ارتقاء خلاقیت

ارتقاء خلاقیت​

آشنایی با ارتقاء خلاقیت، روش انجام و بهترین مرکز درمانی جهت تقویت شناختی

بعضی از افراد به‌شکل ذاتی خلاق هستند. این دوستان به‌شکل استعداد و ویژگی شاخصی، نوآوری را در امور و کارهای خود به‌جریان می‌اندازند. اگر در دسته‌ی همچین افرادی قرار می‌گیرید، باید گفت که خوش‌به‌حال‌تان. اما اگر در این دسته نیستید، همچنان می‌توانید کاری کنید که به شما هم بگوییم: خوش‌به‌حال‌تان. حتما می‌پرسید افزایش خلاقیت چطور و چگونه به‌وقوع می‌پیوندد؟

باید قبول کنید که برای همه‌ی ما لحظاتی وجود دارد که سرچشمه‌ی خلاقیت‌مان خشک‌تر از کویر می‌شود و با ناامیدی خود را سرزنش می‌کنیم. غبطه خوردن به دوستان خلاق نیز روح‌مان را از سوی دیگر دچار اندوه و تأسف می‌کند. اولین گام این است که منفی‌بافی را کنار بگذارید. واقعیت امیدوارکننده‌ای وجود دارد: محققان و دانشمندان معتقدند، خلاقیت ذاتی نیست، بلکه مهارتی کسب‌کردنی است که می‌توان آن را به کمک توانبخشی شناختی افزایش داد. مغز نیز مانند ماهیچه‌ای است که برای رشد و شکوفایی به ورزش و تمرین نیاز دارد. 

  خلاقیت چیست؟

خلاقیت مفهومی است که شاید لازم باشد روزها و روزها درباره زیر و بم آن حرف بزنیم، و تازه شاید بعد از این همه حرف باز هم اشتباه فهمیده شود. در این مطلب قصد ندارم با تعاریف مختلفی که از این مفهوم ارائه شده شما را سردرگم کنم، فقط می خواهم آنچه در تمام این تعاریف مشترک است را بیان کنم و در اهمیت کمک به رشد ان چند کلمه ای حرف بزنیم.

مغز انسان توسط شیار نسبتا عمیقی به نام شیار طولی به دونیمکره تقسیم می شود. نیمکره راست و نیمکره چپ. نیمکره چپ در 95 درصد افراد غالب و در 5 درصد باقی مانده یا هردوطرف همزمان غلبه دوطرفه دارد و یا به طور نادرتر سمت راست به تنهایی تکامل بیشتری می یابد. عملکردهای عالی مغز که به آن هوش می گوییم و توانایی های آکادمیک مربوط به نیمکره غالب است. اگر ناحیه تفسیر کلام که مهمترین بخش نیمکره چپ است، آسیب ببیند قطعا شخص تقریبا تمامی اعمال فکری همراه با کلام یا مهارت هایی مثل قدرت خواندن، اعمال ریاضی، قدرت تفکر در مسائل منطقی را از دست می دهد. نیمکره راست مغز که نیمکره مغلوب است، در کارهایی که مستلزم شناختن طرح ها، شکل ها، ساختن اشیاء سه بعدی و ادراک فضایی، تفسیر موسیقی، لحن صدای افراد، تفسیر یک تابلو مینیاتوری یا تئاتر روی صحنه، شناختن چهره که در رشته های مختلف هنری به خصوص هنرهای تجسمی و نمایشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است کارآمدتر است. همچنین درک آثار هنری ارتباط نزدیکی با مکانیزم های مرتبط با حافظه دارد.

البته که خلاقیت در یک بخش مجزا از مغز یافت نمی شود. این روند در سراسر مناطق مختلف به اشتراک گذاشته می شود و شامل مجموعه ای از فعالیت های عصبی مغز است. سه شبکه در ذیل مطرح می شوند که نقش مهمی در تفکر خلاق دارند.

کلینیک توانبخشی شناختی

راهبردهای تقویت خلاقیت

تمرین کنید

خلاقیت در واقع به این معنا است که شما در انجام کاری مهارت دارید. هر چند به نظر می رسد که تمرین کردن در بهبود خلاقیت ضد شهودی باشد اما تمرین، ذهن شما را فریب می دهد.

خیال بافی کنید

در واقع نشان داده شده است که خیال پردازی منجر به حل خلاقانه مشکلات می شود. وقتی ذهن شما آزادانه می تواند پرسه بزند، می تواند به حافظه، احساسات و دانش ذخیره شده راحت تر دسترسی پیدا کند. اگر هنگام خیال پردازی به ایده ای می رسید، حتما آن ها را یادداشت کنید.

شما می توانید هنگام راه رفتن، دویدن، حمام کردن و یا حتی زمانی که روی یک ترامپولین در حال پریدن هستید، به خیال بافی بپردازید.

خیال پردازی منجر به برخی از بزرگترین کشفیات جهان از جمله اختراعات بیشمار نیکولا تسلا، نظریه نسبیت آلبرت انیشتین و کشف جاذبه زمین توسط سر آیزاک نیوتون شده است. آلبرت اینشتین از رویاپردازی به عنوان “آزمایش های فکری” یاد کرده است.

محیط اطراف خود را تغییر دهید

آیا تا به حال فضای کاری جدید و غیرمعمولی (مانند اتومبیل) را امتحان کرده اید؟ اگر معمولاً در کتابخانه کار می کنید، کافه شلوغی را امتحان کنید.

تغییر می تواند تاثیر فوق العاده ای در عملکرد شما داشته باشد با توجه به این موضوع که فضای اصلی کار شما باید محلی باشد که دوست دارید در آن جا وقت بگذرانید. اگر شرایط تغییر محل را ندارید، یک تغییر دکوراسیون می تواند به شما دراین زمینه کمک کند.

اجتماعی باشید

در حالی که بیشتر افراد احساس می کنند افراد خلاق دارای گرایشات ضد اجتماعی هستند، باید بگوییم که سخت در اشتباه اند چرا که روابط اجتماعی را به عنوان یک منبع یادگیری نباید دست کم گرفت. داشتن روابط با کیفیت تاثیر به سزایی در خلاق شدن و بهبود خلاقیت در افراد دارد.

حمایت دوستان

دانستن این که حمایت و پشتیبانی از طرف دوستان در دسترس است، احساس امنیت را افزایش می دهد و به محافظت در برابر استرس کمک می کند.

به اشتراک گذاشتن مشکلات

به اشتراک گذاشتن مشکلات با یک دوست می تواند به کاهش تأثیر منفی آن کمک کند و می تواند منجر به ارائه ایده های جدیدی در مورد چگونگی مقابله با آن مشکلات شود.

ارتقا خلاقیت در کلینیک توانبخشی ذهن آرا

همان گونه که می‌توان یک عضله را تقویت کرد، به مراتب راحت‌تر از آن می‌توان مغز را تقویت کرد. سال 1825 جوزف گال بیان کرد که اگر فردی در عملکردی مهارت پیدا کند، ساختار مغزی درگیر در آن عملکرد تقویت می‌شود. پایه توانبخشی شناختی نیز بر این اصل استوار است. مغز یک ارگان انعطاف‌پذیر و تغییرپذیر است و می‌توان با توانبخشی شناختی مغز را ترمیم و تقویت کرد. در کلینیک ذهن آرا از درمان های شناختی کلاسیک و کامپیوتری مانند  Captain’s Log،  Attention gym و Memory Gym برای ارتقا توجه و تمرکز مراجعین عزیز استفاده می شود

برای دریافت خدمات مربوط به ارتقاء خلاقیت با کلینیک فوق تخصصی ذهن آرا تماس بگیرید.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0