رفتار با نوجوان پسر، آموزش برای والدین

رفتار با نوجوان پسر چگونه باید باشد؟

آیا نمی دانید چگونه با پسر نوجوان خود رفتار کنید؟ تربیت پسران نوجوان همیشه آسان نیست. روانشناسی نوجوانان و تربیت نوجوان نیازمند صبر و همدلی و شفقت به خود است. و رفتار پسر نوجوان می تواند به ویژه در شرایط منحصر به فرد امروزی چالش برانگیز باشد.

در نتیجه همه گیری کرونا، فاصله گذاری اجتماعی و مدرسه آنلاین و حتی روانشناس آنلاین نوجوانان بیش از هر زمان دیگری انزوا، تنهایی و اضطراب را تجربه می کنند. پسران نوجوان همیشه در اتاق خود می‌مانند و ساعت‌ها را آنلاین سپری می‌کنند، که منجر به افزایش خطر ابتلا به اختلال بازی‌های اینترنتی می‌شود.

علاوه بر این، در حالی که دختران بیشتر در مورد احساسات خود صحبت می کنند، پسران نوجوان تمایل دارند در هنگام مبارزه و سختی کنار بکشند. از این رو، آنها حمایت والدین یا کمک حرفه ای مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند.

درک رفتار پسران نوجوان و مغز نوجوان

این سوال که چگونه با پسر نوجوان خود رفتار کنید با افزایش اطلاعات شما شروع می شود. اینکه پسران نوجوان در این سال های پرتلاطم چه چیزی را تجربه می کنند؟ و والدین نوجوانان چگونه می توانند آگاهی خود را افزایش دهند و ارتباطی باکیفیت ایجاد کنند؟

درک مشکلات پسران نوجوان زمانی که والدین نوجوانان با روند رشد نوجوانان آشنا باشند، ممکن است آسان تر باشد. رفتار پسر نوجوان تا حد زیادی توسط تغییرات هورمونی و عصبی بیولوژیکی که در دوران بلوغ رخ می دهد کنترل می شود. علاوه بر این، مغز نوجوانان هنوز در حال رشد است. ناحیه ای از مغز که مسئول قضاوت و تصمیم گیری است، یعنی قشر جلوی مغز، تا اواسط دهه 20 به طور کامل بالغ نمی شود. از این رو، پسران نوجوان تغییر انگیزه ها و احساسات زیادی را تجربه می کنند. از همین رو نحوه برخورد با پسر نوجوان خود پیچیده می شود.

مقابله با رفتار پرخطر پسران نوجوان

وقتی والدین در مورد برخورد با پسران نوجوان صحبت می کنند، اغلب به رفتار مخاطره آمیز پسر نوجوان خود اشاره می کنند. رفتار خطرناک پسر نوجوان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رانندگی بی پروا
  • رابطه جنسی محافظت نشده
  • سوء مصرف مواد، که در بین پسران نوجوان بیشتر از دختران است
  • زیاده روی در نوشیدن
  • سیگار کشیدن
  • رفتاری که ممکن است منجر به خشونت یا آسیب شود – به عنوان مثال، دعوا، حمل سلاح، یا شرکت در فعالیت های تفریحی ناایمن.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود پسران نوجوان به سمت رفتارهای پرخطر کشیده شوند. استرس‌های بیرونی می‌توانند پسران نوجوان را به سمت رفتارهای پرخطر سوق دهند تا از بین بروند. علاوه بر این، فشار همسالان می تواند یک عامل دیگر باشد.

یک مطالعه نشان داد که ریسک کردن می تواند راهی برای نوجوانان باشد تا دنیای خود را کشف کنند و بیشتر آشنا شوند. با این حال، زیرمجموعه کوچکتری از نوجوانان – به ویژه آنهایی که مشکلات کنترل تکانه دارند – به طور نامتناسبی احتمالاً پیامدهای منفی رفتارهای پرخطر را تجربه می کنند.

اصول نحوه برخورد با پسر نوجوان خود

هنگام برخورد با پسران نوجوان، والدین باید محدودیت های روشن و پیامدهای واضح ایجاد کنند. بنابراین، هنگام بررسی مشکلات پسر نوجوان، یک رویکرد مستقیم داشته باشید. در اینجا پنج دستورالعمل برای نحوه برخورد با پسر نوجوان خود آورده شده است.

محدودیت ها را تعیین کنید. اول، والدین و پسران نوجوان توافق می کنند که مرزها و قوانینی را تعیین کنند که هر دو روی آن توافق دارند. قوانین مبتنی بر ارزش های مشترک در مورد ایمن ماندن و حفظ هماهنگی در خانواده است.

آن را بنویسید. علاوه بر این، خانواده ها ممکن است پیش نویس یک توافق نامه کتبی را در نظر بگیرند. بنابراین، دستورالعمل ها و مرزها برای همه روشن است.

در مورد عواقب توافق کنید. در مرحله بعد، والدین و پسران در مورد عواقب مناسب سن توافق می کنند که در صورت نقض قوانین اعمال می شود. به عنوان مثال، یک پیامد ممکن است از دست دادن امتیاز خودرو یا منع رفت و آمد قبلی باشد. علاوه بر این، نتیجه باید متناسب با سن باشد.

استناد به استرداد. علاوه بر این، والدین و پسران نوجوان می توانند از پیامدهایی به نام استرداد یا ترمیم استفاده کنند. از این رو، نوجوانان پس از نقض قرارداد مشترک به بهبود وضعیت کمک می کنند. مثلاً اگر جریمه سرعت دریافت کنند، خودشان آن را پرداخت می کنند. یا بعد از دعوا برای ترمیم رابطه با خواهر و برادر قدم برمی دارند. در نتیجه، یک نوجوان می تواند اعتماد والدین را به دست آورد.

از مجازات شدید بپرهیزید. با این حال، تنبیه شدید رویکرد خوبی برای برخورد با پسر نوجوان شما نیست. در واقع، تنبیه می تواند اوضاع را بدتر کند. پسران نوجوان ممکن است احساس طرد شدن و رنجش کنند. از این رو، آنها ممکن است بیشتر از والدین خود کناره گیری کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که پسران نوجوان زمانی بهتر عمل می‌کنند که والدینشان خونگرم، باز و حمایتگر باشند و در عین حال مرزهای محکمی را تعیین کنند.

5 کلید برای برقراری ارتباط با پسر نوجوان

اغلب، پسران نوجوان به سختی می توانند احساسات خود را در قالب کلمات بیان کنند. یک نظرسنجی ملی که به سفارش Plan International USA انجام شد، نوجوانان احساسات خود را پنهان می کنند. وقتی پسر نوجوان شما درباره احساساتش با شما صحبت نمی کند و شما باید راهی برای شروع گفتگو پیدا کنید، می تواند بسیار دشوار باشد.

بنابراین، تربیت پسران نوجوان شامل درک این نکته است که آنها ممکن است در به اشتراک گذاشتن عمیق ترین افکار خود احساس راحتی نکنند. در نتیجه، والدین نوجوانان ممکن است ناامید شوند و احساس نادیده گرفته شدن کنند. پس، وقتی با پسران نوجوان سروکار دارید، روش‌های زیر را برای ارتباط با پسر نوجوان خود از طریق مکالمه امتحان کنید.

ارتباط را کوتاه و شیرین نگه دارید. این یک جنبه مهم از نحوه صحبت با نوجوانان است. اگر چیزی دارید که نیاز دارید پسر نوجوانتان بداند، یک سری نکات واضح ارائه دهید. پس از آن، اجازه دهید او به هر یک پاسخ دهد.

در تماس چشمی افراط نکنید در حالی که تماس چشمی اغلب برای برقراری ارتباط موثر توصیه می شود، اما برای برخورد با پسر نوجوان شما صادق نیست. در عوض، ممکن است او را تحت تأثیر قرار دهد یا بترساند. به همین دلیل، رانندگی با هم در ماشین می تواند زمان خوبی برای صحبت باشد.

در حالی که در حال عمل هستید صحبت کنید. بسیاری از پسران نوجوان وقتی همزمان کار دیگری انجام می دهند، در برقراری ارتباط راحت تر می شوند. بنابراین در حین انجام یک بازی، پیاده روی یا تهیه شام ​​با هم گپ بزنید.

آرام باشید. هنگام ارزیابی نحوه برخورد با پسر نوجوان خود، اجازه ندهید احساسات شما دست بالا را بگیرد. نشان دادن خشم یا ناامیدی ممکن است او را به عمق پوسته‌اش بکشاند. در نتیجه احتمال اینکه او برای حمایت نزد شما بیاید کمتر خواهد بود.

به او زمان بدهید تا پردازش کند. بسیاری از پسران نوجوان به چند ساعت یا حتی چند روز نیاز دارند تا به گفتگوهای مهم فکر کنند. بنابراین، اگر پسر نوجوانتان فوراً رفتار یا نگرش خود را تغییر نداد، ناامید نشوید. به او اجازه دهید اطلاعات را دریافت کند و سپس در زمان خودش آنها را پردازش کند.

نکته آخر درباره تربیت پسران نوجوان

گاهی اوقات والدین نوجوانان ممکن است احساس کنند که پسر نوجوان آنها هیچ علاقه ای به آنها ندارد. اما والدین نباید اجازه دهند که آنها را فریب دهد. شواهد به وضوح به اهمیت دلبستگی بین والدین و پسران نوجوان برای حمایت از سلامت روان نوجوانان و کاهش سوء مصرف مواد اشاره دارد. روابط سالم نوجوان و والدین به پسران نوجوان کمک می کند تا به مردان جوان قوی و مستقل تبدیل شوند.

در نهایت، با محدود بودن تعاملات بیرونی، والدین باید مراقب رفتار پسر نوجوان باشند. اگر علائم افسردگی موقعیتی را در پسر نوجوان خود می بینید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید یا همین امروز با تیم متخصصان آکادمی نیوپورت تماس بگیرید. هنگامی که یک پسر نوجوان برخی از مسائل رفتاری را نشان می دهد، یک برنامه سرپایی ممکن است نقطه شروع خوبی برای رسیدگی به برخی از مسائل باشد.

3.5/5 - (6 امتیاز)
پیام بگذارید

جــــا نمــــــونی !!

اگه میخوای از تخفیف ها و کلی مطالب روانشناسی مطلع بشی پیج های مارو دنبال کن