موسیقی درمانی در روانشناسی

مقاله‌ی موسیقی درمانی در روانشناسی پیش روی شما یک ترجمه اختصاصی از نوشته‌ی خانم مولی وارن نوازنده و موسیقی درمانگر کودک و بزرگسال است. این مقاله ویژه را از دست ندهید! همراه تیم ذهن آرا باشید تا با هم فواید و اثرات موسیقی بر سلامت روان را بررسی کنیم.

وقتی در یک بیمارستان روانپزشکی کار می کردم، هر روز صبح وسایلم را که پر از ابزار و وسایل موسیقی بودند به پایین راهرو می‌بردم. بیمارانی که در سالن معطل مانده بودند، وقتی از کنارش رد می شدم لبخند می‌زدند و به طبل می‌زدند. برخی از من می‌پرسند که آیا باند مورد علاقه آنها را در آیپدم خود دارم؟ آیا می‌توانم موسیقی موردعلاقه‌شان را بنوازم؟ برخی هم سرهای خود را از اتاق‌های خود بیرون می انداختند و فریاد می زدند: “مولی اینجاست! وقت گروه موسیقی درمانی است! ” اغلب اوقات، من وقتی به بیمارستان می‌آمدم در مورد بیمارانی می شنیدم که وضعشان خوب نبود و در اتاق های خود خوابیده بودند، اما دوستانشان با اطمینان خاطر آنها را آرام آرام بیدار می کردند: “شما که نمی‌خواهید این موسیقی درمانی را از دست بدهید!”

موسیقی درمانی در روانشناسی چیست؟

مارلی می‌گوید: من خوش شانس بوده ام که به عنوان یک موسیقی درمانگر در حوزه موسیقی درمانی برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان در محیط های مختلف بهداشت روان و مراکز روانشناسی خدمت می کنم. من داستان های مقاومت، قدرت و ناملایمات را از سخت‌ترین بیماران بیمارستان شنیده ام. من با افرادی کار کرده ام که دچار تروما، افسردگی، اندوه شدید، اعتیاد و موارد دیگر از جمله خودکشی شده اند. این افراد در بهترین ساعت خود به سراغ من نیامده اند، اما موسیقی علیرغم احساس گم شدن یا شکستگی، فرصت بیان و تجربه‌ای ایمن، به همراه آرامش و آسایش را برای آنها فراهم کرده است. کسانی که از جلسات موسیقی درمانی خارج می‌شوند حتی اگر وضعیت خوبی پیدا نکرده باشند لاقل احساس بهتری دارند!

اخیرا تحقیقات زیادی مزایای موسیقی درمانی را برای شرایط مختلف بهداشت روان از جمله افسردگی و اسکیزوفرنی نشان می دهد. موسیقی به عنوان رسانه ای برای پردازش احساسات، ضربه‌های عاطفی و غم و اندوه عمل می کند. موسیقی و مویقی درمانی همچنین می تواند به عنوان یک عامل تنظیم کننده یا آرام کننده اضطراب یا کمک به بهبود بی نظمی و آشفتگی مغز مورد استفاده قرار گیرد.

موسیقی درمانی

آهنگ برای بهداشت روان

موسیقی به عنوان یک راه حل برای مدیریت درد حاد و مزمن در همه گروه های سنی مفید است. به عنوان مثال گوش دادن به موسیقی هنگام ریکاوری از جراحی یا آسیب دیدگی می تواند به کودکان و بزرگسالان کمک کند تا با درد جسمی کنار بیایند.


مقاله مرتبط: تئاتر درمانی یا دراماتراپی، تئاتردرمانی برای کودکان


موسیقی درمانی چه کاربردهایی دارد؟

موسیقی درمانگران از این نوع درمان برای مدیریت طیف وسیعی از مشکلات استفاده می کنند. این معمولا یک درمان مکمل است. این بدان معناست که بخشی از یک برنامه درمانی بزرگتر است که ممکن است شامل داروها یا مداخلات دیگر باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که موسیقی درمانی می‌تواند مزایایی را برای افراد مبتلا به:

تکنیک های موسیقی درمانی در روانشناسی

تحلیل غزل و شعر ترانه

در حالی که گفتاردرمانی به فرد اجازه می دهد تا در مورد موضوعاتی صحبت کند که ممکن است برایش دشوار باشد، تجزیه و تحلیل غزل برای پردازش احساسات، افکار و تجربیات تلخ و شیرین یک رویکرد بدیع و ساده‌تر را ارائه می‌دهد. فردی که موسیقی درمانی دریافت می کند، به ارائه بینش، متن جایگزین و ابزارهای ملموس یا مضامین متن تشویق می‌شود که می تواند موانعی در زندگی و درمان او باشد. همه ما آهنگی داریم که عمیقا با آن ارتباط برقرار می کنیم و از آن لذت می‌بریم. همه ما با شنیدن یک ملودی خاص به نقاط تاریک ذهنمان رفته و احساسات عجیبی را تجربه می‌کنیم. گاهی احساس می‌کنیم که این ترانه را برای ما و طبق فراز و نشیب‌های زندگی ما نوشته‌اند.

تجزیه و تحلیل غزل فرصتی را برای فرد فراهم می کند تا متن آهنگی را که ممکن است با تجربه او ارتباط داشته باشد، شناسایی کند و از متن آن برای خودآگاهی و صحبت درمورد احساساتش بهره گیرد.

بداهه نوازی موسیقی

نواختن ابزار موسیقی می تواند بیان احساسی، اجتماعی شدن و کاوش در موضوعات مختلف درمانی (به عنوان مثال تعارض، ارتباط مسموم، غم و غصه و غیره) را تشویق کند. به عنوان مثال، یک گروه می تواند با نواختن طبل ، میله‌های صدای باران، لوله‌های رعد و برق (از دسته سازهای پرکاشن) و دیگر سازهای کوبه ای “طوفان” ایجاد کند. این فعالیت‌ها در گروه موسیقی درمانی می‌تواند زمینه های تشدید و تنش زدایی را در بداهه نوازی با احساسات خاصی که ممکن است افراد داشته باشند مرتبط کند. پس از پایان بداهه نوازی در جلسه موسیقی درمانی این فرصت را برای اعضای گروه فراهم می‌شود تا درباره موسیقی‌ای که نواخته شد و احساسشان با یکدیگر بحث کنند.

گوش دادن مستمر به موسیقی و دنبال کردن جلسات موسیقی درمانی

جالب است بدانید که می‌توان از موسیقی برای تنظیم خلق و خو هم استفاده کرد. از لحاظ علمی به دلیل جنبه‌های موزون و تکراری و همچنین منظم، موسیقی نئوکورتکس مغز ما را درگیر می‌کند که باعث آرامش و کاهش قدرت تکانه می شود. ما اغلب از موسیقی برای مطابقت یا تغییر روحیه خود استفاده می کنیم. اگرچه تطبیق موسیقی با روحیه ما فوایدی دارد، اما به طور بالقوه می تواند ما را در یک حالت افسرده ، عصبانی یا مضطرب نگه دارد. برای تغییر هدفمند و مثبت حالت‌های خلقی، یک درمانگر موسیقی می تواند موسیقی متناسب با روحیه فعلی فرد پخش کند و سپس به آرامی به حالت مثبت یا آرام‌تری برسد.

ترانه سرایی

ترانه سرایی و آهنگسازی به هر شیوه‌ای از آواز با دهان گرفته تا نوشتن نت‌های موسیقی و سرودن شعر؛‌ فرصت‌های بیان را به روشی مثبت و پاداش آور فراهم می‌کند. هرکسی می تواند شعرهایی ایجاد کند که اندیشه و تجربیات خود را منعکس کند و سازها و صداهایی را انتخاب کند که به بهترین وجه احساسات متن ترانه مخصوص خودش را منعکس کند. این روند می تواند بسیار معتبر باشد و می تواند در ایجاد ارزش شخصی و عزت نفس فرد کمک کند. این مداخله همچنین می تواند احساس غرور را القا کند، زیرا بیمار اجساس می‌کند که کسی دارد به خلقت خود او و اثر هنری‌اش گوش می دهد.

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی به روشی گفته می شود که بیمار با استفاده از موسیقی و فاکتورهایی که به آن مربوط است در جهت بهبود سلامت خود قدم بردارد. جالب است بدانید که تاریخچه ابداع آن به جنگ جهانی بر می گردد. جالب است بدانید که بیماری های مختلفی با استفاده از این روش درمانی به طور کامل بهبود یافته اند. از جمله آن ها می توان به مواردی همچون دمانس، اوتیسم، اضطراب، افسردگی، بی خوابی، جون جوانی و …. اشاره کرد. این روش، تکنیک های مختلفی دارد که برای نوع خاصی از بیمار و بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به طور مفصل در این باره صحبت کرده ایم.

خطرات / مزایای موسیقی درمانی

مزایای بالقوه موسیقی درمانی چیست؟

فوایدی که به دست می آورید به شرایط یا علائمی که درمان می کنید و اهداف شما برای موسیقی درمانی بستگی دارد. موسیقی‌درمانگر شما می‌تواند در مورد آنچه در موقعیت منحصر به فرد خود انتظار دارید بیشتر توضیح دهد. به طور کلی، تحقیقات نشان می دهد که موسیقی درمانی ممکن است:

  • به شما کمک کند آرام شوید.
  • به شما کمک می کند تا احساسات خود را کشف کنید.
  • کاهش اضطراب یا افسردگی.
  • سطح استرس خود را کاهش دهید.
  • خلق و خوی خود را تنظیم کنید.
  • مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنید.
  • مهارت های گفتاری و زبانی را بهبود بخشید.
  • ایجاد مهارت های اجتماعی
  • اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
  • به شما کمک می کند تا مهارت های مقابله ای سالم را شکل دهید.
  • مهارت های حل مسئله خود را توسعه دهید.
  • سطوح درک شده از درد را کاهش دهید.
  • هماهنگی فیزیکی، عملکردهای حرکتی و حرکت خود را بهبود بخشید.
  • کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

خطرات موسیقی درمانی چیست؟

موسیقی درمانی بی خطر و کم خطر است. اما ممکن است موسیقی خاطرات دردناک یا غیرمنتظره ای را برای شما ایجاد کند.

برای کاهش احتمال وقوع این اتفاق، موسیقی‌درمانگر شما درباره تجربیات زندگی‌تان با شما صحبت می‌کند. اینها شامل هر گونه سابقه تروما یا سایر جنبه هایی است که ممکن است بر پاسخ شما به موسیقی تأثیر بگذارد. به اشتراک گذاشتن این اطلاعات، تا حدی که شما راحت باشید، به درمانگر شما این امکان را می دهد که جلسه را با نیازهای شما تنظیم کند. درمانگر شما هر کاری که ممکن است انجام خواهد داد تا یک تجربه راحت، ایمن و معنادار برای شما ایجاد کند.

1/5 - (1 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image