ترازودون برای درمان افسردگی
ترازودون چیست؟
ترازودون یک داروی عمومی است که پزشکان ممکن است برای درمان افسردگی تجویز کنند. عوارض جانبی آن معمولا خفیف هستند، اما عوارض جانبی جدی احتمالی شامل تپش قلب بالا، مشکلات بینایی و افزایش افکار خودکشی است. این دارو دارای هشدار جعبه سیاه است. این جدی ترین هشدار سازمان غذا و دارو (FDA) است. هشدار جعبه سیاه به پزشکان و بیماران در مورد اثرات دارویی که ممکن است خطرناک باشد هشدار می دهد.
داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، از جمله ترازودون، ممکن است باعث افزایش افکار خودکشی شود. این خطر در کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان جوان بیشتر است. همچنین در چند ماه اول درمان با این دارو یا در طول تغییر دوز بیشتر است. شما و اعضای خانواده، مراقبان و پزشکتان باید مراقب هرگونه تغییر جدید یا ناگهانی در خلق و خو، رفتارها، افکار یا احساسات خود باشید. ترازودون برای استفاده در بیماران اطفال تایید نشده است. در صورت مشاهده هرگونه تغییر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
نکات برجسته و مهم قرص ترازودون
۱.قرص خوراکی ترازودون به عنوان یک داروی ژنریک موجود است و این نسخه با نام تجاری ندارد. داروهای ژنریک معمولاً قیمت کمتری نسبت به داروهای مارک دار دارند.
2.ترازودون فقط به قرص موجود است.
3.ترازودون برای درمان افسردگی استفاده می شود.
عملکرد ترازودون چگونه است؟
ترازودون متعلق به دسته ای از داروها به نام داروهای ضدافسردگی است. این داروها اغلب برای درمان شرایط مشابه استفاده می شوند. نحوه عملکرد ترازودون کامل درک نشده است. ممکن است فعالیت سروتونین را در مغز شما افزایش دهد. سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز است که می تواند به تثبیت خلق و خوی شما کمک کند.
قرص خوراکی ترازودون ممکن است باعث خواب آلودگی شود. به همین دلیل پس از مصرف نباید رانندگی کنید، از ماشین آلات استفاده کنید، یا فعالیت های دیگری که نیاز به هوشیاری دارند انجام دهید تا زمانی که بدانید این دارو چگونه بر شما تأثیر می گذارد.
عوارض جانبی ترازودون
ترازودون می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. لیست زیر حاوی برخی از عوارض جانبی کلیدی است که ممکن است در هنگام مصرف ترازودون رخ دهد. این لیست شامل تمام عوارض جانبی احتمالی نمی شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی ترازودون، یا نکاتی در مورد نحوه مقابله با یک عارضه جانبی نگران کننده، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
عوارض جانبی رایج تر ترازودون می تواند شامل موارد زیر باشد:
- متورم شدن
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- اسهال
- گرفتگی بینی
- کاهش وزن
- تاری دید
این اثرات ممکن است در عرض چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر آنها شدیدتر هستند یا از بین نمی روند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- افکار در مورد خودکشی یا مرگ
- تلاش برای مرگ با خودکشی
- افسردگی جدید یا بدتر
- اضطراب جدید یا بدتر
- احساس اضطراب یا بی قراری بسیار
- موارد وحشت زدگی
- بی خوابی (مشکلات خواب)
- تحریک پذیری جدید یا بدتر
- رفتار پرخاشگرانه، عصبانی یا خشن
- رفتار با انگیزه های خطرناک
- شیدایی (افزایش شدید در فعالیت و صحبت کردن)
سایر تغییرات غیرعادی در رفتار یا خلق و خو
سندرم سروتونین و علائم آن عبارتند از:
- تحریک
- سردرگمی یا مشکل در تفکر
- توهمات (دیدن یا شنیدن چیزی که وجود ندارد)
- ضربان قلب بالا
- عضلات سفت
- مشکل در راه رفتن
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
مشکلات بینایی و علائم عبارتند از:
- درد چشم
- تغییرات در بینایی شما، مانند تاری دید یا اختلالات بینایی
- تورم یا قرمزی در داخل یا اطراف چشم شما
- ضربان قلب نامنظم یا تند
فشار خون پایین و آن علائم عبارتند از:
- سرگیجه یا غش هنگام تغییر وضعیت، مانند ایستادن از حالت نشسته
- کبودی یا خونریزی غیرمعمول
- نعوظی که بیش از ۴ ساعت طول بکشد.
هیپوناترمی (سدیم کم در خون شما) و علائم آن عبارتند از:
- سردرد
- ضعف
- گیجی
- مشکل در تمرکز
- مشکلات حافظه
- هنگام راه رفتن احساس بی ثباتی می کنید.
دوز مصرفی ترازودون
دوز ترازودونی که پزشک شما تجویز می کند به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد عبارتند از:
- نوع و شدت بیماری
- سن شما
- شکل دارویی که مصرف می کنید
- سایر شرایط پزشکی که ممکن است داشته باشید
معمولا، روانپزشک با دوز پایین شروع می کند و آن را در طول زمان برای رسیدن به دوز مناسب تغییر می دهد. در نهایت کمترین دوزی را که اثر مورد نظر را هم فراهم می کند، تجویز می کنند.
اطلاعات زیر دوزهایی را که معمولاً استفاده می شود یا توصیه می شود توصیف می کند. با این حال، مطمئن شوید که دوز تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید. پزشک شما بهترین دوز را متناسب با نیاز شما را تعیین خواهد کرد.
ژنریک: ترازودون
فرم: قرص خوراکی
نقاط قوت: ۵۰ میلی گرم، ۱۰۰ میلی گرم، ۱۵۰ میلی گرم، ۳۰۰ میلی گرم
دوز برای اختلال افسردگی اساسی
مقدار مصرف بزرگسالان (سنین ۱۸ سال و بالاتر)
دوز شروع معمولی: 150 میلی گرم در روز در دوزهای منقسم.
دوز افزایش می یابد: پزشک ممکن است دوز شما را ۵۰ میلی گرم در روز هر ۳ یا ۴ روز افزایش دهد.
حداکثر دوز: 400 میلی گرم در روز در دوزهای منقسم. اگر در بیمارستان بستری هستید، حداکثر دوز ۶۰۰ میلی گرم در روز است.
دوز کودکان (سنین ۰ تا ۱۷ سال)
این دارو در کودکان مطالعه نشده است. در افراد کمتر از ۱۸ سال نباید استفاده شود.
قرص خوراکی ترازودون برای درمان طولانی مدت استفاده می شود. اگر آن را طبق دستور مصرف نکنید، خطرات جدی دارد. اگر مصرف دارو را قطع کردید یا اصلا آن را مصرف نکردید. اگر مصرف این دارو را به طور ناگهانی قطع کنید یا آن را مصرف نکنید، ممکن است افسردگی شما بهتر نشود. در صورت نیاز به قطع مصرف این دارو، پزشک به مرور زمان دوز مصرفی شما را به آرامی کاهش می دهد.
اگر دوزها را فراموش کردید یا دارو را طبق برنامه مصرف نکردید. ممکن است داروی شما به خوبی کار نکند یا به طور کامل از کار بیفتد. برای اینکه این دارو خوب عمل کند، باید مقدار مشخصی همیشه در بدن شما باشد.
اگر بیش از حد مصرف کنید ممکن است سطوح خطرناکی از ترازودون در بدن خود داشته باشید. علائم مصرف بیش از حد این دارو می تواند شامل موارد زیر باشد:
- نعوظی که بیش از ۴ ساعت طول بکشد
- تشنج
- تغییرات در نحوه عملکرد قلب شما، از جمله طولانی شدن QT (یک مشکل ریتم قلب که ممکن است باعث ایجاد ضربان قلب آشفته یا غیر طبیعی شود)
اگر یک نوبت را فراموش کردید چه باید کرد؟
به محض یادآوری دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت قبل از نوبت بعدی دوز، به یاد آوردید، فقط یک نوبت مصرف کنید. هرگز سعی نکنید با مصرف دو دوز در یک نوبت به نتیجه برسید. این می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک شود.
هشدارهای ترازودون
این دارو با هشدارهای مختلفی همراه است.
هشدار FDA: هشدار خطر خودکشی
ترازودون یک هشدار جعبه ای دارد. این جدی ترین هشدار سازمان غذا و دارو (FDA) است.
داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، از جمله ترازودون، ممکن است باعث افزایش افکار یا اعمال خودکشی شود. این خطر در کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان جوان بیشتر است. همچنین در چند ماه اول درمان با این دارو یا در طول تغییر دوز بیشتر است. شما و اعضای خانواده، مراقبان و پزشکتان باید مراقب هرگونه تغییر جدید یا ناگهانی در خلق و خو، رفتارها، افکار یا احساسات خود باشید. در صورت مشاهده هرگونه تغییر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
ترازودون برای استفاده در بیماران اطفال تایید نشده است.
هشدار سندرم سروتونین
این دارو می تواند یک بیماری تهدید کننده جان به نام سندرم سروتونین ایجاد کند. این خطر زمانی که برای اولین بار مصرف این دارو را شروع می کنید یا در طول تغییر دوز بیشتر است. در صورت مصرف داروهای دیگری که اثرات مشابه ترازودون دارند، مانند سایر داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی، خطر شما ممکن است بیشتر باشد.
علائم سندرم سروتونین شامل بی قراری، توهم، گیجی یا مشکل در تفکر، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین شامل مشکل در هماهنگی، انقباض عضلات، سفت شدن عضلات، ضربان قلب بالا، فشار خون بالا یا پایین، تعریق، تب و کما هم می شود. در صورت داشتن این علائم فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
هشدار گلوکوم زاویه بسته
این دارو می تواند باعث شود مردمک چشم شما کمی بزرگتر شده و منجر به گلوکوم زاویه بسته شود (شرایطی که باعث افزایش فشار در چشم شما می شود). اگر در معرض خطر بالایی برای ابتلا به این بیماری هستید، پزشک ممکن است دارویی برای جلوگیری از آن به شما بدهد.
هشدار خونریزی
مصرف این دارو با سایر داروهایی که بر خونریزی تأثیر می گذارد، ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. این شامل خونریزی جدی و تهدید کننده زندگی، و علائم مرتبط با خونریزی، مانند خونریزی بینی، کبودی، یا تغییر رنگ پوست به دلیل خونریزی زیر پوست شما است. این داروها شامل وارفارین، دابیگاتران، ریواروکسابان و داروهای ضد درد به نام داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و آسپرین هستند.
هشدار آلرژی
ترازودون می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- مشکل در تنفس
- تورم صورت، زبان، چشم ها یا دهان شما
- بثورات، کهیر (خارش خارش دار)، یا تاول، به تنهایی یا همراه با تب یا درد مفاصل
اگر تا به حال واکنش آلرژیک داشته اید، دیگر این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد آن می تواند کشنده باشد (حتی باعث مرگ شود).
هشدار تداخل الکلی
مصرف نوشیدنی های حاوی الکل می تواند خطر خواب آلودگی یا سرگیجه ناشی از ترازودون را افزایش دهد. اگر الکل مصرف می کنید، با پزشک خود در مورد بی خطر بودن مصرف الکل در حین مصرف این دارو صحبت کنید.
هشدار برای افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند
برای افراد مبتلا به بیماری قلبی: از پزشک خود بپرسید که آیا این دارو برای شما بی خطر است یا خیر. مصرف ترازودون ممکن است باعث نامنظم شدن ضربان قلب و طولانی شدن فاصله QT شود (مشکلاتی در ریتم قلب که ممکن است باعث ضربان قلب آشفته یا غیر طبیعی شود). در صورت مصرف این دارو ممکن است پزشک شما را از نزدیک تحت نظر داشته باشد.
برای افراد مبتلا به گلوکوم زاویه بسته: این دارو ممکن است مردمک چشم شما را بزرگتر کند.
برای افرادی که سابقه مانیا یا اختلال دوقطبی دارند: ممکن است خطر بیشتری برای اپیزودهای شیدایی داشته باشید. اگر سابقه مانیا یا اختلال دوقطبی دارید، پزشک ممکن است نیاز به تجویز داروی دیگری داشته باشد.
هشدار برای گروه های دیگر
برای زنان باردار: مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا مطمئن شویم که چگونه این دارو ممکن است بر بارداری تأثیر بگذارد. تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که هنگام مصرف این دارو توسط مادر، اثرات منفی روی جنین وجود دارد. با این حال، مطالعات حیوانی همیشه نحوه واکنش انسان ها را پیش بینی نمی کند. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید. این دارو فقط در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی برای جنین را توجیه کند. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
زنانی که شیر می دهند: ترازودون ممکن است وارد شیر مادر شود و ممکن است در کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود عوارض جانبی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر می دهید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که شیردهی را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید.
برای سالمندان: کلیههای افراد مسن ممکن است مانند گذشته کار نکنند. این می تواند باعث شود بدن شما داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه، مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی تری در بدن شما باقی می ماند. این خطر عوارض جانبی شما را افزایش می دهد. اگر شما بالای ۶۵ سال سن دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عوارض جانبی در حین مصرف این دارو باشید. این شامل هیپوناترمی (سطح کم نمک در خون شما) می باشد.
برای کودکان: ایمنی و اثربخشی این دارو در کودکان ثابت نشده است. این دارو نباید در افراد کمتر از ۱۸ سال استفاده شود.
تداخلات دارویی ترازودون
ترازودون ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد.
قرص خوراکی ترازودون می تواند با چندین داروی دیگر تداخل داشته باشد. فعل و انفعالات مختلف می تواند اثرات متفاوتی ایجاد کند. به عنوان مثال، برخی از آنها می توانند در عملکرد یک دارو اختلال ایجاد کنند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث افزایش عوارض جانبی شوند.
قبل از مصرف ترازودون، مطمئن شوید که پزشک و داروساز خود را در مورد تمام داروهای تجویزی، بدون نسخه و سایر داروهایی که مصرف می کنید مطلع کنید. همچنین در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل هایی که استفاده می کنید به آنها بگویید. به اشتراک گذاری این اطلاعات می تواند به شما کمک کند از تداخلات احتمالی جلوگیری کنید. اگر سؤالی در مورد تداخلات دارویی دارید که ممکن است روی شما تأثیر بگذارد، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.
در زیر لیستی از داروهایی وجود دارد که می توانند با ترازودون تداخل داشته باشند. این فهرست شامل تمام داروهایی که ممکن است با ترازودون تداخل داشته باشند، نیست.این داروها را با ترازودون مصرف نکنید. انجام این کار می تواند اثرات خطرناکی در بدن شما ایجاد کند. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)، مانند ایزوکاربوکسازید، فنلزین، ترانیل سیپرومین یا سلژیلین. شما نباید ترازودون را با MAOIها یا ظرف ۱۴ روز پس از مصرف آنها مصرف کنید. مصرف این داروها با هم خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش می دهد.
- داروهای مضعف سیستم عصبی مرکزی (CNS) مانند پنتوباربیتال و سکوباربیتال. ترازودون ممکن است پاسخ شما به باربیتورات ها و سایر داروهای مضعف CNS را قوی تر کند.
- وارفارین، مصرف ترازودون با وارفارین می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. پزشک شما را از نزدیک زیر نظر خواهد گرفت.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) یا آسپرین، ترازودون ممکن است خطر خونریزی را در صورت استفاده با این داروها افزایش دهد.
- داروهای افسردگی، مانند سیتالوپرام، فلوکستین، پاروکستین، سرترالین، ونلافاکسین، دولوکستین، و خار مریم. مصرف همزمان این داروها ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین را افزایش دهد. این وضعیت می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
- دیگوکسین، مصرف ترازودون با دیگوکسین ممکن است سطح دیگوکسین را در بدن شما افزایش دهد. این می تواند خطر عوارض جانبی دیگوکسین را افزایش دهد. اینها عبارتند از استفراغ، سرگیجه، مشکل بینایی ms و ضربان قلب نامنظم. در صورت مصرف همزمان این داروها، پزشک ممکن است سطح دیگوکسین را در خون شما کنترل کند.
- فنی توئین مصرف ترازودون همراه با فنی توئین ممکن است سطح فنی توئین را در بدن شما افزایش دهد. این می تواند خطر عوارض جانبی فنی توئین را افزایش دهد که شامل یبوست، تغییر در خلق و خو، گیجی و مشکلات تعادلی است. در صورت مصرف همزمان این داروها، پزشک ممکن است سطح فنی توئین در خون شما را کنترل کند.
- کتوکونازول یا ریتوناویر، اگر آن را همراه با کتوکونازول، ریتوناویر یا سایر داروهایی که سطح ترازودون را افزایش می دهند مصرف کنید، سطح ترازودون در بدن شما ممکن است افزایش یابد. این می تواند خطر عوارض جانبی ترازودون را افزایش دهد که شامل سندرم سروتونین و مشکلات بینایی است. در صورت مصرف داروهایی که می توانند سطح ترازودون را افزایش دهند، پزشک ممکن است دوز ترازودون را کاهش دهد.
برخی داروها ممکن است سطح ترازودون را در بدن شما کاهش دهند و دوز ترازودون را کمتر موثر کنند. پزشک ممکن است نیاز به افزایش دوز ترازودون در هنگام مصرف این داروها داشته باشد.
این داروها عبارتند از: فنی توئین و کاربامازپین
ملاحظات مهم برای مصرف ترازودون
اگر پزشک قرص خوراکی ترازودون را برای شما تجویز کرد، این نکات را در نظر داشته باشید.
۱.ترازودون را کمی بعد از غذا یا میان وعده مصرف کنید.
2.این دارو را باید به طور کامل قورت دهید. قرص ترازودون را نجوید و خرد نکنید.
3.ترازودون را در دمای اتاق نگهداری کنید. آن را بین ۶۸ درجه فارنهایت و ۷۷ درجه فارنهایت (۲۰ درجه سانتی گراد و ۲۵ درجه سانتی گراد) نگه دارید.
4. آن را دور از نور نگه دارید.
نظارت بالینی
شما و پزشکتان باید برخی از مسائل بهداشتی را زیر نظر داشته باشید. این موارد می تواند به شما کمک کند تا هنگام مصرف این دارو ایمن بمانید. این مسائل عبارتند از:
سلامت چشم: ممکن است در معرض خطر ابتلا به گلوکوم زاویه بسته باشید. پزشک شما ممکن است معاینه چشم انجام دهد و در صورت نیاز شما را درمان کند.
سلامت روان و مشکلات رفتاری: شما و پزشکتان باید مراقب هرگونه تغییر در رفتار و خلق و خوی خود باشید. این دارو می تواند باعث مشکلات روانی و رفتاری جدیدی شود. همچنین می تواند مشکلاتی را که قبلاً داشته اید بدتر کند.