درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم
افسردگی در افراد مبتلا به اوتیسم بسیار شایع است. اگر کودک یا کودک شما با اختلال اوتیسم (ASD) افسردگی دست و پنجه نرم می کند، برخی راهکارهای عملی وجود دارد که می توانید در خانه استفاده کنید. اما اگر واقعاً نگران فرزند خود هستید، از یک روانشناس خوب برای درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم کمک بگیرید.
کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم (ASD) در مقایسه با همسن های معمولی خود بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.
آیا افسردگی در افراد اوتیستیک شایع تر است؟
تحقیقات نشان می دهد که افراد اوتیستیک بیشتر از افرادی که اوتیسم ندارند، افسردگی را تجربه می کنند. یک متاآنالیز در سال 2019 نشان داد که افراد اوتیستیک چهار برابر بیشتر از افراد غیر اوتیستیک در معرض افسردگی هستند. حدود 40 درصد از بزرگسالان اوتیستیک و 8 درصد از کودکان و نوجوانان اوتیستیک، افسردگی داشته اند.
ممکن است اوتیسم با افسردگی اشتباه گرفته شود و بالعکس، زیرا ممکن است برخی از صفات همپوشانی داشته باشند، از جمله:
- مشکلات تمرکز
- داشتن حالت و صدای صورت خنثی یا “بی احساس”.
- عدم علاقه به معاشرت
- مشکلات خواب
با این حال، همانطور که یک مطالعه در سال 2019 نشان می دهد، علائم همپوشانی به تنهایی به طور کامل توضیح نمی دهد که چرا افسردگی در میان جامعه اوتیسم بسیار رایج است. عوامل دیگری ممکن است در این بازی نقش داشته باشند.
دلایل بروز افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم
- برای اولین بار متوجه می شوند که با همسالان خود تفاوت های زیادی دارند.
- برای آن ها تحمل فشار و انتظارات علمی دشوار است.
- در کودکان مبتلا به اتیسم بیشتر از سایر کودکان اضطراب وجود دارد.
- درک قوانین و انتظارات اجتماعی، یافتن دوست و مناسب بودن از نظر اجتماعی برای این افراد دشوار است، که می تواند باعث بروز افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم شود.
- این مشکلات اجتماعی می تواند منجر به احساس انزوا در کودکان مبتلا به اتیسم شود که این امر ممکن است باعث بروز افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم شود.
علائم و نشانه های افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم
نشانه های افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم به طور کلی همان علائم افسردگی را در کودکان و افراد معمولی نشان می دهند.
علائم دیگری که افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم را نشان می دهد:
- رفتارهای شدیدا تکراری یا اجباری دارند.
- احساس خشم و یا رفتارهای پرخاشگرانه بیشتری از خود نشان می دهند.
- شروع به کج خلقی یا آشفتگی می کنند.
- شروع به صدمه زدن به خود می کنند، به عنوان مثال دستان خود را گاز می گیرند.
- در مورد خودکشی یا آسیب رساندن به خود صحبت می کنند.
- انجام دادن کارهای روزمره در موقعیت ها یا محیط های مختلف برای آن ها دشوارتر از گذشته است.
کنترل و درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم
درمان افسردگی در افراد اوتیستیک
تعدادی درمان موثر برای افسردگی وجود دارد. این درمان ها می تواند شامل روان درمانی (گفتار درمانی) و داروهای ضدافسردگی باشد.
اگر فکر می کنید افسردگی دارید، پیدا کردن یک درمانگر جای خوبی برای شروع است. هنگام انتخاب یک درمانگر، به دنبال فردی باشید که تجربه درمان مراجعان اوتیسم را داشته باشد.
شما همچنین می توانید استراتژی های سبک زندگی زیر را امتحان کنید:
- برنامه خواب منظمی داشته باشید.
- مطمئن شوید که غذا و آب کافی دریافت می کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- کارهایی را انجام دهید که از آنها لذت می برید، چه سرگرمی، چه کار داوطلبانه یا چیز دیگری.
- تکنیک هایی را برای تنظیم احساسات خود یاد بگیرید، مانند تمرکز حواس یا یادداشت روزانه.
- روابط سالم را با عزیزان خود ایجاد کنید.
- به گروه ها و انجمن های حمایتی برای افراد اوتیستیک بپیوندید.
- برخی مکمل ها ممکن است به بهبود خلق و خو کمک کنند. قبل از استفاده از محصولات بهداشتی، از جمله مکمل ها و داروهای بدون نسخه، با پزشک خود صحبت کنید.
اگر کودک شما به دلیل اختلال طیف اوتیسم دچار افسردگی است، می توانید با پرسیدن از معلمان فرزند خود شروع کنید، که آیا آن ها هم رفتارها یا علائمی از افسردگی را که در خانه دیده اید مشاهده کرده اند یا خیر.
معلم فرزندتان ممکن است بتوانند در مورد تغییر روحیه فرزندتان بینشی ارائه دهند. به عنوان مثال ، آن ها می توانند به شما در مورد چگونگی رفتن فرزندتان در مدرسه از نظر اجتماعی ، اینکه ممکن است مورد آزار و اذیت قرار گیرد یا اینکه کارهای مدرسه را خیلی سخت می بیند ، به شما بگویند.
همچنین می توانید در خانه برای درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم با فرزند خود از چند استراتژی عملی استفاده کنید.
کارآگاهان اندیشه
شما ممکن است متوجه شوید فرزندتان روی افکار منفی متمرکز است – به عنوان مثال ، “هیچ کس مرا دوست ندارد”. در این شرایط ، برای درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم خود او را تشویق کنید که “کارآگاه اندیشه” باشد.
این کار باعث یافتن حقایقی است که افکار منفی کودک شما را پشتیبانی می کند و حقایقی را که تأیید نمی کنند. سپس می توانید به او کمک کنید تا این حقایق را با یکدیگر مقایسه کند.
به عنوان مثال ، کودک خود را وادار کنید تا تمام افرادی که او را دوست دارند و این که دلیل دوست داشته شدنش را لیست کند. به عنوان مثال ، “مادر من را دوست دارد زیرا او وعده های غذایی من را می پزد و به من می گوید که من را دوست دارد”.
فرزند شما همچنین باید افرادی را که او را دوست ندارند و اینکه دلیل آن را فهرست کند. به عنوان مثال ، “علی من را دوست ندارد زیرا با من بازی نمی کند”. سپس می توانید از فرزند خود بپرسید “آیا تا به حال از علی خواسته اید با شما بازی کند؟” و اینکه از او بپرسید علی به او چه پاسخی داده است.”
بدترین اتفاق
برای درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم بهتر است که اگر کودک شما در افکار منفی گیر کرد ، سعی کنید از او بپرسید که فکر می کند بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد چیست. سپس می توانید در مورد این موضوع بپرسید که آیا این واقعا بدترین اتفاق ممکن است یا او فقط به این فکر می کند صحبت کنید.
به عنوان مثال ، ممکن است کودک شما بگوید ، “اگر من در کلاس سخنرانی کنم ، همه می خندند و فکر می کنند من لال هستم”. از او بپرسید ، “آیا همیشه این بدترین چیز خواهد بود؟” آیا بچه های کلاس روز یا هفته بعد سخنرانی شما را به خاطر می آورند؟
اگر نگران فرزند خود هستید، می توانید با یک درمانگر مناسب در رابطه با کنترل و درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم خود مشورت کنید. کلینیک ذهن آرا با متخصصین با تجربه می تواند شما را در این زمینه یاری کند.
پیدا کردن مشاور خوب و حرفهای مرکز مشاورهای که بهترین خدمات را در زمینه درمان افسردگی در کودک مبتلا به اوتیسم به شما ارائه دهد میتواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول میخواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما میتوانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه درمان افسردگی کودک اتیسم با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.