بهترین روش درمان دروغ گفتن، شناسایی شخص دروغگو

دروغ گفتن یکی از رایج ترین رفتارهای اجتماعی و در برخی مواقع به عنوان یک مکانیزم دفاعی و در برخی دیگر به عنوان یک رفتاری ناسالم شناخته می‌شود که در بین انسان هاست.

دروغ اغلب منجر به موفقیت می شود و یا برای فرار از موقعیتی مجبور به عدم بازگویی حقیقت می شوید. انسان ها در شرایط مختلفی طبق اتفاقات روزمرگی دروغ می گویند تا هویت اجتماعی یا مزیتی را برای خود نگه دارند. اما این نوع دروغ گفتن معمولاً نشان دهنده وضعیت خطرناک روحی نیست. اما دروغ های بیمارگونه متفاوت است. این نوع دروغ می تواند یکی از نشانه های اختلال روانی مانند اختلال شخصیت باشد. دروغ گفتن باعث بیماری می شود، موضوعی بحث برانگیز در دنیای امروز است. در واقع این نوع دروغگویی اجباری عمدی است. این نوع دروغ با دروغ غیر عمد متفاوت است. دروغ غیر پاتولوژیک (غیر بیمارگونه)، مردم از دروغ هایشان منفعت می برند. در این مقاله به تجزیه و تحلیل دقیق درمان دروغ گفتن می پردازیم و علائم، تشخیص و درمان آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

دروغ پاتولوژیک چیست؟

دروغگوی بیمارگونه یا پاتالوژیک به شخصی می گویند که به صورت عمدی و اجبار دروغ می گوید. اگرچه علل بسیاری از این اختلال روانی مورد بررسی قرار گرفته است، اما هیچ کس دقیقاً نمی داند که چرا مردم چنین دروغ هایی می گویند. دروغ گفتن دقیقاً نشانه بیماری روانی نیست. دروغ های پاتالوژیک بدون در نظر گرفتن هیچ منفعت و سودی گرفته می شود اما در حالت عادی شخص برای فرار از موقعیت یا کسب منفعت اینکار را انجام می دهد. برخی از مطالعات نشان داده اند که چیزهایی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارند می توانند باعث این نوع از دروغ گویی افراد شوند. دروغ گفتن بیش از حد نیز بخشی از اختلالات شخصیتی مانند اختلال شخصیت ضد اجتماعی است. ضربه یا آسیب به سر و عدم تعادل در سطح کورتیزول می تواند به این امر کمک کند. مشخص نیست فرد مبتلا به این مشکل، دروغ هایی را که می گوید از آن آگاه است یا خیر.

تقریباً همه انسان ها گهگاه دروغ می گویند. حتی اگر فکر می کنید صادق هستید، احتمالاً در مواقع خاص و بحرانی مجبور به دروغ گفتن هستید. اما برای برخی افراد، دروغ گفتن کاری سختی نیست و این کار را به راحتی انجام می دهند و اینکار برای آنها یک روش زندگی است. محققان دریافته‌اند که اگرچه اکثر مردم روزانه دو بار دروغ می‌گویند. اما افرادی هستند که می‌توانند 5 تا 10 یا حتی 20 بار دروغ بگویند.

پس چه چیزی باعث می شود که دروغگوهای بزرگ دروغ بگویند؟ آیا انگیزه آنها با دروغگویان دیگر متفاوت است؟ آیا دروغگویی پاتولوژیک یک اختلال روانی است؟ فرکانس آن چقدر است؟ اما آیا در مشاغل خاصی مانند سیاست یا فروشندگی دروغگویان بیشتری وجود دارد؟ یا این افسانه ها بی اساس هستند؟ آیا دروغ گفتن بین زن و مرد که از جاهای مختلف می آیند یا بین افرادی که خود را مذهبی می دانند فرقی دارد؟ و در نهایت، چگونه می توان بسیاری از دروغگویان زندگی خود را شناسایی کرد و از فریب خوردن محافظت کرد.درمان دروغگویی و راهکارهای مواجهه با آن

چه چیزی باعث می شود دروغ بگوییم؟

انسان در شرایط عادی سعی می کند دروغ نگوید اما وقتی در موقعیت هایی قرار می گیرد که مزیت خود را بهتر و بیشتر از دیگران می بیند و حس انسان دوستانه خود را کنار می گذارد سعی می کند تا با دروغ گفتن شرایط را به نفع خود رقم بزند. همچنین اگر فرزندی دارید که مدام به شما دروغ می گوید می توانید مقاله علت دروغگویی کودکان را نیز مطالعه نمایید. اما اصلی ترین دلایل دروغ  گفتن شامل موارد زیر می گردد:

  1. ترس از فاجعه ناشی از موقعیت خاص
  2. کمال گرایی و ترس از شکست
  3. نیاز به توجه و حمایت دیگران
  4. عدم اعتماد به نفس و عزت نفس
  5. نگرش ها و مشکلات روانی
  6. کسب سود و منفعت
  7. عدم درستکاری و باور به نیک پنداری

نشانه های دروغ گفتن

نشانه های دروغگویی چیست؟

دروغ گفتن مانند تقلب کردن در جلسه امتحان می ماند به شکلی که شخص متقلب نشان هایی را خود نشان می دهد که مانند دیگر افراد حاضر در جلسه نیست و این وجه تمایز باعث رسوا شدن می گردد. در زمان دروغ گفتن نیز ممکن است نشان های عمومی در انسان ها ظاهر شود که با کمی تمرکز و جزئی نگری، می توان متوجه این موضوع شد. البته برخی به شکل حرفه ای این کار را انجام می دهند که هر شخصی دروغ های آنها را باور می کند و امکان تشخیص راست یا دروغ صحبت های آنان بسیار دشوار است. حال ما چند نشانه عمومی برای تشخیص افراد دروغگو را نوشته ایم:

  1. تغییرات ناگهانی در رفتار و بیان
  2. اضطراب و استرس ناشی از دروغ
  3. گزارش ها و جزئیات غیر قابل باور
  4. تغییر در ظاهر و ویژگی های صورت
  5. تناقض یا پارادوکس در گفتار
  6. تپق زدن هنگام صحبت و مکث بیش از حد
  7. استفاده از اصوات پرکننده‌ی “آ” و “ام” بین حرف‌ها
  8. طفره رفتن از جواب های درست
  9. استفاده از کلمه‌ی “خوب” در جمله (برخی اوقات)
  10. استفاده از کلمات “نه”، “نمی‌توانم” و جمله‌های منفی
  11. صحبت با تُن و صدای پایین
  12. عدم حفظ ارتباط چشمی و دزدیدن نگاه
  13. قفل کردن دست‌ها (برخی اوقات)
  14. پلک زدن مکرر و انجام کار های تکراری

از کجا بفهمیم چه کسی دروغ می گوید؟

با پیشرفت تکنولوژی و گسترش علوم روانشناسی انسان، تشخیص دروغ گفتن بسیار راحت شده است. در زمینه تکنولوژی ، بسیاری از دستگاه های عصب شناسی و کنترل مغز به راحتی می توانند با فعل و انفعالات ذهنی متوجه کلام شخص بشوند. در علم روانشناسی نیز برخی از رفتار های الگو مانند انسان نشان دهنده ذهیت راست یا دروغ می باشد.

راهکار های اساسی برای شناسایی شخص دروغگو

  1. تحقیق و بررسی رفتار های شخص مورد نظر و آشنایی به رفتار های عادی
  2. پرسیدن سوال های طراحی شده و هدفمند برای نتیجه گیری
  3. تحلیل وضعیت و نوع جواب در سوال های مختلف
  4. استفاده از تکنیک های پینوکیو یا روش های ابداعی
  5. پرسش سوال های تکراری به شکل های مختلف
  6. استفاده از تحلیل های زبان بدن

راه حل های درمان دروغ گفتن

راه حل هایی برای درمان دروغ گفتن

بفهمید که چه چیزی باعث دروغ گفتن شما می شود

برای درمان دروغگویی ابتدا باید علت آن را شناسایی کنید. مشاوره با روانشناس می تواند به شناسایی علت دروغ کمک کند. پس از شناسایی علت، می توان روی درمان و اصلاح رفتار های کلامی متمرکز شد.

کاهش استرس

یادگیری تکنیک های مدیریت استرس می تواند به کاهش تمایل به دروغگویی به عنوان یک مکانیسم دفاعی کمک کند. تکنیک های مدیریت استرس می تواند شامل تمرینات تنفس عمیق، یوگا، مدیتیشن و غیره باشد. برخی از افراد واقعا صداقت دارند اما در شرایط استرس زا ممکن است نتوانند بر هوش هیجانی خود غلبه کرده و واقعیت را به زبان بیاورند.

اعتماد به نفس داشته باشید

افزایش اعتماد به نفس می تواند به فرد کمک کند تا بتواند به جای دروغ گفتن، افکار و احساسات خود را صادقانه بیان کند. خلا و نداشتن اعتماد به خود باعث می شود تا فکر کنید ضعف دارید و اگر حرف درست را بزنید به شما آسیب می رسد یا جایگاه شما متزلزل می گردد. آموزش اعتماد به نفس و برنامه های مربیگری می تواند به این امر کمک کند.

درمان بیماری های روانی

مرد دروغگو

اگر دروغ ناشی از یک مشکل روانی باشد، مراجعه به روانشناس و درمان می تواند به رفع این رفتار کمک کند. در برخی موارد، داروهای تجویز شده توسط یک متخصص می تواند به بهبود مشکل کمک کند. برخی افراد کنترل کلام خود را ندارند و دروغ گفتن به شکل یک عادت همیشگی در ضمیر ناخودآگاه آنها فعال شده است.

برقراری ارتباط را بیاموزید

کار بر روی مهارت های ارتباطی می تواند به فرد کمک کند تا بتواند به جای دروغ گفتن صادقانه و مناسب احساسات خود را بیان کند. تکنیک های ارتباطی خوب، کتاب ها و منابع آموزشی می توانند به این امر کمک کنند. با ترس خود مقابله کنید و چند بار خود را تحت فشار بگذارید تا با واقعیت روبرو شوید ، در این زمان است ک متوجه می شوید بیان حقیقت چندان سخت نیست و راه حل مناسب است.

عدم ترس

در برخی موارد، دروغ به دلیل ترس از عدم تایید عمومی و نیاز به حمایت دیگران است. در این مواقع حمایت اعضای خانواده، دوستان و افراد مشهور در زندگی یک فرد می تواند به او کمک کند تا از دروغگویی دست بردارد. بحث در مورد آثار و علل دروغگویی و تشویق به صداقت می تواند اثرات مثبتی داشته باشد.

آموزش و تربیت رفتاری

برای کودکان و نوجوانانی که دروغگویی را به عنوان یک رفتار آموخته شده تمرین می کنند، آموزش رفتاری می تواند بسیار موثر باشد. تأکید بر ارزش‌های اخلاقی، مانند صداقت، درستکاری و مسئولیت‌پذیری می‌تواند به کودکان و نوجوانان کمک کند تا از دروغگویی اجتناب کنند. نتیجه

دروغ گفتن می تواند یک عادت ناسالم و خطرناک باشد که در صورت عدم درمان می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود. دانستن دلایل دروغگویی و اعمال درمان مناسب می تواند به بهبود این رفتار و جلوگیری از پیامدهای منفی آن کمک کند. در مورد دروغگویی جدی و مزمن، توصیه روانشناس مهم است.

3.5/5 - (4 امتیاز)
1 نظر
  1. سارا می گوید

    چقدر مفید بود

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image