مشاوره شغلی

مشاوره شغلی

مشاوره شغلی که در مرکز مشاوره شغلی در تهران یا هر کجای دیگر انجام می گیرد، یعنی کمک به فرد برای تعیین یک شغل، فعالیت و یا حرفه که با علایق، شخصیت استعدادها و امکانات و خصوصیات روانی و جسمی فرد سازگار و هماهنگ باشد. در این شاخه از راهنمایی و مشاوره دو دسته اطلاعات مورد بررسی قرار می‌گیرند. یک گروه اطلاعات مربوط به مشاغل و ویژگی های مشاغل و دسته دیگر اطلاعات مربوط به ویژگی ها و استعدادهای فرد است. در جریان مشاوره شغلی تلاش می‌شود تا هماهنگی و تناسب بین این دو دسته اطلاعات مشخص شود و تعیین گردد تا چه اندازه‌ای شرایط مربوط به یک حرفه با توانایی ها و ویژگی های فرد سازگاری دارد. با کلینیک روانشناسی ذهن آرا همراه باشید با توضیحاتی در رابطه با روند مشاوره و چارچوب مشاوره شغلی.

 نکات مهم در مشاوره شغلی

اولین قدم در مرکز مشاوره شغلی در تهران و انتخاب شغل مناسب خودشناسی و تصمیم درست براساس یک خودشناسی کامل است. فرد لازم است با آگاهی کامل از علایق و رغبت های خود در مسیر انتخاب شغل قدم بردارد. این شناخت بسیار اهمیت دارد که زودهنگام باشد. عدم توجه به مبناهای انتخاب شغل مناسب، تبعات مختلفی مثل فرسودگی جسمی و روانی، دل زدگی از محیط، افسردگی، بی هدفی و اختلال در کارکردهای اجتماعی و عدم پیشرفت و تجربه نکردن موفقیت خواهد داشت. بیشترین زمان روز شما در محیط کار خواهد گذشت، بنابراین شناخت کامل از خود و شرایط محیط کاری می تواند بسیار مثمر ثمر باشد. ممکن است در اکثر موارد شغلی که مناسب شماست، درآمد زیادی نداشته باشد اما نگرش مثبت به شغل، باعث ثبات، پیشرفت و خلاقیت شما شده و به طبع آن افزایش درآمد و پیشرفت اتفاق خواهد افتاد.

مشاوره شغلی چیست؟ و چگونه بدانیم چه زمانی به آن نیاز داریم؟

درک درستی از اینکه چگونه مشاوره شغلی می تواند برای حرفه شما مفید باشد را به دست آورید و برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا مشاوره شغلی برای شما مناسب است یا خیر، گام بردارید.

مشاوره شغلی خدماتی است که به افراد کمک می کند شغل خود را شروع کنند، تغییر دهند یا پیشرفت کنند. این می تواند شامل گفتگوهای یک به یک بین یک مشاور و یک جوینده شغل و همچنین ارزیابی ها، فعالیت ها و پروژه هایی باشد که برای کمک به جویندگان شغل طراحی شده اند تا از نقاط قوت خود نهایت استفاده را ببرند.

یک مشاور شغلی شبیه به یک مربی شغلی است زیرا متخصصان در هر دو نقش می توانند به شما کمک کنند مسیر شغلی خود را طی کنید و اهداف شغلی خود را درک کنید. اگرچه این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، متخصصان ممکن است خود را به عنوان یکی یا دیگری معرفی کنند و خدمات خود را به روش های بسیار خاص توصیف کنند.

حتما می دانید که مشاوران شغلی دارای مدرک روانشناسی، مشاوره یا توسعه انسانی هستند، در حالی که مربیان شغلی ممکن است گواهینامه های مربیگری یا تحصیلات در زمینه های خاصی داشته باشند که افراد را برای ورود به آن راهنمایی می کنند. تفاوت دیگری که ممکن است با آن روبرو شوید ماهیت پشتیبانی شغلی است، با مشاوران در کاوش شغلی و مربیان در مراحل خاص مرتبط با شغل به شما کمک می کنند.

مشاوره شغلی

از مشاوره شغلی چه انتظاری باید داشت؟

چه دانشجو باشید و چه تازه فارغ التحصیل شده باشید و یا در میانه مسیر شغلی خود باشید و به تغییر شغل فکر می کنید، مشاوره شغلی می تواند به شما در تصمیم گیری صحیح برای سفر حرفه ای خود کمک کند.

در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید انتظار داشته باشید در جلسات مشاوره شغلی روی آنها کار کنید:

  • ارزیابی نقاط قوت، مهارت ها، تحصیلات و تجربیات شما
  • خواسته ها و رویاهای خود را به سطح برسانید
  • شناسایی مناطق بالقوه استفاده نشده
  • در نظر گرفتن گزینه های مختلف شغلی
  • بررسی روندهای صنعت و شیوه های استخدام
  • تحقیق در مورد لیست مشاغل و کارفرمایان
  • آماده شدن برای مصاحبه
  • تقویت رزومه
  • تهیه پیش نویس نامه ها
  • پیدا کردن اولین شغل یا تغییر شغل
  • ترسیم یک مسیر شغلی با ارزش

با توجه به رشد شغلی مورد انتظار در سراسر حرفه ها و صنایع، از هنر تا مراقبت های بهداشتی، و همچنین پیشرفت های فن آوری هیجان انگیز در بسیاری از زمینه ها، اکنون ممکن است زمان خوبی برای شما باشد تا مشاوره شغلی را دنبال کنید. به این ترتیب، می توانید پتانسیل خود را با راهنمایی یک مربی ماهر کشف کنید و خود را برای یک چشم انداز حرفه ای همیشه در حال تغییر آماده کنید.

4 نشانه که نشان می دهد مشاوره شغلی برای شما مناسب است!

عوامل زیادی وجود دارد که باید قبل از مراجعه به یک مشاور شغلی در نظر بگیرید، از جمله هزینه مشاوره، اینکه تجربه او چگونه است و نتایجی که می توانید انتظار داشته باشید.

نشانه های زیر ممکن است به این معنی باشد که وقت گرفتن با یک مشاور شغلی، برای شما مناسب است:

1. شما در آستانه یک جهش شغلی هستید.

ورود به مرحله جدیدی در حرفه شما می تواند هم یک تجربه هیجان انگیز و هم اعصاب خردکن باشد. مثلا:

انتخاب رشته می تواند به معنای لذت بردن از درس و یادگیری در مورد موضوعاتی باشد که به نظر شما جالب است، اما یک رشته خاص منجر به چه مشاغلی می شود؟

فارغ التحصیلی از کالج یا دانشگاه می تواند واجد شرایط تعدادی از مشاغل باشد، اما اگر بخواهید شغلی را دنبال کنید که با مدرک تحصیلی شما مرتبط نیست، چه؟

تغییر شغل به طور کامل می تواند تعادل بین کار و زندگی، دستمزد بهتر و رضایت را برای شما فراهم کند، اما یک حرفه جدید به چه مهارت های جدیدی نیاز دارد؟

راه اندازی یک کسب و کار می تواند به معنای کار کردن با شرایط خود باشد، اما چه ریسک های مالی را متحمل خواهید شد؟

اگر می خواهید جهشی درست داشته باشید، ممکن است کاندیدای خوبی برای یک برنامه مشاوره شغلی باشید، زیرا کار با یک مشاور می تواند اعتماد به نفس شما را هنگام تصمیم گیری افزایش دهد.

2. آیا به دنبال علایق و هدف خود هستید؟

آیا نمی‌دانید چه مشاغلی به شما کمک می‌کند تا علایق خود را کشف کنید؟ اگر چنین است، ممکن است از همکاری با یک مشاور شغلی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موارد زیر بهره مند شوید:

  • چگونه یک فعالیت خلاقانه را به شغل تبدیل کنیم؟
  • چگونه تعادل کار و زندگی را بهبود بخشیم؟
  • چگونه در هر نقش حرفه ای اشتیاق خود را کشف کنید؟
  • چگونه بر اساس ارزش ها، سیستم های اعتقادی و فلسفه زندگی خود تصمیم گیری کنید؟

3. شما می خواهید یک تجربه مربیگری متمرکزتر داشته باشید

راه های زیادی برای دریافت حمایت شغلی وجود دارد، از جمله:

  • شرکت در کلاس های گروهی در کنار سایر جویندگان شغل
  • خواندن کتاب های توسعه حرفه ای
  • استخدام یک مربی در رشته دیگری مانند مربی زندگی یا مربی هوش هیجانی
  • تسلط بر مهارت های فنی و کسب تجربه مربوط به یک حرفه خاص
  • انجام مصاحبه های اطلاعاتی با افرادی که در این صنعت کار می کنند یا زمینه شغلی که می خواهید وارد شوید.

همانطور که از این منابع خرد اطلاعات جمع می کنید، ممکن است بخواهید گفتگوهای عمیق تری در مورد حرفه خود داشته باشید و در مورد اقداماتی که باید انجام دهید راهنمایی دقیق تری داشته باشید. اگر اینطور است، ممکن است وقت آن رسیده باشد که یک مشاور شغلی پیدا کنید.

4. در زندگی خود فضایی برای مشاوره ایجاد می کنید

بسته به مشاوری که پیدا می کنید، گذراندن یک برنامه مشاوره شغلی احتمالاً شامل سرمایه گذاری زمان، انرژی و منابع خواهد بود. اگر در زندگی خود فضایی برای مشاوره ایجاد می کنید، ممکن است آماده باشید تا این مرحله را بردارید.

برای ارزیابی موارد زیر زمان بگذارید:

  • طرز فکر شما: آیا آموزش پذیر هستید، پذیرای بازخورد هستید و از دیدگاه های تازه استقبال می کنید؟
  • بودجه شما: آیا منابعی را برای سرمایه گذاری در رشد شغلی خود آزاد می کنید؟
  • برنامه شما: آیا زمانی را برای سرمایه گذاری در کار توسعه حرفه خود آزاد می کنید؟

مشاور شغلی خوب در تهران

فاطمه احسانی، روانشناس خوب خانم در تهران

فاطمه احسانی

مشاور و روانشناس خوب، روانشناس بالینی
دکتر سمیرا غضنفریان پور​

دکتر سمیرا غضنفریان پور

رواندرمانگر تحليلی و روانشناس بالینی و مشاوره پيش از ازدواج
دکتر سعید علوی، دکتر روانشناس

دکتر سعید علوی

روانشناس بالینی، دکتر روانشناس در زمینه اختلالات بالینی، اضطرابی، خلقی و مشاوره فردی
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0