محترم نبودن؛ 13 دلیل اساسی! اگر جدی گرفته نمی‌شوید بخوانید!

معضلات محترم نبودن در جامعه | وقتی تقصیر خودتان است!

آیا شما هم حس می‌کنید با معضل محترم نبودن و جدی گرفته نشدن در جامعه گریبانگیر هستید؟ خود را نادیده گرفته شده یا حقیر می بینید؟ ایده‌های شما در بین دوستان یا همکارانتان بی‌ارزش و فراموش شده‌است؟ آیا شده که گاهی احساس کنید که واقعاً مورد تمسخر مردم قرار گرفته اید؛ یا حداقل به اندازه لازم مورد احترام واقع نشده‌اید؟

محترم نبودن

وقتی که شما مقصر محترم نبودن خودتان می‌شوید…!

شما ممکن است محترم نبودن را تجربه کنید؛ زیرا؛

1- خلاهای دوران کودکی و عدم احساس ارزش کافی!

شاید شما هم در دوران کودکی احساس ناامنی و کمبود محبت و ارزش نسبت به دیگران داشتید. با گذشت زمان اگر چه از آن زمان به طور قابل توجهی منابع و توانمندی‌های خود را توسعه داده اید و نشان داده‌اید که به اندازه هر کس دیگری صلاحیت دارید، اما نمی‌دانید چگونه در اعماق احساسات خوپ چگونه خلاها و اثرات ناامنی‌های کودکی گذشته را از بین ببرید. در این صورت از آنجا که موفقیت های خود را درونی نکرده اید و خودتان به خودتان احترام نمی‌گذارید، در نتیجه تنها به نظر می‌آید که در حال ظاهرسازی هستید، با همه این‌ها نمی‌توان از دیگران توقع داشت که شما را محترم بشمارند و موفقیت‌هایتان را جدی بگیرند.

خیلی وقت‌ها ما خودمان نمی‌توانیم به این خلاها پی ببریم یا آن‌ها را در وجودمان حل کنیم و به کمک یک حرفه‌ای نیاز داریم. در صورت تمایل می‌تواند با کلینیک ذهن آرا در تماس باشید تا به شما کمک کنیم به گذشته بازگردید و فشارهای درونی‌تان را حل کنید و از مشکلات قدیمی عبور کنید.

محترم نبودن

2- اعتماد به نفس پایین …

آیا این خود شما نیستید که خودتان را تحقیر می‌کنید؟! فراموش نکنید که اگر شما به خودتان اعتماد نداشته باشید دیگران هم به شما اعتماد نخواهند کرد. شک در خودتان باعث ایجاد تردید در دیگران می‌شود. همه این‌ها باعث می‌شود تا دیگران شما را جدی نگیرند و به شما احترام نگذارند.

3- خودتان را آن‌طور که هستید نشان نمی‌دهید!

درک شما دشوار است زیرا از خودتان حرفی نمی‌زنید یا رفتارهایتان عجیب و غریب هستند! نه از دیدگاه‌های خود حرفی می‌زنید نه از موفقیت‌هایتان در سال‌های اخیر. با این رویه به نظر می‌آید که شما حرفی برای گفتن ندارید و در نتیجه سایرین ارزشی برای شما و نظراتتان قائل نمی‌شوند.

4- بیش از حد احساساتی هستید!

آیا شما هم از آن دست کسانی هستید که احساسات‌تان همه جا را فرا گرفته است؟! اگر هنگام ارائه دیدگاه‌هایتان هق هق گریه می‌کنید یا بر سر اطرافیان فریاد می کشید یا شدیدا مضطرب می‌شوید، مخاطبان شما به طور حتم بر روی این رفتار افراطی متمرکز شده و شما را فردی بی‌ارزش می‌بینند که صلاحیت احترام گذاشتن و جدی گرفته شدن ندارد.

محترم نبودن

5- همیشه در حال شوخی هستید!

یکی از دلایلی که باعث می‌شود محترم نبودن را تجربه کنید این است که شما بیش از حد بازیگوش هستید! ممکن است شما هم این عادت را داشته باشید که دلقک بازی کنید تا همکاران یا همکلاسی‌هایتان را بخندانید. این کار نه تنها اشکالی ندارد بلکه می‌تواند از شما تصویری جذاب بسازد، اما هر چیزی جایی دارد…!

اگر در موقعیت های مختلف برای بزرگسالان و در بحث های جدی و حیاتی هنوز هم دلقک بازی‌های سابق را درمی‌آورید، تأثیر ناخوشایندی بر تضعیف اعتبارتان می‌گذارید.

6- به دیگران بیش از حد احترام می‌گذارید!

گاهی رفتار شما بسیار سازگار یا محترمانه است، شما به نوعی به دیگران این پیام را می دهید که همه آن‌ها از شما باارزش‌تر هستند و لایق احترام فراوانند. سایرین از این رفتار چنین برداشت می‌کنند که شما خودتان را لایق جدی گرفته شدن و محترم بودن نمی‌دانید، پس آن‌طور که می‌خواهند با شما رفتار خواهند کرد!

محترم نبودن

7- شما خودتان زندگی شغلی یا تحصیلی را جدی نمی‌گیرید و به همین دلیل محترم نبودن را تجربه می‌کنید!

آیا موقعیت‌های زیر برای شما هم آشنا هستند؟

  • شما همیشه در جلسات مدرسه یا دانشگاه غایب هستید.
  • تا آن‌جایی که یادتان هست از همه‌ی برنامه‌های درسی و کاری عقبید. بگویید ،
  • معمولاً دیر به محل کار می‌آیید.
  • به جلسات، قرارها، مصاحبه‌ها، برنامه ناهار و غیره دیر می‌رسید.
  • روابط خود را جدی نمی‌گیرید و برای دیگران ارزش قائل نمی‌شوید…

استنباطی که دیگران از شما می‌کنند چیزی جز این نخواهد بود:

تو خودت زندگی‌ت را جدی نمی‌گیری، من تو را جدی بگیرم و به احترام بگذارم؟!

8- برخوردی غیررسمی دارید که باعث جدی نگرفتن شما می‌شود!

رفتارهای غیر رسمی مانند پوشیدن لباس نامتناسب ممکن است شما را به‌گونه‌ای جلوه دهد که صلاحیت جدی گرفته شدن و محترم بودن را ندارید.

محترم نبودن

9- خوش قول نیستید!

فراموش نکنید که برای جلب احترام دیگران، باید به قول‌های خود عمل کنید. اگر به حرف شما اعتمادی نباشد به خود شما هم اعتباری نیست!

10- همه چیز را به گردن دیگران می‌اندازید!

شما خود را مسئول مشکلات یا اشتباهات خود نمی‌دانید. وقتی بیش از حد درگیر پوشاندن اشتباهات خود از طریق بهانه گیری هستید، به طور کلی به این دلیل است که از قضاوت دیگران می‌ترسید. اما بهانه گیری و قایم شدن پشت دیگران نه تنها احترام آن‌ها را نسبت به شما افزایش نخواهد داد بلکه محترم نبودن و جدی گرفته نشدن شما را رقم خواهد زد.

11- اعتماد به نفس کاذب دارید!

شما مغرور هستید که به معنای دیده شدن به عنوان فردی با اعتماد به نفس بیش از حد، اخلاقی لجوج و سرسختانه، از خود راضی و خودپسند است. بدیهی است که هیچ یک از این صفات قابل احترام نیستند! درست است که اعتماد به نفس و خودباوری به نوبه خود باعث جلب اعتماد دیگران می شود اما اگر درباره چیزی مطمئن نیستید و راحت درخواست کمک می کنید، نشان می‌دهد که شما یک همکار خوب و قابل اعتماد و آماده یادگیری از دیگران هستید.

محترم نبودن

12- یکی از عوامل مهم محترم نبودن گوش نکردن است!

شما بیشتر از اینکه گوش کنید صحبت می‌کنید. چنین افرادی معمولاً به عنوان بلندگوهای مزاحم تلقی می‌شوند. بلندگوهای مزاحم به صورت تهاجمی حرف دیگران را قطع می كنند یا به چیزی جز پیروزی در گفت و گو فکر نمی‌کنند. اگر به هر دلیلی، مهارت شنیداری فعال شما توسعه نیافته باشد، از یادگیری آنچه دیگران ممکن است به شما پیشنهاد دهند جلوگیری خواهید کرد. با این کار تمام ارزش و احترام انسانی‌تان را بر باد داده و احتمالاً آن‌ها را نیز آزرده خاطر خواهید کرد.

13- زبان بدن را فراموش کرده‌اید!

زبان بدن شما جایگزین مهمی‌ست. کمبودها در زمینه زبان بدن احتمالاً به معنای کمرویی، بی توجهی یا بی احترامی تلقی می شود و دیگران ناخودآگاه نتیجه می‌گیرند که شما ضعیف هستید.

محترم نبودن

به عوامل و دلایلی که در این نوشته ذکر کردیم خوب فکر کنید. آیا خود شما مقصر جدی گرفته نشدنتان هستید یا دیگران؟ چه کاری می‌توانستید در این راستا بکنید و نکردید؟ چه کاری از دست شما برمی‌آید؟ این مسئله تا چه حد برای شما مهم است؟ از جانب چه کسی احساس طرد شدن و جدی گرفته نشدن گرفته اید؟

4/5 - (4 امتیاز)
3 نظرات
  1. سهیل می گوید

    تقریبا همه این هارو دارم. و تقریبا از خودم متنفرم. دلقکی بیش نیستم

    1. سهیل پ می گوید

      داداش دنبال رضایت و راضی کردن دیگران هستی اونم زیاد.

    2. محمد ج می گوید

      داداش شرمنده خود کم بینی هم داری

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0