
درمان اختلال اضطراب از راه های زیادی امکان پذیر است. متخصصان و روانشناسان زیادی در رابطه با اضطراب، اطلاعات و درمان های خاصی ارائه می دهند و پشتیبانی می کنند. همچنین شما خودتان هم در درمان اضطراب می توانید خودتان اقدام کنید. اضطراب انواع مختلفی دارد، مهمترین آنها عبارتند از: اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب اجتماعی، اضطراب وسواس فکری، اضطراب شدید و …
یک درمان مؤثر شما را کنترل نمی کند بلکه به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه اضطراب خود را کنترل کنید. نوع درمان اختلال اضطراب بستگی به نوع اضطرابی که تجربه کرده اید دارد.
در موارد خفیف ممکن است روانشناس درمان اضطراب برای شما تغییراتی در سبک زندگی، مانند ورزش منظم بدنی و کاهش سطح استرس توصیه کند. همچنین شاید دوست داشته باشید که روش های مشاوره تلفنی یا مشاوره آنلاین را امتحان کنید. اما در موارد شدیدتر حتما نیاز به بررسی بالینی و چندبعدی می باشد.
درمان اختلال اضطراب، درمان های روانشناسی
درمان شناختی رفتاری اضطراب (CBT)
- شما را تشویق به تشخیص تفاوت بین نگرانی های مولد و غیرمولد کنند.
- به شما یاد دهند چگونه نگرانی ها را رها کنید و مشکلات را حل کنید.
- آموزش تکنیک های ریلکسیشن و تنفس، به خصوص آرامش عضلات، برای کنترل اضطراب و علائم جسمی تنش.
رفتار درمانی برای درمان اضطراب
درمان های پزشکی برای اضطراب
تحقیقات نشان می دهد که روش های درمانی روانشناختی موثرترین گزینه درمانی برای مبتلایان به اضطراب است. اما اگر نیاز به درمان اختلال اضطراب شدید باشد ممکن است برخی از درمان های پزشکی مفید باشند.
داروهای ضد افسردگی
برخی از انواع داروهای ضد افسردگی می توانند به افراد در مدیریت اضطراب کمک کنند، حتی اگر علائم افسردگی را تجربه نکنند. تحقیقات نشان می دهد وقتی افراد دچار اضطراب می شوند، تغییرات خاصی در شیمی مغز آنها رخ می دهد: سروتونین ، نورآدرنالین و دوپامین. داروهای ضد افسردگی برای اصلاح عدم تعادل پیام های شیمیایی بین سلول های عصبی در مغز طراحی شده است.
اثرات جانبی داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی می توانند احساس خوبی به شما دهند اما شخصیت شما را تغییر نمی دهند یا باعث نمی شوند همیشه احساس خوبی داشته باشید. آنها موقتی هستند. همچنین مانند مصرف هر نوع داروی دیگری، برخی از افراد عوارض جانبی آن را تجربه می کنند و افراد باید در مورد خطرات آن با پزشک خود صحبت کنند. همچنین افراد باید درباره داروها اطلاعاتی دریافت کنند تا بتوانند تصمیم آگاهانه ای بگیرند.
بسته به اینکه چه دارویی مصرف شود، عوارض جانبی رایج می تواند شامل تهوع، سردرد، اضطراب، تعریق، سرگیجه، آشفتگی، افزایش وزن، خشکی دهان و مشکلات جنسی (به عنوان مثال مشکل در تحریک / بیدار ماندن) باشد.
برخی از این علائم می توانند کوتاه مدت باشند، اما افرادی که هر یک از این علائم را تجربه می کنند باید به پزشک خود اطلاع دهند، زیرا راه هایی برای به حداقل رساندن آنها وجود دارد. احتمال وقوع یک عارضه جانبی خاص بین افراد و داروها متفاوت است.
در مدت زمانی که شخص داروهای ضد افسردگی را شروع کرده و به درمان پاسخ می دهد، که این می تواند بیش از دو هفته باشد، فرد باید همچنان تحت نظر پزشک باشد و روند پیشرفت وی بررسی شود، زیرا احتمال خودکشی کمی افزایش پیدا می کند.
درمان با دارو معمولا چقدر طول می کشد؟
استراتژی های مدیریت اضطراب
طیف وسیعی از استراتژی ها وجود دارد که توسط آنها شما می توانید اضطراب خود را مدیریت کنید. می تواند استراتژی هایی را پیدا کنید که برای شخص شما بهتر باشد. اما به یاد داشته باشید، اگر اضطراب شما شدید است، به دنبال درمان از طریق یک متخصص باشید.
10 استراتژی مدیریت اضطراب
تنفس آهسته. هنگام اضطراب، تنفس شما سریعتر و کم عمق تر می شود. سعی کنید تنفس خود را آهسته کنید.
آرامش پیشرونده ماهیچه ها. یک مکان آرام پیدا کنید. چشمان خود را ببندید و به آرامی دراز بکشید و سپس هریک از گروه های عضلانی خود را از انگشتان پا تا سر خود سفت کنید و شل کنید (انقباض و انبساط). سفتی را به مدت سه ثانیه نگه دارید و سپس سریع آزاد کنید. این می تواند به کاهش احساس تنش عضلانی که اغلب با اضطراب همراه است کمک کند.
در لحظه حال باشید. اضطراب می تواند افکار شما را به آینده ای وحشتناک ببرد که هنوز اتفاق نیفتاده است. سعی کنید خود را به جایی که در آن هستید برگردانید. تمرین مراقبه می تواند کمک کند.
سبک زندگی سالم. فعال بودن، خوب غذا خوردن، به بیرون رفتن و طبیعت گردی، گذراندن وقت با خانواده و دوستان، کاهش استرس و انجام فعالیت هایی که از آن لذت می برید همه در کاهش اضطراب و بهبود سلامتی شما مؤثر هستند.
اعمال کوچک شجاعانه انجام دهید. اجتناب از آنچه شما را مضطرب می کند، در کوتاه مدت باعث تسکین می شود، اما می تواند در طولانی مدت شما را مضطرب تر کند. سعی کنید به چیزی که شما را مضطرب می کند نزدیک شوید، حتی به روشی ساده و زمانی کوتاه.
خودگویی خود را به چالش بکشید. چگونه فکر شما روی احساس شما تأثیر می گذارد. اضطراب می تواند باعث شود شما خطر را بیش از حد ارزیابی کنید و توانایی خود را برای رسیدگی به آن دست کم بگیرید. سعی کنید به جای اینکه به سناریوی بدترین حالت بپردازید، به تعبیرهای مختلف برای وضعیتی که شما را مضطرب می کند، فکر کنید.
زمان را به نگرانی خود اختصاص دهید. متوقف کردن نگرانی ها دشوار است، بنابراین زمانی را کنار بگذارید تا نگرانی های خود را جبران کنید. مثلا 10 دقیقه هر شب برای نوشتن آنها وقت بگذارید.
با اضطراب خود آشنا شوید. خاطرات خود را در مورد بهترین و بدترین وضعیت بنویسید.
از دیگران بیاموزید. صحبت با دیگران که دچار اضطراب هستند، یا در حال گذر از موارد مشابه هستند، می تواند به شما کمک کند احساس تنهایی نکنید.
با خود مهربان باشید. به یاد داشته باشید که شما مضطرب نیستید. شما ضعیف نیستید. شما فقط در یک وضعیت سلامت روان قرار دارید. این اضطراب نامیده می شود.
برای درمان اختلال اضطراب با کلینیک فوق تخصصی ذهن آرا در تماس باشید.