مشاوره روانشناسی

آشنایی با مشاوره روانشناسی و انواع آن، معرفی بهترین مراکز ارائه کننده خدمات مشاوره روانشناسی

مشاوره، مشورت و دریافت کمک اطلاعاتی دربارهٔ یک موضوع است که بین مراجع (کمک‌گیرنده) و متخصص (مشاور) انجام می‌گیرد و مشاور به افراد آموزش می‌دهد که چه کنند تا دچار بحران‌های روحی نگردند و راه پیشرفت و تکامل را راحت‌تر و سریع‌تر طی کنند.

بخش دیگری از فعالیت مشاوره نیز شامل حال افرادی می‌شود که دچار بحران شده‌اند و اکنون نمی‌دانند که چگونه باید از بحران مورد نظر عبور کرده یا با آن کنار بیایند در اینجا مشاور به فرد مراجعه کننده کمک می‌کند تا بتواند بر بحران موجود غلبه کند.

مشاور، در مشاوره‌های خانواده، شغلی، تحصیلی، روانی، ارتباطی، عاطفی و رفتاری از مهارت‌های روان‌شناختی کمک می‌گیرد و یک مشاور فقط می‌کوشد مسئله انتخاب و تصمیم گیری را که کاری بسیار دشوار و گاهی دردناک است برای وی آسان سازد.

فرق مشاوره و راهنمایی در این است که یک مشاور در حل مشکل، فقط می‌تواند با همدلی و همفکری به بررسی راه حل‌ها بپردازد و راهنمایی جنبه عملی و کلی دارد، اما مشاوره جنبه تخخصصی و جزئی. راهنمایی جنبه پیشگیری، اما مشاوره جنبه درمان دارد.

خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن دو ویژگی مهم و ضروری برای دانشجوی رشته مشاوره است. یک مشاور باید بتواند با صبر و بردباری و آرامش درونی خود، فضای مناسبی برای مراجعه کننده ایجاد کند و به او اجازه دهد که خود را تخلیه کرده و دغدغه‌های ذهنی خویش را بیان کند و یک مشاور خوب باید از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی نیز اطلاع داشته باشد.

Individual-Therapy   تفاوت مشاور و روانشناس

  • مراجعین مشاورها غالباً مشکلات جدی در زندگی خود ندارند و بیشتر به دنبال حل مسألۀ سادۀ خود یا گرفتن راهنمایی هستند.
  • مشاور بیشتر به مراجع کمک میکند انتخابهای مناسبی داشته باشد اما اگر مراجع در گذشته انتخابهای اشتباه متعددی داشته است نیازمند تحلیل دقیق تر و ریشه یابی مسأله توسط روانشناس است.
  • مشاور کمتر به گذشته و ریشه یابی مسائل می پردازد.
  • مشاور نمی تواند اختلالات روانشناختی را درمان کند و این کار بیشتر در حیطۀ شغلی روانشناس و روانپزشک است.
  • عمدتاً مراجعان دو کلمه روانشناس و مشاور را به جای هم به کار می برند و بیشتر آنها چه به روانشناس مراجعه کنند چه به مشاور می گویند: «پیش مشاور می روم.» حتی گاهی خود روانشناسان و مشاوران هم این دو کلمه را به جای هم به کار می برند.

انواع مشاوره در مرکز مشاوره

  • مشاوره خانواده
  • مشاوره کودک
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره طلاق
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • و …
مشاور روانشناسی

ویژگی های مشاور روانشناس خوب

چیزی که یک دکتر روانشناس خوب را می سازد فراتر از بهتر کردن حال مراجع است. چون اکثر روش های روان درمانی تا حدی موثرند و در مراجع تغییر ایجاد می کنند.

اما یک دکتر روانشناس خوب می تواند تاثیر زیادی روی زندگی مراجع داشته باشد. او می تواند به مراجع مهارت هایی برای کنترل افکار و هیجاناتش بیاموزد، برای غلبه بر آسیب هایی که دیده به او کمک ، او را به سمت رابطه های بهتر هدایت و در نهایت به نسخه بهتری از خودش تبدیل کند.

  1. مشاور روانشناس خوب شنونده خوبی است.
  2. روانشناس خوب مهارت های بین فردی خوبی دارد.
  3. درمانگر خوب قابل اعتماد است.
  4. مشاوره خوب امیدوار و خوش بین به بهبودی شماست.
  5. مشاور متبحر هدف های درمانی مشترکی را تعیین می کند.
  6. روانشناس خوب روند پیشرفت درمان را زیر نظر دارد.
  7. روانشناس توصیۀ مستقیم نمی کند
  8. روانشناس با تجربه توصیف مشخصی از مشکل شما ارائه می دهد.
  9. روانشناس متبحر به تفاوت های فرهنگی و قومیتی شما احترام می گذارد.
  10. درمانگر خوب از خودآگاهی و خود مدیریتی لازم برخوردار است.
  11. روان درمانگر خوب همیشه به دنبال افزایش دانش و توانایی خود است.
  12. دکتر روانشناس خوب گاهی مراجع خود را ارجاع می دهد.

شیوه‌های مشاوره در روانشناسی

مشاوره یک علم است. دارای الگوها، متدها و شیوه‌های آزمایش شده علمی است و اساس و معیارهایی دارد که می‌توان آنها را آموخت، تجربه کرد و به دیگری نیز یاد داد. وقتی از الگوها، متدها و شیوه‌های آزمایش شده علمی صحبت میشود کاملا مشخص است که نه تنها مشاوره یک تخصص آکادمیکی است، بلکه اجرای آن تنها توسط متخصص دوره‌دیده و ماهر در این رشته و دارای پروانه کار ممکن است.

بنابراین در کار مشاوره نیز از شیوه‌ها و تکنیکهایی استفاده می‌شود که از دل روان‌درمانی بیرون آمده‌اند مانند، روانکاوی، روان‌درمانی عمقی‌نگر، رفتاردرمانی، روان‌درمانی شناختی، درمانی گشتالت‌، روان‌درمانی سیستمی و غیره …

در کار مشاوره این شیوه ها، الگوها و متدها تنها با خواست روشنگری یا تقویت یک بخش مشخص از شخصیت فرد شامل «سازمان دریافتهای حسی فرد از محیط»، «سیستم سنجش و ارزش‌گذاری» ، «معیارها و اعتقادات»، «نحوه تاثیرگذاری و تاثیر پذیری متقابل» و «شیوه پاسخ‌گویی فرد به مشکلات»  بکار گرفته می‌شوند و اساسا با باورهای نادرستی که تحت عنوان «تغییر کلی انسان» توسط برخی از افراد بی‌صلاحیت ترغیب می‌شوند فرق دارند. یعنی از این متدها هیچ وقت نمی‌توان برای عملی کردن وعده‌های دروغین، مانند اینکه «انسان اساسا انسان خوشبختی خواهد شد» و یا «به رستگاری خواهد رسید»، استفاده کرد.

مشاوره روانشناسی در کلینیک ذهن آرا

میلیون ها نفر روزانه از مزایای مشاوره استفاده می کنند. مشاوره یکی از رشته خاص بهداشت روان است که شامل جنبه هایی از راهنمایی و روان درمانی است. مشاوره بر روی یک مدل سلامتی با هدف بهبود کیفیت زندگی متمرکز است و مشاور و مراجع با هم همکاری می کنند.

مشاوره می تواند به بهبود خلق و خو، درمان اختلالات روانشناختی، کاهش هزینه های پزشکی، بهبود ارتباطات و روابط کمک کند و باعث افزایش عزت نفس و تاب آوری شود. در این مقاله لیستی از مزایای مشاوره و به طور کلی مراجعه به مرکز مشاوره بر اساس تحقیقات علمی آورده شده است.

اختلالات روانی شامل علائم و نشانه های مختلفی هستنند که عملکرد روزانه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهند و رنج و پریشانی شدیدی برای فرد و یا اطرافیانش به ارمغان می آورند. این اختلالات با توجه به علائم و موقعیت شکل گیری با عناوین مختلفی شناخته می شوند و بر اساس همین علائم، متخصصین تشخیص و درمان انجام می دهند.

در کلینیک تخصصی روانشناسی ذهن آرا، برای تشخیص و درمان علاوه بر استفاده از بهترین دکتر روانشناس و مشاور خوب ، از پروکل درمانی استانداردی استفاده می شود. بدین منظور به منظور کاهش خطاهای انسانی و نیز صرفه جویی در وقت و هزینه مراجعین، با استفاده از آزمون های روانشناختی معتبر و نیز مصاحبه های بالینی تخصصی در کوتاه ترین زمان ممکن و با دقت بالایی تمامی اختلالات پیدا و پنهان فرد شناسایی و سپس با تدوین پروتکل درمانی، مراجع وارد فاز اجرایی می شود.

برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی با کلینیک فوق تخصصی ذهن آرا تماس بگیرید.