مراحل مشاوره پیش از ازدواج

بسیاری از جوانان، برای انتخاب همسر مناسب و جلوگیری از شکست در زندگی دو نفره، از خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهره می برند. مراحل مشاوره پیش از ازدواج، به طوری در نظر گرفته شده است که زوجین در نهایت به شناخت واقعی از هم دست پیدا می کنند و مهارت های لازم برای ساختن یک زندگی عالی را می آموزند.

مراحل مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

مشاوره پیش از ازدواج یک نوع زوج درمانی است که در طی آن دو نفر آمادگی های لازم برای ازدواج را کسب می کنند.

این خدمات به شما و فرد مورد نظرتان کمک می کند تا درباره تمامی مسائل موجود، از امور مالی تا تربیت فرزندان، صحبت کنید و به یک دید مشترک دست پیدا کنید. همچنین مشکلاتی که ممکن است در آینده با آن مواجه شوید، مطرح می شود و با راهبردهایی جهت رفع این مشکلات آشنا خواهید شد. مشاوره قبل از ازدواج، زندگی را برای شما رقم می زند که ریشه های محکمی دارد.

برای آشنایی بیشتر، بر روی همه چیز درباره ی مشاور پبش از ازدواج کلیک کنید.

مشاوره پیش از ازدواج چه مراحلی دارد؟

هنگامی که دو نفر تصمیم به استفاده از خدمات مشاوره پیش از ازدواج می گیرند، به مراکز مشاوره و روان درمانی مراجعه می کنند و اولین جلسه درمانی را آغاز می کنند.

تعداد جلسات مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج به عنوان واکسنی برای پیشگیری از طلاق است که به زوجین تزریق می شود. معمولا تعداد جلسات مشاوره بسته به ویژگی های شخصیتی و موضوعات موجود بین 5 تا 10 متغیر می باشد.

مراحل مشاوره پیش از ازدواج

شناخت نسبی زوجین

مراحل مشاوره پیش از ازدواج با جلسات دو نفره آغاز می شود. به طور کلی، هدف از جلسه اول شناسایی زوجین، بررسی ویژگی های فرهنگی خانوادگی و میزان آشنایی دو نفر از یکدیگر می باشد.

بررسی چگونگی و طول مدت آشنایی زوجین

صحبت درباره ی نحوه آشنایی و طول مدت آن، به درمانگر کمک می کند تا با شما و همسرآینده تان آشنا شود و همین طور ارتباط حرفه ای بین شما و مشاورتان شکل بگیرد.

شناخت صحیح و کامل توسط مشاور، مراحل مشاوره پیش از ازدواج را در مسیر درست تری قرار می دهد و از هر گونه سوءبرداشت جلوگیری می کند.

 بررسی ویژگی های فرهنگی و اجتماعی هرکدام از افراد

تطابق فرهنگی دو نفری که قرار است با هم ازدواج کنند یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در ازدواج آنهاست، اینکه خانواده دو نفر تاچه حد از نظر فرهنگی به هم شبیه هستند و چقدر با هم تفاوت دارند. موارد زیادی از قبیل آداب و رسوم، ارزش‌ها، نحوه برقراری ارتباط، باید و نبایدها وخط قرمزها جزء فرهنگ یک خانواده محسوب می‌شوند. تفاوت های فرهنگی که در میان زوج ها وجود دارد در دو سطح بروز پیدا می کند. یکی تفاوت هایی که میان خانواده ها وجود دارد و دیگری تفاوتی است که بین زوج ها از نظر فرهنگی دیده می شود.

درمانگر در این بخش، مواردی را در نظر می گیرد:

  • نظرات و دیدگاه شما و همسر آینده تان را بررسی می کند و تفاوت ها را پیدا می کند.
  • بررسی می کند که آیا حاضر به پذیرش عقاید فرهنگی یکدیگر هستید؟ البته پذیرش به معنی آن نیست که عقیده خود را نادیده بگیرید، به ویژه عقایدی که هویت تان را نشانه می رود. تغییرات جزئی می تواند کمک کننده باشد.
  • تا چه حد تمایل دارید به دیدگاه های همدیگر احترام بگذارید؟ در صورت تمایل به پذیرش (هم از سوی شما و هم از سوی همسر آینده تان) تا چه حد قادر به قبول کردن دیدگاه های او هستید؟ او تا چه میزان می تواند دیدگاه های شما را بپذیرد؟
  • مواردی را که با هم به توافق نمی رسید، چک می کند و میزان اهمیت این موارد برای هر یک را مشخص می کند؟ یعنی پذیرش دیدگاه طرف مقابل در این خصوص به همین صورتی که او وجود دارد، برایتان قابل قبول است؟ می توانید از خواسته تان چشم بپوشید و تابع نظر و ارزش های او شوید، بدون آن که متحمل رنجی طولانی در زندگی تان شوید؟

در مواردی در صورت صلاحدید مشاور، تکالیفی نیز به زوجین محول می‌شود.

مشاوران اغلب، برای طرفین به منظور اعمال مهارتهایی که آنها در طی روند درمان راجع به تعامالت روزمره خود آموخته اند، تمرین و تکلیف تعیین میکنند.

تمرین های جلسه اول، بسیار راحت و برای مشارکت بیشتر در جلسات درمانی می باشد. شاید مشاور از شما بخواهد درباره ی یک موضوعی با هم صحبت کنید و نتیجه آن را در جلسه بعدی مطرح کنید.

جلسه ی اول، مهم ترین جلسه ی درمانی می باشد. زیرا در نتیجه این جلسه است که پروتکل و مراحل مشاوره پیش از ازدواج تعیین شده و تعداد جلسات کلی با توجه به میزان شناخت زوجین از یکدیگر و تعارض های موجود مشخص می شود.

مشاوره پیش از ازدواج

آزمون های روانشناختی

در جلسات بعدی، مشاور ازدواج شما تیپ شخصیتی و ویژگی های فردی هر کدام را با استفاده از آزمون های مطرح و معتبر، تعیین می کند.

یکی از آزمون های شخصیتی که در مراحل مشاوره پیش از ازدواج بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، تست شخصیت شناسی MBTI می باشد.

تست MBTI در مشاوره پیش از ازدواج

تست MBTI تستی است که ۱۶ تیپ شخصیتی افراد را مشخص می کند و اولین بار توسط ایزابل بریگز ارائه شد، رایج ترین تست شخصیت شناسی است که در تمام دنیا از آن استفاده می شود.

این تست یک مبنای قابل فهمی را برای مطالعات درباره سازگاری های ازدواج ارائه می دهد و تفاوت های بنیادی زوجین در تفکر، تصمیم گیری و سازمان دهی زندگی از طریق اندازه گیری الویت های آن ها در چهار حوزه اصلی، مطرح می شود.

با پاسخ به سؤال های این تست می توان فهمید که کدام ابعاد شخصیتی در هر فردی قوی تر است.

تست دیگری که در این شرایط مورد استفاده قرار می گیرد اما بسیار دقیق تر عمل می کند و برای مواردی است که وجود احتمالی اختلال روانی فردی تشخیص داده شده است، تست MMPI می باشد.

تست MMPI در مشاوره پیش از ازدواج

آزمون شخصیت MMPI از معروف ترین تست‌هایی است که در مشاوره پیش از ازدواج گرفته می‌شود.این تست برای درمان‌های فردی و شناخت بیشتر مراجع نیز کاربرد دارد. زمانی که درمانگر در مصاحبه و ارزیابی اولیه، نیاز به تکمیل بیشتر حرف‌های مراجع داشته باشد و یا به حرف‌های او شک کند، از تستMMPI استفاده می‌کند. این تست نیز در دو فرم کوتاه و بلند عرضه شده است. در تست MMPI، ده مقیاس اصلی و سه مقیاس فرعی سنجیده می‌شود. مقیاس‌های اصلی شامل: خودبیمارانگاری، افسردگی، هیستری، انحراف سایکوپاتیک، زنانگی-مردانگی، پارانویا، ضعف روانی، اسکیزوفرنی، شیدایی یا هایپومانیا و انزوای اجتماعی است. اما مقیاس‌های فرعی 3 دسته هستند: مقیاس F به معنای پاسخ‌های غیرعادی و غیرمعمول شما به تست است و اگر تعداد آن بالا باشد، نیمرخ نهایی تست غیرقابل تفسیر است و اعتبار آن سنجیده نمی‌شود.

مقیاس فرعی دیگر، مقیاس L است که برای تشخیص و سنجش جواب دروغ مراجع تست به کار برده می‌شود.و نهایتا مقیاس k که دفاع‌های مراجع را در تست نشان می‌دهد.

دیگر آزمون های روانشناختی در مراحل مشاوره پیش از ازدواج

مشاور با توجه به شناخت نسبی که از هر کدام از زوجین دارد، بنا بر صلاحدید خود یک یا تعدادی بیشتر از آزمون های روانشناختی را انتخاب کرده و اجرا می کند از جمله : تست ١٦ ﻋﺎملی ﺷﺨﺼﻴﺖ ﻛﺘﻞ، تست ﭘﻨﺞ ﻋﺎﻣﻞ ﻧﺌﻮ(ﻓﺮم ﻛﻮﺗﺎه)، تست MCMI یا پرسشنامه چندمحوری میلون و تست مثلث عشقی استرنبرگ

مراحل مشاوره پیش از ازدواج

شناخت کامل زوجین در مشاوره پیش از ازدواج

  • ﭘﺮداﺧﺘﻦ ﺑﻪ مسائل ﺧﺎﻧﻮاده اﺻﻠﻰ هر یک
  • ﺑﺮرﺳﻰ وﺿﻌﻴﺖ رواﻧﺸﻨﺎﺧﺘﻰ ﻓﺮد + ﻣﺼﺮف دارو
  • ﺑﺮرﺳﻰ وﺿﻌﻴﺖ ﺟﺴﻤﺎﻧﻰ ﻓﺮد +ﻣﺼﺮف دارو

درمانگر با استفاده از مصاحبه تشخیصی و در صورت لزوم با استفاده از آزمون های روانشناختی مناسب، به هر کدام از موضوعات اشاره شده پی می برد و اطلاعات لازم را کسب می کند تا به شناخت کاملی از زوجین دست یابد.

مرحله آخر مشاوره پیش از ازدواج

  • ﺗﺤﻮﻳﻞ ﮔﺰارش ﻣﻜﺘﻮب و ﺗﻔﺴﻴﺮ زوﺟﻰ آزﻣﻮنﻫﺎ

مشاور نتایج آزمون های اجرا شده را به صورت کتبی در اختیار زوجین قرار می دهد و تفسیر های مربوطه را شرح می دهد

  • ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻰ ریسک ازدواج ﭘﺎﻳﻴﻦ/ ﺑﺎﻻ/ ۵۰-۵۰

با توجه به اطلاعاتی که در جلسات قبلی به دست آمده، ریسک ازدواج را پیش بینی می کند. توجه داشته باشید که مشاور هرگز به طور قطعی موفقیت آمیز یا شکست پذیر بودن یک ازدواج را مطرح نمی کند او تنها بر اساس یافته ها، درباره ی احتمالات موجود سخن می گوید.

  • ﺷﺮح ﻧﻘﺎط ﻗﻮت، ﻧﻘﺎط ﺿﻌﻒ و ﻣﺸﻜﻼت اﺣﺘﻤﺎﻟﻰ رابطه اﻳﻦ دو ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان زن و ﺷﻮﻫﺮ

هیچ ازدواجی 100 درصد درست و یا 100 درصد اشتباه نمی باشد.نقاط قوت و ضعف متفاوتی در روابط دیده می شود. آگاهی از این نقاط است که احتمال موفقیت آمیز بودن یک انتخاب را پیش بینی می کند. اگر با مشکلات احتمالی در آینده آشنا باشید، یک انتخاب آگاهانه و دقیق خواهید داشت و در کنار آن راه های برطرف کردن و مقابله با آن مشکلات را خواهید آموخت تا در صورت بروز بهترین عکس العمل را نشان دهید.

  • ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺗﻔﺎوتﻫﺎى ﭘﺎﻳﺪار (اﺧﺘﻼﻓﺎت، ﺗﻔﺎﻫﻢﻫﺎ و وﻳﮋﮔﻰﻫﺎى ﺷﺨﺼﻴﺘﻰ) و ﺗﺄﺛﻴﺮ آنﻫﺎ ﺑﺮ ﻛﻴﻔﻴﺖ و ﺛﺒﺎت ازدواج

یک مشاور خوب، شما را با تمامی جوانب موجود آشنا می کند و با دید کاملا واقعی و به دور از هرگونه سوءبرداشت و تحریف حقایق، تفاوت های موجود بین شما و همسرآینده تان را مطرح می کند و تاثیر این تفاوت ها بر کیفیت ازدواج و زندگی را مشخص می کند.

  • ﺗﻮﺿﻴﺢ ﻣﺸﻜﻼت ﻗﺎﺑﻞ ﺑﺮﻃﺮف ﺷﺪن ﺑﺎ آﻣﻮزش و ﺗﺄﺛﻴﺮ آنﻫﺎ ﺑﺮ ﻛﻴﻔﻴﺖ ازدواج

بسیاری از مشکلات موجود در روابط، با آموزش و تمرین قابل برطرف شدن هستند لذا در آخرین مراحل مشاوره پیش از ازدواج، شما با این نوع مشکلات و آموزش های مخصوص روبرو می شوید و در صورت تلاش این نوع مشکلات برطرف خواهند شد.

به طور کلی، مشاوره پیش از ازدواج، چشمان شما را به روی حقیقت گشوده و در جهت انتخاب درست همسر آینده تان مفید خواهد بود. برای استفاده از خدمات مشاوره پیش از ازدواج در کلینیک ذهن آرا با شماره های موجود تماس بگیرید.

مشاوره پیش از ازدواج

5/5 - (2 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0