مشاوره کودک، مرکز روانشناسی کودکان

مرکز مشاوره کودکان

مشاوره کودک، مرکز تخصصی و روانشناسی کودک ذهن آرا

از اصلی ترین دغدغه های والدین تربیت فرزندانشان و لزوم مشاوره رفتاری کودکان است. امروزه برای پدرها  و مادرها این نکته کاملا طبیعی است که در رابطه با روش های تربیت کودک همه چیز را کامل نمی دانند و لازم است از کسی که در این زمینه تخصص و مهارت کافی را دارد مانند روانشناسان کودک، مشورت بگیرند.

برخی والدین به دلیل کمبود وقت و یا مشکلات و دغدغه ها و مشکلاتی که ناگهانی با فرزندشان پیش می آید، به جای مراجعه حضوری از مشاوره تلفنی کودک استفاده می کنند.

چرا مشاوره کودک بسیار مهم است؟

در اصل، مشاوره، مهارت ها و روش های لازم را برای مدیریت احساسات و موقعیت های استرس زا در اختیار کودکان قرار می دهد. سطح بالاتری از عزت نفس و اعتماد به نفس را ارتقا می دهد، می تواند مهارت های اجتماعی را بهبود بخشد، و برای تسهیل انتقال بین مراحل زندگی عمل می کند.

مشاوره برای کودک

تجربه رشد و تغییر همیشه آسان نیست. در دوران کودکی و نوجوانی، احساسات می‌توانند زیاد باشند و تغییرات کوچک در زندگی روزمره یا خانوادگی می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت روان کودک بگذارد. هدف مشاوره کودک این است که به کودکان و نوجوانان کمک کند تا خودشان از طریق این احساسات و زمان های استرس زا کار کنند تا بتوانند به بزرگسالانی تبدیل شوند که بتوانند زندگی روزمره را به طور مستقل مدیریت کنند.

این سال‌های اساسی نیز هستند. خودانگاره و اعتماد به نفس پایین در دوران کودکی می تواند بر رشد آینده تأثیر منفی بگذارد. از طریق درمان، به کودکان مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم آموزش داده می‌شود که آنها را در بقیه زندگی‌شان می‌بیند و به آن‌ها راه‌حلی امن برای صحبت درباره تجربیات و ناامیدی‌هایشان می‌دهد.

مشاوره کودک برای خانواده

مسائل بهداشت روانی کودکان و نوجوانان نیز می تواند بر خانواده به عنوان یک کل تأثیر بگذارد. والدین ممکن است احساس کنند که برای کمک به فرزندشان آمادگی لازم را ندارند و ارتباط قطع شده بیشتر از آن که رفع کند، باعث شکاف های خانوادگی می شود. وقتی تعداد بیشتری از اعضای خانواده در یک موقعیت خاص درگیر هستند، مشاوره خانواده سودمند است. در حالی که یک کودک یا نوجوان مشاوره دریافت می کند، والدین یا سرپرستان به آنها کمک می کنند تا بفهمند فرزندشان در چه شرایطی قرار دارد و بهترین راه برای کمک به آنها چیست.

مشاوره کودک به کودکان و نوجوانان می آموزد که چگونه به طور موثر نگرانی های خود را با اعضای خانواده در میان بگذارند، به خصوص در شرایط آشفته مانند مرگ یا طلاق. این روش های ارتباطی، همدلی و تفاهم را در یک خانواده، برای همه افراد درگیر ترویج می کند.

چه زمانی به مشاوره کودک نیاز است؟

مشاوره فرزندپروری و کودک

مهم است که به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است. همه ما واکنش های متفاوتی نسبت به دنیای اطراف خود داریم و دلایل مشاوره از کودکی به کودک دیگر یکسان نیست. با این حال، برخی از موقعیت‌ها وجود دارند که وقتی در نظر می‌گیریم که آیا کودک به مشاوره نیاز دارد یا خیر، شایع‌تر به نظر می‌رسد.

قلدری

این یک اتفاق ناگوار در مدارس و حتی در گروه دوستی کودکان است. قلدری اعتماد به نفس را کاهش می دهد، بر تصویر کودک از خود تأثیر منفی می گذارد و حتی می تواند منجر به آسیب جسمی شود.

طلاق

همانطور که برای والدین سخت است، می تواند به همان اندازه برای فرزندان خانواده ای که طلاق می گیرند سخت باشد. گاهی اوقات، والدین ممکن است آنقدر به موقعیت نزدیک شوند که بتوانند به طور مؤثر کمک کنند. در این موارد، یک متخصص می‌تواند به صحبت کردن با فرزندتان کمک کند و نگرانی‌های همه طرف‌های خانواده را کاهش دهد.

مشکلات اضطراب، افسردگی و سلامت روان

والدین همیشه برای کمک به کودکان دارای مشکلات روانی مجهز نیستند. یک متخصص می‌تواند به کودک در زمینه آموزش مدیریت اضطراب یا افسردگی خود کمک کند، اما همچنین می‌تواند به والدین در مورد بهترین روش حمایت از فرزندشان در آینده راهنمایی کند. تشخیص کودک همیشه هم ساده نیست. CDC گزارش می دهد که 73.8٪ از کودکان 3-17 ساله مبتلا به افسردگی نیز دارای تشخیص اضطراب هستند.

رویدادهای تروماتیک

همه کودکان نسبت به تجربه یک رویداد آسیب زا واکنش متفاوتی نشان می دهند، اما در بیشتر موارد، کمک های حرفه ای استرس اطراف را کاهش می دهد و به کودکان و نوجوانان می آموزد که چگونه چنین رویدادهایی را پردازش کنند.

رفتار خارج از حالت عادی

آیا کودک زمانی اجتماعی شما گوشه نشین شده است؟ آیا کمتر از حد معمول غذا می خورند؟ هر رفتاری که با هنجارهای شخصی آنها متفاوت باشد می تواند نشانه ای باشد که فرزند شما به نوعی در حال مبارزه است. پرخاشگری، اضطراب، افت تحصیلی و سوء مصرف مواد نشان می دهد که آنها می توانند از کمک گرفتن از حرفه ای بهره مند شوند.

پدران و مادران با شرکت در جلسات مشاوره به این نتیجه می رسند که موفقیت را نمی توان به کودک دیکته کرد، بلکه کودکان برای موفق شدن به تقابل سازنده  با مشکل ها نیاز دارند.

  • زورگویی کودک در خانواده، مهد کودک و یا مدرسه
  • لجبازی
  • کم خوابی یا پرخوابی
  • تغذیه کودک
  • مهارت های کلامی و غیر کلامی کودک
  • روند رشد جسمی و عقلی کودک
  • ترس ها و استرس ها درکودک
  • بیش فعالی
  • عدم تمرکز کودک
  • کمرویی و خجالتی بودن
  • و…

ویژگی های یک مشاور کودک خوب

مشاور در اولین مرحله پدر و مادر را با خود همراه می کند. به آن ها این اطمینان را می دهد که درصورت همکاری از طرف آن ها و ادامه دادن روند مشاوره کودک به طور مرتب و انجام تمامی توصیه ها و راهکار ها، به نتیجه مطلوب خواهند رسید.

مشاور کودک باید با در نظرگرفتن سن و جنس کودک و یا در صورت داشتن مشکلات جسمی و یا روانی روند درمان را منحصرا برای کودک تعیین کند.

روابط بین پدر و مادر توسط یک مشاور حرفه ای مورد بررسی قرار می گیرد، اعتراض ها و مشکلات هر یک جداگانه بررسی شده و یادداشت می شود.

یک مشاور با تجربه مشکل کودک را ریشه یابی می کند. این نکته را در می یابد که والدین زمینه رفتارهای نادرست کودک را فراهم می کنند یا خود کودک به خودی خود این خصلت را دارا می باشد، که برای هر کدام روش های مختلفی در جهت درمان وجود دارد.

مشاوری که مهارت های لازم برای صمیمی شدن با کودک را دارا است، بر تمام امور او مسلط است و می تواند با آموزش دادن تکنیک های حرفه ای به والدین، برخی رفتارها را به طور تدریجی در کودک شکل دهد و یا از بین ببرد.

مشاوره کودک می تواند:

مشاور کودک قادر است، آگاهی لازم را در رابطه با روش های مناسب تربیتی، عکس العمل های مناسب با مشکلات کودکان، اطلاعات ضروری درباره نیازهای رشدی کودک را در اختیار پدر و مادر قرار دهد.

والدین با اطلاعاتی که از روان شناس کودک می گیرند، بهترین برخورد را در مقابل فرزند خود خواهند داشت، نحوه برخورد والدین با فرزندشان می تواند علاوه براصلاح رفتارهای نادرست در کودک، از شکل گیری رفتارهای نادرست در مراحل بعدی زندگی کودک جلوگیری کند.

مشاور کودک خوب می تواند، توصیه های لازم را در رابطه با ایجاد بهترین شرایط محیطی و بهترین روش های تربیتی و آموزشی، مناسب ترین روش های مشاوره با کودک در رده های سنی مختلف به والدین ارائه دهد.

مشاوره کودک در چه زمینه هایی موثر است؟

برای اینکه بدانیم چه وقت به مشاور کودک مراجعه کنیم و یا چه چیزهایی در کودک طبیعی است و نیاز به مشاوره ندارد و چه چیزهایی باید به سرعت درمان شود، باید بدانیم که معمولا مشاوره کودک در چه زمینه هایی انجام می شود.

افسردگی های بلند مدت در کودک

اگر کودک شما مدت طولانی است که نسبت به اتفاقات خوشحال کننده عکس العمل نشان نمی دهد و به وجد نمی آید، تلاش های شما برای شاد کردنش جواب نمی دهد. اگر اتفاقات کوچک باعث می شود گریه اش بگیرد و نمی تواند جلوی گریه کردن خود را بگیرد. در این موارد لازم است حتما فرزند خود را نزد یک مشاور کودک با تجربه ببرید.

افت تمرکز و توجه در کودک

اگر فرزند شما نمی تواند بر کارهایی که براو محول کرده اید تمرکز کافی داشته باشد و در نهایت آن ها را به اتمام نمی رساند.اگر بر اثر بی توجهی صدای شما را نمی شنود. اگر در بازار مدت ها  به ویترین مغازه ها خیره می شود و از شما دور می ماند، اگر به هنگام انجام تکالیفش مدت ها به سقف خیره می شود و تمرکز کافی برای درس خواندن ندارد و …

فرزندتان را به دلیل مشکل و اختلال در تمرکز حتما نزد مشاور روانشناسی کودک خوب ببرید.

گوشه گیری در کودک

اگر فرزند شما جدیدا تمایلی به بازی با دوستانش و یا حضور در مهمانی ها ندارد، باید حتما به یک روان درمانگر مراجعه کنید، زیرا این علائم در کودکان به شدت غیر طبیعی است و باید درمان شود.

علائم دیگر

  • احساس نگرانی و استرس های مداوم در کودک
  • اضطراب جدایی از مادر
  • زندگی در رویاهای گذشته
  • تغییراتی در عادت هایی مانند خوابیدن و خوردن و…
  • احساس عصبانیت خیلی زیاد
  • احساس گناه نسبت به دیگران

جزئیات مشاوره کودک در مرکز مشاوره ذهن آرا

پدرها و مادرها معمولا اگر با مشکلی غیرمعمول از طرف بچه های خود رو به رو شوند، با هیجان و و نگرانی های خیلی زیادی با مراکز مشاوره کودک تماس می گیرند و خواستار راه حل های مناسب اند. در آن لحظه رسیدن والدین به آرامش در اولویت قرار دارد، بنابراین مشاورهای کودک در ابتدای کار از روش هایی برای آرام کردن والدین استفاده می کنند تا ناخواسته آسیبی به فرزندشان وارد نکنند، به این صورت که مشاور کودک:

  • پدرومادر را درک کرده و با آن ها همدردی می کند.
  • می داند که رفتار کودک ناشی از مشکلی است که دارد، پس با او نیز همدردی کرده و دلسوزانه به او کمک می کند.
  • مرحله بعدی آن است که رفتارهای خوب والدین را برایشان برجسته می کند.
  • در این مرحله روانشناس مجرب با حسی که به پدر و مادر می دهد نوعی اعتماد در آن ها ایجاد کرده که بتواند روند حل مشکلات را به خوبی طی کند.
امتیاز دهید.
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image