افزایش اعتماد به نفس در کودکان

کودکان  از بدو تولد مهارت های جدید را با سرعت یاد می گیرند و در کنار یادگیری توانایی های جدید، اعتماد به نفس استفاده از آنها را نیز به دست می آورند. همانطور که کودکان بزرگتر می شوند، این اعتماد به نفس می تواند به اندازه خود مهارت ها مهم شود. برای پیشرفت، بچه ها باید به توانایی های خود اعتماد کنند و در عین حال بدانند که اگر در کاری موفق نباشند می توانند از عهده آن برآیند. با تجربه، تسلط و بازگشت از شکست است که آنها اعتماد به نفس سالمی پیدا می کنند.

به عنوان والدین، طبیعی است که بخواهید اعتماد به نفس را در فرزندان خود ایجاد کنید. کودکان با اعتماد به نفس خود را باور دارند و می توانند بدون ترس با چالش های جدید روبرو شوند.

اعتماد به نفس کودکان به شنیدن پیام های خاص بستگی دارد و والدین بهترین موقعیت را برای ارسال آنها دارند. کودکان با اعتماد به نفس می دانند که ارزش دوست داشته شدن را دارند و ببه دوستان و خانواده خود احساس تعلق دارند. والدین هر روز از طریق پیام های شفاهی و غیرکلامی این خود ارزشمندی را به فرزندانشان منتقل می کنند.

والدین نقش مهمی در عزت نفس کودک دارند. علاوه بر توجه و تمجید منظم از فرزندتان، آیا می دانید چه کارهای دیگری می توانید برای تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندتان انجام دهید؟

تقویت اعتماد به نفس فرزندتان تفاوت بزرگی در زندگی او ایجاد می کند. داشتن عزت نفس  و اعتماد به نفس سالم می تواند به عنوان سپری برای کودک در هنگام مواجهه با چالش های زندگی عمل کند. آنها احساس اعتماد به نفس خواهند کرد و هر ناملایماتی که با آن روبرو می شوند بهترین توانایی هایشان را نشان می دهد. ما به عنوان والدین می توانیم نقش مهمی در ارتقاء و مهار عزت نفس فرزندانمان داشته باشیم.

عزت نفس سالم در مقابل عزت نفس پایین

عزت نفس

عزت نفس این است که چگونه خود را بدون قید و شرط می پذیریم و برای خود ارزش قائل شویم. فردی که عزت نفس سالمی دارد خود را همانگونه که هست می پذیرد. او اعتماد به نفس دارد، نگرش مثبتی به زندگی دارد و قادر است بر اکثر چالش های زندگی غلبه کند. از سوی دیگر، فردی که عزت نفس پایینی دارد، تمایل دارد بر کاستی های خود تمرکز کند و دید منفی به زندگی دارد. او همچنین ممکن است احساس کند که کنترل کمی بر تغییراتی که در زندگی او رخ می دهد، دارد. عزت نفس سالم باید از دوران کودکی تلقین شود، زیرا به فرزندان شما کمک می کند تا نقاط قوت و توانایی های خود را بشناسند، از سنین جوانی نگرش مثبتی به زندگی داشته باشند و آنها را برای رویارویی با چالش هایی که ممکن است با بزرگ شدن برایشان پیش بیاید آماده می کند.

کودکانی که عزت نفس پایینی دارند ممکن است در برخورد و مدیریت مشکلات دچار مشکل شوند. آنها به راحتی ناامید می شوند و فکر می کنند در هیچ کاری خوب نیستند.


مقاله مرتبط: افزایش اعتماد به نفس در دختران نوجوان


تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

اعتماد به نفس به  اعتمادی اطلاق می شود که ما در زمینه های خاصی از زندگی داریم و به خود اعتماد می کنیم. به عبارتی باوری که به خود برای رسیدن به هدف و موفقیت در چالش ها  داریم، همان اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس ظاهری است و ساده تر از عزت نفس ایجاد می شود. اعتماد از دانش و عمل باعث می شود. بنابراین، هرچه بیشتر از چیزی آگاهی داشته باشیم، اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنیم.

عزت نفس به احساس و تفکر ما نسبت به خود اشاره دارد که روی احساسات و رفتارهایمان تاثیر می گذارد. عزت نفس از طریق تجربیات زندگی ما و روابط ما با دیگران شکل می گیرد. افراد با عزت نفس بالا از شکست یا طرد شدن نمی ترسند. علاوه بر این، این افراد از قدرت پذیرش بالایی برخوردارند.

در اینجا 12 روش وجود دارد که می توانید بچه ها را طوری تربیت کنید که احساس توانمندی کنند و حداکثر بهره وری را از مهارت ها و استعدادهایشان ببرند.

چه راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان وجود دارد؟

افزایش اعتماد به نفس در کودکان

1. اعتماد به نفس خود را الگوی کودکان قرار دهید.

حتی اگر کاملاً آن را احساس نکنید! دیدن شما که وظایف خود را با خوش بینی و آمادگی زیاد انجام می دهید، الگوی خوبی برای بچه ها است. این بدان معنا نیست که باید وانمود کنید که کامل هستید. اضطراب خود را بپذیرید، اما روی آن تمرکز نکنید بلکه روی کارهای مثبتی که برای آماده شدن انجام می دهید تمرکز کنید.


مقاله مرتبط: راهکارهای افزایش مسئولیت پذیری در کودکان


2. از اشتباهات خود ناراحت نشوید.

به بچه ها کمک کنید ببینند که همه اشتباه می کنند و نکته مهم این است که از آنها یاد بگیرید نه اینکه روی آنها تمرکز کنید. افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی دهند ترس از شکست بر سر راهشان قرار گیرد، نه به این دلیل که مطمئن هستند هرگز شکست نخواهند خورد، بلکه به این دلیل که می دانند چگونه با شکست مواجه شوند.

3. آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید امتحان کنند.

به جای اینکه تمام انرژی خود را روی چیزهایی متمرکز کنند که در آن برتری دارند، برای بچه ها خوب است که تنوع ایجاد کنند. دستیابی به مهارت‌های جدید باعث می‌شود بچه‌ها احساس توانایی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند که می‌توانند با هر چیزی که پیش می‌آید مقابله کنند.

4. اجازه دهید بچه ها شکست بخورند.

طبیعی است که بخواهید از کودک خود در برابر شکست محافظت کنید، اما آزمون و خطا روشی است که بچه ها در آن از خطاها و نقاط ضعف خود یاد می گیرند.

5. استقامت آن ها را تحسین کنید.

یادگیری تسلیم نشدن در اولین ناامیدی و پس از یک شکست، یک مهارت مهم در زندگی است. اعتماد به نفس و عزت نفس به این نیست که همیشه در همه چیز موفق باشید، بلکه به این است که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشید تا به تلاش ادامه دهید و اگر بهترین نیستید ناراحت نشوید.

6. به بچه ها کمک کنید اشتیاق خود را پیدا کنند.

کاوش در مورد علایق خود می تواند به کودکان کمک کند تا حس هویت را ایجاد کنند، که برای ایجاد اعتماد به نفس ضروری است. البته، دیده شدن استعدادهای آنها باعث افزایش عزت نفس آنها نیز می شود.

7. هدف گذاری کنید.

تعیین اهداف کوچک و بزرگ و دستیابی به آنها باعث می شود بچه ها احساس قدرت کنند. با تشویق فرزندتان به تهیه فهرستی از چیزهایی که دوست دارند به آن دست یابند، به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاها را به اهداف عملی تبدیل کند. سپس، تقسیم اهداف بلندمدت به معیارهای واقعی را تمرین کنید. شما به علایق آنها اعتبار می دهید و به آنها کمک می کنید مهارت هایی را که برای رسیدن به اهدافشان در طول زندگی نیاز دارند بیاموزند.

حتما تلاش کنید که به کودکان یاد بدهید که ابتدا، اهداف بزرگ خود را به اهداف کوچک و جزئی تر تقسیم کنند تا با رسیدن به اهداف کوچک تر به اهداف بزرگ تر خود برسند.

8. برای تلاش و موفقیت آنان جشن بگیرید.

تمجید از بچه ها برای موفقیت هایشان عالی است، اما همچنین مهم است که به آنها بفهمانید که فارغ از نتیجه به تلاش های آنها افتخار می کنید. ایجاد مهارت های جدید به کار سخت نیاز دارد و نتایج همیشه فوری نیستند. بگذارید بچه‌ها بدانند که برای کاری که انجام می‌دهند ارزش قائل هستید.

9. انتظار داشته باشید که آنها وارد میدان شوند.

کودکان ممکن است شکایت کنند، اما وقتی  کارهایی به آنان سپرده می شود از چیدن اسباب‌بازی‌ها گرفته تا ظرف‌شویی و برداشتن خواهر و برادرهای کوچک‌تر از یک قرار بازی، احساس ارتباط و ارزشمندی بیشتری می‌کنند. تکالیف و فعالیت های بعد از مدرسه نیز عالی هستند، اما نقش خانواده بسیار پررنگ تر است.

10. نقص وعیب های آن ها را را در آغوش بگیرید.

افزایش اعتماد به نفس کودکان

به عنوان بزرگسالان می دانیم که کمال غیرواقعی است، و برای بچه ها مهم است که این پیام را در اسرع وقت دریافت کنند. به بچه ها کمک کنید ببینند که چه در تلویزیون باشند، چه در یک مجله یا در رسانه های اجتماعی دوستان، این ایده که دیگران همیشه شاد، موفق و کاملاً بی نقص هستند، خیالی و مخرب است. در عوض، به آنها یادآوری کنید که اشکالی ندارد اگر همیشه عالی نیستیم.

11. آنها را برای موفقیت آماده کنید.

چالش‌ها برای بچه‌ها خوب است، اما آنها باید فرصت‌هایی هم داشته باشند که در آن مطمئن شوند موفق می‌شوند. به فرزندان خود کمک کنید تا در فعالیت هایی شرکت کنند که به آنها احساس راحتی و اعتماد به نفس کافی برای مقابله با چالش بزرگتر می کند.

12. عشق و محبت خود را نشان دهید.

بگذارید فرزندانتان بدانند که شما آنها را بی قید و شرط دوست دارید. چه موقعی که برنده می شوند یا باخت بازی بزرگ را تجربه می کنند و چه زمانی که نمرات خوب یا بد می گیرند. حتی وقتی از دست آنها عصبانی هستید، اطمینان از اینکه کودک می داند که شما فکر می کنید آنها عالی هستند و نه فقط زمانی که کارهای بزرگ انجام می دهند ارزش خود را حتی زمانی که نسبت به خود احساس خوبی ندارند، تقویت می کند.

5/5 - (1 امتیاز)
پیام بگذارید