تعریف و راه های درمان اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت

تعریف و راه های درمان اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت، در صورتی که  استفاده از آن بر زندگی فرد تاثیر منفی بگذارد، به عنوان مشکل شناخته می شود و نیازمند درمان اعتیاد به اینترنت است. به طور فزاینده ای به عنوان یک نگرانی در مورد بهداشت روان هم شناخته می شود. بهتر است برای درمان اعتیاد به اینترنت در خود و یا عزیزان خود اقدامات لازم را انجام دهید.

اعتیاد به اینترنت به طور معمول با میزان استفاده از اینترنت مشخص می شود که روابط افراد را مختل می کند . مشکلات خانوادگی ، شغلی یا بین فردی را به وجود می آورد . و بر عملکرد روزانه فرد تاثیرات منفی می گذارد.

یک درمانگر با تجربه و یا روانشناس خوب اغلب می توانند به کسانی که به دنبال درمان هستند کمک کنند و این نگرانی را برطرف کنند.

درک اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت برای اولین بار در ایالات متحده از اواسط دهه 1990 مورد مطالعه قرار گرفت و مطالعات جدیدی اعتیاد به اینترنت و درمان اعتیاد به اینترنت را در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا ، پاکستان و جمهوری چک مستند کرده است.

 در چین ، کره و تایوان ، اعتیاد به اینترنت به عنوان یک نگرانی رو به رشد روانی در نظر گرفته می شود: مطالعات نشان می دهد که تا 30٪ از جمعیت این کشورها با استفاده بیش از حد از اینترنت با مشکل مواجه شده اند.

از هر هشت بزرگسال آمریکایی یک نفر اعتیاد به اینترنت را تجربه می کند. تقریباً 70٪ از معتادان به اینترنت نوع دیگری از اعتیاد را نیز تجربه می کنند.البته اعتیاد انواع مختلفی دارد مثلا اعتیاد به کافئین اما منظور ما در این مقاله اعتیاد به  فضای مجازی است.

دلایل اعتیاد به اینترنت در افراد

علت واقعی اعتیاد به اینترنت مشخص نیست، اما عوامل بالقوه متنوعی می توانند وجود داشته باشند.

ژنتیک نیز می تواند در استفاده افراطی از اینترنت نقش داشته باشد.عوامل خانوادگی و اجتماعی نیز می توانند نقش داشته باشند، زیرا ممکن است فرد برای فرار از موقعیت های منفی در زندگی روزمره ، بیشتر و بیشتر به فضای مجازی روی بیاورد. از آنجا که فرد به طور مکرر از اینترنت استفاده می کند و در نتیجه استفاده از اینترنت باعث می شود که احساسات مثبتی را تجربه کند، ممکن است برای داشتن احساس خوب یا حتی طبیعی بودن به اینترنت وابسته شود.

انواع اعتیاد به اینترنت ممکن است شامل اعتیاد به sexting یا cybersex ، اعتیاد به بازی آنلاین ، اعتیاد به اتاق گفتگو یا سایت های وبلاگ و موارد دیگر باشد.

بعضی از افراد ممکن است تمام وقت خود را به صورت آنلاین در وبگردی یا خواندن مطالب وبلاگ بگذرانند. دیگران ممکن است از اینترنت برای خرید یا شرکت در قمار آنلاین استفاده کنند .

ترک اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت در زنان و مردان

در بعضی موارد، جنسیت ممکن است در نوع اعتیاد فرد تاثیر گذار باشد. تحقیقات نشان داده است که احتمال ابتلای مردان به بازی های آنلاین، رابطه جنسی سایبری یا پورنو و قمار آنلاین وجود دارد، در حالی که زنان به احتمال زیاد از شبکه های اجتماعی ، وب سایت های آزمایشی یا مسابقه و فروشگاه های آنلاین به صورت افراطی استفاده می کنند. هر دو این گروه به درمان اعتیاد به اینترنت احتیاج دارند.

تشخیص اعتیاد به اینترنت

فردی که اعتیاد به اینترنت را تجربه می کند ممکن است:
  • حتی در صورت عدم استفاده از اینترنت، دائما به آن فکر می کنید.
  • با گذشت زمان استفاده از اینترنت را افزایش می دهید.
  • نمی توانید استفاده از اینترنت را متوقف کنید (علی رغم تلاش برای انجام این کار).
  • در نتیجه تلاش برای قطع استفاده از اینترنت، احساس بدخلقی ، تحریک پذیری ، کمبود یا بی قراری می کنید.
  • برای تنظیم خلق و خو و یا رهایی از اثرات منفی مشکلات، از اینترنت استفاده می کنید.
  • برای گذراندن وقت بیشتر در اینترنت، خطر از دست دادن شغل ، روابط عاشقانه ، دوستی یا موقعیت علمی را دارید.
  • برای استفاده از اینترنت از خواب خود کم کنید.
  • در مورد استفاده از اینترنت یا وقت گذراندن در اینترنت به اعضای خانواده ، دوستان یا روانشناس خود دروغ بگویید.

اگرچه یکی از ویژگی های اعتیاد به اینترنت میزان زمان صرف شده در اینترنت است ، اما آنچه در این شرایط واقعاً موثر است نحوه استفاده از اینترنت و تأثیر آن بر زندگی فرد است. ممکن است فردی 40 ساعت در هفته با اینترنت برای کار خود وقت بگذارد و سپس به خانه بیاید و هر روز 2-3 ساعت بیشتر با استفاده از اینترنت وقت بگذارد. اما این عمل اعتیاد محسوب نمی شود مگر اینکه تأثیر منفی یا مضر بر زندگی فرد بگذارد. بعلاوه ، در صورت استفاده افراطی از اینترنت،  مدت زمان صرف شده در اینترنت به طور کلی با گذشت زمان افزایش می یابد.

اثرات استفاده بیش از حد از اینترنت

  • اعتیاد به اینترنت می تواند مضر باشد زیرا اغلب تأثیر قابل توجهی در زندگی روزمره فرد دارد. عملکرد شغلی یا وضعیت علمی فرد ممکن است سقوط کند و روابط با اعضای خانواده ، دوستان و شرکای عاشقانه تأثیر منفی بگذارد.
  • ممکن است سلامتی فرد با خستگی، سردرد ، کمردرد یا و… تهدید شود.
  • اختلالات روانشناسی مانند غذا خوردن و مسائل غذایی ، افسردگی ، استرس و اضطراب همچنین ممکن است با اعتیاد به اینترنت همراه باشد.
  • استفاده از اینترنت در اواخر شب احتمالاً باعث ایجاد اختلال در الگوی خواب شده و ممکن است منجر به خستگی شود و محرومیت از خواب طولانی مدت تأثیر منفی بر سلامتی خواهد داشت.
  • افراد معتاد به اینترنت ممکن است در اثر اعتیاد منزوی شوند ، اگرچه برخی ممکن است برای مقابله با انزوا در زندگی روزمره به اینترنت روی آورده باشند. بنابراین بهتر است در این موارد برای درمان اعتیاد به اینترنت مشکلات مربوط به انزوا در فرد در ابتدا مورد بررسی و درمان قرار گیرد.

اعتیاد به فضای مجازی

درمان اعتیاد به اینترنت

در حال حاضر، اعتیاد به اینترنت در افراد با کمک راهنمای تشخیصی و آماری تشخیص داده نمی شود . با این حال، اعتقاد بر این است که این نوع اعتیاد شباهت هایی با اختلالات کنترل تکانه و اعتیاد به قمار دارد.

اگرچه یکی از ویژگی های اعتیاد به اینترنت میزان زمان صرف شده در اینترنت است، اما آنچه در این شرایط واقعاً موثر است نحوه استفاده از اینترنت و تأثیر آن بر زندگی فرد است.

اعتقاد بر این است که اعتیاد به اینترنت یک بیماری قابل درمان است. هنگامی که این نوع اعتیاد در شخصی تأیید شود، یک درمانگر می تواند به فرد کمک کند تا گامی در جهت رفع این رفتار بردارد و درجهت درمان اعتیاد به اینترنت در خود گان بردارد.

اعتیاد به اینترنت با برخی دیگر از انواع اعتیاد تفاوت دارد زیرا برخی از سطح استفاده از اینترنت به طور کلی برای عملکرد در جامعه ضروری است. بنابراین ، هدف از درمان معمولاً پرهیز کامل از استفاده از اینترنت نیست.

راه های درمان اعتیاد به اینترنت

نشان داده شده است که رفتار درمانی شناختی ، گروه های درمانی خودیاری ، گروه درمانی و خانواده درمانی از روش های موثر برای درمان اعتیاد به اینترنت هستند. دکتر کیمبرلی یانگ ، که مرکز اعتیاد به اینترنت را در سال 1995 تأسیس کرد ، برای درمان اعتیاد به اینترنت ، CBT-IA ، فرم خاصی از رفتار درمانی شناختی را ایجاد کرد.

برنامه های دوازده مرحله ای و آموزش مهارت های اجتماعی نیز ممکن است گزینه های درمانی برای برخی افراد باشد. هنگامی که یک نگرانی در زمینه های روانی مانند استرس ، افسردگی یا اضطراب باعث شده است که فرد برای فراموشی آن ها به اینترنت متوسل شود ، یک درمانگر ممکن است برای درمان اعتیاد به اینترنت در ابتدا تلاش کند تا مشکل روانی فرد را درمان کند و به دنبال آن اعتیاد به اینترنت درمان می شود.

 به همین ترتیب ، سایر شرایط زمینه ای اغلب از طریق کار در درمان در معرض دید قرار می گیرند و درمان این نگرانی ها اغلب می تواند به تسهیل درمان اعتیاد به اینترنت کمک کننده باشد.

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

مطالب مرتبط

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0