علائم و راه های درمان فوبیای خون
فوبیای خون، هراسی خاص و شایع است. این ترس توسط راهنمای تشخیصی و آماری انجمن روانپزشكان آمریكا به عنوان بخشی از فوبیاهایی مانند “تزریق خون – آسیب دیدگی” طبقه بندی شده است. این زیرگروه، که شامل سوزن هراسی نیز می شود، می تواند علائمی ایجاد کند که به طور مکرر در انواع دیگر فوبیاهای خاص مشاهده نمی شود.
علائم فوبیای خون در افراد
بیشتر انواع فوبیای خاص باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون می شود. فوبیا خون و سایر هراس های ناشی از تزریق خون به طور مکرر باعث افت فشار خون و افزایش ضربان قلب در افراد می شود. افت ناگهانی فشار خون می تواند منجر به غش کردن شود، که یک پاسخ نسبتاً رایج در برابر مشاهده خون در افراد مبتلا به فوبیای خون است.
اضطراب پیش بینی کننده، که در آن شما ممکن است افزایش ضربان قلب، لرزش و ناراحتی دستگاه گوارش را تجربه کنید، در ساعات و روزهای قبل از برخورد آینده با خون معمول است.
علل مشاهده فوبیای خون در افراد
فوبیا خون غالباً به سایر انواع فوبیا ها مربوط می شود. تریپانوفوبیا، یا ترس از سوزن های پزشکی، گاهی اوقات با فوبیا خون همراه است. برخی از افراد با ترس از خون، هراس های پزشکی دیگری مانند ترس از پزشکان و دندانپزشکان را نیز دارند. رشته پزشکی به طور عام با تصاویر وحشتناکی از خون ریخته شده، به ویژه در تلویزیون و فیلم ها در ارتباط است، که ممکن است به ماندگاری چنین ترس ها کمک کند.
فوبیا خون نیز ممکن است با ترس بهداشتی از جمله اضطراب در ارتباط باشد و اندیشه بیهودی راجع بسلامتی خود و nosophobia. خونریزی نشان دهنده این است که مشکلی در بدن رخ داده است و دیدن خون خود فرد می تواند برای ایجاد اضطراب در سلامتی کافی باشد.
در کسانی که میسوفوبیا یا ترس از میکروب را تجربه می کنند، مشاهده خون شخص دیگری می تواند ترس از ابتلا به بیماری را تحریک کند. در بعضی موارد، ترس از خون ممکن است با ترس از مرگ مرتبط باشد.
فوبیا خون ممکن است به دلیل تجربه منفی قبلی در رابطه با خون باشد. کسانی که دچار آسیب دیدگی یا بیماری شده اند که باعث از دست دادن عمده خون بدن آن ها شده است، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. با این حال، خون هراسی ممکن است به طور ارثی یا حتی ریشه در عوامل تکاملی داشته باشد.
خون هراسی یا فوبیای خون در فرهنگ عامه
از آن جا که خون هراسی بسیار رایج است، به طور مکرر در فرهنگ عامه مورد سو استفاده قرار می گیرد. فیلم های ترسناک و رویدادهای هالووین باعث انزجار طبیعی افراد از خون می شوند .
البته، همانطور که ژانر اسلشر دهه 1980 ثابت کرد، به راحتی برای چنین تصاویری بی حس می شویم، به ویژه برای کسانی که خون هراسی کمی دارند، اما نه برای افرادی که کاملا از فوبیای خون رنج می برند.
نتایج خون هراسی در افراد
فوبیا خون می تواند طیف وسیعی از مشکلات را در افراد ایجاد کند که ممکن است زندگی را برای آن ها محدود کنن یا حتی برای زندگی آن ها خطرناک باشد. اگر از خون می ترسید، ممکن است تمایلی برای درمان پزشکی نداشته باشید.
ممکن است آزمایش های سالانه و آزمایش های پزشکی مورد نیاز را به تعویق بیندازید. شما ممکن است از جراحی یا درمان های دندانی خودداری کنید.
ممکن است والدین مبتلا به فوبیا خون عوض کردن پانسمان زخم های فرزندان خود را دشوار یا غیرممکن بدانند. ممکن است هر زمان ممکن این وظایف را به همسرتان واگذار کنید. همچنین در صورت كافی بودن درمان در منزل، ممکن است در برابر صدمات جزئی در كودكان و همچنین خود، بیش از حد واکنش نشان دهید، به اتاق های اورژانس یا كلینیك های نزدیک خود مراجعه کنید.
ترس از خون همچنین ممکن است باعث شود خود را از انجام فعالیت هایی که خطر آسیب دیدگی دارند، محدود کنید.
شاید نتوانید در فعالیت های خارج از منزل مانند پیاده روی، اردو زدن یا دویدن شرکت کنید. ممکن است از انجام ورزش ها، کارناوال سواری و فعالیت های دیگری که به نظر شما خطرناک است، خودداری کنید.
با گذشت زمان، چنین رفتارهای اجتنابی می تواند منجر به انزوا در فرد شود. ممکن است دچار هراسی اجتماعی یا در موارد شدید، آگورافوبیا شوید. ممکن است روابط شما آسیب ببیند و حتی مشارکت در فعالیت های عادی زندگی روزمره نیز برای شما دشوار باشد. احساس افسردگی به همراه داشتن اختلال خون هراسی غیرعادی نیست.
درمان خون هراسی یا فوبیای خون
فوبیا خون به بسیاری از روش های درمانی بسیار خوب پاسخ می دهد. یکی از رایج ترین روش های درمان فوبیای خون، درمان شناختی-رفتاری است. شما در جلسات درمانی یاد خواهید گرفت که زمانی که خون مشاهده می کنید پاسخ های لازم از خود نشان دهید. همچنین رفتارهای جدید و راهبردهای مقابله ای مفیدی را خواهید آموخت.
مرکز روانشناسی ذهن آرا با داشتن متخصص های با تجربه می تواند در درمان خون هراسی به شما کمک های لازم را کند.
اگر فوبیای شما شدید باشد، داروها می توانند به کنترل اضطراب کمک کنند، به شما این امکان را می دهد که روی راهکارهای درمانی خون هراسی تمرکز کنید. اشکال دیگر مکالمه درمانی، هیپنوتیزم درمانی و حتی درمان های جایگزین نیز ممکن است مفید باشد. یک تراپیست خوب می تواند شما را در روند بهبودی راهنمایی کند که این امر به تنهایی دشوار یا غیرممکن است.