کتاب درمانی و اثرات آن بر درمان اختلالات روانشناسی

کتاب درمانی و درمان اختلالات روانی

هنگام برخورد با مسائل شخصی مانند اضطراب و افسردگی یا کنار آمدن با غم و اندوه ، گاهی اوقات ممکن است درک آنچه در ذهن و بدن شما اتفاق می افتد دشوار باشد، به خصوص اگر تجربه دیگری برای مقایسه با آن نداشته باشید. کتاب درمانی از جمله درمان هایی است که به شما در این امر کمک می کند.

 درمانگر با پیشنهاد خواندن کتاب در مراحل درمان قصد دارد این شکاف را با استفاده از ادبیات برای کمک به شما در بهبود زندگی خود از طریق ارائه اطلاعات ، پشتیبانی و راهنمایی در قالب فعالیت های مطالعه از طریق کتاب و داستان، برطرف کند.

کتاب درمانی به چه چیزهایی می پردازد؟

مفهوم خواندن به عنوان راهی برای کمک به تسهیل روند بهبودی و دستیابی به اهداف درمانی، یک استراتژی مشترک است که در بسیاری از رویکردهای درمانی وجود دارد.

 با این حال، آنچه کتاب درمانی را از سایر نظریه های روان درمانی ثابت شده مانند درمان شناختی-رفتاری جدا می کند، این واقعیت است که یک درمانگر به طور معمول کتاب درمانی را به عنوان یک روش درمانی مشاهده می کند و بنابراین، از آن به عنوان یک بخش اضافی در روند درمان استفاده می کند .

کتاب درمانی برای درمان چه افرادی استفاده می شود؟

از آن جا که کتاب درمانی اغلب برای حمایت و کمک به سایر اشکال درمانی استفاده می شود، این روش برای هر دو حالت فردی و گروهی و افراد در هر سنی مناسب است. معمولاً درمانگر هنگام درمان افراد جوان مانند کودک یا نوجوان از داستان استفاده می کند.

کتاب درمانی و گروه درمانی

هنگامی که از کتاب در محیط درمانی گروهی، استفاده می شود، کتاب درمانی به شرکت کنندگان این امکان را می دهد تا درباره تفسیرهای خود از ادبیات و چگونگی ارتباط آن با مسائلشان بازخورد خود را ارائه بدهند. همچنین به بهبود ارتباطات کمک می کند و گفتگوها و ارتباطات عمیق تری را برای شرکت کنندگان ایجاد می کند.

گروه درمانی

نظریه سام گلادینگ در رابطه با کتاب درمانی

اگر  مطالعه کتاب به نظر مناسب می رسد، ممکن است از خود بپرسید که چگونه یک درمانگر از این ابزار در یک جلسه مشاوره استفاده می کند. سام گلادینگ، برنامه کارشناسی ارشد آنلاین مشاوره و خدمات انسانی دانشگاه ویک فارست  که متخصص خلاقیت در مشاوره است ، کتاب درمانی را به عنوان یک تعامل سه جانبه پویا شامل استفاده از کتاب ، مشاور و بیمار توصیف می کند.

  “مشاور و بیمار مشکلات یا زمینه های استرس در زندگی فرد را در نظر می گیرند. سپس روانشناس کتاب یا داستانی را برای خواندن بیمار تجویز می کند. “

Gladding به این نکته اشاره می کند که مهم این است که کتاب یا داستان مستقیماً به مشکل و اختلال بیمار مربوط شود تا او با قهرمان داستان همزاد پنداری کند. سپس مشاور و بیمار مجدداً گرد هم می آیند و در مورد نحوه برخورد قهرمان داستان با مشکلات خود و کاربرد راه حل های موجود در کتاب با شرایط بیمار صحبت می کنند.

به طور معمول، درمانگران از كتاب درمانی استفاده می كنند تا كتاب های خاصی را برای مطالعه به بیماران پیشنهاد دهند تا خارج از جلسه مشاوره مطالعه كنند. با این کار درمانگر می تواند بیمار خود را از لحاظ روانی دائما تحت کنترل خود قرار دهد.

” این استراتژی می تواند به تسهیل همدلی، بینش، گفتگو و رشد فرد کمک کند.

چگونه کتاب درمانی می تواند به شما کمک کند؟

کتاب درمانی

از طریق کتاب های داستانی و غیر داستانی، شعر، نمایشنامه وداستان کوتاه یک درمانگر می تواند به شما کمک کند درک عمیق تری از نگرانی هایی که در وهله اول شما را به جلسات مشاوره آورده اند ، کسب کنید.

چالش های شخص

کتاب درمانی به شما امکان می دهد از چالش های شخصی که با آن روبرو هستید، بینشی کسب کنید و به شما کمک می کند تا استراتژی هایی برای رسیدگی به بیشترین نگرانی ها ایجاد کنید. همچنین می تواند به ارتقا حل مسئله ، درک و خودآگاهی کمک کند.

داستان ها چشم انداز ایجاد می کنند

یکی از دلایل قانع کننده استفاده از کتاب درمانی این است که می تواند به شما کمک کند تا ببینید افراد دیگر مانند شخصیت های کتاب چگونه به موضوعات مشابه پرداخته و می پردازند.

اختلالات روانی

هنگامی که شما یک شخصیت داستانی یا غیر داستانی، به ویژه در سطح عاطفی خود را شناسایی می کنید، این حس به شما القا می شود که افراد دیگری هم هستند که مشکلات شما را دارند و در تلاش هستند که آن ها را حل کنند.

مسائل مشترکی که با کتاب درمانی، درمان می شود

در حالی که مطالعه به طور کلی برای همه افراد مفید است، کتاب خواندن هدفمند می تواند به طور خاص برای مسائل زیر مفید باشد:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • سوء مصرف مواد
  • اختلالات اشتها
  • مسائل مربوط به رابطه
  • نگرانی های وجودی مانند انزوا ، بی معنی بودن ، آزادی و مرگ
  • مطالعه کتاب ممکن است به ویژه برای مسائلی که شامل روابط بین فردی هستند، مانند کنترل خشم یا رفتار مناسب اجتماعی و روابط بین فردی، مانند کمرویی یا افسردگی ، مرتبط باشد.
  • چگونگی کنترل غم و اندوه
  • طرد شدن
  • نژادپرستی
  • تبعیض جنسی
  • سن گرایی

همان طور که گفته شد از این شیوه درمانی به عنوان کمک برای درمان اختلالات روانشناسی استفاده می شود، پس پیشنهاد می شود در صورتی که درمانگر شما کتابی را به شما پیشنهاد کرد برای سرعت بخشیدن به مراحل درمان خود، حتما آن را مطالعه کنید.

نیاز به مشاوره دارید؟

کلینیک روانشناسی ذهن آرا تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران با بیش از 30 متخصص درمانگر دکتری و فوق دکتری در حوزه های مختلف روانشناسی

امتیاز دهید.

نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0