مهارت های برای برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهای طلایی

راهکارهای طلایی برای برقراری ارتباط با دیگران

  • راه‌های برقراری ارتباط با دیگران کدام اند؟
  • چگونه با هرکسی که خواستیم صحبت کنم؟
  • با افراد عصبانی یا وسواسی چگونه حرف بزنم؟
  • چه طور از غریبه‌ها کمک بگیرم؟
  • چه طور در اجتماع فردی مقبول به نظر بیایم؟
  • راه‌های جذابیت در گفتار و رفتار کدام اند؟
  • آیا می‌توانم تنها با صحبت کردن جذاب به نظر برسم؟
  • چه طور بحث و مجادله‌های کاری را مدیریت کنم؟
  • با کودکان چه‌طور باید ارتباط گرفت؟

برقراری ارتباط

برقراری ارتباط؛ زمانی که صحبت چالش برانگیزی در پیش است…

صحبت در مورد موضوعات چالش برانگیز یا دشوار مستلزم آمادگی قبلی است. به عنوان مثال شما و شریک کاری یا شریک زندگی‌تان باید حتما از قبل در مورد زمان و مکان صحبت و این که درمورد چه چیزی قرار است بحث کنید توافق کرده باشید. اما مراقب باشید که خیلی هم صحبت را به تعویق نیندازید! از بحث فرار نکنید و نارضایتی‌ها و صحبت‌ها را در دل خود و طرف مقابل انبار نکنید. همچنین هنگام ملاقات، این نکات می تواند به شما کمک کند:

  • در یک سطح قرار بگیرید. یعنی یا هر دو بنششینید یا بایستید. این به دو طرف احساس خوبی می‌دهد و باعث می‌شود تا بهتر بر روی صحبت تمرکز کرده و بهترین نتیجه را از آن بگیرید.
  • تا حد امکان با لحنی آرام صحبت کنید. صحبت با لحن آرام به جای این که احساسات شما را به شکلی اغراق آمیز نشان دهد، احتمال اینکه دیگران بیش از صدا، محتوای پیام شما را بشنوند را به حداکثر می‌رساند.
  • از اشاره با انگشت خودداری کنید. سرزنش یا نشانه گرفتن انگشت اشاره به معنای واقعی کلمه می تواند باعث شود فرد مقابل نتواند بحث را ادامه دهد.
  • از داد زدن، نفرین کردن، سرزنش کردن یا تهدید خودداری کنید.

برقراری ارتباط با دیگران

  • درمورد نگرانی‌ها و مواردی که می‌خواهید تغییر کنند یا شما را اذیت می‌کنند، تا حد ممکن شفاف باشید. از مثال‌های واقعی استفاده کنید و از به کار بردن کلماتی مانند همیشه، هرگز، همه چیز و هیچ چیز پرهیز کنید.
  • حرف طرف مقابل را قطع نکنید. هنگامی که فرد دیگر در حال صحبت است، به قصد شنیدن سخنان خود او به حرف‌هایش گوش دهید، نه برای استفاده از حرف‌هایش بر علیه خودش.
  • با گشودگی و علاقه به حل مسئله و نه فقط برای رسیدن به حق و حقوق خودتان وارد بحث شوید. به دنبال اثبات این موضوع نباشید که طرف مقابل اشتباه کرده است. شاید این شما هستید که اشتباه می‌کنید!
  • حرف گذشته را پیش نکشید. مطرح کردن سایر موضوعات یا رویدادهای گذشته در برقراری ارتباط سالم تداخل ایجاد می‌کند.
  • بدون توافق طرف مقابل بحث را ترک نکنید. اما در صورت نیاز یک وقت استراحت بین صحبت بگذارید.
  • مسئولیت احساسی که در آن لحظه دارید را بر عهده بگیرید. از جمله های “من”دار استفاده کنید. مثلا “احساس می‌کنم عصبانی هستم…” به جای این که بگویید، “تو مرا خیلی عصبانی می کنی”.
  • فرضیات خود را رها کنید. مردم تغییر می‌کنند. حتی اگر سال‌هاست کسی را می‌شناسید، لزوما به این معنی نیست که می‌دانید چه احساسی دارد یا به چه چیزی فکر می‌کند.

مهارت های ارتباطی

برقراری ارتباط برای درونگراها

بیرون رفتن از خلوت خود و تجربه بودن در اجتماع یکی از مهم‌ترین کارهایی‌ست که هر درونگرایی باید در راستای مراقبت از نحوه برقراری ارتباط خود با سایرین انجام دهد. در برخی اوقات اوضاع کاملا خوب و آرام پیش می‌رود اما بعضی وقت‌ها هم اینطور نیست!

برقراری ارتباط خوب و سالم؛ وقتی در اجتماع به مشکل خوردیم…

  • سلام، چه لباس زیبایی پوشیدید! این دقیقا چه رنگی است؟
  • من امروز دوست دارم که درمورد شرکت شما بیشتر بدانم.
  • آیا می توانید در مورد … به من کمک کنید؟
  • فکر می‌کنم راهم را گم کرده باشم، می‌توانید به من کمک کنید؟

مردم عاشق این دست سوالات هستند. از در دوستی و انسانیت وارد شوید. از آن‌ها کمک بخواهید یا از چیزی در ظاهرشان تعریف کنید. معجزه می‌کند!

راهکارهای طلایی برای برقراری ارتباط ویژه درونگراها

فراموش نکنید که…
  • پاسخ سریع به هر تماس تلفنی و پیامی ضروری نیست. اگر افراد دیگر از این بابت رنجیده‌اند، بگذارید همینطور باشند. افرادی که واقعاً شما دوست دارند درکتان خواهند کرد.
  • غر بزنید. خجالت نکشید و غر بزنید. باید خودتان را خالی کنید.
  • قرار نیست همیشه در بهترین وضعیت باشید. عمدا یک کار احمقانه کنید و به خودتان بخندید.
  • مردم از آن چیزی که فکر می‌کنید شکننده‌تر هستند.
  • مهربانی را امتحان کنید. لبخند بزنید. برای یک کودک دست تکان دهید. به یک بی خانمان قدری کمک کنید.
  • خودتان را از کانون توجه خارج کنید.

برقراری ارتباط

از بخش اول نوشته‌ی مهارت‌های برقراری ارتباط با دیگران تلاش کردیم تا ضروری‌ترین نکات و ترفندهایی که برای مواجهه با افراد دشوار و برقراری ارتباط با دیگران در جامعه به خصوص غریبه‌ها را برای شما به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهیم. اما بحث ما به همین‌جا ختم نمی‌شود!
در صورتی درمورد برقراری ارتباط با دیگران سوال خاصی دارید یا احساس می‌کنید برای تقویت مهارت‌های برقراری ارتباط با دیگران به کمک یک مشاور احتیاج دارید یا برای روانشناسی ارتباط با دیگران می‌توانید با متخصصان کلینیک ذهن آرا در بخش مهارت‌های ارتباطی و فن بیان در ارتباط باشید.

برقراری ارتباط با دیگران

برقراری ارتباط با دیگران، چگونه با شخصی که دیدگاه سیاسی متفاوتی دارد صحبت کنیم؟

تحقیقات نشان می‌دهند که ما به راحتی ها هم قادر به متقاعد کردن یکدیگر از طریق بحث نیستیم. ما به عنوان موجوداتی عاطفی و اجتماعی، بر اساس احساسات‌مان عقاید و باورهایمان را شکل می دهیم و ترجیحا در برقراری ارتباط با دیگران به دنبال کسانی که همان احساس را دارند می رویم. این متد به ما کمک می‌کند تا دیدگاه‌های خود را حفظ کرده و از دیگران تایید بگیریم. همچنین تحقیقات نشان می‌دهند هنگامی که اطلاعاتی در مورد موضوعات پیچیده به افراد ارائه می‌شود، آن‌ها بدون تلاش برای درک موقعیت تازه تنها با نکاتی که موقعیت و تفکرات کنونی آن‌ها را تأیید می‌کند موافقت می‌کنند درمورد موارد دیگر نظر خاصی ندارند.

برقراری ارتباط با دیگران | انسان‌های مختلف، عقاید مختلف!

زندگی ممکن است گاهی خیلی پیچیده باشد، اما همه ما ترجیح می‌دهیم تا حد امکان ذهن و دنیای اطرافمان را ساده و در جهت عقایدمان تفسیر کنیم.

سیاست یک مثال واضح از این دست مسائل است: مسائل سیاسی دارای ابهام و پیچیدگی و زیادی‌ست و سیاستمداران هرگز قابل پیش‌بینی نیستند، اما ما باز هم در اغلب موارد همه چیز را این‌گونه خلاصه می‌کنیم: “همه چیزهایی که من می‌گویم درست است. اگر شما با من موافق نیستید احمق هستید!”

بیایید صادقانه به موضوع نگاه کنیم، همه دوست دارند در هر حوزه‌ای احساس کنند که حق با آن‌هاست. دفعه بعدی که سر میز شام وارد مشاجره با افرادی متفاوت از خودتان شدید، به یاد داشته باشید که بحث به هر شکل از صحبت‌های روشن‌فکرانه گرفته تا بحث و مجادلات شدید سیاسی در نهایت هیچ کس را برنده نخواهد کرد. فقط ممکن است در نهایت دل چرکین از یک‌دیگر خداحافظی کنید، همین!

برقراری ارتباط با دیگران

برقراری ارتباط با دیگران | زمانی که برای برقراری ارتباط، اعتماد به نفس کافی ندارید…

هنگامی که در بحث‌ها و درخواست‌هایمان فردی با اعتماد به نفس بالا (و نه اعتماد به نفس کاذب!) جلوه کنیم احتمال این که به مرادمان برسیم یا در انظار جذاب دیده شویم خیلی بیشتر می‌شود. در حالی که عدم اطمینان از خودتان آشکارا نتیجه عکس دارد.

هنگامی که با فردی صحبت می‌کنید؛ اعتماد به نفس شما به طور کلی نشان دهنده این است که: این برآورد و طرز تفکر من، بر اساس موفقیت‌های گذشته من است!

اما می‌دانید نکته جالب داستان کجاست؟ جالب اینجاست که اعتماد به نفس یا فقدان آن همیشه با میزان توانایی‌ها و موفقیت‌های ما مرتبط نیست!

اما چه کنیم تا در برقراری ارتباط با دیگران اعتماد به نفس کافی داشته باشیم؟

سه عنصر اصلی برای اکسیر اعتماد به نفس وجود دارد:

پذیرش خود

پذیرش خود به معنای قبول کردن تمام خوبی‌ها و بدی‌ها، نقاط قوت و ضعف و همه‌ی مشخصات انسانی شما اعم از ویژگی‌های جسمی و روانی‌ست. ساده‌ست! شما تصمیم می‌گیرید خودتان را بپذیرید نه فقط به خاطر مدال طلای شنا، رانندگی حرفه‌ای و یا روابط عاشقانه‌تان، شما خودتان را می پذیرید چون وجود دارید.

خود شفقتی

پذیرش خود بدون این که با خودتان مهربان باشید نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه میسر هم نمی‌شود. شما هم یک انسانید مانند میلیاردها انسان دیگر. چهره منحصر به فرد خودتان را دارید. استعدادها و روحیات ویژه خودتان را دارید و وجودتان در این دنیا ارزشمند و ضروری‌ست. همان گونه که با اشخاص مهم زندگی‌تان مهربانید باید با خودتان هم مهربان باشید!

خود ابرازی به شیوه سالم

ابراز خودتان به روش درست در برقراری ارتباط با دیگران بدان معناست که قبل از ایجاد هرگونه گارد خشم و کینه در قبال دیگران و یا وقایع خوب و بد، به موقع واکنش نشان دهید و از خودتان و دیگران محافظت کنید.

برقراری ارتباط با دیگران

یک توصیه مهم و کلیدی!

جعل کردن اعتماد به نفس احتمالا نتیجه معکوس خواهد داشت! اما در عوض برای کمک به ایجاد اعتماد به نفس می‌توانید از ترفندهای زیر اتفاده کنید تا در طولانی مدت به شما احساس ارزشی که گم کرده بودید را بازگرداند:

  • صاف بایستید
  • محکم و قاطع و از دیافراگم صحبت کنید
  • قیافه نگیرید، لبخند بزنید و مهربان باشید اما با قدرت صحبت کنید
  • تلاش کنید مانند شخصی که الگوی شماست رفتار کنید
  • خودمراقبتی را امتحان کنید (مدیتیشن و تمرکز، مسواک زدن، لاک زدن، مراقبت‌های پوستی و …)

برقراری ارتباط با دیگران

برقراری ارتباط با دیگران؛ افراد سمی! چگونه با کسانی که می‌خواهند در زندگی شما دخالت کنند صحبت کنید؟

مداخلات و توصیه‌های نابه‌جای دیگران (غریبه و آشنا) و از آن بدتر برقراری ارتباط با آن‌ها می‌تواند زندگی شما را بسیار دشوار کند. ابتدا برای درک اینکه چه چیزی پشت این رفتار آزار دهنده است و چگونه می‌توان بهآن پاسخ داد، نتایج مطالعه اخیر درباره شایعات و مداخلات از دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ در آلمان را با هم مرور می‌کنیم. نتایج از پژوهش ما را در درک بیشتر ذهن فرد مداخله‌گر کمک خواهد کرد.

برقراری ارتباط با دیگران؛‌ از مطالعه این پژوهش چه چیزی دستگیرمان شد؟

این مطالعه بیشتر از هر چیزی بر شایعات منفی متمرکز بود. چرا که همان‌طور که افراد مداخله‌گر در حریم ما نفوذ می‌کنند تا توصیه‌هایشان را مطرح کنند شایعات هم ممکن است رفتار آنها را موجه بدانند! زیرا افراد مداخله‌گر معتقدند که آنها چیزی بیشتر از شما می دانند. جالب است بدانید در اکثر موارد، آن‌ها فکر نمی‌کنند که در حال آزار و اذیت شما هستند. مداخله‌گران حتی ممکن است معتقد باشند که رفتار آن‌ها شما را به هم نزدیک‌تر هم می‌کند! چرا که به خیال خودشان هر لحظه در حال نجات دادن شما از تصمیمات اشتباهتان هستند!

محققان سه روش را برای برقراری ارتباط با دیگران در واکنش به چنین تهدیدها و دخالت‌هایی پیشنهاد دادند:
  • در مداخله‌های فرد نکات مثبتی پیدا کنید و همان‌ها را تایید کنید. به فرد مداخله‌گر نشان دهید که شنیده شده و حرفش مقبول واقع شده است. در بسیاری از موارد مشکل افراد مداخله‌گر این است که به اندازه کافی به آن‌ها اهمیت داده نمی‌شود و به محض این که احساس وجود کنند دست از این رفتار برمی‌دارند.
  • بررسی کنید که آیا امکان فاصله گرفتن از این فرد را دارید؟ اگر دوست شماست او را ترک کنید، اگر همکار شماست با رئیس شرکت درمورد جابه‌جایی صحبت کنید. اگر مادر شوهر شماست مستقیما از همسرتان کمک بگیرید.
  • اساس مداخله را بررسی کنید. شاید دلیل مداخله و این‌همه بی‌اعتمادی به عملکرد شما از جای دیگری باشد. مستقیما با فرد مداخله‌گر صحبت کنید و به او بگویید قدردان صحبت‌هایش هستید اما چرا احساس می‌کند شما در اداره زندگی‌تان بی‌کفایت بوده‌اید؟

برقراری ارتباط با دیگران

چگونگی برقراری ارتباط با دیگران وقتی که درخواستی از آن‌ها دارید!

احتمالاً شما هم “تماس‌های سرد” زیادی دریافت کرده‌اید. تماس‌های سرد به تماس‌های تبلیغاتی‌ای می‌گویند که در آن به بدترین شکل ممکن قصد فروش یا ارائه خدمات به شما وجود دارد. نماینده‌های فروش در شرکت‌های این چنینی از رویکردی استفاده می‌کنند که طی تحقیقات جدید دانشکده آموزش، زبان و روانشناسی دانشگاه یورک سنت جان در انگلستان به دست آمده است. این پژوهش بر روی کلماتی تحقیق کرده که برای تاثیر هر چه بیشتر پیام‌های تبلیغاتی اقناعی استفاده می‌شوند.

این تیم ۱۵۰ تماس واقعی را تجزیه و تحلیل کرد و دریافت که اولین قدم در تبدیل زمین به یک جلسه، ایجاد فضایی به عنوان  “یک پروژه با منافع مشترک” است. به طوری که در آن فروشنده و خریدار شریک سود و زیان هم هستند.

اگر مایلید از کسی کمک بگیرید یا درخواستی داشته باشید و خجالت می‌کشید یا مطمئن نیستید که به پاسخ شما درخواست مثبت داده خواهد شد یا نه، می‌توانید از این ترفند استفاده کنید:

  • می‌خواستم بدانم آیا شما فرصت این را دارید که با من…
  • خیلی دوست داشتم با شما همکاری کنم، شما خیلی…
  • من معمولا چنین کاری را انجام نمی‌دهم اما…
  • می‌خواهم بدانم آیا حاضرید با من به شرکت بیایید تا با هم درمورد موضوع … صحبتی داشته باشیم؟
  • به نظرم شما تنها کسی هستید که می‌توانم در این مورد از او کمک بگیرم…
  • همیشه برایم جالب بود که در این کار چگونه عمل خواهید کرد…

برقراری ارتباط با دیگران

برقراری ارتباط با دیگران | صحبت با افراد عصبی و سختگیر

اجازه بدهید در ابتدای نوشته به شما این نکته طلایی را گوشزد کنیم:

بپذیرید که هرگز “پیروز” نخواهید شد!

شخصیت‌های عصبانی معمولاً دیگران را همیشه در جبهه‌ی مخالف خود و به نوعی دشمنانشان می‌دانند و بر این اساس، ممکن است تعاملات اجتماعی را تنها یک رینگ بوکس بدانند و انسان‌ها را با عینک برنده یا بازنده ببینند. شما هرگز در درگیری با شخصی که عزت نفس او کاملاً به نتیجه این بحث بستگی دارد پیروز نخواهید شد. بنابراین تنها استراتژی شما باید این باشد که از تعامل و بحث و جدل با آن فرد خودداری کنید. به رنج عمیق و فشار شدید روانی وارد بر این افراد فکر کنید. زندان‌هایی را تجسم کنید که مغز پدر یا دوست سخت‌گیر شما در آن سال‌هاست که در اسارت است. آن‌ها ممکن است با اطرافیانشان رابطه داشته باشند و ظاهرا در برقراری ارتباط با دیگران مشکلی نداشته باشند اما خالی از احساسات و وابستگی واقعی به افراد هستند. آن‌ها به تنها چیزی که فکر می‌کنند برنده شدن در بحث و جمع کردن تکه‌های خرد شده‌ی وجودشان است.

  1. فراموش نکنید که برگ برنده شما در حفظ آرامش شماست. اگر خونسردی خود را از دست بدهید، آن‌ها آنچه را که می‌خواهند به دست می آورند: به دام انداختن شما!  افراد سخت‌گیر و اصطلاحا انسان‌های دشوار نسبت به آنچه که از نظر عاطفی در درون‌شان اتفاق می افتد، خودآگاهی بسیار کمی دارند.
  2. تکنیک حواس پرتی ذهنی را امتحان کنید. وقتی فهمیدید که با یک فرد دشوار و سخت‌گیر طرف هستید و او در تلاش برای ورود شما به یک جنگ اعصاب است حواستان را جمع کنید. مراقب باشید از دست او عصبانی نشوید و مرتب حواستان را با چیزهای دیگر پرت کنید. به عنوان مثال، می‌توانید در ذهنتان شروع به نوشتن لیستی کنید که برای تولد ماه آینده خواهرزاده‌تان باید تهیه کنید.

برقراری ارتباط با دیگران

تا پایان بخش دوم تلاش کردیم تا ضروری‌ترین نکات و ترفندهایی که برای مواجهه با افراد دشوار و برقراری ارتباط با دیگران در جامعه به خصوص غریبه‌ها را برای شما به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهیم. اما بحث ما به همین‌جا ختم نمی‌شود!
اگر هنوز برایتان جالب است که چگونه می‌توانید با افراد مختلف جامعه ارتباط بگیرید و نیازهایتان را رفع کنید می‌توانید به بخش سوم همین مقاله مراجعه کنید! برقراری ارتباط با دیگران مسئله مهم و گسترده‌ای‌ست و حتی در این سه بخش هم می‌توان گفت که حق مطلب را به درستی ادا نکرده‌ایم. در صورتی که تا این قسمت سوال خاصی دارید یا احساس می‌کنید برای تقویت مهارت‌های برقراری ارتباط با دیگران به کمک یک مشاور احتیاج دارید می‌توانید با متخصصان کلینیک ذهن آرا در بخش مهارت‌های ارتباطی و فن بیان در ارتباط باشید.

امتیاز دهید.
پیام بگذارید

اخبار، تخفیف و مطالب در اینستاگرام ذهن آرا