مشاوره فردی

مشاوره فردی

مشاوره فردی یک فرصت شخصی برای دریافت حمایت و تجربه رشد در دوران چالش برانگیز زندگی است. مشاوره فردی می تواند به فرد در برخورد با بسیاری از موضوعات شخصی در زندگی مانند خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، مشکلات ازدواج و روابط، مشکلات فرزندپروری، مشکلات مدرسه، تغییرات شغلی و غیره کمک کند.

مشاوره فردی فرایندی است که از طریق آن مراجعین در یک محیط بی خطر،با ملاحظه و محرمانه به صورت فردی با یک روانشناس بالینی آموزش دیده و مجرب مشورت می کند. مشاوره فردی به افراد کمک می کند تا احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند، بر روی خاطرات چالش برانگیز یا تأثیرگذار کار کنند، جنبه هایی از زندگی خود را که می خواهند تغییر دهند شناسایی کنند، خود و دیگران را بهتر بشناسند، اهداف شخصی خود را تعیین کرده و در جهت تغییر دلخواه تلاش کنند.

مشاوره فردی بر نگرانی های فعلی فرد متمرکز است. روان درمانی فردی شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات شغلی قبل از آن که جدی تر شوند، قبل از بزرگ شدن آن ها می باشد. مشاوره فردی یک بحث فردی بین روانشناس و درمانجو است. اتحاد بین درمانجو و درمانگر، رابطه یا پیوندی ایجاد می کنند که اعتماد و رشد شخصی را امکان پذیر می کند.

درمان فردی یک فرایند مشترک بین درمانگر و درمانجو است. هدف از روان درمانی فردی، تلاش برای تغییر یا بهبود کیفیت زندگی است. افراد ممکن است برای حل مسائلی که خود به تنهایی قادر به انجام آن نیستند، از روان درمانی استفاده کنند.

مشاوره فردی منجر به شناسایی موانع راه پیشرفت و رفاه درمانجو می شود و فرد تحت درمان راه های غلبه بر آن موانع را می آموزد و احساسات مثبت مانند همدلی و عزت نفس را افزایش می دهد. در طی جسلات مشاوره فردی، فرد مهارت مدیریت بحران، تصمیم گیری درست و رسیدن به آن را می آموزد. افراد زیادی لذت سفر برای رسیدن به خودآگاخی را اظهار کرده و حتی برخی برای رشد و بهبود ویژگی های خود درمان مدوام را خواستارند.

 تاریخچه مشاوره فردی

اصطلاح روان درمانی از کلمات یونانی به معنای روح و شفا گرفته شده است. یونانیان باستان ممکن است اولین کسانی باشند که مسائل مربوط به سلامت روان را مرتبط با جسم و روان دانسته اند. در آن زمان، برخی از فرهنگ ها، بیماری های روانی را به عنوان تسخیر اهریمنی می شناختند. با این حال، درک یونانیان از مسائل مربوط به سلامت روان محدود بود. آن ها از کلمات دلگرم کننده هنگام صحبت با افرادی که دارای مشکلات روانی هستند، استفاده می کردند و مزایای این کار را درک کرده بودند. اما، یونانیان همچنین باورهای غلط زیادی در مورد سلامت روان داشتند. به عنوان مثال، آنها فکر می کردند فقط زنان دچار هیستری می شوند و معتقد بودند حمام کردن یک درمان موثر برای افراد مبتلا به افسردگی است.

قبل از تلاش اصطلاح طلبان برای بهتر شدن شرایط درمان در طول قرن هجدهم، درمان بیماریهای روانی شدید، اغلب خشن و غیر انسانی بود. در سال 1773، اولین موسسه پناهندگی بیماران روانی در آمریکای شمالی تأسیس شد. در پایان قرن نوزدهم، اکثر شهرهای آمریکا دارای این نوع موسسات بودند. مراقبت در آسایشگاه های روانی شامل درمان های خشونت آمیز و رفتارهای نادرست توسط درمانگران بود.

به احتمال زیاد، درمان های غیررسمی بسیاری در طول تاریخ بشر انجام شده است. با این حال، روان درمانی مدرن در اواخر قرن نوزدهم در غرب اروپا توسعه یافت. در این مدت، اولین آزمایشگاه برای تحقیقات روانشناسی توسط ویلهلم وونت تأسیس شد و زیگموند فروید پایه و اساس روانکاوی را پایه گذاری کرد.

بسیاری از تکنیک های درمانی در قرن بیستم رونق گرفت. این تکنیک ها تا حد زیادی از مکاتب فکری آن زمان الهام گرفته بودند. برخی از این مکتب های فکری شامل روانکاوی، رفتارگرایی و شناخت گرایی هستند. در قرن 21، درمان های زیادی وجود دارد که شامل زمینه های مختلف، مانند ذهن آگاهی و نوروبیولوژی است. رویکرد های روان درمانی بر شناسایی عوامل مشکلات، توسعه رشد شخصی و توسیعه مهارت های مقابله ای سالم متمرکز است.

بهترین زمان مراجعه به مشاوره فردی

هنگامی که مشکلات زندگی باعث آشفتگی یا تداخل در امور روزمره می شوند، زمان درمان و مراجعه فرا رسیده است. آشفتگی می تواند در افکار، احساسات، رفتار فرد ظاهر شود و یا به بیماری و درد جسمانی مبدل شود. افرادی که علائمی را تجربه می کنند، می بایست قبل از شدید تر شدن این نشانه ها به دنبال درمان بروند و منتظر کاهش خود به خودی علائم نباشند. همچنین افرادی که مشکل تمرکز در کار یا مدرسه دارند، در حال تجربه اعتیاد هستند و به خود یا دیگران آسیب می رسانند، می توانند از مشاوره فردی بهره مند شوند..

برخی از افراد ممکن است از درمان اجتناب کنند و دلایل زیادی برای این امر وجود دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • نگرانی از برچسب های منفی همراه با مسائل مرتبط با سلامت روان
  • احساس شرمندگی هنگام صحبت از دردهای گذشته
  • نپذیرفتن مشکلات
  • ترس از محرمانه نبودن جلسات
  • مسائل مالی

با این حال، آمارهای موسسه ملی سلامت روان (NIMH) نشان می دهد که مسائل مربوط به سلامت روان در ایالات متحده رایج است. در حقیقت ، از هر 5 بزرگسال 1 نفر ممکن است تحت تأثیر این مسائل قرار گیرد. بنابراین بهتر است این موضوع را بدانید که مشاوران، متخصصان آموزش دیده ای هستند که از مراجعین خود حمایت و رازداری را حفظ می کنند. درمانگران راه های کمک به افراد برای حل مسائل دردناک را می دانند و تخصص لازم را کسب کرده اند. اگرچه هنوز برچسب های روانی مطرح می شوند، اما مسائل مرتبط با سلامت روان به نسبت گذشته قابل قبول تر شده اند.

در طول مشاوره فردی، مراجعین می آموزند که در سبک زندگی خود تغییر ایجاد کنند و با کمک درمانگر، علل زمینه ای علائم را شناسایی کنند و افکار و رفتارهای منفی را تغییر دهند. اگر می خواهید علائم و نشانه مشکلات را مدیریت کنید، استرس خود را کاهش داده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید، به مشاوره فردی مراجعه کنید.

مرکز مشاوره فرمانیه، مشاوره خانواده

13 خدمات فوق العاده که در جلسه مشاوره فردی ارائه می شود

  1. راهکار هایی جهت برنامه ریزی و مدیریت زمان
  2. افزایش بهره وری فعالیت ها در زندگی روزمرگی
  3. رفع مشکلات کم خوابی، بی خوابی یا زیاده خوابی
  4. رفع مشکلات مربوط به وسواس و نگرانی
  5. کاهش سطح اضطراب و استرس ناشی از زندگی
  6. راهکار های موفقیت فردی و توسعه کیفیت زندگی و شغل
  7. افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس
  8. هدفمندسازی و افزایش امیدواری به زندگی
  9. رفع افکار منفی و آموزش مثبت نگری مسائل
  10. نحوه مقابله با مشکلات و معضلات در شرایط خاص
  11. افزایش قدرت تصمیم گیری و بهینه سازی انتخاب ها
  12. مدیریت بحران های فردی و خانوادگی و کنترل آنها
  13. تامین نیاز های فردی و راهکار ارضای نیاز ها

رایج ترین مسائل و مشکلات فردی

مشاوره فردی به بررسی مسائل روحی، عاطفی، جسمی و رفتاری می پردازد. مسائلی که مراجعین در طول جلسات بیان می کنند، شامل موارد زیر می باشد:

مشکلات روحی و روانی

  • اضطراب
  • استرس
  • اختلالات تغذیه ای
  • عصبانیت
  • اعتیاد
  • اختلال دوقطبی
  • اعتماد به نفس
  • مسائل خانوادگی
  • اختلال ارتباطی
  • افسردگی
  • فوبیا و پانیک
  • اختلال گسستگی
  • مشکلات عاطفی

مشکلات جسمی

  • اختلالات خواب
  • تمایلات جنسی
  • اختلال کلی رشد
  • اختلالات جنسی
  • عقب افتادگی

مشکلات رفتاری

اهداف جلسات درمان فردی

به طور کلی، هدف از روان درمانی این است که مراجعان نگرانی های مربوط به سلامت روان خود را بیان کنند و مشکلات خود را بهبود بخشند، رشد فردی کنند و به سمت زندگی مولدتر و سالم تر حرکت کنند. درمان خوب مبتنی بر مراجع است و اهداف معینی میان شما و درمانگر تعیین می شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، مشاوره فردی منجر به عود کمتر بیماری های شایع مانند افسردگی و اضطراب می شود و درمان خوب اثرات مثبت زیادی را به دنبال دارد. در حقیقت، بسیاری از مراجعان بهبود شرایط را مدت ها پس از پایان درمان گزارش می دهند. به طور کلی، مشاوره فردی اغلب موثرتر از دارودرمانی که ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد، عمل می کند. علاوه بر این، روش های درمانی در مشاوره فردی مبتنی بر شواهد هستند و این روش ها تحت مطالعات علمی و بالینی به وجود آمده ان و از نظر اثربخشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

اگر با مسائل مرتبط با سلامت روان دست و پنجه نرم می کنید یا اگر می خواهید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید، بهتر است به مشاوره فردی مراجعه کنید.

اولین جلسه درمان اغلب بر جمع آوری اطلاعات متمرکز است. یک درمانگر در مورد سلامت جسمی، روحی و احساسی گذشته مراجع با او صحبت می کند. در طول جلسات مشاوره فردی، دغدغه هایی که فرد را درگیر کرده است، مورد بررسی قرار می گیرند و ممکن است چندین جلسه طول بکشد تا درمانگر به درک خوبی از وضعیت مراجع دست پیدا کند. ارزیابی دقیق منجر به برطرف کردن دغدغه ها و انتخاب بهترین نوع درمان می شود.

طول جلسات مشاوره فردی به طور معمول بین 45 تا 50 دقیقه است. فراوانی و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمان و پیشرفت مراجع بستگی دارد. بسیاری از مشکلات به راحتی با درمان کوتاه مدت برطرف می شوند و سایر نگرانی های مزمن یا پیچیده تر به درمان بلند مدت نیاز دارند.

درمانگران در طول جلسات، مراجعین را تشویق به صحبت می کنند. در ابتدا، ممکن است صحبت از تجربیات گذشته و نگرانی ها فعلی سخت باشد، جلسات احساسات شدید را برانگیخته می کنند و ممکن است افراد در طول درمان ناراحت، عصبانی یا غمگین شوند. با این حال، درمانگران با ایجاد اعتماد به نفس و حس امنیت، پیشرفت جلسات را ممکن می سازند. با گذشت زمان، افراد تحت درمانم در درمان ممکن است دارای روحیه مثبت تر و الگوهای تفکر سالم تری باشند.

تمام مطالب بیان شده می بایست محرمانه باقی بمانند اما اگر فردی در معرض خطر جسمی قرار داشت و یا درمانگر از خطرات احتمالی برای دیگران مطلع شد، می بایست اصل مراقبت را بر اصل رازداری ترجیح دهد و درباره ی این مسئله با فردی مطمئن و متخصص صحبت کند.

انواع درمان فردی

مشاوره فردی به روش های مختلفی صورت می گیرد. برخی از انواع درمان بهتر از سایر روش ها عمل می کنند. برخی از درمانگران نیز از ترکیب رویکرد های مختلف برای درمان بهتر کمک می گیرند.

درمان شناختی رفتاری (CBT): یکی از محبوب ترین و موثرترین انواع مشاوره، درمان شناختی رفتاری است. این رویکرد به افراد کمک می کند تا ارتباط بین افکار، احساسات و رفتارها را بررسی کنند. سپس، افراد می توانند الگوهای تفکر منفی را با الگوهای مثبت جایگزین کنند. رویکرد CBT معتقد است که افکار سالم اغلب احساسات و اقدامات مثبت را موجب می شوند.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT): این درمان به افراد در مقابله با استرس، بهبود تنظیمات احساسی و کار بر روی روابط کمک کند.

روان درمانی بین فردی (IPT): می تواند به ایجاد مهارت های ارتباطی کمک کند.

درمان پذیرش و تعهد (ACT): ممکن است آگاهی از افکار و احساسات را افزایش دهد.

درمان سایکودینامیکی: می تواند به افراد در درک تجربیات ناخودآگاه و نحوه تأثیر آنها بر رفتار کمک کند.

چه کسانی به مشاوره فردی نياز دارند؟

ممکن است تمامی انسان ها در زمینه های مختلفی نیازمند مشاوره فردی باشند زیرا در بحث مشاوره تمامی حوزه ها نیازمند راهنمایی و ارائه راهکار هستند اما بیشترین درگیری روانی برای قشر مشخصی از جامعه می باشد که به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم.

1. افرادی که دچار اختلالات غذایی و اشتهایی شده اند.

2. افرادی که دچار اعتیاد یا سوء مصرف انواع مواد مخدر، الکل یا قرص و دارو شده اند.

3. افرادی که دچار فوبیا یا ترس مزمن هستند.

4.افرادی که دچار وسواس فکری هستند.

5. مشکلات درون خانواده ای شامل مشکل با همسر، فرزند یا پدر و مادر.

6.ناراحتی یا افسردگی در خصوص شکست عشقی، ورشکستگی یا جدایی و دوری از خانواده

7. افرادی که دچار مشکلات هویتی و جنسیتی هستند.

لیست مشاوران فردی

دکتر ریاحی - روانکاو خوب در تهران

دکتر مجتبی ریاحی

کاندیدای دکتری روانشناسی سلامت، روانشناس، مشاوره , و رواندرمانگر
دکتر علی رضا محمدی کمسرخ، روانشناس بالینی

دکتر علی رضا محمدی کمسرخ

روانشناس بالینی، زوج درمانگر، و سکستراپیست
shayeste

دکتر هاله شایسته

رواندرمانگر تحليلی و هيپنوتيزم تراپ، روانشناس بالینی و مشاوره پيش از ازدواج
دکتر امیدی نژاد مشاوره زوج درمانی

دکتر محبوبه امیدی نژاد

مشاوره فردی، مشاوره زوج، مشاوره تحصیلی و شغلی، دکتر روانشناس خانواده و آموزش والدین
دکتر زهرا آراسته، دکتر روانشناس بالینی خوب

دکتر زهرا آراسته

رواندرمانگر با رویکرد طرحواره درمانی، روانشناس بالینی و مشاوره پيش از ازدواج
دکتر الهام فرهمند، روانشناس بالینی

دکتر الهام فرهمند

درمانگر با رویکرد طرحواره درمانی، روانشناس بالینی و مشاور فردی
فاطمه احسانی، روانشناس خوب خانم در تهران

فاطمه احسانی

مشاور و روانشناس خوب، روانشناس بالینی
دکتر سمیرا غضنفریان پور​

دکتر سمیرا غضنفریان پور

رواندرمانگر تحليلی و روانشناس بالینی و مشاوره پيش از ازدواج
دکتر سعید علوی، دکتر روانشناس

دکتر سعید علوی

روانشناس بالینی، دکتر روانشناس در زمینه اختلالات بالینی، اضطرابی، خلقی و مشاوره فردی
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0