی ذاتی بازی از بسیاری جهات استفاده می شود. تاثیر بازی درمانی برای اضطراب و درمان آن این‌جا مشخص می‌شود که درمانگران با استفاده استراتژیک از بازی درمانی برای کمک به کودکان در بیان آنچه آنها را ناراحت می کند استفاده می‌کنند. این روش در صورتی که کودک زبان کلامی برای بیان افکار و احساسات خود نداشته باشد و از اضطراب رنج ببرد، بسیار کاراست.

در بازی درمانی، بازی زبان کودک است و اسباب بازی‌ها مانند کلمات او. 

از طریق بازی و بازی درمانی، در صورت کمبود مهارت‌های عاطفی یا اجتماعی، درمانگران ممکن است به کودکان در یادگیری رفتارهای سازگارانه کمک کنند. رابطه مثبتی که در طی جلسات بازی درمانی بین درمانگر و کودک ایجاد می شود، می تواند یک تجربه احساسی اصلاحی لازم برای بهبودی اضطراب و استرس کودک را فراهم کند. بازی درمانی ممکن است برای تقویت رشد شناختی و ارائه بینش و حل تعارضات درونی یا تفکر ناکارآمد در کودک نیز مورد استفاده قرار گیرد.


حتما بخوانید: مرکز بازی درمانی در تهران


آیا کودک من مضطرب است؟ استرس چیست و چرا در کودکان به وجود می‌آید؟

احساس اضطراب به طور کلی تابعی از خواسته های مطرح شده از ما و توانایی ما در پاسخگویی به آنهاست. این خواسته ها غالباً از منابع خارجی مانند خانواده، شغل ، دوستان و یا مدرسه تأمین می شود. اما همچنین احساس اضطراب و استرس می تواند از درون افکار ما نیز ناشی شود. استرس اغلب مربوط به کاری است که فکر می کنیم باید انجام دهیم در مقابل آنچه واقعاً قادر به انجام آن هستیم. استرس می‌تواند هر کسی را تحت فشار قرار دهد، حتی بچه ها. به عنوان مثال برای کودکان تجربه پیش دبستانی و جدایی از والدین می‌تواند باعث اضطراب شدید شود. تجربه‌های بد ارتباطی با همسالان یا مشکلات و کش مکش های خانوادگی در سنین پایین هم یکی از دلایل اصلی ابتلای کودک به اضطراب هستند.

با بزرگتر شدن بچه‌ها ، فشارهای تحصیلی و اجتماعی (به ویژه تلاش برای جا نماندن از معیارهای سخت‌گیرانه جامعه) استرس فراوانی ایجاد می‌کند. بسیاری از بچه‌ها بیش از آن مشغولند که بعد از مدرسه وقت برای بازی خلاقانه یا کمی آرامش داشته باشند.

بازی درمانی برای اضطراب کودکان

والدین مضطرب کودکانی مضطرب دارند!

استرس بچه‌ها ممکن است از جایی که حتی فکرش را هم نمی‌کنید ناشی شده باشد. یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلای کودکان به استرس و اضطراب، اضطراب خود والدین است! آیا فرزندانتان از شما می شنوند که در مورد مشکلات کار و کاهش بودجه صحبت می کنید؟ درمورد بیماری یکی از اقوام نگران هستید؟ یا در مورد مسائل مالی و خانوادگی با همسرتان بحث می کنید؟ آیا برای جلسه فردا وحشت‌زده‌اید یا انتخابات ریاست جمهوری شما را نگران کرده است؟ آیا پیوسته اخبار را دنبال می‌کنید؟

والدین باید ببینند که در کنار فرزندشان چگونه و تا چه حد درباره چنین موضوعاتی بحث می کنند. زیرا کودکان اضطراب والدینشان را تمام و کمال درک و دریافت می‌کنند و بیش از آن چیزی که فکرش را بکنید نگران می‌شوند.

بازی درمانی برای اضطراب کودک دقیقا چه طور کار می‌کند؟

ابتدا کودکان برای حل مشکل اضطراب خود توسط روان درمانگر یا مشاور برای بازی درمانی معرفی می شوند. غالباً کودکانی که برای بازی درمانی معرفی می‌شوند، کودکانی مضطرب و آسیب‌دیده هستند که از ابزارهای حل مسئله خود استفاده کرده‌اند و رفتارهای نادرستی دارند.

متخصصان درمانگر از طریق بازی درمانی امکان ارزیابی و درک بازی کودکان را فراهم می کند. بعلاوه، از بازی درمانی برای کمک به کودکان در کنار آمدن با احساسات دشوار و یافتن راه حل برای مشکلات استفاده می شود. با رویارویی با مشکلات در محیط درمان بالینی، کودکان راه حل های سالم‌تری پیدا می کنند و بهتر اضطراب خود را کنترل می‌کنند.

بازی درمانی برای اضطراب کودکان و تاثیرات آن

بازی درمانی به کودکان این امکان را می دهد تا طرز تفکر، احساس نسبت به آنها و حل نگرانی های خود را تغییر دهند. حتی نگران کننده ترین مشکلات را می توان در بازی درمانی تمرین کرده و مهارت مقابله با آن را به کودک آموزش داد.

بازی درمانی

چه کسانی از بازی درمانی سود می برند؟ | بازی درمانی برای اضطراب کودکان و بزرگسالان!

اگر چه ما معتقدیم که همه از مزایای بازی درمانی بهره مند هستند و می‌توانند از بازی درمانی برای کنترل و کاهش اضطراب و همچنین بهبود مهارت‌های حل مسئله استفاده کنند، اما سن طلایی از 3 تا 12 سال است.
ناگفته نماند که نوجوانان و بزرگسالان بسیاری نیز از تکنیک‌های بازی درمانی و فرایندهای تفریحی بهره مند شده اند. برای این منظور، استفاده از بازی درمانی با بزرگسالان در زمینه بهداشت روان و سایر زمینه های مراقبت های بهداشتی در حال افزایش است. در سال‌های اخیر (حدودا از سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹)، مداخلات بازی درمانی در مورد نوزادان و کودکان نوپا نیز اعمال شده و نتایج بسیار خوبی به دست آمده است.

فواید کلی بازی درمانی برای اضطراب کودک و سایر مشکلات و مهارت‌ها

۱- مسئولیت کودک در قبال رفتارهایش بیشتر می‌شود.

۲- راه حل‌های جدید و خلاقانه ای برای مشکلات پیدا می‌کند.

۳- استراتژی‌هایش را مرتبا به‌روز می‌کند.

۴- احترام و پذیرش خود و دیگران را یاد می‌گیرد.

۵- می‌آموزد که تجربه کند و از تجربیاتش استفاده کند.

۶- ابراز احساسات را می‌آموزد.

۷- همدلی و احترام به افکار و احساسات دیگران در وجودش پرورش می‌یابد.

۸- مهارت های جدید اجتماعی و حضور در جامعه و همچنین مهارت‌های ارتباط سالم با دوستان و خانواده را می‌آموزد.

۹- به خودش اعتماد بیشتری می‌کند. توانایی‌هایش را بیش از پیش می‌بیند و اطمینان بیشتری به خود و استعدادهایش می‌کند.

بازی درمانی چه مدت طول می کشد؟ مدت زمان درمان با بازی و طول جلسات بازی درمانی

بازی درمانی برای اضطراب کودکان

طول هر جلسه بازی درمانی بسته به تشخیص پزشک و مرکز مشاوره مختلف، متفاوت است اما معمولاً حدود 30 تا 50 دقیقه طول می‌کشد. این جلسات معمولاً به صورت هفتگی برگزار می‌شوند. تحقیقات نشان می دهد که برای حل مشکلات کودک معمولی و نرمال از لحاظ ذهنی که برای درمان ارجاع شده است، به طور متوسط 20 جلسه بازی درمانی لازم است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت از بهترین متخصصان و درمانگران کودک می‌توانید از طریق لینک‌های زیر با موسسه مشاوره ذهن آرا در ارتباط باشید. ما اینجا هستیم تا به شما و دلبندتان کمک کنیم تا با روانی سالم و آرام، نهایت لذت را از زندگی ببرید.

2.2/5 - (4 امتیاز)
پیام بگذارید

اخبار، تخفیف و مطالب در اینستاگرام ذهن آرا