درمان اختلال خوردن، انواع درمان های روانشناسی

درمان اختلال خوردن؛ آیا اختلال خوردن را می‌توان درمان کرد؟

تقریباً به اندازه انواع خود اختلالات خوردن، انواع درمان اختلال خوردن وجود دارد. دلیل این امر آنست که اختلالات مختلف تغذیه ای به رویکردهای مختلفی نیاز دارند و شدت اختلال در خوردن ممکن است روش درمانی انتخاب شده را القا کند. نکته اصلی در یافتن نوع صحیحی از درمان اختلال خوردن است که بهترین نتیجه را برای فرد دارد.

کمک به درمان اختلال خوردن و بی اشتهایی و پرخوری عموماً در مراکز درمانی، از طریق روانپزشکان و روانشناسان و از طریق گروه های مبتنی بر جامعه در دسترس است. انواع درمان های اختلال خوردن عبارتند از:

  • مراقبت های پزشکی حاد، معمولاً از طریق بیمارستان
  • مراقبت های روانپزشکی در حال انجام، احتمالاً شامل دارو
  • برنامه های سرپایی، به طور معمول مختص اختلال خوردن است
  • مشاوره های تغذیه ای مخصوص درمان اختلال خوردن
  • مشاوره روانشناسی اختلال خوردن
  • گروه درمانی / خودآزمایی

آیا به دنبال کمک به اختلال خوردن هستید؟ درمان پزشکی برای اختلالات خوردن، به ویژه پذیرش حاد و بستری، به طور کلی مورد نیاز نیست. استثنا در مواردی است که اختلال در خوردن غذا آنقدر شدید است که باید آسیب های جسمی بلافاصله برطرف شود، مانند پارگی مری در پرخونی (عوارض جانبی پرخوری) یا گرسنگی شدید در بی اشتهایی (مشکلات سلامتی بی اشتهایی).

درمان های روانپزشکی اختلال خوردن که شامل داروها است بیشتر مورد نیاز است. در این حالت، داروها به طور کلی توسط یک روانپزشک تجویز می شوند و ممکن است برای کمک به درمان اختلال تغذیه خود یا هرگونه بیماری روانی احتمالی همزمان مانند افسردگی که در مبتلایان به بی اشتهایی یا پرخوری عصبی شایع است، باشد.

داروهایی برای درمان اختلال خوردن

  1. مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRIs): نوع ضدافسردگی ترجیحی. فکر می کنم می تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند که اغلب با برخی از اختلالات خوردن همراه است. به عنوان مثال. فلوکستین (Prozac)
  2. سه حلقه ای ها (TCA): نوع دیگری از ضد افسردگی است که برای کمک به افسردگی و تصویر بدنی است. TCAs معمولاً فقط در صورت عدم موفقیت در درمان SSRI ها استفاده می شود. به عنوان مثال. دسیپرامین (نورپرین)
  3. ضد استفراغ: داروهایی که به طور خاص برای سرکوب حالت تهوع یا استفراغ طراحی شده اند. به عنوان مثال. اندانسترون (Zofran)

درمان اختلالات خوردن بصورت سرپایی

نوع برنامه ای که انتخاب می شود به شدت و مدت اختلال خوردن بستگی دارد. برای کسانی که دارای یک اختلال غذایی شدید و طولانی مدت هستند، ممکن است نیاز به درمان سرپایی یا بستری باشد. مراقبت از بیماران بستری تمام وقت است و به طور کلی در یک مرکز درمان اختلالات خوردن یا در یک بال مخصوص بیمارستان انجام می شود. تمرکز این نوع درمان بر ایجاد الگوهای جدید و سالم در زندگی فرد است ضمن اینکه به وی در مورد اختلالات خوردن آموزش داده می شود و در وهله اول دلیل اصلی بروز اختلال خوردن بیمار را بررسی می کند.

درمان های اختلال خوردن سرپایی برای بی اشتهایی یا پرخوری عصبی مانند مراقبت های بیماران بستری است، اما فقط در طول روز ارائه می شود. درمان اختلال خوردن به صورت سرپایی (یا روزانه) برای کسانی که خانه امن و حمایتگری دارند بهتر است هر شب به آنجا برود.

مشاوره روانشناسی و مشاوره تغذیه برای درمان اختلال خوردن

اختلالات خوردن جزء بیماری های روانی است و بنابراین، مانند هر بیماری روانی دیگر، درمان اختلالات خوردن اغلب شامل مشاوره روانشناسی است. این نوع درمان برای اختلالات خوردن ممکن است بر ایجاد زندگی یا مهارت های روانشناختی یا تجزیه و تحلیل علت اختلال خوردن متمرکز باشد. انواع مشاوره های استفاده شده عبارتند از:

رواندرمانی – برای مسائل روانشناختی پشت اختلال خوردن

شناخت درمانی رفتاری (CBT) – برای به چالش کشیدن الگوهای فکری و اقدامات پیرامون رفتارهای غذایی

گروه درمانی – گروه درمانی به رهبری حرفه ای می تواند به عنوان بخشی از CBT، به عنوان پشتیبانی و به عنوان یک محیط یادگیری استفاده شود

مشاوره تغذیه ای ممکن است همراه با هر یک از روشهای درمانی دیگر – چه در ابتدا و چه به صورت مداوم – استفاده شود.

درمان گروهی برای اختلالات خوردن

گروه های پشتیبانی و درمان های خودگام نیز می توانند بخشی از درمان موفقیت آمیز اختلال خوردن باشند. گروه های پشتیبانی ممکن است حاوی یک متخصص بهداشت روان باشند، اما اغلب توسط همسالان اداره می شوند. برخی از گروه ها بخشی از یک برنامه درمانی ساختار یافته هستند، در حالی که گروه دیگر ماهیت بیشتری دارند. گروه های پشتیبانی می توانند با ملاقات با دیگران که شخصاً مسائل مربوط به غذا خوردن را درک می کنند، به فرد کمک کنند تا از طریق درمان معالجه شود.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه درمان اختلال خوردن به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

آیا به دنبال مرکز درمان اختلال خوردن هستید؟

ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم. کلینیک روانشناسی ذهن آرا تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران با بیش از 30 متخصص درمانگر دکتری و فوق دکتری در حوزه های مختلف روانشناسی می تواند به شما برای درمان اختلالات تغذیه‌ای کمک کند.


منبع:

Tracy, N. (2012, January 10). Types of Treatment for Eating Disorders, HealthyPlace. Retrieved on 2020, October 11 from https://www.healthyplace.com/eating-disorders/eating-disorders-overview/types-of-treatment-for-eating-disorders

امتیاز دهید.
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شش + 17 =

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0