درمان احساس پوچی ناشی از افسردگی

اگر احساس پوچی و تنهایی می‌کنید، شما تنها نیستید. همه ما در زندگی خودمون چالش هایی داریم مثل از دست دادن یک عزیز،درگیری با زندگی پر تنش،درگیری با مواد مخدر،نتیجه نگرفتن از یک امتحان مهم و… . این چالش ها ما رو بر اساس شخصیت ها و افکارمون تحت تاثیر قرار میدهد.
احساس پوچی می‌تواند به راحت‌ترین شکل ممکن کیفیت زندگی را کاهش دهد و ما را با حجمی از احساسات ناخوشایند، تنهایی و افسردگی و حتی خودکشی روبه‌رو کند. شناخت این پوچی و تلاش برای ریشه‌یابی آن اولین و بهترین قدم در این مسیر است که در حل مسائل مشکلات اهمیت دارد.
برای بیان درمان احساس پوچی و افسردگی ناشی از آن بهتره اول به صورت کافی و خلاصه در موردش حرف بزنیم. پوچی احساسی است که شما را برای انجام هر کاری به عقب هدایت می‌کند و پوچی همان گرفتن انرژی برای رسیدن به هدف یا حتی ازب ین بردن هدف شخص به صورت کامل و زمانی که فرد احساس می کند در دریای از استرس و نگرانی و غم غرق شده است.

این احساس پوچی در زندگی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. گاهی اوقات احساس پوچی و بی انگیزگی به صورت موقتی و کوتاه (طبیعی است) اتفاقمی‌افتد. و گاهی بعضی افراد را درگیر میکند و نظم زندگی آنها را بهم می ریزد.

روانشناسی علت احساس پوچی

قرار گرفتن در شرایط سخت و استرس زا

مانند کنکور و یا افتادن از یک امتحان مهم، از دست دادن عزیزی، مورد سو استفاده قرار گرفتن و خیانت (که ازعوامل مهم افسردگی ناشی از احساس پوچی است)، نرسیدن به شغل حساس، از دست دادن سرمایه

کلا هر حادثه غمناک آدم ها رو حساس و اسیب پذیر میکند که این وابسته به اشخاص متفاوت است یکی با غم های زیادی که دارد می‌تواند خود را به شروعی تازه برساند و دیگری نمی تواند و اسیر شکست ها می شود. اگر در این مورد إحساس پوچی کردید بدونید که این روند طبیعی است ولی ادامه دادن این روند نشانه ضعف و بیماری است.

اعتیاد به شبکه مجازی، مواد مخدر و رسانه ها (اخبار غمگین)


مقاله مرتبط: تعریف و راه های درمان اعتیاد به اینترنت


اعتیاد به شبکه مجازی

به دلیل دوری گزینس از محیط انسانی و توجه به زندگی های پوشالی افراد معروف در شبکه های مجازی و مقایسه خود با آنان باعث إحساس پوچی میشود.

اعتیاد به مواد مخدر

مصرف کردن موادی مانند ماریجوانا و ال اس دی به دلیل دادن إحساس خوشی زود گذر سبب میشود که فرد در حضور مواد خوشحال میباشد و زمانی که در دسترس نیست درگیر ناراحتی های عمیق و ناراحت کننده می شود. (رجوع شود به مقاله اثرات ماریجوانا بر خودکشی۲۰۱۵)

اعتیاد به اخبار و رسانه ها

این مورد رو میتونیم با دیدن چند ساعت از تلویزیون یا خوندن چند مطلب از روزنامه های کثیر الانتشار تاثیراتشو ببینیم (رجوع شود به مقاله تاثیرات خبر بد بر روان-۲۰۱۳).

داشتن اختلال افسردگی، شخصیت مرزی،اختلال خوردن واختلال وسواس فکری

اختلال افسردگی

افرادی که دچار اختلال افسردگی می‌شوند نسبت با بیشتر مسائل به صورت نا امیدانه برخورد میکنند و انرژی انها رفته رفته از بین میرود و اعتماد به نفس خودشونو از دست می‌دهند. در بعضی از افراد افسرده ماژور فرد افسرده درگیر افکار غلط نیز میشود.

اختلال شخصیت مرزی

افراد بایپلار که در DSM-5 انها را در طیف افراد اسکیزوفرنی قرار می دهد انها نگاهشون به اطرافیان به صورت سیاه سفید است هرکس با یک حرکت اشتباه آدم بد و با یک حرکت درست آدم خوبی می‌شود این افراد رابطه خوبی با اطرافیان خود ندارند به همین دلیل انها با احساس پوچی دست پنجه نرم میکنن.

اختلال خوردن

در اختلال پر اشتهایی عصبی (بولیما)فرد بخاطر اینکه نمیتواند خود را کنترل کند و به هدفش که لاغری هست برسد به همین دلیل او خود را شکست خورده میپذیرد و دچار احساس پوچی میشود.

اختلال وسواس فکری 

این اختلال انقدر با احساس پوچی کاموربیتی (همایندی)ندارد ولی چون آدم های وسواس معمولا اهداف خود را به صورت دقیق پیگیری میکنند ممکن است در برخورد با کم و کاستی ها احساس پوچی کنند.

برای درمان احساس پوچی چه کنیم؟! 

حالا اگر احساس پوچی کردیم چه باید کنیم.

۱- باید به یک متخصص مراجعه کنیم و تست احساس پوچی بدهیم

شاید این نگاهی که داریم احساس پوچی نباشه یا اگر هم باشه مقطعی باشه بالاخره از قدیم گفتنچیزی که نشناسیم چی هست نمیتونید باهاش به صورت درست برخورد کنیم و وظیفه یک متخصص در مرحله اول آگاهی بخشی به شماست و درمان درمراحل بعدیه  (این مورد رو میتونیم با خوندن همین مطلب تا حدی متوجه بشیم)

۲- قلم و کاغذ رو برداریم چون سه تا کار باید انجام بدیم

۱-افکارمون و احساستمونو بنویسیم و سعی کنیم به صورت منطقی آنها را بپذیریم چون آنها ویژگی ها و نوع نگاه ما هستن

 ۲-هدف هایی برای خودمون درست کنیم و بنویسیم
هدف ها باید به این صورت نوشته بشه 
اول هدف های کوتاه مدت مثلا فردا یا یه ساعت دیگه میخوام چیکار کنم 
دوم هدف هایی بلند مدت یک ماهه یا یک هفته ای در آخر ماه یا هفته باید به چه میزان از کارایی و هدفم برسم 
سوم که هدف های اصلی زندگی که در آینده باید به اون ها برسیم مثلا ارتقا شغل، ازدواج و…

۳- از همه مهمتر علایق خودمونو بنویسیم و برای آنها احترام قائل بشیم مثلا بریم کافه،کتابای مختلف بخونیم، سینما بریم و یا تئاتر البته خواب جز این موارد نیست خواب رو به اصطلاح میگویند فرار مغز برای فکر کردن شما با خواب إحساس خوبی ندارید و فقط إحساس بدی که در انتظار شماست بعد از خواب به سراغ شما می اید دقیقا مثل یک مورفین برای بیماران سرطانی که فقط درد آنها را کاهش میدهد ولی علاج … .

۴- افکار منفی رو از خودمون جدا کنیم
افکار منفی مانند باتلاقی هستش که نه تنها شما رو از رسیدن به هدف نا امید میکنه بلکه هدف شما رو میگیرد.

۵-تغییر نگرش از نگرش منفی به نگرش مثبت
احساس پوچی اغلب با بدبینی و حساسیت و افسردگی همراه است : فرد افسرده مثل یک صفحه سیاه است که فقط سیاهی ها و سختی ها و کمبود ها رو میبیند 

۶-این نکته رو بدونید که هیچ کس در این جهان کامل نیست و هیچ کس بدون تلاش و سختی موفق نشده است و ما فقط موفقیت های یک فرد رو میبینیم،سختی ها و رنج های آن فرد برای رسیدن به هدف رو نمی بینیم و شاید اصلا درک نکنیم 

حرف آخر

هر وقت احساس پوچی کردیم باید اول از همه خودمونو تسلیم نکنیم و براش تلاش کنیم و حتما هدف هامونو یادمون نره و برای درمان احساس پوچی خود تلاش کنیم. به قول صخره نوردا صخره هرچقدرم سخت باشه یه جای پا میشه پیدا کرد.

3.2/5 - (6 امتیاز)
منبع apa
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.