کلینیک مشکلات زناشویی، مشاوره حل اختلاف
یکی از تکنیک های مقابله با اختلاف زناشویی که در مشاوره حل اختلاف زناشويی در کلینیک مشلکلات زناشویی هم استفاه می شود، این است که بپذیریم مشکلات زناشویی همیشه می تواند وجود داشته باشد. نمی توان آن را قطع کرد؛ تنها باید مهارت مقابله کردن با آن را یاد گرفت. مشکلات بین زوجین سبب می گردد که آسایش و شادی از زندگی مشترک رخت بربندد. اگر زوج دارای فرزند نیز باشند این اختلافات و مشکلات بین زوجین در روحیه آنها بسیار اثر سوء می گذارد. پس توصیه ما این است که پیش از آن که مشکلات زوجین رو به وخامت برود، برای بهبود آن به مشاوره زناشویی و کلینیک مشکلات زناشویی رو آورند. با ذهن آرا همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
اختلافات زناشویی – مشاوره حل اختلاف زناشويی
اختلافات زناشویی در هر دوره ای از زندگی زوجین رخ می دهند. معمول ترین این اختلافات در سال های ابتدایی و در سال های ابتدایی دهه دوم زندگی مشترک است.
در سال های اول زوجین شناخت کافی از هم ندارند و طبیعی است که اختلافاتی داشته باشند، اگر آنها را با هوشمندی و آگاهی حل کنند بخش بزرگی از راه را رفته اند. در سال های پایانی دهه اول زوجین باید عشق خود را بازسازی کنند زیرا احساسات آنها تا حدودی تغییر کرده است و اگر به فکر ایجاد تنوع نباشند ممکن است پیوندهای عاطفی خود را آسیب پذیر ببینند.
1. عدم ارتباط
ارتباط ضعیف یکی از مسائل رایج زناشویی است. بسیاری از زوج ها به جای اینکه بخواهند در مورد آنها صحبت کنند و آنها را حل کنند، مشکلات خود را کنار می گذارند. آنها ممکن است در مسیر خود و در نقش های رابطه قرار بگیرند و به افزایش رنجش اجازه دهند. وقتی چالشهای جدید در زندگی بعدی به وجود میآیند، فاقد مهارتهای ارتباطی برای مذاکره صحیح در مورد قوانین جدید هستند و این رابطه آسیب میبیند.
“مشکلات ارتباطی – به عنوان مثال، مشکل در گوش دادن و درک، مشکل در تصدی مالکیت، و مشکل در رزرو زمان و مکان برای داشتن مکالمات سالم.”
درمانگر فضای گفتگو میگان رایس، PsyD، LPC
نکته: اگر این موضوع در رابطه شما صادق است، و می خواهید یاد بگیرید که چگونه در یک رابطه موثرتر ارتباط برقرار کنید، با شنونده خوبی شروع کنید و همسرتان را تشویق کنید که خود را ابراز کند. ارتباط مهارتی است که برای هر رابطه ای مفید است.
2. عدم صمیمیت
رابطه جنسی مهم است با این حال، بسیاری از زوجها به دلیل مسائل عاطفی، مشکلات پزشکی، استرسهای مالی یا سایر عوامل استرسزای زندگی، یا بهنظر میرسد که همه چیز به هم ریخته است، علاقه خود را به صمیمیت از دست میدهند. اگر می خواهید یک ازدواج عاشقانه را حفظ کنید، باید تمایل داشته باشید که صمیمیت فیزیکی را در اولویت قرار دهید. یادگیری صحبت در مورد صمیمیت با همسر مرحله اول است. در مورد خواسته ها، نگرانی ها و هر چیز دیگری که در رابطه با رابطه جنسی است که ممکن است به ارتباط صمیمانه شما آسیب برساند، آشکارا صحبت کنید.
“مشکلات جنسی – به عنوان مثال، زمانی که زوج ها دیدگاه های متفاوتی در مورد شدت و میزان فراوانی جنسی در ازدواج خود دارند.”
درمانگر فضای گفتگو میگان رایس، PsyD، LPC
نکته: در میان گذاشتن نیازهای جنسی خود با همسرتان ممکن است احساس ناخوشایندی یا خودخواهانه داشته باشید، اما یک رابطه فیزیکی بخش مهمی از ازدواج شما است. با به اشتراک گذاشتن احساسات خود، فقط صادق هستید و سعی می کنید رابطه خود را با شریک زندگی خود تقویت کنید.
3. مراحل مختلف زندگی
قرار گرفتن در مراحل مختلف زندگی باعث ایجاد مالیات بر یک رابطه می شود – چه به دلیل اختلاف سنی باشد، چه به دلیل دوری از یکدیگر، یا از نظر علایق و اهداف زندگی دور شدن از یکدیگر. وقتی با شریک زندگی خود ارتباط برقرار نمی کنید، می توانید تأثیر آن را روی رابطه خود احساس کنید.
نکته: مهم است که رابطه خود را در اولویت قرار دهید. قرار ملاقاتهای منظم، انجام کارهایی که طرف مقابل دوست دارد و کشف سرگرمیهای جدید با هم، همه راههای عالی برای برقراری ارتباط مجدد و غلبه بر فاصلهای است که در مراحل مختلف زندگی ایجاد میشود.
4. خیانت
خیانت همیشه در مورد خیانت فیزیکی نیست. همچنین می تواند با ارتباطات عاطفی با فردی خارج از ازدواج مشخص شود. خیانت می تواند برای هر ازدواجی مخرب باشد، زیرا به شدت اعتمادی را که رابطه شما بر آن استوار است مختل می کند.
در حالی که این درست است که بسیاری از زوج ها نمی توانند بر خیانت غلبه کنند، اما ممکن است. اگر می خواهید از خیانت یک نفر شفا پیدا کنید، فقط بدانید که این کار به درک، کار و بخشش زیادی نیاز دارد. زوج ها باید برای رفع مشکلات اعتماد در یک رابطه پس از خیانت سخت تلاش کنند.
نکته: فاصله عاطفی مقدمه ای برای خیانت است، بنابراین اگر احساس می کنید که فاصله عاطفی یا جنسی شما را به سمت افکار خیانت سوق می دهد، سعی کنید با همسرتان صادق باشید. اگر در حال حاضر با یک مورد تقلب فیزیکی یا عاطفی روبرو هستید، تا آنجا که می توانید صادقانه و درک درستی از موقعیت داشته باشید.
5. حسادت
کمی حسادت اینجا و آنجا طبیعی است، اما حسادت بیش از حد می تواند ازدواج را به یک جنگ وحشتناک روزانه تبدیل کند. افرادی که دائماً حسود هستند، معمولاً کنترلکننده، عصبانی و سرسخت هستند. در بسیاری از موارد، آنها فاقد عزت نفس هستند و از مشکلات دلبستگی دوران کودکی رنج می برند. اگر شما یا همسرتان مرتباً حسادت می کنید، ممکن است بخواهید به دنبال درمان باشید. گاهی اوقات، کمک حرفه ای بسیار ضروری است.
نکته: اگر با شریکی دائماً حسود سر و کار دارید، به این موضوع توجه کنید و از حرفه ای کمک بگیرید زیرا ممکن است شرایط عاطفی عمیق تری در بازی وجود داشته باشد.
6. کسالت
یکنواختی تکرار فعالیت های یکسان روزانه با یک فرد ممکن است برای برخی از زوج ها بسیار زیاد شود. اگر رابطه شما بیش از حد راحت و بی خیال شده است، روایت را تغییر دهید. برخی از فعالیت های جدید هیجان انگیز را معرفی کنید که می تواند انرژی و صمیمیت را به ازدواج شما بازگرداند.
نکته: ارتباط می تواند در اینجا کمک کند. اگر احساس بی حوصلگی می کنید، ناامیدی های خود را با همسرتان در میان بگذارید و راه های سرگرم کننده و خلاقانه ای برای بازگرداندن زندگی به رابطه ابداع کنید. با هم به یک سرگرمی بپردازید، ورزش را شروع کنید، یا شب های منظمی را برای تجدید قوا برنامه ریزی کنید.
7. بی احترامی به مرزها
زوج های متاهل باید افرادی متمایز باقی بمانند که استعدادها و توانایی های یکدیگر را قدردانی کرده و از آنها حمایت می کنند. هیچ کس نمی خواهد تحت کنترل باشد یا دوست ندارد به او گفته شود که چه کاری انجام دهد، چگونه لباس بپوشد یا پول خود را کجا خرج کند. ازدواج پیوند بین دو نفر است که می خواهند زندگی را برای یکدیگر بهتر کنند. اگر از مرزهای شریک زندگی خود فراتر بروید، می تواند اعتمادی را که اتحادیه شما بر آن استوار است، از بین ببرد. به یکدیگر فضا و آزادی بدهید تا بدون قضاوت به صورت فردی بیان کنید.
نکته: اگر احساس می کنید در حال از دست دادن خود هستید
در ازدواج شما، این یک پرچم قرمز است. راههایی بیابید که زمان و مکان خود را برای خودتان بسازید و مطمئن شوید که مرزهای رابطه سالم را به وضوح با شریک زندگی خود در میان بگذارید.
8. استرس
استرس در بزرگسالی رایج است. استرس ناشی از روابط، مسئولیتهای حرفهای، والدین و نگرانیهای مالی میتواند در نحوه ارتباط شما با شریک زندگیتان اختلال ایجاد کند. این می تواند رابطه شما را به شدت تغییر دهد، و معمولا برای بدتر شدن. یادگیری مدیریت استرس به روشهای سالم و سازنده میتواند به شما کمک کند تا در زمانهای استرسآوری که در طول ازدواج با آنها مواجه میشوید، عبور کنید.
نکته: مدیریت استرس چیزی است که می توانید در تمام زمینه های زندگی خود اعمال کنید، نه فقط ازدواج. یافتن راههایی برای کاهش فشار و نگذارید استرس شما را تحت تأثیر قرار دهد، ازدواج شما را تا حد زیادی بهبود میبخشد. روزنامه نگاری، ورزش کردن، انجام یوگا، خلاق بودن، مطالعه و پیاده روی در فضای باز همه می توانند راه های موثری برای مدیریت استرس باشند. پیدا کردن کارهایی که می توانید با شریک زندگی خود انجام دهید یک امتیاز اضافی است!
9. مقادیر متفاوت
اختلاف نظرهای عمده در مورد مذهب، سیاست، تربیت فرزند و تعریف اولیه درست و نادرست می تواند باعث ایجاد اختلالات جدی در پیوند زناشویی شود. همه ما با اخلاقیات، ارزشها، باورها و اهداف منحصربهفرد بهطور متفاوتی بزرگ شدهایم، اما اگر دیدگاههای متفاوتی بین شما و همسرتان وجود داشته باشد، نیاز به ارتباط و تفاهم مؤثر برای حل مسائل و حفظ ازدواج است.
نکته: غلبه بر شکافهای بزرگ در ارزشها ممکن است دشوار باشد، اما قبل از اتخاذ هر گونه تصمیم جدی ارزش یک گفتگوی صادقانه را دارد. یادگیری بیشتر در مورد اینکه ارزش ها از کجا آمده اند می تواند گامی در جهت درست باشد. درمان می تواند در هدایت مکالمات دشوار و تلاش برای یافتن زمینه های مشترک در مورد ارزش ها ارزشمند باشد. یک حزب بی طرف می تواند اطمینان حاصل کند که بحث ها سازنده و محترمانه است.
10. مشکلات پولی
ضرب المثلی وجود دارد که می گوید پول مشکلات مالی را حل نمی کند. حتی برای زوج هایی که به اندازه کافی از آن برخوردارند، به نظر می رسد بحث های پولی هر از گاهی در هر رابطه ای اجتناب ناپذیر است. شریک زندگی شما ممکن است بخواهد زمانی که شما می خواهید آن را پس انداز کنید، پول خرج کنید. ممکن است در مورد نحوه سرمایه گذاری ایده های متفاوتی داشته باشید. مانند بسیاری از چیزهای ازدواج، ارتباطات کلید پیروزی در اینجاست. به طور معمول بنشینید و در مورد مسائل مالی، اهداف آینده و سایر عوامل مرتبط که تعیین میکنند پول خود را به عنوان یک زوج متاهل خرج کنید، بحث کنید.
“مالی – برای مثال، یک نفر از کل رابطه حمایت می کند یا در یافتن تعادل سالم بین هزینه کردن و صرفه جویی مشکل دارد.”
درمانگر فضای گفتگو میگان رایس، PsyD، LPC
نکته: یک تاریخ مالی ماهانه با شریک زندگی خود امتحان کنید. بنشینید و مخارج ماه را بررسی کنید و در مورد نحوه خرج کردن پول در آینده بحث کنید. امور مالی چیزی است که باید به طور مرتب به آن توجه شود. این عادت را با همسرتان به اشتراک بگذارید تا هر دو احساس کنید تصمیمات مالی با هم گرفته می شوند.
11. ضربه یا اندوه
تجربه رویدادها یا موقعیت های آسیب زا می تواند بر هر رابطه یا ازدواج تأثیر بگذارد. از آنجا که آنها می توانند زندگی را تغییر دهند، تروما و اندوه می توانند حتی ازدواج های سالم و قوی را به چالش بکشند.
نکته: به یاد داشته باشید که اندوه برای هر کسی متفاوت است. نحوه سوگواری شما ممکن است نحوه پردازش شریک زندگی شما با مسائل نباشد. به یکدیگر فضا، شفقت و زمان بدهید و از کمک گرفتن نترسید. سوگ درمانی می تواند در مقابله با فقدان موثر باشد. هیچ یک از ما نمی دانیم که چگونه به طور طبیعی از تروما عبور کنیم – کمک حرفه ای می تواند در بهبودی، هم شخصا و هم در رابطه شما مؤثر باشد.
12. رسانه های اجتماعی
ما در زمانهای جالبی زندگی میکنیم، جایی که برقراری ارتباط مجدد با افراد گذشتهمان به سادگی ورود به یک پلتفرم رسانههای اجتماعی و تایپ یک نام است. اگر استفاده از رسانههای اجتماعی در روابط شما تداخل ایجاد میکند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آنچه را که برایتان مهم است، متوقف کنید و دوباره ارزیابی کنید.
نه تنها رسانههای اجتماعی میتوانند به طور بالقوه روابط ناسالم را تشویق کنند، بلکه میتوانند حواسپرتی را نیز منحرف کنند که از گذراندن زمان با کیفیت با هم جلوگیری میکند.
نکته: اگر در رابطه شما به مشکل تبدیل شده است، دستورالعمل هایی را برای بررسی حساب های رسانه های اجتماعی خود تنظیم کنید. به عنوان مثال، شاید شما و همسرتان موافق باشید که در حالی که با هم دور می شوید و برای شب آماده می شوید، در شبکه های اجتماعی حضور نداشته باشید.
راه حل اختلافات زناشویی – مشاوره حل اختلاف زناشویی
راه حل هایی که با وجود شخص سومی آغاز می شود، همان قدر که می تواند مفید باشد خطرناک نیز است. اگر فرد سوم، انسانی متخصص، مانند یک مشاور کار کشته باشد شاید بتواند با شناخت خصوصیات و ویژگی های زوجین راه حل های مفیدی را پیشنهاد کند. اما چنانچه فرد سوم از این درجه تخصص و حسن نیت برخوردار نباشد و خصوصاً اگر جانب دارانه برخورد کند و حق را به یکی از دو طرف بدهد ممکن است اختلافات را عمیق تر کند.
یادگیری مهارت های زندگی کردن می تواند به شما در مقابله کردن با این اختلافات کمک کند و رضایت زناشویی را افزایش دهد.
رضایت زناشویی و مهارتهای زندگی
به جهت اهمیت مهارتهای زندگی که در تعاملات روزمره و همچنین ارتباطات و رضایت زناشویی به کار میآید و در مشاوره حل اختلاف زناشويی نیز بر آن تاکید می شود، لیستی از این موارد به اختصار تهیه شده که با مروری گذرا بر هر کدام بتوانیم به جمعبندی نکات مورد نظر بپردازیم.
مهارت ارتباطی
خوب گوش کردن، آغازگر ارتباط بودن، فرستادن پیامهای بدنی، کلامی و لمسی خوب، آگاهی از مسائل بینفرهنگی، غلبه بر کمرویی، آگاهی از نقش جنسی، مدیریت خشم، برقراری ارتباط جنسی، مدیریت اختلافات و تعارض، مهارت دوستیابی، ابراز وجود، قاطعیت در رفتار، ابراز احساسات به صورت مناسب، آشنایی با پلها و موانع، مهارت مکالمه و انتخاب دقیق کلمات در جریان ارتباط.
مهارت بهداشتی
تغذیه مناسب، اجتناب از سیگار و مواد مخدر، مدیریت استرس، داشتن تناسب اندام، آشنایی با خطرات در کمین سلامتی، ایجاد تعادل مناسب بین کار، روابط، خانواده و مهارت خودمراقبتی.
مهارت یادگیری
تنظیم اهداف، مهارتهای خواندن، مدیریت زمان، مهارتهای تفکر، مهارت حافظه، مهارت حل مسأله، مدیریت استرس، مهارت یادداشتبرداری و مهارت مطالعه.
مهارت ابراز احساسات در مسائل زناشویی
اهمیت دادن به احساسات، آگاهی و باز بودن نسبت به احساسات، آگاهی ازخواستهها و آرزوها، آگاهی از حسهای بدنی، ظرفیت تجربه احساسات و کنکاش احساسات.
مهارت تفریحی
توانایی ارزشدهی زمان تفریح، آگاهی از علایق و فعالیتهای پاداشدهنده شخصی، مهارتهای جمعآوری اطلاعات، مهارتهای تصمیمگیری، مهارت برنامهریزی، جدا کردن تفریح از کار و داشتن تعطیلات مناسب و لذتبخش.
مهارت شغلی
تعیین دقیق ارزشها، تعیین دقیق علایق، ارزیابی توانایی و مهارتها، آگاهی از فرصتها، تصمیمگیری، مهارت ابراز خود از طریق نوشتن، مهارتهای مصاحبه شغلی، مهارتهای مربوط به پول و تجارت، مهارتهای کار گروهی و مهارت در نقشهای خاص مثل مدیریت و نظارت.
مهارت تصمیمگیری
شناسایی احساسات، شناسایی مشکل، طرحریزی و انتخاب هدف، ارائه فرضیهها و گزینهها، تفکر در مورد پیامد، انتخاب یک راه حل، بهکارگیری راه حل انتخابی، مشاهده پیامد و ارزیابی نتایج.
مهارت همدردی
توانایی گوش دادن و درک نیاز و وضعیت دیگران، ابراز درک دیگران، حساسیت داشتن به احساسات دیگران، توجه نشان دادن، حمایت کردن و اجتناب از پیشداوری. این مهارت در مشاوره مشکلات زناشویی بسیار حیاتی است.
مهارت شهروندی
نشان دادن مسؤولیتهای فردی، درک و ارتقای اصول دمکراتیک، آزادی و عدالت و تساوی، شرکت در فعالیتهایی که منافع عمومی را بهبود بخشد، نشان دادن رفتارهای اجتماعی و شهروند جهانی بودن.
مهارت اداره زندگی
مدیریت امور مالی خود، اداره امور منزل، خرید و علاقه به لباس مناسب پوشیدن، نحوه خرید و مصرف کردن، چگونگی پسانداز، چگونگی استفاده از چک و…
مهارت پدری و مادری
نحوه تشکیل خانواده و انتخاب همسر، شناخت حقوق خود و کودکان، قبول مسؤولیت در برابر خانواده، ایجاد تعادل بین کار در منزل و بیرون و تربیت فرزندان.
مهارت زناشویی و حل مشکلات روابط زناشویی
اطلاعات در مورد جنسیت، آموزش هویت جنسی، رفتارهای جنسی وابسته به سن و جنس، بالا بردن عزت نفس، بینش نسبت به روابط بین دو جنس، درک وظایف و مسؤولیتها نسبت به جنس مخالف، بسط مهارتهای میانفردی، ارزشهای دینی، ارزشهای اخلاقی و ارزشهای اجتماعی .
مهارت ارتباط بین فردی
همکاری و مشارکت با دیگران، دوستیابی و نگهداری دوستان، برقراری روابط صمیمی با دیگران، بیان واضح و روشن تفکرات، درک دیگران، احترام به افراد با دیدگاهها، نژادها و مذاهب مختلف، رعایت جنبههای اخلاقی، اعمال جنسی، تحسین کردن و پذیرش تحسین دیگران، خودگشودگی، همدلی با دیگران و انتقادپذیری و انتقاد کردن.
بهبود مهارتهای ذکر شده، در افزایش رضایت زناشویی مؤثر است.
کلینیک مشکلات زناشویی ذهن آرا
کلینیک روانشناسی ذهن آرا با در اختیار داشتن متخصصین زبده در زمینه مشاوره مشکلات زناشویی، مشاوره خانواده و مشاوره زوج و ازدواج تلاش دارد تا زوجین و خانواده ها را در مسیر زندگی مشترک توام با موفقیت و آرامش روان برساند. برای ارزیابی و پلن درمانی و مشاوره درست حتما با روانشناسان ذهن آرا در ارتباط باشید.