ترس از رابطه جنسی در خانم ها؛ و درمان فوبیا دخول

ترس از دخول در خانم ها

ترس زنان از مرد و دخول و ترس از سکس و رابطه جنسی چه علتی دارد و چطور درمان می شود؟

از اولین رابطه می ترسم! ترس از رابطه جنسی یا ترس از دخول، از شایع ترین اختلالات جنسی در میان خانم ها به حساب می آید که باعث انقباض در اندام تناسلی خانم شده و مانع انجام این رابطه می شود. البته همه ی دختران در هنگام برقراری رابطه، خصوصا برای بارهای اول دار استرس و اضطراب و کمی ترس می شوند اما اگر مرد بتواند به درستی و با صرف زمان لازم، خانم را از نظر عاطفی آماده کند، این ترس و اضطراب از رابطه جنسی کاهش پیدا می کند. ترس برخی از دختران، قبل از برقراری اولین رابطه جنسی، به خاطر ترس از دست دادن پرده بکارتشان است که باعث می شود از رابطه جنسی ترس داشته باشند. بدیهی است که نتیجه ی ترس از رابطه جنسی تنگ شدن مجرای تناسلی و در نتیجه، سخت یا غیر ممکن شدن دخول است. برای درمان ترس از رابطه جنسی در خانم ها، بهترین کار مشاوره جنسی است.

ترس از رابطه جنسی چیست؟

اروتوفوبیا یک فوبیا یا ترس بیش از حد و غیرمنطقی از رابطه جنسی است. این وضعیت اغلب پیچیده است زیرا افراد مبتلا به اروتوفوبیا ممکن است به بیش از یک راه از رابطه جنسی بترسند. به عنوان مثال، آنها ممکن است از عمل جنسی (جنوفوبیا) همراه با ترس از لمس شدن (هافوفوبیا) بترسند.

توجه به این نکته مهم است که اروتوفوبیا یک بیزاری ساده از رابطه جنسی، اعمال جنسی یا صمیمیت نیست. سطح ترس ایجاد شده توسط این شرایط باعث ناراحتی بسیار واقعی می شود.

علائم ترس از رابطه جنسی

برای اینکه ترس از رابطه جنسی به سطح تبدیل شدن به یک فوبیا برسد، ترس باید بیش از حد، غیرمنطقی باشد، اضطراب یا پریشانی بزرگی ایجاد کند و حداقل برای شش ماه رخ دهد. در برخی شرایط و برای برخی افراد طبیعی و حتی مورد انتظار باشد.

علائمی که نشان می دهد شما یا کسی که دوستش دارید ممکن است اروتوفوبیا داشته باشید عبارتند از: 

  • داشتن نگرش منفی شدید نسبت به رابطه جنسی
  • داشتن یک پاسخ منفی قوی به یک محرک جنسی
  • احساس اجتناب از رابطه جنسی

اگر فرد مبتلا به اروتوفوبیا درمان نشود، نه تنها ممکن است از روابط عاشقانه خودداری کند، بلکه از دیگر اشکال تماس صمیمی نیز اجتناب می کند.

ترس های اساسی و انواع ترس از رابطه

ترس های اساسی خاصی وجود دارد که اگر آنها را داشته باشید، ممکن است نشانه هایی از ترس افزایش یافته از رابطه جنسی (یا حتی در ایجاد آنها) باشد. آن ها هستند:

ترس از صمیمیت: ترس از صمیمیت اغلب، هرچند نه همیشه، ریشه در ترس از رها شدن یا برعکس آن، ترس از غرق شدن دارد. نزدیکی که ممکن است به همراه داشته باشد.

ترس از آسیب پذیری: مانند ترس از صمیمیت، ترس از آسیب پذیری اغلب با ترس از رها شدن یا ترس از غرق شدن گره خورده است. در این حالت، مردم می ترسند که اگر کاملاً خودشان باشند، دیگران آنها را دوست نداشته باشند. ترس از آسیب پذیری می تواند بر همه انواع روابط چه جنسی و چه غیرجنسی تأثیر بگذارد.

فوبیای مرتبط با ترس از رابطه جنسی

افراد مبتلا به اروتوفوبیا ممکن است یک یا چند فوبیا یا ترس مرتبط با رابطه جنسی داشته باشند. در اینجا چند مورد برای بررسی وجود دارد.

ژنوفوبیا

ژنوفوبیا که به عنوان کویتوفوبیا نیز شناخته می شود، ترس از رابطه جنسی است. افراد مبتلا به ژنوفوبیا ممکن است بتوانند روابط عاشقانه را آغاز کنند و ممکن است از فعالیت هایی مانند بوسیدن و نوازش کردن لذت ببرند، اما می ترسند به سمت نمایش فیزیکی محبت حرکت کنند.

اروتوفوبیا در مقابل ژنوفوبیا

گاهی اوقات اصطلاحات اروتوفوبیا و ژنوفوبیا به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما آنها یکسان نیستند. اروتوفوبیا هراس از هر جنبه ای از رابطه جنسی (فیزیکی، احساسی یا روانی) است در حالی که ژنوفوبیا ترس از عمل فیزیکی جنسی است.

پارافوبیا

پارافوبیا، یا ترس از انحراف جنسی، می‌تواند شامل ترس از انحراف خود یا ترس از انحراف دیگران باشد. علاوه بر این، برخی از افراد مبتلا به پارافوبیا می توانند از روابط جنسی لذت ببرند که به خوبی با قوانین اخلاقی شخصی آنها مطابقت دارد، در حالی که برخی دیگر می ترسند هر شکلی از صمیمیت منحرف شود.

هافوفوبیا

هافوفوبیا که به نام chiraptophobia نیز شناخته می شود، ترس از لمس شدن است و می تواند بر همه روابط تأثیر بگذارد، نه فقط روابط عاشقانه. به عنوان مثال، برخی از افراد حتی از تماس گذرا با یکی از بستگان خودداری می کنند، در حالی که برخی دیگر فقط از لمس طولانی تر می ترسند.

ژیمنوفوبیا

ژیمنوفوبیا یا ترس از برهنگی می تواند به شکل های مختلفی ظاهر شود. برخی از مردم از برهنه شدن خود می ترسند، برخی دیگر از برهنه شدن اطرافیانشان. این فوبیا ممکن است با مسائل مربوط به تصویر بدن یا احساس بی کفایتی همراه باشد، اگرچه ممکن است به تنهایی نیز رخ دهد.

فیلموفوبیا

ترس از بوسیدن که به عنوان فیلماتوفوبیا نیز شناخته می شود، می تواند دلایل زیادی داشته باشد. یکی از دلایل بالقوه نگرانی در مورد بوی بد دهان است. ممکن است فردی با فوبیای میکروب نیز دچار این ترس شود.

تشخیص اروتوفوبیا

برای تشخیص فوبیایی مانند اروتوفوبیا، معیارهای خاصی باید رعایت شود. معیارهای تشخیص فوبی خاص عبارتند از:

  • داشتن ترس مشخص از یک شی یا موقعیت خاص که نامتناسب یا بیش از حد است و به مدت شش ماه یا بیشتر رخ می دهد.
    ترس اغلب اوقات باعث واکنش فوری می شود، که اغلب منجر به اجتناب از موقعیت یا افزایش پریشانی زمانی که موقعیت خود را نشان می دهد، می شود.
  • ترس بر سایر بخش های زندگی فرد مانند اجتماعی یا حرفه ای تأثیر می گذارد.
  • ترس ناشی از هیچ اختلال روانی دیگری نیست.

علت ترس از رابطه جنسی در بانوان

ترس از رابطه جنسی در بانوان

سوء استفاده جنسی

اگرچه همه افراد مبتلا به اروتوفوبیا مورد تجاوز جنسی قرار نگرفته اند یا مورد آزار جنسی قرار نگرفته اند، اما کسانی که از نظر جنسی آسیب دیده اند در معرض خطر ابتلا به نوعی از اروتوفوبیا هستند.

ترومای دیگر

افرادی که انواع دیگری از تروماهای بزرگ را تجربه کرده اند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلالات اضطرابی از جمله فوبیا هستند.

به عنوان مثال، اگر ضربه جسمی باشد، ممکن است دچار اروتوفوبیا مرتبط با لمس شوید. برعکس، کسانی که مورد آزار روانی یا عاطفی قرار گرفته‌اند ممکن است بیشتر در معرض ترس از صمیمیت یا آسیب‌پذیری باشند.

آداب مذهبی

بسیاری از ادیان و جوامع در رابطه جنسی به جز تولید مثل اخم می کنند. تحقیقات نشان می دهد که رابطه مثبتی بین اروتوفوبیا و بزرگ شدن در مذهبی با ایده های قوی در مورد رابطه جنسی و آنچه مناسب است وجود دارد.

اگر از یک پس زمینه محدود دور شده اید اما از تغییر الگوهای فکری و عملی گذشته می ترسید، ممکن است در خطر ابتلا به فوبیا باشید.

اضطراب عملکرد جنسی

گاهی اوقات، در واقع از رابطه جنسی نیست که می ترسیم. در عوض، ممکن است در مورد توانایی خودمان در راضی کردن شریک زندگی نگران باشیم. اضطراب عملکرد جنسی بسیار شایع است و تا 25 درصد از مردان و 16 درصد از زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند بر عملکرد فیزیکی در حین رابطه جنسی تأثیر بگذارد یا میل جنسی را مهار کند.

سن

برخی از محققان پیشنهاد می‌کنند که افراد مسن‌تر، مانند کسانی که در خانه‌های سالمندان هستند، ممکن است به اروتوفوبیا مبتلا شوند، زیرا این تصور وجود دارد که رابطه جنسی در این گروه سنی ممکن است آسیب‌شناسی باشد یا نباید رخ دهد.

نگرانی های فیزیکی

برخی از افراد نگران هستند که رابطه جنسی به آنها آسیب برساند. برخی دیگر تعجب می کنند که آیا به دلیل شرایط فیزیولوژیکی یا اختلال عملکرد جنسی قادر به انجام کار خواهند بود یا خیر. این نگرانی های فیزیکی می تواند به ایجاد یک فوبیای مرتبط با جنسی مانند اروتوفوبیا کمک کند.

ترس هایی که مبنای پزشکی قانونی دارند، فوبیا در نظر گرفته نمی شوند. با این حال، برخی از افراد ترس هایی را تجربه می کنند که بسیار نامتناسب با واقعیت موقعیت است. اگر ترس شما با خطرات فعلی مناسب نیست، ممکن است فوبیا داشته باشید.

احساس درد در حین رابطه

یکی از دلایلی که می تواند بانوان را از یک رابطه جنسی دور کند و ترس را برای آن ها به همراه بیاورد، احساس درد در رابطه های قبلی است. احساس درد دلایل مختلفی می تواند داشته باشد.

  • در بسیاری از موارد، احساس درد یک ویژگی ذاتی است ولی به دلیل مشکلات روحی و روانی، شخص این احساس را بیشتر حس کرده و دچار ترس و استرس می شوند.
  • اگر زن و مرد، مهارت کافی در برقراری رابطه جنسی نداشته باشند، با انجام اشتباه روش های آمیزش، می توانند رابطه جنسی را دردناک کنند.
  • گاهی اوقات نیز احساس درد، دلیل پزشکی داشته و به دلیل وجود عفونت در دستگاه تناسلی خانم است که در چنین مواردی، بایستی به پزشک زنان مراجعه کرده و پس از برطرف کردن علت درد، می توان ترس از رابطه جنسی را نیز درمان کرد.

اضطراب در حین رابطه جنسی

برای زن و مردی که رابطه ی جنسی را تاکنون تجربه نکرده اند، اولین آمیزش بسیار استرس زا خواهد بود و همین تجربه، روی روابط بعدی و زندگی جنسی آن ها تاثیر گذار خواهد شد. به همین علت، بهتر است زوجین، قبل از برقراری رابطه، آموزش های لازم را دریافت کنند.

اجبار در رابطه جنسی

هنگامی که مرد، همسر خود را به برقراری رابطه جنسی مجبور می کند، به دلیل آماده نبودن زن و نبود بستر روانی مناسب، زن تجربه نامناسبی کسب می کند که باعث شده در آینده، از رابطه جنسی ترس داشته باشد. ممکن است شریک جنسی شما علاقه به فوت فتیش داشته باشد که این مورد برای برخی از زنان خوشایند نیست.

فوبیای جنسی

فوبیای جنسی، یکی از انواع فوبیاها است که در آن شخص به شدت از رابطه جنسی وحشت دارد. این حالت باعث می شود که گاه تا سالها بعد از ازدواج، زوج اقدام به برقراری رابطه جنسی نکنند. فوبیای جنسی معمولا ریشه در تجربیات گذشته یا شنیدن خاطرات جنسی ناسالم دارد و نیاز به درمان و روانکاوی دارد.

فشار کاری

فشارهای کاری، باعث ایجاد استرس و اضطراب در زندگی افراد شده که این قضیه می تواند در زندگی جنسی فرد نیز تاثیر گذار باشد. به نحوی که شور و اشتیاق فرد برای رابطه جنسی کاهش پیدا می کند و در مواردی، ترس از رابطه جنسی را به همراه دارد.

درمان ترس از دخول در خانم ها توسط همسر

برای درمان مشکلات جنسی در خانم ها، همکاری همسر و یا شریک جنسی خانم تاثیر بسیار مهمی دارد. مرد باید در هنگام رابطه جنسی آرامش و بردباری به خرج دهد و همچنین مراحل پیش از دخول مانند برانگیختگی و تحریک را نیز به صورت کامل پیش ببرد. همچنین مرد باید درصورت تمایل همسر اقدام به دخول کند و تا زمانی که همسرش ناراضی از این کار است، به زور متوسل نشود. اگر از روش های علمی برای تحریک خانم ها باخبر نیستید می توانید از مشاوره های جنسی تخصصی استفاده کنید تا رابطه جنسی را برای خودتان و همسرتان لذت بخش تر کنید.

درمان ترس از رابطه جنسی در خانم ها

درمان اروتوفوبیا

از آنجایی که اروتوفوبیا بسیار پیچیده است، جستجوی کمک حرفه ای توصیه می شود. این متخصص می تواند به تعیین نوع درمان های مورد نیاز مانند دارو و روان درمانی کمک کند.

دارودرمانی ترس از رابطه جنسی

برخی از پزشکان داروهایی را برای کمک به کاهش علائم اروتوفوبیا در بیماران تجویز می کنند. دو دارویی که گاهی برای درمان اروتوفوبیا استفاده می شوند عبارتند از:

پروزاک (فلوکستین): یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) که می تواند به تنظیم اضطراب و خلق و خوی کمک کند.

زاناکس (آلپرازولام): دارویی که برای کاهش اضطراب استفاده می شود

داروهای دیگر برای درمان فوبیای خاص شامل داروهای ضدافسردگی، مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)، بنزودیازپین‌ها و مسدودکننده‌های بتا هستند.

روان درمانی

درمان شناختی رفتاری می‌تواند به کاهش فوبی‌های خاص کمک کند. این نوعی از روان‌درمانی است که شامل شناسایی و تغییر الگوهای فکری است که بر زندگی فرد تأثیر منفی می‌گذارد.

سکس درمانگران متخصصان بهداشت روان دارای مجوز هستند که آموزش های تکمیلی و گواهینامه را در درمان نگرانی های جنسی به پایان رسانده اند. آنها می توانند به شما کمک کنند نگرش مثبت تری نسبت به رابطه جنسی ایجاد کنید.

با این حال، همیشه نیازی به جستجوی یک درمانگر جنسی نیست، زیرا اکثر متخصصان سلامت روان قادر به درمان و مدیریت اروتوفوبیا هستند.

بسته به سبک و مکتب فکری درمانگرتان، ممکن است برای بهبودی و حرکت رو به جلو نیاز به مواجهه با خاطرات سخت و دردناک داشته باشید.

رویکرد ترکیبی

برخی از بیماران هنگام ترکیب دارو و روان درمانی نتایج بهتری می گیرند. هنگامی که راه‌های مناسب با هر دوی این گزینه‌های درمانی اروتوفوبیا دنبال می‌شود، توانایی حل این وضعیت امیدوارکننده است.

سکستراپی یا آمیزش درمانی، یکی از روش هایی است که برای درمان ترس از دخول و رابطه جنسی در زنان استفاده می شود. در طی جلسات سکس تراپی، از مراحل رابطه جنسی، آناتومی بدن زن و مرد و روش های تحریک صحبت می شود و آموزش های لازم برای برقراری یک رابطه مناسب به زوج داده می شود. همچنین درمانگر به خانم روش های آرام سازی و ریلکسیشن را توضیح می دهد تا بتواند اندام جنسی را مهیای برقراری رابطه کند.

ماساژ جنسی هم روش مناسبی است که در این جلسات، به همسر خانم آموزش داده می شود تا بتواند بدن همسر خود را برای رابطه آماده کند. همچنین می توان از ابزارهای جنسی مانند دیلاتور واژن برای آماده سازی جنسی استفاده کرد.

اگر تکنیک های بالا برای شما کارساز نبود یا می خواهید به صورت تخصصی از خدمات مشاوره جنسی و سکستراپی به صورت حضوری یا تلفنی استفاده کنید، می توانید با کلینیک روانشناسی ذهن آرا تماس بگیرید.

تماس با مرکز مشاوره ذهن آرا

مشاوره تخصصی در حوزه اختلالات روانشناسی، انواع ترس ها و فوبیاها و اختلالات اضطرابی

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه ترس از رابطه جنسی به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه مشاوره خانواده و مشاوره جنسی و مشاوره در رابطه با ترس از رابطه جنسی در خانم ها با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

منابع: 

  1. Substance Abuse and Mental Health Services Administration. Impact of the DSM-IV to DSM-5 Changes on the National Survey on Drug Use and Health [Internet].
  2. Rodriguez-Munoz P, Carmona-Torres J, Rivera-Picon C, et al. Risky behaviours of Spanish university students: association with Mediterranean diet, sexual attitude and chronotype. Nutrients. 2021;13(11):4042. doi:10.3390/nu13114042
  3. Macapagal KR, Janssen E. The valence of sex:Automatic affective associations in erotophilia and erotophobia. Pers Individ Dif. 2011;51(6):699-703. doi:10.1016/j.paid.2011.06.008
  4. Montesi, JF, Conner, BT, Gordon, EA, Fauber, RL, Kim, KH, Keimberg, RG. On the relationship among social anxiety, intimacy, sexual communication, and sexual satisfaction in young couples. Arch Sex Behav. 2013;42(1):81-91. doi: 10.1007/s10508-012-9929-3
  5. Wohl A, Kirschen GW. Betrayal of the body: Group approaches to hypo-sexuality for adult female sufferers of childhood sexual abuse. J Child Sex Abus. 2018;27(2):154-160. doi:10.1080/10538712.2018.1435597
  6. Zoldbrod, AP. Sexual issues in treating trauma survivors. Current Sexual Health Reports. 2015;7(1):3-11. doi:10.1007/s11930-014-0034-6
  7. Woodfield K, Hayes K, Sanders J, Debbink M. Association between religiosity, erotophobia and sexual subjectivity in members of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. J Ped Adolesc Gynecol. 2021;34(2):276. doi:10.1016/j.jpag.2021.02.096
  8. Pyke R. Sexual performance anxiety. Sex Med Rev. 2020;8(2):183-190. doi:10.1016/j.sxmr.2019.07.001
  9. Simpson P, Wilson C, Brown L, Dickinson T, Horne M. ‘We’ve had our sex life way back’: older care home residents, sexuality and intimacy. Ageing Society. 2018;38(7):1478-1501. doi:10.1017/S0144686X17000101
  10. Melles RJ, ter Kuile MM, Dewitte M, et al. Automatic and deliberate affective associations with sexual stimuli in women with lifelong vaginismus before and after therapist-aided exposure treatment. J Sex Med. 2014;11(3):786-99. doi: 10.1111/jsm.12360
  11. Lopez Maldonado F, Mayorga Leon A, Leon Milan E, et al. SAT-LB314 Not That Sweet Honeymoon: A case of proinsulinoma. J Endocrine Soc. 2020;4(1):SAT-LB314. 10.1210/jendso/bvaa046.1980
  12. Thng CEW, Lim-Ashworth NSJ, Poh BZQ, Lim CG. Recent developments in the intervention of specific phobia among adults: a rapid review. F1000Res. 2020;9:F1000 Faculty Rev-195. doi:10.12688/f1000research.20082.1
  13. StatPearls. Specific phobia.
3.2/5 - (22 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

CAPTCHA ImageChange Image