کاهش استرس کودکان در مدرسه؛ ۱۰ روش کاربردی

ترس کودک از مدرسه رفتن

استرس در کودکان ابتدایی / ترس کودک از مدرسه رفتن

چرا فرزندم از مدرسه رفتن می ترسد؟

چطور استرس کودک در مدرسه را کاهش دهیم؟

شاید خیلی از والدین به دنبال کاهش استرس کودکان و خصوصا کاهش استرس کودکان در مدرسه باشند. دلایل متعددی وجود دارد که باعث ایجاد استرس و اضطراب نسبت به مدرسه رفتن در کودکان می شود و می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد.

ترس از معلمان، ترس از دستشویی مدرسه، ترس از سرویس مدارس، ترس از جا ماندن در مدرسه، ترس از زمان ناهار یا ترس از راه داده نشدن به بازی های هم کلاسی ها از دلایلی است که می تواند باعث ایجاد استرس کودکان در مدرسه شود.
در سال های اخیر هم این استرس و اضطراب نسبت به مدرسه رفتن در کودکان بیشتر شده است.
به خاطر این که دانش آموزان سال های بالاتر، در اینستاگرام و شبکه های اجتماعی، تصاویری منتشر می کنند که آن ها را خوشحال و زندگی شان را بی نقص نشان می دهند. دیگر دانش آموزان که این تصاویر را با مشکلات زندگی خودشان مقایسه می کنند حس می کنند که چیزی در زندگی آن ها اشتباه است.
همینطور تفریحات و کلاس های ورزشی بیشتر از این که به فعالیت و تفریح اختصاص داشته باشند، به صحنه ی رقابت و اثبات برتری تبدیل شده اند.

علائم استرس و اضطراب از مدرسه

استرس کودکان در مدرسه، علائمی دارد که بهتر است به آن ها توجه شده و نسبت به کاهش استرس کودکان در مدرسه اقدام شود. مهم ترین نشانه استرس کودک، امتناع ورزی و تلاش برای نرفتن به مدرسه است. گوشه گیری، افت تحصیلی و تغییر برنامه خواب هم از دیگر نشانه های ترس از مدرسه رفتن و استرس در مدرسه است.
سردرد، درد معده و حالت تهوع نیز از نشانه های فیزیکی و جسمی اضطراب ناشی از مدرسه در کودکان است که مدرسه رفتن را برای آن ها سخت و ترسناک می کند.

10 راه برای کاهش استرس کودکان

10 راه زیر جهت کاهش استرس کودکان در مدرسه بر اساس گفته متخصصین و روانشناس های کودک، گردآوری و تفسیر شده است:

1. جابجایی ها را سریع تر انجام دهید

اگر می خواهید منطقه زندگی خود را تغییر دهید یا به هر دلیل از محلی به محل دیگر یا از شهری به شهر دیگر نقل مکان کنید، بهتر است در دورانی این کار را انجام دهید که کودک شما سن پایین تری داشته باشد. هرچه سن کودک بالاتر می رود، کنار آمدن با مدرسه و محیط جدید برای او سخت تر می شود.

2. با کودک صحبت کنید

بیشتر والدین هنگامی که فرزند آن ها استرس دارد سعی می کنند به آن ها آرامش دهند و با گفتن جمله “درست میشه” سعی می کنند که از این مقطع عبور کنند. اما این جمله کمکی به کودکان نمی کند. در این شرایط، بهتر است از فرصت استفاده کنید و با فرزند خود بیشتر صحبت کنید. سعی کنید دلیل اضطراب و استرس کودک را کشف کنید تا بتوانید به روش بهتری به او کمک کنید.

3. فعالیت های اجتماعی برای کودک بچینید

درگیر شدن کودکان با فعالیت های اجتماعی قبل از مدرسه، می تواند استرس آن ها را نسبت به محیط های مشابه کاهش دهد. می توانید پیش از دبستان، کودک را در کلاس های ورزشی، موسیقی، هنری و غیره ثبت نام کنید تا اعتماد به نفس آن ها افزایش پیدا کند و در زمینه دوست یابی و مهارت های اجتماعی تجربه کسب کنند.

اگر در این کلاس ها دوستی پیدا کنند که بتوانند با هم همکلاسی شوند، مدرسه رفتن برای آن ها بسیار لذت بخش خواهد شد و استرس کودک در مدرسه کاهش پیدا خواهد کرد.

4. خواب کودک را کنترل کنید

خواب کافی و استراحت مناسب، می تواند باعث منظم تر شدن برنامه زندگی کودک و در نتیجه کاهش استرس در کودکان شود. ساعت خواب و بیداری کودکان در تابستان تغییر می کند و برنامه زندگی آن ها عوض می شود. اول مهر و بازگشت به برنامه قدیم یک تغییر بزرگ به حساب می آید و این تغییر باعث ایجاد استرس در کودکان می شود. اگر چند روز قبل از شروع مدارس، ساعت خواب کودکان را طبق برنامه مدارس تنظیم کنید، این تغییرات کمتر حس خواهد شد و استرس کودک در مدرسه کمتر می شود.

5. از مدرسه بازدید کنید

در تابستان با کودک خود به مدرسه بروید، در راهرو ها قدم بزنید، کلاس ها را ببینید و با کادر مدرسه صحبت کنید. این کار باعث می شود که کودک بداند که چه چیزی در انتظارش است و اضطراب مواجهه با چیزهای ناشناخته را نخواهد داشت.

6. بازی های کامپیوتری را محدود کنید

بازی های کامپیوتری باید به عنوان یک جایزه برای کودکان باشد نه به عنوان عضوی از برنامه روزمره.

کودکی که تا هفت سالگی پای بازی های کامپیوتری مینشسته و وقت او به این شکل می گذشته است، مسلما علاقه ای به رفتن به مدرسه نخواهد داشت. همچنین بازی های کامپیوتری باعث می شود که کودک کمتر بیرون رفته و معاشرت کودک با همسن و سالان خودش کمتر می شود. همین موضوع باعث کم شدن توانایی کودک در برقراری ارتباط شده و باعث می شود از محیط های اجتماعی گریزان شود.

7. با مشاور مدرسه صحبت کنید

نزد مشاور مدرسه بروید و از او مشورت بخواهید. مشورت کردن با مشاور روانشناس کودک باعث می شود که هم خودتان و هم کودکتان بهتر بتوانید این شرایط را مدیریت کنید و باعث کاهش استرس کودک شوید. همچنین مشاور می داند که باید بیشتر حواسش به کودک شما باشد.

8. کودک را مجبور به مدرسه رفتن کنید

کودکان ممکن است به خاطر استرس مدرسه، مقاومت زیادی نشان دهند و با گریه و التماس تلاش کنند که شما را از فرستادنشان به مدرسه منصرف کنند. برخی والدین در این شرایط تسلیم شده و سعی می کنند بعضی روزها، آموزش خانگی به کودک دهند. اما این کار کودک را تشویق می کند که از مدرسه فرار کند. بهتر است هرطور که شده کودک را به مدرسه بفرستید، به او بگویید که به خاطر علاقه ای که دارید او را به مدرسه می فرستید تا در آینده خوشحال و موفق باشد.

9. برنامه روزانه را به کودک توضیح دهید

بهتر است درباره برنامه روز پیش رو برای کودک با جزییات توضیح دهید تا بداند که چه چیزی در انتظارش است. مثلا بگویید که چه کسی او را به مدرسه می برد، چه کلاس هایی دارد، چه خوراکی هایی برایش گذاشته اید و چه کسی به دنبالش خواهد آمد. تلاش کنید که چیزهای ناشناخته نسبت به مدرسه را در ذهن او به حداقل برسانید.

10. مشاوره روانشناسی دریافت کنید

اگر اضطراب و استرس فرزند شما نسبت به مدرسه درحال افزایش است یا حس می کنید که نمی توانید ترس و اضطراب کودک را از بین ببرید، بهتر است به یک روانشناس کودک خوب مراجعه کنید و از مشاوره کودک در زمینه اضطراب و استرس استفاده کنید.

پیدا کردن مشاور خوب و حرفه‌ای مرکز مشاوره‌ای که بهترین خدمات را در زمینه کاهش استرس کودکان در مدرسه به شما ارائه دهد می‌تواند معضل بزرگی باشد. خصوصا اگر برای بار اول می‌خواهید به روان درمانگر مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشورت و کسب اطلاعات بیشتر درمورد مراکز مشاوره خوب در شمال و شرق تهران در زمینه کاهش استرس کودکان با کلینیک ذهن آرا تماس بگیرید.

این مقاله می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد: ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب

ما اینجا هستیم تا شما را به بهترین متخصصین مربوط به مشکل شما را چه در مرکز مشاوره ذهن آرا و چه در کلینیک‌های دیگر ارجاع دهیم.

چرا مرکز مشاوره کودک و نوجوان ذهن آرا

تخصص روانشناسان روانپزشکان: پزشکان مرکز روانپزشکی و روانشناسی ذهن آرا، هریک در زمینه بخصوصی تخصص و تجربه چندین ساله داشته و مشکلاتی درمان افسردگی کودکان، درمان ترس و اضطراب کودک، درمان ترس کودک از مدرسه و سایر اختلالات روانشناختی مربوط به کودک را درمان می کنند.

کارگروه های تخصصی: کلینیک روانشناسی و روانپزشکی ذهن آرا، به دلیل داشتن بیش از 30 درمانگر در حوزه های تخصصی متعدد برای موارد خاص، کارگروه های تخصصی تشکیل داده و با توجه به نیاز مراجع، اقدام درمانی متناسب تجویز می کند.

متدهای درمانی روز: کلینیک ذهن آرا، همیشه درمانگران خود را ملزم به مطالعه و بررسی آخرین دستاورد های علم روانشناسی و روانپزشکی می داند و همیشه تکنولوژی های روز در این حیطه را استفاده می کند.

3.9/5 - (28 امتیاز)
نوشتن نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0