درمان اسکیزوفرنی، رواندرمانی و درمان با دارو

اگر اسکیزوفرنی دارید یا تجربه می کنید یا از نزدیکانتان به اسکیزوفرنی مبتلا هستند، ممکن است از خود بپرسید که در مرحله بعد چه کاری انجام دهید. خبر خوب این است که گزینه های درمانی متنوعی در دسترس است. بخش مهمی از این سفر، کشف گزینه های خود و شروع سریع درمان پس از تشخیص است. این می تواند به شما کمک کند تا روند بهبودی و بهبودی شما زودتر انجام شود و حس جهت گیری و تسکین را برای شما به ارمغان بیاورد.

درمان اسکیزوفرنی با روش های مختلف

داروهای اسکیزوفرنی – درمان های دارویی اسکیزوفرنی

داروهای ضد روانپریشی علائم روان پریشی اسکیزوفرنی و سایر بیماری های روانی را کاهش می دهند و معمولاً به فرد اجازه می دهند عملکرد مؤثرتر و مناسب تری داشته باشد.

اولین نسل از داروهای ضد روان پریشی، که به عنوان “آنتی روان پریشی های معمولی” شناخته می شوند، در دهه 1950 برای درمان روان پریشی معرفی شدند. داروهای ضد روان پریشی در حال حاضر بهترین درمان برای اسکیزوفرنی هستند، اما آنها اسکیزوفرنی را درمان نمی کنند یا تضمین نمی کنند که هیچ بیماری وجود نخواهد داشت.

انتخاب اصلی در درمان اختلال اسکیزوئید استفاده از داروی ضد روان پریشی نسل اول یا دوم است. در بیشتر مواقع، روانپزشک یک داروی ضد روان پریشی نسل دوم را انتخاب می کند که آنتی سایکوتیک غیرمعمول نامیده می شود. داروهای ضد روان پریشی نسل اول (داروهای ضد روان پریشی معمولی یا معمولی) به دلیل عوارض جانبی ای که می توانند به شدت بر حرکات بدن تأثیر بگذارند، به طور معمول اولین انتخاب برای رواندرمانی اسکیزوفرنی نیستند. با این حال، کسانی که به داروهای ضد روان پریشی نسل دوم (ضد روان پریشی غیر معمول) پاسخ نمی دهند، ممکن است به داروهای ضد روان پریشی نسل اول پاسخ دهند.

همچنین تایید شده است که داروهای ضد روان پریشی نسل اول منجر به سطح بالای پرولاکتین (یک هورمون) در خون و همچنین یک اثر جانبی عصبی شدید به نام سندرم بدخیم نورولپتیک (NMS) می شود. برای بررسی مشکلات احتمالی دارودرمانی اسکیزوفرنی، اغلب آزمایش خون لازم است.

رواندرمانی اسکیزوفرنی با داروی آنتی سایکوتیک غیرمعمول با افزایش وزن و همچنین مشکلات قند خون و کلسترول همراه است. افرادی که از این داروها استفاده می کنند می توانند در آینده به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. اختلالات حرکتی نیز می تواند با این نوع رواندرمانی رخ دهد اما شیوع آنها بسیار کمتر است.

دوزهای دارو برای اسکیزوفرنی

انتخاب و دوز دارو فقط توسط یک روانپزشک خوب واجد شرایط که به خوبی در درمان اختلالات روانی آموزش دیده است، انجام می شود. دوز دارو برای هر بیمار جداگانه است، زیرا ممکن است افراد از نظر مقدار داروی مورد نیاز برای کاهش علائم بدون ایجاد عوارض جانبی دردسرساز، بسیار متفاوت باشند. مهم است که با خود و ارائه دهندگان خود صبور باشید زیرا می آموزید چه چیزی برای درمان شخصی شما خوب است.

اثرات جانبی داروهای اسکیزوفرنی

داروهای ضد روان پریشی در کنار اثرات مفید خود می توانند اثرات ناخواسته ای نیز داشته باشند. آنتی‌سایکوتیک‌های معمولی، که شامل داروهایی مانند هالدول و تورازین می‌شوند، شناخته شده‌اند که خطر عوارض جانبی خارج هرمی را افزایش می‌دهند که بر حرکت و عملکرد حرکتی تأثیر می‌گذارد. عوارض جانبی داروهای آنتی‌سایکوتیک معمولی عبارتند از:

  • خواب آلودگی
  • بی قراری
  • اسپاسم عضلانی
  • لرزش
  • دهان خشک
  • تاری دید

بسیاری از این عوارض جانبی را می توان با کاهش دوز یا کنترل با سایر داروها اصلاح کرد. بیماران مختلف پاسخ های درمانی و عوارض جانبی متفاوتی نسبت به داروهای ضد روان پریشی مختلف دارند. با پزشک خود در مورد تجربیات خود در هر ویزیت صحبت کنید تا آنها بتوانند پاسخ شما به داروها را بهتر درک کنند و تنظیماتی را برای کمک انجام دهند.

آنتی سایکوتیک های غیر معمول

تعدادی از داروهای ضد روان پریشی جدید (به اصطلاح “آنتی سایکوتیک های آتیپیک”) از سال 1990 معرفی شده اند. اولین آنها، کلوزاپین (کلوزاریل)، موثرتر از سایر داروهای ضد روان پریشی است، اگرچه احتمال عوارض جانبی شدید مستلزم آن است که بیماران هر یک یا دو هفته یکبار تحت آزمایش خون قرار می گیرند. پس از یک سال شمارش ثابت سفید خون، می توان ماهانه خون گرفت

داروهای ضد روان پریشی جدیدتر در مورد دیسکینزی دیررس (TD) – یک اختلال حرکتی غیرارادی – ایمن تر هستند، اما بسیاری از داروهای غیر معمول بیشتر به عوارض جانبی متابولیک مانند افزایش وزن، افزایش گلوکز و چربی کمک می کنند. آنتی سایکوتیک های آتیپیک شامل موارد زیر است:

  • INVEGA (پالیپریدون): این گزینه در سه فرمول مختلف موجود است – یک قرص با رهش طولانی و داروهای تزریقی طولانی اثر (INVEGA SUSTENNA و INVEGA TRINZA)
  • ریسپردال (ریسپریدون)
  • ابیلیفای (اریپیپرازول)
  • سروکل (کوتیاپین)
  • زیپرکسا (اولانزاپین)
  • Caplyta (lumateperone)

نگرانی در مورد داروی اسکیزوفرنی

گاهی اوقات بیماران و خانواده ها در مورد داروهای ضد روان پریشی مورد استفاده برای درمان اسکیزوفرنی نگران می شوند. علاوه بر نگرانی در مورد عوارض جانبی، آنها ممکن است نگران این باشند که چنین داروهایی می توانند منجر به اعتیاد شوند.

پاسخ: داروهای ضد روان پریشی منجر به رفتار اعتیاد آور در افرادی که آنها را مصرف می کنند، نمی شوند.

یکی دیگر از تصورات نادرست در مورد داروهای ضد روان پریشی این است که آنها به عنوان نوعی کنترل ذهن یا یک “جلیقه شیمیایی” عمل می کنند. داروهای ضد روان پریشی که به روشی مناسب استفاده می شوند، افراد را «نوک اوت» نمی کنند یا اراده آزاد آنها را از بین نمی برند.

انطباق با داروها

اطمینان از اینکه داروهای خود را به طور مداوم مصرف می کنید، می تواند به عنوان انطباق با دارو نامیده شود. همانطور که ممکن است مصرف منظم دارو طبق برنامه زمان بندی شده آسان به نظر برسد، پیروی از دارو اغلب یکی از بزرگترین چالش های درمان طولانی مدت اسکیزوفرنی است.

روان درمانی برای اسکیزوفرنی

روان درمان بخش مهمی از درمان اسکیزوفرنی است. در این شرایط اغلب متوجه می شوید که رواندرمانگر شما از نزدیک با روانپزشک شما همکاری می کند تا مطمئن شود روش های درمانی موثر هستند. وقتی داروی شخصی به طور مؤثری کار می کند، اغلب بهتر می تواند در طول جلسات رواندرمانی پاسخ دهد

روان درمانی فردی

یکی از مدل‌های درمانی مورد استفاده در درمان اسکیزوفرنی، درمان شناختی رفتاری یا CBT است. این مدل از روان درمانی به ارتباط می پردازد.

درمان اسکیزوفرنی، رواندرمانی و درمان با دارو

می توانید قبل از ادامه برای مطالعه درمورد بهبود اسکیزوفرنی در رابطه با چیستی اسکیزوفرنی مطالعه کنید.

دیگر درمان های اسکیزوفرنی

انواع دیگر درمان به عنوان مداخلات روانشناختی شناخته می شوند. درمان این اختلال با رواندرمانی مهم است، زیرا دارو به تنهایی برای افزایش سطح عملکرد فرد مبتلا به اسکیزوفرنی کافی نیست. روش های درمانی که برای اسکیزوفرنی بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته اند عبارتند از:

آموزش مهارت

رواندرمانی شناختی رفتاری (CBT) – رویکردهای رواندرمانی را بیشتر بشناسید

اصلاح شناختی – از تمرینات مغزی برای بهبود اختلال شناختی معمول در اسکیزوفرنی استفاده می کند.
آموزش شناخت اجتماعی – بر ایجاد روابط اجتماعی باکیفیت و تعاملات متمرکز است.
درمان فردی و خانوادگی نیز می تواند درمان های مفیدی برای اسکیزوفرنی باشد، زیرا اسکیزوفرنی اغلب بر همه افراد یک خانواده تأثیر می گذارد.

گروه ها و سازمان های حمایتی اسکیزوفرنی نیز می توانند در رواندرمانی اسکیزوفرنی مفید باشند. بسیاری از جوامع، برنامه هایی برای کمک به افراد اسکیزوفرنیک برای دسترسی به مسکن و سایر خدمات دارند. این امر بهترین فرصت را برای زندگی مستقل موفق در جامعه برای آنها فراهم می کند. مددکاران اجتماعی نیز می توانند در این زمینه کمک کننده باشند.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه اسکیزوفرنی به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه درمان اسکیزوفرنی با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم.

آیا احساس می کنید یکی از اعضای خانواده این اختلال را دارد؟

کلینیک روانشناسی ذهن آرا تخصصی ترین مرکز خدمات روانشناختی در تهران با بیش از 30 متخصص درمانگر دکتری و فوق دکتری در حوزه های مختلف روانشناسی می تواند به شما برای درمان  لکنت زبان فرزندتان کمک کند.


منبع APA:

Tracy, N. (2012, April 19). Schizophrenia Treatments: How Do You Treat Schizophrenia?, HealthyPlace. Retrieved on 2020, October 31 from https://www.healthyplace.com/thought-disorders/schizophrenia-treatment/schizophrenia-treatment-how-do-you-treat-schizophrenia

1/5 - (1 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0